2012-02-17

One Way Ticket

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas „Veidui“ aiškino, kad iš 3,4 mlrd. Lt dingusiu paskelbto turto realiai išnyko 1,2 mlrd. Lt vertės vertybinių popierių ir 577 mln. Lt banko indėlių kituose bankuose.

R. Šarkinas vertybinių popierių išvežimo nepastebėjo.

Diurnalistai...

Kam juo vežt, tuos popierius, šiais virtualiais laikais?

V. Vasiliauskas atsisakė nurodyti, kada bankas neteko vertybinių popierių kontrolės, nes tai yra ikiteisminio tyrimo objektas.

Lietuvos bankas tvirtina, jog daugiau kaip milijardo vertės „Snoro“ valdyti vertybiniai popieriai buvo pervesti iš Lietuvos į užsienį.

Manoma - į privačių asmenų sąskaitas.

Šis trūkumas buvo nurodytas kaip priežastis, dėl kurios bankas buvo nacionalizuotas.

Vertybinių popierių atsiskaitymo sistema skirta vertybinių popierių pervedimams vykdyti. Sistemos operatorius – AB Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas. 2004 m. vasario 12 d. Lietuvos banko valdybos nutarimu, sistema įregistruota Lietuvos banke.

Mokestinių pervedimų atveju svarbu užtikrinti, kad būtų taikomas vienalaikis vertybinių popierių ir lėšų pervedimo principas (DvP – delivery versus payment). Šis principas reiškia, kad vertybiniai popieriai pervedami tada, kai pervedamos lėšos. Tai padeda išvengti situacijos, kai viena sandorio šalis perves vertybinius popierius arba lėšas, tačiau iš kitos sandorio šalies negaus lėšų arba vertybinių popierių. LCVPD sistema šį principą taiko visiems mokestiniams vertybinių popierių pervedimams. Pirmiausia vertybiniai popieriai blokuojami LCVPD vertybinių popierių sąskaitose. Tada vertybinių popierių atsiskaitymo sistema pateikia į atitinkamą mokėjimo sistemą nurodymą pervesti lėšas tarp dalyvių sąskaitų. Gavus patvirtinimą apie pervestas lėšas, vertybinių popierių atsiskaitymo sistema perveda vertybinius popierius.

Tai kaip tie 1,2 mlrd. Lt vertės vertybinių popierių pradingojo?

Tokia syyystema!

Manau, kad Seime tai galėtų būti svarstoma Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

1,2 mlrd. Lt - tai po 400 lt iš kišenės.

Kiekvieno trijų milijonų kišenės.

Čia "patikėto ar jo žinioje buvusio svetimo turto" iššvaistymas ar neiššvaistymas?


Nuo šių metų apjungus Vertybinių popierių, Draudimo priežiūros komisijas su Lietuvos banku (LB), LB tapo centrine finansų rinkų priežiūros institucija. LB tikisi per metus sulaukti apie tūkstančio skundų iš vartotojų, tačiau institucijos sprendimai ginčuose bus tik rekomendaciniai.

Vertybinių popierių komisijos nebeliko - o AB Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas liko?

Vertybinių popierių atsiskaitymo sistema veikia?

Įdomu gi - gal, pasirausęs tarp savo popierių, rasiu ir vertybinį (sąrašas jų taigi begalinis - kodėl gi negaliu rasti?) ir, jaunas dienas prisiminęs, norėsiu pašpekuliuoti juom?

Ar nenutiks taip, kad negavęs už savo popierių savo lėšų ir nuėjęs Lietuvos bankan skųstis, gausiu tik rekomendaciją/as?

V. Gailius informacija apie „Snoro“ tyrimą teigė disponavęs keletą mėnesių. „Manau, kad dėl tos informacijos jau seniai turėjo būti pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - sakė jis.

Ir pats tapo ištirtas, poligrafu.

Ir nepalankią saugumo pažymą būk tai "užsidirbo", ne šito, šito.

Saugumas vėl kitaip šneka; įdomiausia, kad jis ne 1,2 milijardo litų nutekinimą, o informacijos nutekinimą tiria.

LCVPD dvipusius ryšius turi su Estijos CVPD (EVK) ir Latvijos CVPD (LCD), o vienpusį ryšį – su tarptautiniu CVPD Clearstream Banking Luxembourg s.a.

One Way Ticket.

Čia tai gabalas, sakant, vertas milijardo, o gal ir (kas galėtų paneigti tikimybę?) netgi 1,2 milijardo litų.

O leišiai suįžūlėjo - prašo 10 milijonų už savo daineles.

Užteks jiem ir penkių.

Kokios ten jų dainos...

Ir už dyką gali padainuot, jeigu jiems to dar norisi.

25. Sąmonės valdymas 2012-02-17 14:04 IP: 80.240.9.72
Paspaudžiau 15 ir 16 komentare "nykštį aukštyn", vienetu padidėjo skaičius ir prie "nykštys aukštyn" ir prie "nykštys žemyn".

29. VYRIAUSYBEI GĖDA! 2012-02-17 14:07 IP: 80.240.9.72
"SNORUI" UŽDARYTI 3 MILIJARDŲ LITŲ NEGAILA (Google: „Snoro“ indėliams grąžinti Vyriausybė skolina beveik 3,3 mlrd. litų), O DAINŲ ŠVENTEI 10 MILIJONŲ LITŲ GAILA.

3,3 mlrd. Lt - tai po 1100 lt iš kožno tautiečio kišenės.

Ei - valdžioje, ką darysit?

Paslaptorius vaidinsit ir dar "ant 1100 litų" diržus užveršit kiekvienam?

5 straipsnio 1 punkto 24-iuose papunkčiuose, kuriuose išvardijama tai, kas "gali sudaryti valstybės paslaptį", apie bankus ar jų priežiūrą nieko nepasakyta.

Tai kame ta Valstybės Paslaptis?

21-ame papunktyje, o gal, paprasčiausiai, čia?

Amerika pirtyje, vėl?

Komentarų nėra: