2012-04-28

Mielieji oligarchai!

Oligarchija – valstybės valdymo forma, kai visa valdžia sutelkta nedidelės žmonių grupės rankose. Terminas kilęs iš graikiškų žodžių keletas ir valdyti.

Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas siūlo Lietuvai siekti, kad jos bankai sektų „Snoro“, taip pat - Monako ar Maltos bankų pėdomis ir pritrauktų Rusijos bei Baltarusijos oligarchų indėlius.

O Lietuvos oligarchų, kurių reikia bijoti, pinigais pasirūpins ne Lietuvos bankai.

Gal ne tik oligarchų?

Ar Monako ir Maltos bankai nenuseks "Snoro" pėdomis?

Gal ne...

Kad Rusijos oligarchai panorėtų Lietuvoje turėti asmeninių bankininkų, būtina valstybės parama, svarstė S. Kropas.

Visų pirma, reikėtų geriau teisiškai apsaugoti bankų paslaptį, svarstė S. Kropas.

Bankų atstovas sakė, kad tokie pinigai iš Rytų nevirs politine įtaka Lietuvoje. „Banke indėlis tampa visiškai depolitizuotas.
Kiekvieno kliento duomenys sekami“, - teigė S. Kropas.

Taigi, beliko „teisiškai apsaugoti bankų paslaptį“.

Nes „kiekvieno kliento duomenys sekami“.

Mielieji oligarchai!

Atvažiuokit Lietuvon, mes jūsų laukiam!

Nes savų oligarchų pristigom.

Jei jie sumanytų ką nors tokio nusipirkti Lietuvoje - tai būtų užsienio investicijos, ar ne užsienio?

Jums būnant finansų ministre įvyko garsioji „VP Market” afera. Ši verslo grupė pasinaudojusi įstatymų landa susigrąžino milijoninę pridėtinės vertės mokesčio sumą. Tuomet valstybė galėjo šį žingsnį apskųsti teismui, bet Jūs to nepadarėte. Kodėl? Gal gavusi tinkamą atkirtį ši verslo grupė nebūtų taip įžūliai toliau piktnaudžiavusi savo galia?

– Mes nagrinėjome šį atvejį. Be jokios abejonės, „VP Market“ pasinaudojo įstatymų landa. Negana to, keli mėnesiai iki šio įvykio mes teikėme Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokesčio įstatymą, jis Seime nepraėjo. Teikėme Mokesčių administravimo įstatymo pataisą, ji praėjo, bet Gedimino Vagnoriaus iniciatyva buvo atidėtas įsigaliojimas ir „VP Market“ „įšoko“ į šį poros mėnesių tarpą. Manau, kad įvyko atvirai korupcinė situacija Seime. Po ilgo nagrinėjimo su teisininkais nusprendėme, kad verslo etikos prasme tai yra įžūlus piktnaudžiavimas, bet teisiškai tai įrodyti būtų reiškę labai ilgą stumdymąsi teismuose. O laiko nebuvo – reikėjo visą finansų sistemą parengti narystei ES. Paraleliai nagrinėjau tarptautinę praktiką ir tapo aišku, kad tokiais atvejais galiausiai vis tiek tenka sumokėti visą sumą ir dar su delspinigiais.

Važiuokit, oligarchai, Lietuvon drąsiai - tarptautinę praktiką žinom.

P.S. Dviračių Monake negausu, kaip ir tokių automobilių...

1 komentaras:

Brain Dumps rašė...

That's really nice information. Thanks a lot.