2012-06-17

Vikingų gintaras


Nagi:
2011 08 13 09:49
Sakyk tu man tikras lietuvi, kodėl atkastuose vikingų kapuose Anglijoje, kiekviename vikingo kape randamas ir gabalėlis gintaro, o juk gintaro Skandinavijoje nėra ir neteko girdėti kad skandinavų kapuose būtų randama įdėto gintaro.


Единственное в мире промышленное предприятие по добыче янтаря (открытым способом в карьерах сильной водяной струёй размывают янтареносную т. н. «голубую землю») находится в посёлке Янтарном Калининградской области России. Залежи янтаря в Калининградской области составляют не менее 90 % от мировых.

Считается также, что русское слово заимствовано из литовского, так как литовские племена обычно проживали у янтарных берегов, а русские — очень редко.

Palvenīks.

pal̃vas, -à adj. (4) K, Gs, pálvas (3) BŽ37
1. R397 šviesiai geltonas, gelsvas, sartas: Mūsų kaime tik vienas arklys pal̃vas Trgn. Arkliukas buvo palvas ir labai storas I.Simon. Štai arklys palvas ir ant jo sėdįs vardu buvo smertis RBApr6,8. Žirgelis palvas, aukselio balnas, tai mano žirgužėlis TDrIV12. Atjojo bernelis an palvo žirgelio (d.) Ml. Gyvatė buvo tokia palvà ir tvirta Aps.
palvaĩ adv. K.
2. Q174, R132, Dkš, Gr pelenų spalvos, pelėkas; pilkšvas, palšas: Arklys palvas, kurio plaukas kaip pelės J. Jautis palvas, kurio plaukas nė palšas, nė baltas J.

Komentarų nėra: