2013-07-01

Pradedam pirmininkauti


Prasideda istorinis pusmetis, kuriam visi ilgai ir atsakingai ruošėmės - Lietuva pirmoji iš Baltijos šalių perima pirmininkavimą ES Tarybai. Sveikinu visus su darbų pradžia, linkiu sėkmės, ištvermės ir kantrybės. Lietuvai tenka atsakinga ir sudėtinga misija - Europai įtemptu laikotarpiu suderinti 28 šalims svarbius sprendimus, kurie šiandien gyvybiškai svarbūs kiekvienam europiečiui“, - sako Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos pirmininkavimo darbotvarkėje - visų ES šalių žmonės labai svarbūs klausimai. Bendrų pastangų reikės dėl spartesnio daugiamečio ES biudžeto įgyvendinimo, jaunimo nedarbo mažinimo, energetinių salų panaikinimo, saugesnės kaimynystės užsitikrinimo.

Pirmininkavimas, pasak Prezidentės, Lietuvai taip pat suteikia unikalią galimybę atskleisti Europai tai, kuo galime didžiuotis - mūsų žmonių gebėjimus, mūsų šalies grožį ir pasiekimus.

Nors lietuvių patirtis yra unikali, tačiau ji negali būti naudojama kaip modelis įveikti finansų krizę. Už ekonomikos atsigavimo slypi tiesa, kad didelė gyventojų dalis buvo nuskurdinta. Tokia padėtis, kai minimalus darbo užmokestis siekia 300 eurų, kai kainų lygis nesiskiria nuo vidutinių Europos standartų, o 10-20 procentų šalies gyventojų emigruoja, nes jie neturi namie galimybių, negali būti pavyzdžiu Europos politikai. Taip pat akivaizdi politinė apatija ir nepasitikėjimas valdžios institucijomis ir jų atstovais, yra šešėlinė Lietuvos pavyzdžio pusė.

Der Osten führt

Negi norės vokiečiai neobaudžiauninkų dalios, kurią lietuviai sau įsitaisė...

Nenorės.

Tik kad nutyli vokiečiai ir medalį, ir Frankfurtą prie Maino, ir neigiamas palūkanas sau, ir didžiausią pasaulio investuotoją iš vokiško Allianz SE.

O kiek senų dalykų...

Ne Prezidentė, o mes, Lietuva, pradedam pirmininkauti ES.

Komentarų nėra: