2013-08-13

Germans del Bosc

Retas, matyt, atspėtų - kas tai.

Kas gi tie Germanai?

Els Germans del Bosc ( en estonià: metsavennad, letó: meža brāļi, lituà: miško broliai) eren una guerrilla dels Països bàltics que s'enfrontà a l'Exèrcit Roig durant la invasió soviètica i l'ocupació de Letònia, Estònia i Lituània durant i després de la Segona Guerra Mundial.

Лесны́е бра́тья
(латыш. mežabrāļi, лит. miško broliai, эст. metsavennad) — неофициальное наименование вооружённых националистических групп, действовавших в 1940-е — 1950-е годы на территории прибалтийских республик СССР — Литвы, Латвии и Эстонии — и выступавших против советской власти, за восстановление государственной независимости этих республик, утраченной в 1940 году в результате аннексии этих республик Советским Союзом по секретному протоколу к пакту Молотова — Риббентропа. Наибольший размах это движение приобрело в Литве в 1944—1947 годах.

В обиходной речи к «лесным братьям» иногда ошибочно относят все антисоветские вооружённые формирования, действовавшие в западных регионах СССР (включая Западную Украину и Западную Белоруссию).

Надо заметить, что в Литве термин «лесные братья» никогда не использовался ни самими литовскими партизанами Литовской Армии Свободы (позже, с 1949 г. — Движения борьбы за свободу Литвы) (они себя официально называли «партизанами — воинами свободы» — по литовски «partizanai — laisvės kovotojai»), ни жителями, которые использовали термины «партизаны», «лесные» (по литовски «miškiniai») или «зеленые» (по литовски «žaliūkai»). Термин «лесные братья» по отношению к литовским партизанам утвердился уже в советской литературе и кинофильмах во времена «развитого социализма» (скорее всего по аналогии с латвийскими и эстонскими партизанами).

До 1947 года Армия Свободы Литвы была фактически регулярной армией — с штабом и единым командованием. Многочисленные подразделения этой армии в 1944—1947 гг. часто вступали в открытые и окопные бои, используя ею созданные в лесах укрепрайоны, с регулярными частями РККА, НКВД и МГБ.

По архивным данным, всего в литовском партизанском сопротивлении советскому строю, за годы послевоенной партизанской войны в 1944—1969 г., в Литве участвовало около 100 тыс. человек.

1969 m. sausio 2 d. gimė Rolandas Jankauskas, viena iš Sausio 13-osios įvykių aukų, žuvo sausio 13 d. naktį,

1969 m. liepos 20 d. – JAV astronautas Neilas Armstrongas pirmasis pasaulyje išsilaipino Mėnulyje.

3 komentarai:

audrius rašė...

Tai štai kokia brolija, braliukai, gerimantai, herkūs mantai, giminės rato mani monės giramaniai iš vienos giriųmantos basakojai....
O kodėl broliai varo rolę vartininkų kolosų dviejų brolių vartuose bratų slavose, brastose litovskose, berlynuose, brandenburguose, allkuose, ost'ra'bramose, bravarose, arkose, wtc ir visose kitose pereigose per langus pa langose, bei kitose vartų galijos landynėse ir Birutės su birkutėm-įdagais-jarlykais prie amžinosios ugnies aukoms rinkti už įdago amžinai karšto brendišką-brolišką prisilietimą atveriantį vartus kaip šipkortė....? Mistinė birutė su didžių kunigais, kaip nauji vartai su ožiais...? Ožnugario, kozna gorit spina koza... O,oo. Birutė, verutė vėrė vartus bratam slavon per eigėlėj per landą lango pa langoj.... Vera viru bira rutė...

Katalonų/lt
Germans del Bosc/ broliai miške
Baskų(bosc?, miškiniai?)/lt
Germans del Bosc/vokiečiai del Boch
Tas pats ispanų
Lotynu/ru
.../Немцы Del Bosco
Katalonų/iberu,iryš, airių
Bráithre Foraoise
Braliukai žino kam tas miškas pamiškėje tupti ir perėto so dėti sėklas sodo į šviesos pusę, kaip gamta parėdė žmogui sodą platinti, o ne karus. Pagrindinė žmogaus prigimtis ir perėjga ant svieto šio yra vaišintis vaiskiais vaisiais vaiskumui ir sodą su dėti į šviesos pusę pa miš šikėje, bo vaisiai ir uogos su visom gėlialėm vaiskina kūnus žemogaus už tai, kad dAugtų, augtų ir daugėtų ratas jaunų sodų vijų! Tokia tai kaina ir toks sandėris tarp girių žžaliųjų gamtos gyvatos su toron tartas sietuvai visatos jėgų vienijo... Tai Kainas ar A'Belis žudikas brolio? Broliuk, šitoj vietoj v'aisšku;)

audrius rašė...

Štai kaip dabar naikinamas brolis su pirma vieta guglėje per mamos skanumynus, užkišant tradiciniais prieš 80 metų intrendintai-įdiegtais cepelinais:

http://www.google.lt/search?q=kriausiu+konservavimas&hl=lt&nomo=1&biw=320&bih=544


Saugokitės, siaučia mamos žudikės! Jos niekuo nesiskiria nuo sveikų mamų, tačiau pas jas sutrikęs tikrovės suvokimas ir jos namiškius tručyja kaip žiurkes, paberdamos į maistą nuodų!

Lietuvos mamos pagal Danų užsakymą nuodija savo vaikus, vyrus, tėvus ir mamas su kitais artimais kūmais! Mamos, specialiai sukurtus nuodus "Atamon" tarpukariu sukurtus miltelių pavidalu, pila i uogienes, kompotus, sirupus ir kitus naminius skanumynus. "Atamon" tai sintetinia nuodai sukeliantys vėžį, apsigimimus, nevaisingumą, žmogaus įmuno deficitą, priklausomybę sintetiniams narkotikams su visomis kitomis pasekmėmis!

http://www.mamosreceptai.lt/receptai/koncervuotos-kriauses.html

http://ru.wikipedia.org/wiki/Бензоат_натрия

1938m suteikta teisė pradėti genocidą "Atamon" vardu.

http://da.wikipedia.org/wiki/Atamon

audrius rašė...

Žiurkių nuodai, saikingai vartojant žudo lėtai, bei sukelia priklausomybę!

Sudėtis: benzo druska ir benzo acetonas, naudojamas kaip masinio nai kinimo ginklas nuo 1938 metų. Sintetiniai nuodai(narkotikai) pramoniniu kodu E 211 ir E 210.

Matyt, gausiai naudojamas "kinu" restoranuose, kartu su kitomis gudrybėmis, kaip pavergti priešus ar juo nužūdyti.

Gal jau pamiršot Trojos arklį? Pabuskt, jei dar nors kiek sveikos nuovokos liko, nuo įdiegtų prieš 80 metų "cepelynusų" , sovietikum durdom bufet ir kebabiados su submarija, jau patylint apie apie šutburgerinius makdakus! Miegat, sapnuojat gražiają Elenytę ant Tauro kalno Trojos arkliu jojant į Kinijos rožę Pekino antimi pasmaguriauti....? Vat ir bus jums rožes, su makdakais iš Pekino peklyno, nes Trojos arkliai dabar tik širdis Achilams prie kompų glosto, o jūsų būtovėj kūno tvirtovėj garuoja "Pekino antis"! Skanaus!

Danų prezervatyvai vidinio vartojimo, matyt nesunku suprasti nuo ko gandonai saugo, kuriuos kiniečiai gamina ant kiekvieno kampo... Skandinavai globėjai, kaip kokios mielos močiutės siūlančios obuolius gražiosioms lietuvos Raselėms ir Linutėms, kad grožio miegu pamiegotų... Kaip sakant apuokalipsė, tik jau retas kuris kaip apuoks girdi ir regi kaip sakalėlis, nors viskas panosėj padėta ir net karveliai aplinkui apie tai burkuoja, o varnos gardžiai juokiasi iš tvarto broilerių ir kitų gyvuolių...

http://farm7.static.flickr.com/6124/5974262746_1b2c8d7696.jpg