2013-12-18

Naktinės personos III

Prabėgo savaitė.

Po septynių valandų derybų, ankstų trečiadienio rytą ministrai susitarė dėl bankų uždarymo finansavimo užtikrinimo.

Dėl bankų uždarymo finansavimo užtikrinimo.

Pasak stebėtojų, tai padidina šansus ministrams vėliau trečiadienį bendrai susitarti dėl bankų pertvarkymo tvarkos ir taip pat šansus 2015 metais šią reformą paversti tikrove.

Nuostabu.

1. Pagal finansų ministrų pasiektą susitarimą lėšas žlugusių bankų uždarymo sąnaudoms padengti parūpins bankai, kurie per dešimt metų į Bendrą pertvarkymo fondą įmokės maždaug 55 mlrd. eurų (76 mlrd. JAV dolerių).

2. Iki tol, jeigu lėšų uždarymui fonde nepakaktų, vyriausybės galės nustatyti bankams papildomų mokesčių.

3. Jeigu ir to nepakaktų, vyriausybės galėtų padėti valstybės lėšomis.

4. Jeigu vyriausybė neturėtų pakankamai pinigų, ji galėtų pasiskolinti iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM) – euro zonos gelbėjimo fondo.

5. 2025 metais, kai Bendras pertvarkymo fondas (SRF) bus galutinai suformuotas, papildomų lėšų skubiam finansavimui galėtų pritraukti pats fondas, kuris tokiais atvejais galėtų skolintis, rašoma dokumente.

Puiku.

Neįtikėtinas planas.


4 komentarai:

audrius rašė...

Žemę palieta danga lyta dabojanti mumi nuo žžemės pragaro kurio karštas peregaras per litąsperą-palą palaiko tinkamą temperatūra gyvatai ir tt... O bankyrų planas, kaip ir visokių bandytojų, taktikų tiesiamas ant stalo ir modeliuojamas-materikinėdėlionė-kundala, kaip tai paversti tikrove, kad visos dalys kauptusi ant plokščio stalo-daliųmeno ir kai pakankamas kaupas, tai mušti ir imtį... Toks grajus visur šioje sutvertoje ant popyruso kunyganoje būkoje taro karotinėje plokštumoje, visata gi žyva visada gyvena, kvėpuoja, sukasi, verčiasi, raibsta ir ttt, o visi nupeziški big bankiniai big benginiai pezalai mazgavotų protu, lengvai nuvalomi visatos mazgote...

audrius rašė...

Gal žinote seną lietuvišką atitikmenį žoždiui „Entropija“? http://lt.m.wikipedia.org/wiki/Entropija

"entròpija [gr. en — viduje + tropē —posūkis, pavirtimas]: 1. fiz. termodinaminės sistemos būseną apibūdinantis kintamasis dydis; išreiškia izoliuotos sistemos reiškinių negrįžtamumą; 2. informacijos teorijoje — bandymo rezultato neapibrėžtumo matas. "

Gal tiesiog įvardinti kaip "Paklaida" ?

Trupė, nuo trupėjimo, virsmas, kaita, trunėjimas, maišagalia, katė maiše, keistuolių trupė, įtrupija, įtrunija, įkaita, invirsma, pragaras, prapertija, nuokruša, krušinys, prakūrata, įkruša, mazguvonija,..... Priklauso nuo to kokį virsmo-kaitos būtį apibudinti. Keistini, atgyvenę kūnai trupa, trunyja, kinta, virsdami kitokiais kūnais, o jei koks treplius trupina bile ką iš burnos, bandydamas pabėgti in savo trupantį kūno-sielą, tai jau mentalinė-mintinė be dalė išraiška, dangun neinanti, bet burbuliuojanti kaip burbuliatorius kurio paleisti burbulai pokši, o dvėsėlė išblaškoma vetros tyros-tyrai nuo bezdalios...

trope (n.) 1530s,from Latin tropus "a figure of speech," from Greek tropos "turn, direction, turn or figure of speech," related to trope "a turning" and trepein "to turn," from PIE root trep- "to turn" (cf. Sanskrit trapate "is ashamed, confused," properly "turns away in shame;" Latin trepit "he turns"). Technically, in rhetoric, a figure of speech which consists in the use of a word or phrase in a sense other than that which is proper to it.

Kaip rusai sako ,,treplo, trepka,..., pas mus gi sako mazgotė, skuduras, trintukas ir ttt..., tačiau mazgotė mazgoja, mazgavoja, trina, tyrina, vokia, valo ir tt, jei jos mazgai priima į save, o jei jie pertekę-nečysti, tai viską tik subuzoja, išmazoja, sumaišo, nunovyja, išterlioja ir ttt. Gaspadinė nevalyva rugštis britki jos, o va tai ta čysta, švyti, rugštis gardi jos... Gyvatos rugšties užkalbėjimų kodai keičia aplinką, visatą visada, tik sutark sutartines su ta aplinka ir vartai arkų atsivers...;)

audrius rašė...

http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=+acid+&searchmode=none

audrius rašė...

http://www.lkz.lt/startas.htm

Rūgštis

Sodas kodas actas rugštis daugtis ir ttt

Kol kodai besupratimo, tai ir būsena berasumo, o kas bedalios tas tik beeee beeee sutaria su aplinka ar burbuliuoja dusindami savo dalią... Mūsų Dalytė nepaklausė ir gauna perspėjimus, bėdas ir jei berasumė bus toliau, tai dalią reiks perdalyti kiton litavonėn su visu aukgso grandinės pavadžiu ir kitais skambalais-klipatkomis.