2014-02-27

Religiniai Darbai II

Religiniai darbai.

Popiežiaus Pranciškaus revoliucija prasideda nuo Religinių Darbų Instituto (IOR), - sakė Carlo Marroni, dienraščio "Il Sole 24 Ore" korespondentas, kuris domisi Vatikano reikalais, pranešdamas apie "ryžtingą, stiprųią ir visiškai neįprastą intervenciją".

Pirmadienį paskelbtas popiežiaus Pranciškaus motu proprio „Fidelis dispensator et prudens“ - „Ištikimas ir sumanus užvaizdas“ (Lk 12,42), kuriuo jis įkūrė naujas struktūras, koordinuosiančias Šventojo Sosto ir Vatikano Miesto Valstybės ekonominius ir ad ministracinius reikalus.

Naujos struktūros įkuriamos atsižvelgiant į rekomendacijas, kurias pateikė speciali penkiolikos kardinolų komisija, nagrinėjanti Šventojo Sosto organizacines ir ekonomines problemas. Joms pritarė ir Popiežiui patarianti aštuonių Kardinolų taryba.

Pirmadienį paskelbtu Popiežiaus potvarkiu įkurta Ekonomikos taryba siūlys orientyrus kaip tvarkyti Romos Kurijos ir kitų Šventojo Sosto bei Vatikano Miesto Valstybės institucijų ekonominius reiklaus bei prižiūrės jų administracinę ir finansinę veiklą. Tarybą sudarys 15 asmenų: 8 kardinolai arba vyskupai, atspindinys Bažnyčios visuotinumą, ir septyni pasauliečiai, pripažinti ekonomistai. Tarybai vadovaus Kardinolas koordinatorius.

Popiežius taip pat įkūrė Ekonomikos sekretoriatą, kuris prilygsta kitoms Romos Kurijos dikasterijoms. Sekretoriatas bus tiesiogiai pavaldus Šventajam Tėvui ir jo kompetencijai priklausys visų institucijų ekonominiai reikalai, personalo resursai, taip pat viešieji pirkimai. Ekonomikos sekretoriatui vadovaus Kardinolas prefektas.

Popiežius taip pat skirs Generalinį revizorių, kuris turės teisę atlikti visų Šventojo Sosto ir Vatikano Miesto Valstybės institucijų auditą.

Ekonomikos tarybos prefektas turi parengti ir pateikti Popiežiui visų trijų naujų struktūrų – Ekonomikos tarybos, sekretoriato ir revizoriaus status.

Pirmuoju Ekonomikos sekretoriato prefektu paskirtas Australijos Sidnėjaus arkivyskupas kard. George Pell.

Fidelis dispensator et prudens“...

Vokietijos bankų priežiūros institucija (BaFin) įtaria, kad tokie finansų sektoriaus milžinai kaip "Deutsche Bank" ir "Portigon" manipuliavo Europos tarpbankinės rinkos palūkanų norma EURIBOR.

Kokie įtarūs!

Imtų verčiau pavyzdį iš mūsų.

UBS tapo antruoju banku, nubaustu dėl manipuliacijų LIBOR normomis po to, kai Britanijos ir JAV institucijos banką "Barclays" šią vasarą nubaudė 450 mln. JAV dolerių bauda.

Randa gi problemų...

Seniausias Šveicarijoje privatus bankas „Wegelin & Co“ paskelbė nutraukiantis savo veiklą, informuoja „Reuters“. Tai ketvirtadienį pranešė „Wegelin & Co“ vadovybė, pripažinusi, kad bankas padėjo JAV piliečiams išvengti mokesčių.

Privatbankiers Seit 1741...

Ką jūs pasakysit...



JAV prokurorai įtaria 14 Šveicarijos bankų, kurie galėjo padėti pasiturintiems amerikiečiams nuslėpti mokesčius.

, ?

Nieko tie amerikonai neišmano:

Po ilgo nagrinėjimo su teisininkais nusprendėme, kad verslo etikos prasme tai yra įžūlus piktnaudžiavimas, bet teisiškai tai įrodyti būtų reiškę labai ilgą stumdymąsi teismuose. O laiko nebuvo – reikėjo visą finansų sistemą parengti narystei ES. Paraleliai nagrinėjau tarptautinę praktiką ir tapo aišku, kad tokiais atvejais galiausiai vis tiek tenka sumokėti visą sumą ir dar su delspinigiais.

Ką?

Ką?

Ką?

...

?



Komentarų nėra: