2014-03-13

Kovo 11-ji ir Maidanas



Gal tokie?

Signatarai ir kiti piliečiai imasi iniciatyvos, kad aukuras su Lietuvos laisvės ugnimi degtų iki kovo 25 dienos - paskutinės dienos, kai Seimas gali paskelbti referendumo dėl žemės datą kartu su rinkimais.
Jau buvo skelbta, kad trečiadienį Seime buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu patriotinių kovo 11-osios eitynių organizatoriai nepatenkinti sostinės policijos elgesiu po to, kai eisenos dalyviai susirinko Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo ir uždegė laisvę simbolizuojantį laužą. 

 Spaudos konferencijoje dalyvavę signataras Romualdas Ozolas, Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka, Seimo narys Petras Gražulis bei eitynėse dalyvavę Gintaras Aleknavičius ir Gintaras Songaila kalbėjo, jog po renginio paliktas laužas buvo užgesintas, prie jo mitingavę žmonės - grubiai išvaikyti pareigūnų. 

Policijos atstovai savo ruožtu teigė, kad atmeta kovo 11-osios eisenos organizatorių ir dalyvių priekaištus dėl neva nesankcionuotų veiksmų piketo metu prie Seimo rūmų. 

„Šių metų kovo 11 d. 22 val. 15 min. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Gedimino pr. 53, Vilniuje, nenustatyti asmenys kūrena laužą ant pėstiesiems skirto grindinio. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado piliečius, kurie paaiškino, kad ant grindinio degina laužą paminėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Į pareigūnų nurodymus užgesinti laužą bei leisti sutvarkyti teritoriją, minėti asmenys nereagavo, sakydami deginsiantys laužą visą naktį“, - rašoma policijos išplatintame pranešime. 

Pareigūnai jiems nurodė, kad Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojos Danutos Narbut pasirašytame įsakyme, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti skirto mitingo organizatoriams, kūrenant laužus, buvo numatyta sutvarkyti teritoriją pasibaigus minėjimui, iki 22 valandos, be to, išvežti šiukšles ir atlyginti galimus nuostolius.
Pareigūnų nurodymai nebuvo vykdomi, buvo trukdoma tvarkyti teritoriją, todėl policijos pareigūnai minėtus asmenis pristatė į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą, kad išaiškintų įvykio aplinkybes ir pradėtų tyrimą.

Apipavidalintojui Maidanas Kijeve patinka, bet Vilniuj - ne.


Komentarų nėra: