2014-04-11

Ką daryti?

Laišką gavau, iš Prano Valicko, dėl tų 5 procentų.

Jam pritariu, laišką cituoju.

Žemės referendumo organizatoriai surinko 320 000 parašų reikalaudami nepardavinėti žemės svetimšaliams. Skaičiuojant nuo 2-jų milijonų gaunasi, kad referendumo reikalauja 16% nuolat Lietuvoje gyvenančių žmonių. Akivaizdu, kad žemės referendumo parašų rinkėjai turi mažiausiai tris kartus didesnį tautos pasitikėjimą negu Seimas ir visos partijos kartu paėmus. Bet mes matome, kad Seimas, kuriuo nepasitiki 95% piliečių ir Vyriausioji Rinkimų Komisija (VRK), kurios niekas nerinko, bet ją paskyrė partijos, neturinčios jokio pasitikėjimo, nevykdo nei Konstitucijos, nei referendumo įstatymo ir, dar gražiau, tiek Seimas, tiek VRK postringauja, kad Lietuva stojimo į ES sutartimi įsipareigojo leisti pirkti žemę svetimšaliams ir kad referendumas prieštarauja stojimo į ES sutarčiai ir kitiems Lietuvos įsipareigojimams Europos Sąjungai. Taip pat VRK atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę rengti referendumą dėl euro neįvedimo ir lito išsaugojimo. VRK demagogiškai postringauja, kad referendumas dėl euro neįvedimo prieštarauja stojimo į ES sutarčiai, Lietuvos įsipareigojimams Europos Sąjungai, kažkokiems įstatymams ir bendrai kažkokiai įstatymų priėmimo filosofijai. Akivaizdu, kad VRK ne tik nevykdo referendumo įstatymo, bet imasi aiškinti Konstituciją, įstatymus ir tarptautines sutartis. Tačiau nei Konstitucija, nei jokie įstatymai Vyriausiajai Rinkimų Komisijai nesuteikė teisių aiškinti Konstituciją, įstatymus ir tarptautines sutartis. VRK paprasčiausiai sauvaliauja, savinasi jai nesuteiktas galias.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 105 straipsnyje rašoma:
Konstitucinis Teismas nagrinėja ir priima sprendimą, ar neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai Lietuvos Respublikos įstatymai ir kiti Seimo priimti aktai. Konstitucinis teismas taip pat nagrinėja, ar neprieštarauja Konstitucijai ir įstatymams:
3) ar Lietuvos Respublikos tarptautinės sutartys neprieštarauja Konstitucijai.

Įsidėmėkite 105 straipsnio 3) punktą: ne tarptautinės sutartys turi viršenybę prieš Konstituciją, o Konstitucija turi prioritetą prieš visokias sutartis ir jei Vyriausybės, Seimo ar Prezidento pasirašyta tarptautinė sutartis prieštarauja Konstitucijai, tai tokia sutartis negalioja nuo pat jos pasirašymo momento.

Bėda yra ta, kad Seimas, Vyriausybė ir Prezidentas pasirašė visokių tarptautinių sutarčių prieštaraujančių ir laužančių Konstituciją, bet niekas nesikreipė į Konstitucinį Teismą, kad tos sutartys būtų įvertintos ir ar jos neprieštarauja Konstitucijai, o kreiptis į Konstitucinį Teismą gali:

Lietuvos Respublikos Konstitucija106 straipsnis
Teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl 105 straipsnio pirmojoje dalyje nurodytų aktų turi Vyriausybė, ne mažiau kaip 1/5 visų Seimo narių, taip pat teismai...
...taip pat Respublikos Prezidentas.

Viso straipsnio nerašiau, bet į Konstitucinį Teismą kreiptis gali kaip tik išvardinti pareigūnai ir įstaigos. Patys sudarinėja Konstitucijai prieštaraujančias tarptautines sutartis ir tik patys gali kreiptis į Konstitucinį Teismą, todėl savaime suprantama, kad jie nesikreipia. O kai savo konstitucinėmis teisėmis nori pasinaudoti piliečiai, tuomet Seimas, Vyriausybė ir VRK pradeda postringauti visokias demagogijas, prisiskiria sau teisių, kurių jiems nesuteikia Konstitucija ir neleidžia piliečiams įgyvendinti savo konstitucinių teisių. Primenu – nei VRK, nei Seimas, nei Vyriausybė neturi teisės aiškinti Konstituciją.

Seimo ir VRK daromos kliūtys trukdančios surengti žemės referendumą, o taip pat iniciatyvinės grupės dėl euro neįvedimo neįregistravimas akivaizdžiausiai visiems rodo, kad Seimas ir VRK savivaliauja, neteisėtai prisiskiria sau visokių teisių ir nevykdo įstatymų. Ką daryti?

Skaitau Konstituciją:
2 straipsnis
Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.
3 straipsnis
Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių.
Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.
4 straipsnis
Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus.

Ketvirtame straipsnyje rašoma, kad piliečiai valstybę gali valdyti tiesiogiai arba per savo išrinktus atstovus. Nė vieno žodžio nėra parašyta apie jokias partijas, o visą valdžią privalome rinktis kaip tik iš partijų, kuriomis nepasitiki daugiau kaip 95 procentai žmonių, t.y. iš pačių prasčiausių ir pačių nepatikimiausių žmonių. O tie išrinktieji neteisėtai savinasi jiems nepriklausomas galias – referendumų organizavimas kaip tik tą labai puikiai išryškino. Vadinasi mes, piliečiai, nepažeisdami Konstitucijos galime imti šalį valdyti tiesiogiai kaip rašoma 4-jame straipsnyje, nekreipdami dėmesio į itin nepatikimus ir savivaliaujančius atstovus.

Siūlau tiek žemės, tiek lito referendumus vykdyti patiems nekreipiant dėmesio į VRK ir Seimą. Kaip tik taip padarė islandai. Parašus surinkome, tai parašų rinkėjai turi eiti iki galo ir patys įvykdyti referendumą. Viskas išeina taip, kaip ir bet kurioje kitoje kovoje – jei priešininkas nepasiduoda, reikia stiprinti veiksmą tol, kol pasiduos, ir švęsti pergalę; arba yra kita išeitis – pasiduoti pačiam. Kitaip nebūna.

Siūlau kautis iki galo. Patiems įvykdyti referendumus ir padaryti kaip padarė islandai.


Pranas Valickas 2014 balandžio 11

Pridėsiu štai ką.

1. Tikrindama Referendumo rinkėjų surinktus 320 000 parašų VRK gaišo 2,5 mėnesio vietoje įstatymo numatytų 15 dienų ir galop, po blaškymosi, priėmė savo pačios paruoštą nutarimą, išmetusi iš jo vieną punktą, kuriame buvo nurodytas tikslus tinkamais pripažintų parašų skaičius, o po to VRK pirmininkas apkaltino parašų rinkėjus prievarta - mat, mūsiškiai užtraukė užplėšė Lietuvos himną ir palygino Lietuvos himno giedojimą atsistojus (VRK nariams irgi teko atsistoti) su mūsų, Referendumo iniciatorių, parklupdymu. Kas tai, jei ne klupdymas?

2. Tikrindama Prezidento rinkimų kandidatų rėmėjų surinktus beveik 350 000 parašų ta pati VRK pustrečio mėnesio negaišo, parašų rinkėjų grybauti pavasarį nesiuntė,  prezidento rinkimų keletui mėnesių nukėlė, tik paaiškino, kad, patikrinus dalį popierinių parašų Gyventojų registre, toji darbščioji VRK nustatė, kad negalioja apie 7 proc. už D.Grybauskaitę surinktų parašų, o dar apie 3 proc. parašų buvo išbrokuota rašysenos ekspertų, o šie 7 + 3 = 10 procentų negaliojančių už D.Grybauskaitę surinktų parašų yra labai nedaug, nes kartais netinkamais pripažįstama iki 20 proc. parašų; į prokuratūrą dėl parašų klastojimo toji VRK, skirtingai nuo pirmojo atvejo, nesikreipė.

Paskaičiuosiu, kad žema 10 procentų negaliojančių (už D.Grybauskaitę surinktų) parašų norma parašų dėl Referendumo rinkėjams reikštų 320 000 * 0.1 = 32 000 negaliojančių parašų.

3. Išsamiau apie tai, kaip savo veiksmais VRK nariai pažeidė piliečių Konstitucinę teisę išreikšti savo valią, skaitykite čia

4. Apie tai, kaip VRK narys teisininkas Jonas Udris aiškina teisę, skaitykite čia

5. Apie Seimo apsižiūrėjimą po 12 metų dėl savo paties priimto Referendumo įstatymo - čia.

6. Apie Sutarties, kuria vis remiasi Seimas ir VRK, pasirašymą - čia.

7. Priminsiu, kad referendumas dėl narystės  ES vyko ne 1, o 2 dienas,  po pirmosios dienos balsavusių buvo 7,59 + 23,01 = 30,60 procento visų rinkėjų, o 2-ją dieną balsavusiems referendume "Maxima", ta pati, tikrai dalino alų ir skalbimo miltelius už 1 centą

8. Tada tikrai neįsivaizdavau, kad Europos parlamentui gali vadovauti ir vadovauja vyras, nebaigęs mokyklos, o tai yra slepiama nuo visuomenės.

9. Tas Europos parlamentas žymus ne tik tuo, kad jo vadovas puikiausiai apsieina be mokyklos abituriento pažymėjimo - tas Europos parlamentas įteisino tvarką, kad Europos centrinis bankas net 30 metų gali nesiaiškinti dėl savo veiksmų apie iš nieko daromus ir už palūkanas skolinamus pinigus, už kuriuos, esą, Sutartyje prisižadėjom parduoti žemę.

1 komentaras:

audrius rašė...

Islandija, tas sveikas galas nuo kurio galima patiems sveikti ir veikti žmogaus galiom gimtoje žemėje, tai galas išsaugojęs ženklus žemaitijos žirgų, pirmi Lietuvai suteikė galias įgaliojo įgalino galėti lietis, tai ta šiaurinė žvaigždė, tai tas pavyzdys/vyzdys regėjimo ir valios, tai tas langas, landa su šviesa tikra. Yra ir broliai kūno vengrai žemyne ar tie patys šalia esantys gudai, net rAsija su prusijom piečiau siektinų savo valios pavyzdžių turi. Jei ženklai valdo pasaulį, o visa kaladė ženklų augščiausios mosties tavo rankose, kurių joks krupje su apsauginiais į kišenius, ratus sumetę neišvež dykumon ar nusavins su visom rankom, nes jiems dalia skirta ginti žmogų, jausti, atpažinti žmogaus galias pagal ženklus kurie sudėti danguje, žemėje, o apsišaukėlius, vagis, iškrypelius, keistuolius ir visokius bedalius dykumon, šudrynan, medėn sveikti ar dangun siustį, pagal gamtos įstatymus žmogaus kurėnijai lietų rasų lygijos su gamta jos būtovėse saugant tos būtovės rasų grynumą tyrumą skaistybę jautai žmogaus. Kaip gali megose prie šiaurės gyventi šeši Karibų jūros rykliai, o banginis prie Vilijų nerties krante, kai čia vandenys skirti lydekoms, lynams, karšiams, karosams ir daugybei vietos žuvų? Ar kažkam taip razumas pasmaišė, kad vietinį žmogų išgazdinti rykliu, banginiu, drambliu, savo kariauna be ribų karybos jo didenybės baimės? Va jie tai bijo ką prarast, jų viešpatis ir dievas baimė didžioji su nuometu nekaltos avelęs skūra ir šviečiančia aukso wilna dvasinga dvasingumo spastuose dvėsti gyviems, o kad ilgiau dvėsti ir puošniau dabintis šventūjų skuromis ir skalpais, tai parodijuoja gamtos sistemą apsaugos, mesdami dalį grobio nuo stalo į obščiaką, dėl vilties sužinoti tiesą, sandoryje dievo isiamžinti ir ttt.
Kiek nuošimčių žmonių banginių ir ryklių klasėje, kiek jų žynių, kiek jų žmesnėse klasėse, kiek jų darbininkų klasėje, kiek valstiečių, o kiek kuriančiųjų ir besirūpinančių žmogaus būtove sveikti, veikti, augti, sodinti, kurti žmogui gerovę? Galima juk ir negyvoj saloj ar juros dauboj ar net marse sukurti ryklių šeimai Karibų jūros salygas su beždžionėmis lijanų tinkle, o už stiklo baltąją meška su ruoniais įkurti, kad neprapultu pinigai kondiškės šilumokaitai? Dvasinga, biologiška, globalu, efektinga, dieviška! Ania? Ar begalinis troškulys ir baimė beržinės košės ir sunki vaikystės dalia ar dar bala žino kokios baimės?