2015-04-04

Nekapitalus kapitalas

Kapitalas – ekonomine prievarta paremto išnaudojimo santykio išraiška.

Eko?


Ūkio?

kapitãlinis-ė adj. (1) DŽ
1. → kapitalas 2: Kapitãliniai įdėjimai TrpŽ.
2. svarbiausias, pagrindinis; tvirtas, svarbus: Kapitalinė statyba sp. Kapitãlinis veikalas DŽ. Šiais metais padidėjo kapitalinių darbų apimtis respublikojesp. Kapitalinė siena rš.
3. reikalaujantis daug darbo arba lėšų: Reikės padaryti kapitalinį remontą rš.

→ kapitalas 2

kapitãlas sm. (2) Š; M
1. TrpŽ vertė, duodanti jos savininkui pridedamąją vertę: Kapitalą sudaro žaliava, darbo įrankiai ir įvairių rūšių pragyvenimo priemonės, kurios panaudojamos naujoms žaliavoms, naujiems darbo įrankiams ir naujoms pragyvenimo priemonėms gaminti rš. Užtvaros virsta gobšaus kapitalo, nyksta tamsi vergija (sov.) V.Mont. Prekybinis ir verslovinis kapitalas yra glaudžiai susiję rš. Pastovusis ir kintamasis kapitalas rš.
2. turtas, vertybė: Mūsų šalyje visų vertingiausias kapitalas yra žmonės sp.
3. pinigai, didelė pinigų suma: Ne vienas didis milijonų kapitalas mums reikalingas, mums reikalingi milijonai mažų kapitalėlių, milijonai dirbančių rankų ir milijonai taupančių galvų J.Jabl. Reikia pinigų, reikia kapitalo Dglš.

2. turtas, vertybė: Mūsų šalyje visų vertingiausias kapitalas yra žmonės sp.

Kokioj šaly šitaip?

Mūsų šaly - šitaip.

Trečias pagal valdomą turtą Lietuvos komercinis bankas "NORD/LB Lietuva" gavo leidimą į banko kapitalą įtraukti 11 mln. eurų (38 mln. litų) subordinuotą paskolą, gautą iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko.


Jeigu manot, kad tai išimtis - klystat.

... bankai turi šitokio visiškai nekapitalaus kapitalo.

Tada mūsų žmonės, tokie patys, kokie kažkokioje šalyje yra visų vertingiausias kapitalas, į tuos bankus eina prašyt - kad paskolintų to visiškai nekapitalaus kapitalo...



Komentarų nėra: