2015-06-23

Ko labiausiai bijom

Vengrijos scenarijus ir Lietuvos orbanizacija ir yra tai, ko aš 
labiausiai bijau.

O 1956-tais tuometinė mūsų valdžia Vengrijos scenarijaus nebijojo?

Kai mokiaus Leningrado universitete, vengrai išsiskyrė iš kitų soclagerio studentų savo nepriklausoma laikysena.

Tiesiog istorijos fraktalai - vėl Vengrijos scenarijus, kaip kadaise:

Kai Vengrijos karalius Andrašas II 1225 m. Vokiečių ordiną išvijo iš Transilvanijos, kur jis buvo įsikūręs 1211 m., Vokiečių ordino atstovai pradėjo derybas su Mazovijos (Mozūrijos) kunigaikščiu Konradu I Mazoviečiu ir Prūsos vyskupu Kristijonu. Remdamasis Konrado I Mazoviečio pažadais Vokiečių ordinas 1226m. iš Šv. Romos imperatoriaus Frydricho II gavo vadinamąją Aukso bulę, suteikiančią teisę jam valdyti Kulmo žemę ir užkariauti Prūsą.

Cituoju:

Sociologai yra ištyrę, kad žmonos, skridusios kartu su savo vyrais ir lėktuvo užgrobimo metu pamačiusios iš baimės šliaužiojančius sutuoktinius, po to daugeliu atvejų (daugiau nei pusė) negalėdavo su jais gyventi ir išsiskirdavo. Jos nežinojo ir net neįtarė, kad šitie žmonės, tarsi jų gerai pažinoti, gali tapti tokie siaubingai neatpažįstami.

O ar nebijom to, kad mūsų valdantieji, regis, nekovoja dėl mūsų taip, kaip graikų ar vengrų valdantieji kovoja dėl saviškių?

1 komentaras:

audrius rašė...

bio- Look up bio- at Dictionary.comword-forming element, from Greek bio-, comb. form of bios "one's life, course or way of living, lifetime" (as opposed to zoe "animal life, organic life"), from PIE root *gweie- (1) "to live" (cognates: Sanskrit jivah "alive, living;" Old Persian *jivaka- "alive," Middle Persian zhiwak "alive;" Old English cwic, cwicu "living, alive;" Latin vivus "living, alive," vita "life;" Old Church Slavonic zivo "to live;" Lithuanian gyvas "living, alive," gyvata "(eternal) life;" Old Irish bethu "life," bith "age;" Welsh byd "world"). The correct usage is that in biography, but in modern science it has been extended to mean "organic life."

Aha, kažikas sumaišė poniatijas, gal del ponto...

BiJoSi
Bi os
Vijasi
Bi josi, bi bėgsi..
Bijo
Vijos kalavijo, vyties
Vičio
bijo
verbos bo
veria
virbalų...
dzyvų, dzyvai, lai
dzyvų
dyvų dyvai
žyva
gyva y
tep toliau,
Alia mėsos toliau bijo, valdomos biojosinės programos arba tiesiog
BijoMėsinės/masinės/mėsijinės/...
Bio...