2018-08-10

Landynės Ubagus Skraidinsim Vilniun?


„Gold FM" ką tik prikarksėjo, kad skelbiamas konkursas aviakompanijoms organizuoti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Landynės City.

City:

From Middle English cite, borrowed from Old French cité, from Latin cīvitās (citizenrycommunity; a city with its hinterland), from civis (nativetownsmancitizen), from Proto-Indo-European *ḱey- (to lie down, 
settle; home, family; love; beloved). Cognate with Old English hīwan (members of one's household, servants, plural). See heweDoublet of civitas.
Displaced native Middle  English burghborough (fortified townincorporated city) and stedstede (placestead; city).

Valstybė finansuos „gyvybiškai svarbų“ maršrutą į Londono Sitį
Valstybė parems aviakompaniją, kuri užtikrins skrydžius į Londono Sitį 6 kartus per savaitę (ten ir atgal). Parama skiriama motyvuojant, kad tai yra gyvybiškai Lietuvai svarbi kryptis. Kiek pinigų skirs Vyriausybė, neįvardijama, tačiau Vilniaus savivaldybė jau pasiskelbė, kad per trejus metus prisidės prie maršruto 2,1 mln. eurų.

Šitaip šneka ne bet kas, o


viarslo diurnalistė.

Susisiekimo ministrą pavaduojantis aplinkos ministras Kęstutis Navickas ir ūkio ministras Virginijus Sinkevičius pasirašė įsakymą, kuriuo yra numatoma parama aviakompanijai už skrydžio iš Vilniaus į Londono Sitį organizavimą. Kokio tai dydžio parama, nėra nurodoma, tačiau įsakyme skelbiama, kad Vilnius-Londono Sitis yra šalies „ekonominei ir socialinei plėtrai gyvybiškai svarbus maršrutas.“

„Manau, kad tai yra geras maršrutas, ypač dabar, kai įsibėgėja „Brexit“.

Tai mums dabar turėti ryšį su Londonu, su Sičiu, kur telkiasi visi finansai, tame tarpe, finansų centrai, kurie telkiasi europiniame lygmenyje, tai mums ta idėja yra laiku ir gerai“, – 15min sakė V.Sutkus.

„Kaip žinia, darbo vietos keliasi iš Londono į žemyninę Europą, Lietuva galėtų pretenduoti į dalies tų darbo vietų perkėlimą pas mus. Manau, kad tau tikrai prasminga“, – sakė verslo atstovas. Jo manymu, ilgainiui Londone dirbantys finansų specialistai galėtų persikelti į Lietuvą. „Tam, kad jie persikeltų į Lietuvą ir steigtų čia savo biurus, reikia su jais palaikyti ryšį, reikia su jais bendrauti. Tam ir reikalingi skrydžiai. Ilgainiui jau bus matyt, ar tie centrai persikels čia. Manau, kad dalis vis tiek liks Londone, dalis persikels į žemyninę Europą. Duok Dieve, kad daugiau jų atsirastų Lietuvoje“, – kalbėjo V.Sutkus.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius taip pat apsidžiaugė Susisiekimo ministerijos sprendimu ir pranešė, kad pinigų maršrutui skirs ir Vilniaus savivaldybė. Per trejus metus skirs 2,1 mln. eurų.

„Viena esminių sąlygų, kad Vilniuje rastųsi dar daugiau gerų darbo vietų ir tarptautinių įmonių – geras miesto pasiekiamumas oro maršrutais, ypač svarbus patogus tiesioginis susisiekimas su Londonu“, – savo feisbuko paskyroje rašo sostinės meras.
Ir ką mes tokiems savo „darbdavių vadovui" ir mūsų išrinktajam,
ketinantiems mūsų pinigus švaistyti (lyg pigių skrydžių bendrovių nebūtų) pasiskraidymams Landynėn????*

O kam šitie avigalviai mums reikalingi?
A?
Imtų pavyzdį Landynėn sulindę migrantai iš padorių žmonių:

Не мог тут жизнью насладиться
Работа много, два жена…
Но в Лондон на железной птице
Лечу смотреть чужой страна.

Иду-бегу по Пикадилли,
Налево Сохо, ей-же-ей…
А вы на лыжах не блудили
В квартале красных фонарей?

Моя, представьте, заблудился,
Но всюду привечаем был.
И смысл, однако, появился,
А вот какой – моя забыл.

Но наши – на порядок лучше!
К тому же – меньше говорят…
И мой великий и могучий
Вернулся в целости назад.

** Padorūs tai tie, kur šonuose nuotraukoj.

O tas kur vidury - ar neprimena pacuko?



Komentarų nėra: