tag:blogger.com,1999:blog-6305857232564854777.post66880427113021017..comments2024-03-21T20:52:18.181+01:00Comments on Dėstytojas nuovadoje: DiplomasEugenijus Paliokashttp://www.blogger.com/profile/14668182001501862578noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6305857232564854777.post-15841811991003151862016-02-26T10:31:55.267+01:002016-02-26T10:31:55.267+01:00Atsimenu tų "žirnių miltų" blynų skonį p...Atsimenu tų "žirnių miltų" blynų skonį po šiai dienai. Žmonės kalbėdavo, kad ten ne žirnių, o vikių miltai būdavo, ir ne geltonos, o žalios spalvos. Aitrūs. Tikri žirniai - gana malonus skonis būtų. Ir krakmolo blynai - tokie peršviečiami, ir šlykštus lajaus skonis. Tas "įdomus" laikmetis, ypač po tvano 1967m? - kai visą naktį, ar kelias naktis, nuo žaibų buvo ištisai šviesu, po to viskas kolchozų laukuose supuvo. Visą dieną ar net kelias dienas eilėje su vaikais mama prie miestelio parduotuvės prastovėdavo (kai kurie miestelio vaikai už kelias kapeikas parsidavinėdavo pastovėjimui - nes buvo normuojama vienam asmeniui ne daugiau pusę kepaliuko). Kas turėjo "kaimą" ar giminaičių ten - kartais nuvažiuodavo vienkartiniam pavalgymui. O prieš kūčias pyragėlių tėvas važiuodavo "Dvinskan", grįždavo paryčiui. Nes didmiesčius aprūpindavo dėl prestižo - vilniečiai to nesupras.Zenonashttps://www.blogger.com/profile/06561637924578991340noreply@blogger.com