2014-02-18

Prievarta ir protestas

Protestas.

Mitinguojančiuosius pareigūnai ragina skirstytis, moteris ir vaikus eiti iš aikštės, o Maidano lyderiai kviečia pareigūnus nenaudoti jėgos. 

Tuo tarpu protestuotojai mėto Molotovo kokteilius į pareigūnus, vietomis dega palapinės.

Pranešama, kad protestuotojai padegė Ukrainos milicijos šarvuotį BTR, kuris pasirodė Maidane.

Be to jie atėmė iš pareigūnų"tituškų" savadarbes granatas, o taikiau nusiteikę protestuotojai užėmė netoliese esančius Karininkų rūmus ir ten įrengė medicininį punktą. O Sadovoja gatvėje netoli parlamento padegė sunkvežimius ir įkaitu paėmė vieną policininką. Jį išsivedė į Nepriklausomybės aikštę. Įkaitais protestuotojai laikė dar kelis pareigūnus. 

Prievarta.

Po šio VRK balsavimo žemės saugotojai savo triumfą išliejo triukšmingai užplėštu himnu ir raginimais komisijos nariams atsistoti ir taip pat giedoti.

„Iš himno tyčiojatės! Naudojate kitų žmonių prievartai! Kas būtų, jei aš versčiau jus klauptis?!“ – jau nebeištvėrė ir santūrusis Z.Vaigauskas.

Vieni referendumo šalininkai įžūliai šūkavo „ar kas nors prieš himną?“, kiti liepė savo bendražygiams apsiraminti.




2 komentarai:

audrius rašė...

Ševronas padės rupintis,-rupinti žžemėmis lietuvių rupijomis, o gal daliorais padalinant rupintoj'ėlių žemai(ie)tyjas? Meluoja turbūt, o gal myli? Ai, lovyja ta prie lovio, lovėj ir polobėje....

http://antirusofob.ru/main/232-sekret-evromaydana-gosdep-ssha-vydelil-oppozicii-ukrainy-5-milliardov-dollarov.html

audrius rašė...

Intilpada atrieda, atidunda....

Dingstančios žžemės vakume va akumuliuojasi...

Intifada (n.) "Palestinian revolt," 1985, from Arabic, literally "a jumping up" (in reaction to something), from the verb intafada "to be shaken, shake oneself."

Šokiai pokiai, pol'kutės pakutas kutina, lai mušika liejas laisvai šok ėjams, juk viskas ap mokė ta ap lamai...