2019-01-19

Putin SuperStar




Путин окунулся в прорубь. Крещенские купания 2019



Beje...

Купание Путина в проруби пришлось переснимать несколько раз.
Владимир Владимирович по привычке шёл прямо по воде…

2019-01-18

Sūrija


Lietuviškas varškės sūris yra vienas iš septynių Europos Komisijos pripažintų tradicinių ir išskirtinių, Lietuvoje gaminamų produktų, nusipelniusių specialaus ženklinimo, tad parodos lankytojai turėjo neeilinę galimybę įvertinti šį išskirtinės kokybės produktą.
Sūrijos sūriai.
:))

1. Sirija - vienas iš civilizacijos lopšių.

2. Sūris - senaisiais receptais konservuotas maistas - praversdavo senuosiuose miestuose senų senovėje, tiesa?

3. Sirai save ir šalį vadina „Sūri".

O rusiškai - сыр ir Сирия.

Paskaitykim, ką Sūri
rašo:


Saulius Karosas


Sausio 18 dieną, penktadienį, nuo 15 valandos prasidėjo atsisveikinimas su trečiadienį mirusiu verslininku, aktyviu mecenatu ir filantropu Sauliumi Karosu. Jis pašarvotas Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje.

Verslininkas mirė eidamas 61 metus.

Penktadienį su velioniu bus galima atsisveikinti iki 20.30 val., šeštadienį – nuo 10 iki 13 val. Penktadienį, sausio 18 d. 19 val. už jį bus aukojamos mišios. Karstas išnešamas šeštadienį, sausio 19 d. 13 valandą. Laidotuvės Vilniaus Antakalnio kapinėse Menininkų kalnelyje.
1998 m. jis įkūrė savo labdaros ir paramos fondą, kurio nuostata – remti įvairių kartų menininkus, meno kolektyvus, meno švietimo darbuotojus ir kitus menų atstovus, vykstančius į Lietuvos, tarptautinius konkursus, meistriškumo kursus, seminarus bei mokslines konferencijas.

Fondas buvo pagrindinis rėmėjas 2013 m. Budapešto Europos parke statant skulptorės Dalios Matulaitės monumentą Lietuvos kunigaikščiui ir Lenkijos karaliui Jogailai bei jo žmonai Vengrijos karalaitei ir Lenkijos karalienei Jadvygai.

Литва & Литавия


Литва
Литовец показал, как МАЗ помог на «Дакаре»
Литва.

Литавия
Prince Philip crash: Police investigating Duke car crash which left two women hospitalised

Литавия

Данный вариант обнаруживается в некоторых источниках, написанных на латыни и на славянских языках, напр., лат. Littavia у Яна Радвана (1588 г.), Литавия в граматике Мелетия Смотрицкого (1619 г.).



Vilniaus Vamzdžiai


:)
Prieš 7 metus: kar kar kar...
Prieš pusmetį: „kakalų" taika už 0,3 mln. EUR.

Nerį (ar mus?) atstovavo Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Jam (ar kam?) atiteko tas 0,3 mln. EUR.

Mums gi (Neriai tai tikrai) atiteko kanalizacijos vamzdžio turinys.

Vėl: Vilniuje trūko vamzdis: dėl smegduobės pavojaus uždaromas eismas judrioje gatvėje ...

2019-01-17

Lietuva Tiesiogiai


Šiandien laidoje „Lietuva tiesiogiai“* – Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkė Jurga Mickienė, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius bei portalo delfi.lt žurnalistas Dainius Sinkevičius. Žiūrėkite 16.30 val. ir 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale lrytas.tv.
Na žinoma.

Negi šnekėsi apie tai, kad į jau panaikintą Pedagoginį Institutą 
Edukologijos Universitetą jau kelis metus matematikos mokytojų (ir ne tik jų) specialybėn net nebandė stoti niekas...

*

Grįžta Sovietynas


Ką....????

Tą....

Vaikų darželyje anuos, sovietinius, laikus menanti dabar jau žilagalvė darbuotoja šitaip pasitiko tautinius kostiumus
darželinukams:


- Tu žiūrėk! Paskutinį sykį tokius gavom sovietmečiu!
Cha cha cha???
Menki 

čia
juokai,

Paprasti Žmonės.



Back To Lithuania


:))
„Še tau, boba, ir devintinės. Liko du variantai – „Brexit“ be susitarimo arba jokio „Brexit“ apskritai. Reikia dėti alų į šaldytuvą ir laikyti kumščius už antrąjį variantą, – Londono lietuvius vienijančioje socialinių tinklų grupėje džiūgavo vienas emigrantas. – Atmetė vadinamąjį švelnesnį „Brexit“.

Vadinasi, liko du kraštutinumai. Jei „Brexit“ neįvyktų, mums būtų „super“*, bet susitarimo nebuvimo atveju mums maža nepasirodytų. Švęsti dar anksti, bet maža viltis, kad „Brexit“ iš viso neįvyks, išlieka.“
Įdomiausia istorijos dalis:

Tačiau dauguma čia gyvenančių lietuvių norėtų, kad įvyktų antrasis referendumas arba išstojimo procedūra būtų stabdoma ir britai liktų Europos Sąjungoje, nes, mūsų požiūriu, tai paprasta, saugu, suprantama ir visos socialinės garantijos lieka užtikrintos. Noriu pažymėti, kad mąstome kaip Lietuvos piliečiai,
o britai situaciją suvokia visiškai kitaip.“

*  ... mums būtų „super":)


** „Visi, kurie nuspręs – 100 tūkstančių, 200 tūkstančių – sugrįžti į Lietuvą, yra laukiami ir mes tikrai esame pasirengę“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.
Mes pasirengę?

Ką jis turėjo omeny?

Tą?


Ar tą?





Baikim Kvailiot


Čia mums,
idiota,
 pirmiausia:)

Citata iš 2017 metais paskelbtos EuroStato statistikos:

Tarp Europos Sąjungos (ES) šalių didžiausias savižudybių procentas fiksuojamas Lietuvoje, o mažiausiais - Graikijoje ir Kipre. Tai trečiadienį paskelbė ES statistikos agentūra „Eurostat“.

Šiais duomenimis, Lietuvoje 100 000 gyventojų tenka 32 savižudybės ir ji gerokai lenkia kitas šalis. Toliau eina Latvija, Vengrija ir Slovėnija (po 19)...

Jau pats jaučiuosi užpjudytas visiškai idiotiškomis taisyklėmis, suvaržymais bei, svarbiausia, pagalbos, kai jos reikia, nebuvimu.

Mūsų Valdžios

jau sunku ko nors gero besitikėti;)

Atsisukim vienas į kitą, o ne nusisukim.



2019-01-15

Pakruojis 2019


:)
Labiausiai svečius iš Kinijos Pakruojyje sužavėjo ramybė ir saugumo jausmas – pasak jų, čia puikus eismas, nes vairuotojai labai dėmesingi kiekvienam pėsčiajam ar dviratininkui, vakarais apšviestos gatvės, nėra šurmulio, daugybės žmonių, o svarbiausia – puikus ir tyras oras! Miestuose, kur gyvena jie, net žvaigždžių nepamatysi, nes viską gaubia miesto smogas, dėl taršos per naujuosius pas juos jau uždrausti ir fejerverkai.

„Turite kuo džiaugtis, jūs tikrai gyvensite ilgiau“,- sako jie, įsivaizduodami, kokius įspūdžius iš Pakruojo jie išsivežtų vasarą, jei jau žiemą šis juos taip sužavėjo...

Kinijos amatininkai įsitikinę – ir kitais metais Pakruojyje turėtų vykti toks festivalis, nes sulaukta didžiulio dėmesio. Nors reikėjo laukti eilėse, turėjo kantrybės, stebėjosi instaliacijomis. „Jūsų žmonės – puikūs, šypsosi, gal nedrįsta užkalbinti, bet gerą dėmesį mes jaučiame“,- sakė redakcijoje apsilankę kūrėjai.

„Jūs lyg pilyse gyvenate, pastatai labai gražūs, dideli, storomis sienomis“,- mintimis dalinasi svečiai, mat Kinijoje namai – žymiai kuklesni, daugiausia mediniai, o eiliniame vienos lietuvio šeimos name, matyt, tilptų mažiausiai 4 kiniečių šeimos.







Ant Kilimo


Vakar...

Regis, jokio tiesioginio ryšio,  bet - nuo pat 1991-jų pro Sausio 13-ąją sklandžiai „prasmukti" nepavyksta:(

Tai tas, tai kitkas...

Šiemet skundai - tai viduje, tai išorėj.

Nesvarbu, kad su rašybos klaidomis parašyti.

Nesvarbu, kad nepasirašyti.
O jei ir pasirašyti -
dabar, tymokratijos 
laikais, skundžiamąjam tuos parašus rodyt nebebūtina:))

P.S. Šiandien, 2019 01 17, paskambino man ką tik - dar vienas skundas; vėl esu apskųstas/paskųstas.