2017-06-10

Venesuela

Kur gi dar iš Mūsų Durnyno -
į Venesuelą,
žinoma!

Here’s a graph of Venezuela’s hyperinflation, from TradingEconomics.com
Opinion: Venezuela Proves Bitcoin is the Future of Money




Kas krikštijo ir kas peni mūsų Prezidentę?

Rusijos prezidentą, būsimąjį KGB-istą, Putiną kadaise krikštijo, anot jo paties, rusiškosios stačiatikių bažnyčios patriarcho Kirilo
tėvas.

Britai mums pasakoja, kad Putinui ir žemiškąjį maistą to paties patriarcho Kirilo ūkis tiekia:

„Newsweek“ informuoja, kad produktai prezidentinei virtuvei reguliariai pristatomi iš Rusijos patriarcho Kirilo ūkio.

O kas krikštijo mūsų Lietuvos Prezidentę
ir kas peni?

Vaikšto jinai dabar, buvusi ateistė, KPSS partinės mokyklos dėstytoja, Rymo katalikų buožinyčion.





Bitcoin aplenkė Gazpromą


Gazprom – didžiausia Rusijos bendrovė ir didžiausia pasaulyje gamtinių dujų tiekėja. Įkurta 1989 m., 2003 m. turėjo 300 000 darbuotojų. Gazprom išgauna dujas Rusijoje, kurias tiekia beveik į visas Centrinės ir Rytų Europos valstybes. Koncernas Gazprom kontroliuoja daugiau nei 80 % Rusijos gamtinių dujų tiekimo, bei 17 % viso pasaulio dujų rezervų (2007). Po to, kai įsigijo naftos bendrovę Sibneft, Gazprom turi 119 mlrd. barelių naftos rezervų kontrolę ir atsilieka tik nuo Saudo Arabijos, kuri turi 263 mlrd. barelių, ir Irano su 133 mlrd. barelių. Bendrovė valdo vienas didžiausių pasaulio naftos ir naftos dujų pavidalu sankaupas. Gazpromas į Rusijos biudžetą įneša apie ketvirtadalį visų pajamų ir sudaro 8 procentus bendrojo Rusijos vidaus produkto. Koncerno akcijos už rinkos kainą yra parduodamos tik Rusijos piliečiams, o užsieniečiai jas gali įsigyti tik maždaug tris kartus didesne kaina nei rinkos.

Gazprom be dujų tiekimo valdo ilgiausią pasaulio naftotiekio tinklą, kurio ilgis 150 000 km. Bendrovė valdo turtą įvairiose kitose srityse: bankininkystėjedraudimežiniasklaidojestatybosežemės ūkyje. Taip pat įmonei Gazprom priklauso ir Vokietijos futbolo klubas FC Schalke 04. Už privilegiją turėti šį klubą bendrovė kasmet moka po 25 milijonus eurų. Rusijos dujų monopolininkei priklauso ir Rusijos aukščiausiosios futbolo lygos klubas FC Zenit Saint Petersburg. Koncernas turi kitų valstybių energetikos įmonių akcijų.2007 metais Gazprom vertė buvo 350 mlrd. dolerių. Gazpromas dar prieš metus buvo trečia didžiausia pasaulio korporacija, tačiau dabar dėl ekonominės krizės sukelto dujų ir naftos kainų nuosmukio bei didelių nuostolių Rusijos akcijų rinkoje, Gazpromo turtas sumažėjo.

Gazpromo kapitalizacija šiandien:
Bitcoin kapitalizacija šiandien:

47,60 > 45,97


Toks va Naujasis Gazas...
Dar nė dešimties metų negazuoja, o Gazpromą jau apgazavo;)

Su Putinu mus supažindina britai

Štai,
ir teroristu nevadina, kažkodėl.

Dabartinių britų rasit ir 1610-jų Klušine:

Коронные войска в количестве около 6800 человек (5556 из которых составляли «крылатые» гусары[1]) под командованием польного гетмана коронного Станислава Жолкевского одержали победу над численно превосходящими силами (35 000 человек: части под командованием Дмитрия Ивановича Шуйского, Андрея Васильевича Голицына и Данилы Ивановича Мезецкого, 5000 шведов из корпуса Делагарди и несколько полков, составленных из наёмников (французов, немцев и шотландцев). Учитывая соединения, не принимавшие участия в битве (стояли в резерве или опоздали), общая численность коронных войск составила 12 400 человек, против 48 000 русских. Коронные войска имели 2 легкие пушки, русские — 11 (по другим данным, 18) разного калибра.

Ali Baba 2017

Ali Baba (Arabicعلي بابا‎‎ ʿAlī Bābā ) is a character from the folk tale Ali Baba and the Forty Thieves (علي بابا والأربعون لصا). This story is included in many versions of the One Thousand and One Nights, to which it was added by Antoine Galland in the 18th century. It is one of the most familiar of the "Arabian Nights" tales, and has been widely retold and performed in many media, especially for children, where the more violent aspects of the story are often suppressed.
Alibaba's Jack Ma Gets $2.8 Billion Richer in One Day.
Jack Ma’s net worth surged $2.8 billion overnight as Alibaba Group Holding Ltd.forecast sales growth that topped every analyst’s estimate, despite China’s decelerating economy.
Ma, 52, is now the richest person in Asia and 14th wealthiest in the world, according to 
the Bloomberg Billionaires Index. His net worth has climbed $8.5 billion this year to $41.8 billion.


Didžiausias pasaulyje savivartis

Štai jis.
Susidomėjau todėl, perskaičiau, jog jam reikia net 1,3 tonos dyzelino šimtui kilometrų kelio.

Taigi, mūsų masinėse informavimo priemonėse dažniausiai bloguoju minima kaimyninė Baltarusija ne tik išlaikė BELAZ gamyklą nuo sovietmečio, bet ir geba naujus didžiausius pasaulyje savivarčius.










2017-06-09

Koteka in UN

Koteka
Welcome
to UN!

Bankai nenori pradėt nuo nulio

Nemažai emigravusių lietuvių jau suspėjo bankrutuoti JK, o įsigaliojus teisės aktams, leidžiantiems tą daryti ir Lietuvoje, naudojamasi ir šia galimybe.

Abi valstybės kol kas priklauso ES, tad asmuo vienodai laikomas bankrutavusiu ir vienur, ir kitur, nepriklausomai nuo to, kurioje šalyje priimtas tai skelbiantis sprendimas.

Britams traukiantis iš bendrijos kyla abejonių, ar taip bus galima elgtis ateityje.

Tačiau bankroto teisininkas, UAB „Teisinės pagalbos linija“ vadovas Egidijus Gadeikis sako, kad nei papildomų sunkumų, nei palengvinimų „Brexit“ teisininkams ir jų klientams nesudarys.

Lietuvoje skolų prispaustiems ir Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenantiems lietuviams „Brexit“ nesutrukdys pasinaudoti galimybe bankrutuoti ir bandyti gyvenimą vėl pradėti nuo nulio.
Bankrotas - bankų reikalas.

Bet mūsų laikais jį jie sugebėjo primesti kam tik nori - žmonėms, įmonėms, valstybėms - o patys gelbėjasi nuo bankroto jų klusnių tarnų, formaliai valdančių valstybes,

pagalba savo milžiniškas skolas nurašydami ekonomistų apkvailintiems šunų būdosna pagataviems sulyst žmonėms.





Imperija laikosi

Naujoji Zelandija.
Australija. 
Kanada*.
USA.
veikla pradėta 2009 m. balandžio 28 d. Tinklalapio įkūrėjai Perry Chen, Yancey Strickler ir Charles Adler. Žurnalas „Time“ tinklalapį įvardijo kaip „vieną geriausių 2010 m. išradimų“ ir „geriausią 2011 m. tinklalapį“.
2013 m. vasario 14 d. buvo išleista iOS programėlė, skirta telefonams iPhone, pavadinimu Kickstarter.[5]
Nuo 2012 m. spalio 31 d. Kickstarter projektus gali steigti gyventojai iš Jungtinės Karalystės.
Nuo 2013 m. rugsėjo 9 d. Kickstarter tapo prieinamas autoriams iš Kanados.
Nuo 2013 m. lapkričio 13 d. steigti projektus tinklalapyje Kickstarter gali ir Australijos bei Naujosios Zelandijos piliečiai.

Išmanų, tyliai veikiantį ir lengvai valomą maisto ir gėrimų plaktuvą Millo sukūrę ir užpatentavę lietuviai prieš mėnesį startavo sutelktinio finansavimo (angl. crowd funding) platformoje Kickstarter, kur per 30 dienų sėkmingai pasiekė užsibrėžtą tikslą ir pritraukė užsakymų už daugiau nei 80 tūkst. svarų sterlingų (90 tūkst. eurų).

Lietuva nepatenka tarp valstybių, kurių gyventojai gali registruoti savo kampanijas Kickstarter platformoje (kaip įdomu - "Laisvės TV" irgi vienintelė kitokia lentelėj), todėl Millo projektas yra leidžiamas iš naujai įkurtos įmonės „Millo Appliances Limited“ Jungtinėje Karalystėje, Kembridže.
Na, santechnikai
iš 
Ukmergės:)
* Canada, Canada;)

Šio straipsnio komentuoti negalima

Šio straipsnio




Naujas universitetas Berlyne

Mes universitetų skaičių mažinam.

O Berlyne...
Mažiausias Vokietijos būstas stovi pačiame Berlyno centre prie Vokietijos statybos muziejaus. Šioje vietoje per metus turėtų iškilti miniatiūrinis – „Tinyhouse University“ (“Mažų namų universitetas“) miestelis.

Berlyno architekto Vano Bo Le Mentzelio
sukurtas nykštukinis, 6,4 kv. metro namas – tai jo bandymas sukurti geresnį pasaulį. Ir jo pirmasis etapas – orus gyvenimas didmiestyje visiems vos už 100 eurų per mėnesį.

Kaip atrodo architekto sukurtas miniatiūrinis būstas?

Iš išorės atrodo kaip danų poilsio namelis, – tik kiek aukštesnis. 
Jo viduje tvyro lengva disproporcija. Yra antras aukštas. Laipteliais pakylama į miegamąją erdvę.

Vieną laiptų aikštelės dalį patraukus aukštyn, ši pavirsta į darbo vieta. Tiesa, kojos bus nuleistos į apatinį lygmenį.

Lubų aukštis namo vidui suteikia erdvės, pro langus abiejose pusėse patenka saulės šviesa.

Bet 6,5 kv. metro priverstų šio būsto gyventoją laikytis tam tikrų taisyklių: nebepirkti naujų knygų, tik skolintis iš bičiulių ar imti iš bibliotekos, mažiau turėti drabužių ir batų, nebelaikyti tiek daug maisto produktų ir dažniau lankyti draugus.

Per tokius vizitus nušaunami du zuikiai: nesijaučiama tokiu vienišu ir galima pasinaudoti jų vonia.

„Tiny House“ įrengtas kampelis su dušu ir kilnojamuoju tualetu. Bet juo negali pasinaudoti, nes aikštelėje kur stovi namas nėra prijungimo prie vandens. Miniatiūrinio namo gyventojui belieka tuštintis į plastikinius maišelius.

Į krosnį įmetus medžio anglies, namelį užlieja maloni šiluma. Pasikvietus pora bičiulių, oras greitai tampa sunkus. Kas kaltas? Šiluma ir su bičiuliais išgertas vynas.

Kai krosnis atvėsta, šaltis pamažėle pradeda skverbtis į antrąjį aukštą – miegamąją erdvę. Šiam atvejui nykštukinio būsto savininkui patartina įsigyti miegmaišį: šilta ir patogu.

Gyvenimas Berlyno centre, nedideliame mediniame namelyje ant ratų primena nuotykį.

Bet juk tie 6,4 kv. metrai – nuosavi.

Argi tai bent kiek nenuramina?

Argi ne puiku,
šlamštapinigių
vergai?

Tinyhouse University,
a “post migrant 
education project”
that seeks open-source and creative solutions for both static and temporary housing.

Viso pasaulio Žmuo*
- Žemaitijon!
* Ar gal
Čmo?

2017-06-08

Nasha Russia Vilniuje

Štai:

Euro'pka

Rublio'vka.
Euro'pka: Berlyno architekto Vano Bo Le Mentzelio sukurtas nykštukinis, 6,4 kv. metro namas – tai jo bandymas sukurti geresnį pasaulį. Ir jo pirmasis etapas – orus gyvenimas didmiestyje visiems vos už 100 eurų per mėnesį.

2017-06-08 20:01

78.63.238.94 LTU

22 JADZĖ

Lietuvos baudžiauninkams bando įteigti mintį, kad ir šuns būdoj gyventi gera. Mat namai ir pilys tik išrinktiesiems :(
Be reikalo šitaip, Jadze.

Juk aiškiai rašo - svajonė:

Tiny Houses
atsirado Amerikoje po 2008 metų finansų krizės kaip alternatyva vidurinei klasei, kurios didžiausia svajonė turėti nuosavą stogą virš galvos. Europos šalyse – bent jau Vokietijoje atsiranda vis daugiau mažo būsto šalininkų.

Komisarų
laikai Europoj Rusijoj:

Petrogrado gyvenamasis fondas dalinosi į lygius ploto gabaliukus – 20 kv. aršinų (10 m²) suaugusiam ir vaikui iki 2 metų ir 10 kv. aršinų (5 m²) vaikui nuo 2 iki 12 metų [1]. Nuo 1924 m. norma buvo sumažinta nuo 16 kv. aršinų (8 m²) nepriklausomai nuo gyventojų amžiaus[2]. Jei plotas viršydavo normą, tai bute apgyvendindavo naujus gyventojus.
„Jei norite sužinoti mano istoriją, turėsite ateiti į mano namus. Bet rytoj, šiandien aš turiu skirti laiką mokiniams, – sako man M. Selby ir emocingai priduria, – papasakosiu jums absoliučiai viską. Po velnių, jūs griaunate šią gražią valstybę. Nė vienas iš jūsų neturi kiaušinių, kad atsistotų ir pakovotų už ją.“