2014-03-22

Πύλης


pulé: a gate
Original Word: πύλη, ης, ἡ
Part of Speech: Noun, Feminine
Transliteration: pulé
Phonetic Spelling: (poo'-lay)
Short Definition: a door, gate
Definition: a gate. 
4439 pýlē (a feminine noun) – a large door; an entrance-gate to a city or fortress; a door-gate. 4439 /pýlē ("a door-gate") typically refers to the exit people go out, i.e. focusing on what proceeds out of it.



πυλης

O Gūglė randa arkas.


Paveizėkim.

πυλώνας - atrama.

πύλης - tikras.



Ρόδος-άποψη της θαλασσινής πύλης

πύλης άνθρωπος

Tikras žmogus, kurio ieškojo Diogenas?
  •   Фонарь Диогена, с которым он бродил среди бела дня по людным местам со словами «Ищу Человека», стал хрестоматийным примером ещё в античности.

  • Однажды, помывшись, Диоген выходил из бани, а навстречу ему шли знакомые, которые только собирались мыться. «Диоген, — спросили они мимоходом, — как там, полно народу?». «Полно», — кивнул Диоген. Тут же ему встретились другие знакомые, которые тоже собирались мыться и тоже поинтересовались: «Привет, Диоген, что, много людей моется?». «Людей — почти никого», — покачал головой Диоген. Возвращаясь как-то раз из Олимпии, на вопрос, много ли там было народу, он ответил: «Народу много, а людей совсем мало». А однажды он вышел на площадь и закричал: «Эй, люди, люди!»; но когда сбежался народ, напустился на него с палкой, приговаривая: «Я звал людей, а не мерзавцев».
  • Однажды кто-то привёл его в роскошное жилище и заметил: «Видишь, как здесь чисто, смотри не плюнь куда-нибудь, с тебя станется». Диоген осмотрелся и плюнул ему в лицо, заявив: «А куда же плеваться, если нет места хуже».
  • Однажды Диоген на городской площади начал читать философскую лекцию. Его никто не слушал. Тогда Диоген заверещал по-птичьи, и вокруг собралась сотня зевак. — Вот, афиняне, цена вашего ума, — сказал им Диоген. — Когда я говорил вам умные вещи, никто не обращал на меня внимания, а когда защебетал, как неразумная птица, вы слушаете меня разинув рот.
  •  Когда Диоген просил у кого-нибудь взаймы денег, то говорил не «дайте мне денег», а «дайте мои деньги».




Γεθυμυνοπυλης

Graikai Lietuvoje pristatė Akropolių.

Ko laukia lietuviai?

Kur Γεθυμυνοπυλης Graikijoje?

Paklausykit.

Visai griešni griekai suįžūlėjo: Gedimino apsimeta nė nepažįstą, o apie mus, esą, tik iš Tautonių pirmąsyk išgirdę;)

Jarlyko gal neturi?

Ar įskaitot Žalgirio mūšio vardą: Γκρούνβαλντ?

Γκρ - labai jau bohemiška.

baldà sf. (4) Al, Dkš, bálda (1)

1. baldymasis, trankymasis: Tik viena baldà be naudos, t. y. kad tik baldos, baladojas J. Su ratais važiuot didelė baldà Vl.
2. prk. vargas, rūpestis: Tik bálda su tom antim Rdm. Turėjau baldos, kolei išmokinau jį klumpių daryti Ūd. Nereikalingą daiktą grinčioj nelaikyk – kam tos baldõs? Vl. Nuvežki, broleli, o aš tau už visą baldą su manim atsilyginsiu V.Piet. ^ Ne tiek naudos, kiek baldõs LTR(Erž), Šk.

μαύρο κρουνός φωτογραφίες


Όλα τα πεδία της γερμανικής «κουλτούρας» εκπροσωπήθηκε στο Γκρούνβαλντ εκείνο το βράδυ.


Patinka?

Atriedėjo riteriai

Lietuvos banko vadovai pasielgė kaip tikri sukčiai – išmelžė viską, ką galėjo, o paskui permetė per bortą.

Na, tiek to, apvogė mane, bet kam reikėjo apvogti valstybę? Bankas būtų galėjęs toliau normaliai dirbti, o dabar ar kas nors suskaičiuos, kokie nuostoliai padaryti?

Blogiausia tai, kad įsigalėjo skandinavų monopolija – tai baisiausias šių laikų nusikaltimas. Latvijai pavyko nepalūžti prieš skandinavų bankų spaudimą – ten dabar sėkmingai veikia 30 bankų, o mes neatsilaikėme.

Senovėje lietuviai skandinavus vadino šuniniais žmonėmis ir smakais, nes jie nebuvo riteriai raiteliai, o važinėjo šunimis.

Dabar šios tautos atstovai, supirkę bankus ir žiniasklaidą Lietuvoje, moko mus gyventi.

Vieno išdavikiško finansų ministro parašu 2001 metais (pirmasis oficialus Dalios Grybauskaitės vizitas – į Švediją) mūsų valstybė neribotam laikui suteikė išskirtines sąlygas švedų bankams, dabar jau turintiems 90 procentų indėlių rinkos, taip pat laikantiems valstybės biudžeto pinigus.


Ūkio bankas už tokias suteiktas privilegijas būtų sutikęs valstybei kasmet mokėti 100 milijonų litų ir dar tiek pat uždirbtų.

Švedų bankai nieko nemoka ir dar piktinasi, kai pareikalaujama mokėti bent simbolinius mokesčius valstybei.

Mat, kokie.

Važinėja šunimis, tikrai.

O su riteriais apsirikta:
Etymology

From Middle High German riddare.

riddare
  1. a knight (person on whom a knighthood has been conferred by a monarch; or a medieval soldier)

See also

  • knäkt
  • rida
  • ryttare
  • väpnare


Swedish

Etymology

From Old Norse ríða, from Proto-Germanic *rīdaną.

Proto-Germanic

Etymology

From Proto-Indo-European *reydʰ-.

Pronunciation
  • IPA(key): /ˈriː.ðɑ.nɑ̃/
Verb

*rīdaną
  1. to ride
Beprotiškai protinga.

Riedantys riteriai!

Bene šitokiais ratais

atriedėjo?

Kur jūsų ratai?

Sako B, o A nesako


Kai kurie Lietuvos istorikai pripažįsta, kad baigiantis Antrajam pasauliniam karui ir tuoj po jo buvo atsiradusi galimybė prie Lietuvos prijungti dalį buvusios Rytų Prūsijos.

Tad dabar Rusijai priklausantis Kaliningradas, buvęs Kėnigsbergas, būtų oficialiai pavadintas Karaliaučiumi.

Bet yra ir tikimybė, kad jeigu iš sovietų diktatoriaus Josifo Stalino rankų pokariu tuometė Lietuvos SSR administracija būtų priėmusi klastingą dovaną, ja būtume džiaugęsi tiktai iki Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Vėliau Karaliaučius gal būtų virtęs Putingradu, o Klaipėda, pavyzdžiui, Medvedjevsku.

Istorikas profesorius Antanas Kulakauskas dar būdamas studentas girdėjo, kad baigiantis Antrajam pasauliniam karui būta planų dalį ar net visą dabartinę Kaliningrado sritį prijungti prie Lietuvos SSR.

Politikos veteranas Česlovas Juršėnas prisiminė, kaip dirbdamas „Tiesos“ žurnalistu girdėjęs iš redaktoriaus, uolaus komunisto ir A.Sniečkaus bendražygio Genriko Zimano pasakojimą, kaip baigiantis Antrajam pasauliniam karui Kremliuje buvo kurpiami planai prie Lietuvos prijungti iš Vokietijos atplėštas teritorijas, dabartinę Kaliningrado sritį.


Perskaitysit daug B.

O A toks:

1. Prussia (n.) 
from Medieval Latin Borussi, Prusi, Latinized forms of the native name of the Lithuanian people who lived in the bend of the Baltic before being conquered 12c. and exterminated by (mostly) German crusaders who replaced them as the inhabitants. Perhaps from Slavic *Po-Rus "(The Land) Near the Rusi" (Russians). The duchy of Prussia after union with the Mark of Brandenberg, became the core of the Prussian monarchy and later the chief state in the German Empire.
2. Gintaras.

3. Kunegsgarbas.

4. Herkus Montė.

5. Prūsa, o ne Rytprūsiai.

6. Nemunas.

7. Pragaras.

8. Potsdamas.

9. Dvi peticijos


Kaukė

Kaukė – įtaisas ar aprangos dalis, dėvimas ant veido.

Veidą dengiančios kaukės dažnai naudojamos tam, kad žmogaus neitų atpažinti iš veido ar nufotografuoti ar kitaip užfiksuoti jo veidą. Tokias kaukes dėvi:
  • nusikaltėliai, kad nusikaltimo darymo metu jų neitų atpažinti. Kai kuriose šalyse kaukės dėvėjimas nusikaltimo darymo metu laikomas papildomu nusikaltimu. Neretai nusikaltimu laikomas kaukės dėvėjimas viešose vietose ar demonstracijose. Pvz., Virginijos valstijoje (JAV)  nelegalu, jei vyresnis kaip 16 m. asmuo viešoje vietoje dėvi kaukę. Kitose JAV valstijose kaukės dėvėjimas nelegalus tik tada, kai ketinama atlikti ką nors nelegalaus.
  • liudininkai. Kartais teismo posėdžiuose liudininkai dėvi kaukes, jei jų asmenybės atskleidimas gali grėsti jų sveikatai ir/ar gyvybei.
  • demonstrantai. Tokiu būdu jie stengiasi išvengti atpažinimo ir galimų represijų. Kartais tokios kaukės naudojamos ir kaip apsauga nuo ašarinių dujų ir panašių priemonių, naudojamų riaušėms malšinti ir demonstrantams vaikyti.
1. Nusikaltėliai
2. Liudininkai
3. Demonstrantai

Lietuvos verslininkus Kryme šiurpina apsipirkinėjantys kariškiai.

Negrobia, o perka;)

Kaukėti.

Gėdijasi, matyt.

O Lietuvoje...
 
1. Nusikaltėliai
2. Liudininkai
3. Demonstrantai

Dievaž...

Fools Meeting or Parade, Messkirch, Germany




Multipilietis


- Girdėjau, kad prokurorai už milijoną litų buvo sutikę pakeisti jums skirtą suėmimą į kitą kardomąją priemonę. Kodėl nesumokėjote - būtumėte galėjęs dabar laisvai ir po Lietuvą važinėti?

- Tai, kad būtų apgavę - paėmę pasą, tad nebegalėčiau keliauti.

- Jau seniai paskelbta jūsų tarptautinė paieška, išduotas arešto orderis, tačiau jūs neatrodote panašus į besislapstantį bėglį. Gal jau turite Rusijos pilietybę?



Multipilietis?

Nepanašus...


Valždžia tikrai yra Nugalėjęs Organizuotas Nusikalstamumas?

Dabar jam in+kriminuoja, kad buvo D.Jazovo ir B.Pugo bendrininkas.

...

...

2014-03-21

Laisvoji Rinka

Galvok Tinkink pati/pats: tinka ar netinka.

Kokia stulbinanti nauja naujiena:)

Juk Laisvoji Rinka: gali pati/pats įstoti, gali net pakariauti:)

Savaitgalį:)

Dvasìngas Psichas

Elertė "Klasikos" radijuj dvi psycho+logės šnekasi, tikrai nebe pirmą kartą.

Gal ne šitos sielų lopytojos

Psyche

Jei psichas - ne kas, kodėl dvasingas - nėra blogas?

... ...

Troja vis;)

dvasìngas, -a adj. (1) [K(B)], J, dvãsingas (1); SD127, SD47, N
1. kuris turi daug psichinių jėgų; išmintingas: Dvasingas žmogus rš. Mes matome ryškią ir dvasingą Lietuvos praeitį rš.
2. turintis gyvybę, dvasią: Vėžys yra dvãsingas (gyvas) daiktas, akmuo yra nedvãsingas (negyvas) daiktas J.Jabl.
3. dvasiškas, nekūniškas: Ataduot donį dvasingą širdies SPII148. Tataig yra prajėvai, kurie tuo yra didesni, neg ižg viršaus, kuo yra dvasingesni DP228.
dvasingai adv.: Priimdinėkim jį ir dvasingai DP492.
4. priklausantis dvasininkų luomui: Mokia, kaip ... krikščionys tur gyvent, teip dvasingieji, kaip vėl ir svietiniai DP498.

Dvasìngas Psichas
.
Panašiai, kaip Pilietiškas Politikas
.
Kaip viena nuo kito atskirt?

Čia maždaug toks klausimas, kaip kuo zuikis skiriasi nuo kiškio:)

Pavasario Lygė

Lygiadienis (ekvinokcija) – momentai rudenį ir pavasarį, kai Saulė atsiduria dangaus pusiaujo ir ekliptikos susikirtimo taškuose. Tuo metu diena ir naktis susilygina visose žemės platumose.

Pavasario lygiadienis būna kovo 20 arba kovo 21 dieną (Baltų šventė – Pavasario lygė).

Kaip braliukų Lyguo nuslinko ten, kur nelygu?

Gal kryžiokų/kalavijuočių laikais?

Apie kovo 20-21 d. visame Žemės rutulyje dienos ir nakties trukmė tampa vienoda. Nuo šios dienos šiauriniame pusrutulyje naktis – trumpesnė už dieną. Pietiniame pusrutulyje atvirkščiai – diena tampa trumpesnė už naktį.

Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, visus metus būsi tyras ir sveikas. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai rytuose. Toks paprotys praustis rytą užfiksuotas ir Velykų šventės metu, todėl tikėtina, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent per pavasario lygiadienį.
 
День Великий.

Leldīnis.


Dar XIX a. pradžioje pavasario lygiadienio apeigas lietuviai atlikdavo pasirodžius jaunam Mėnuliui. Dar senesniais laikais jaunaties metu būdavo aukojamas ir valgomas gaidys, o pavasario lygiadienio vakarai laikyti šventvakariais.

Kur tas gaidys:))))

Dabar lygiadienis visame pasaulyje švenčiamas kovo 20 d., kartu su Tarptautine Žemės diena – astronominiu pavasariu.

Iranėnų šalyse pavasario lygiadienio metu švenčiami Naujieji Metai - Novrūzas.

Raskit iranėnus.

Ir apipavidalintojas šį lygiadienį gaidžiu pragydo!

Pakilus pavasario lygiadienio metas, naujo Zodiako rato pradžia ir Naujieji arijų metai, pagal senąjį persų kalendorių vadinami Gaidžio. Gaidys – kovotojas su tamsa, blogio jėgomis, tad laukia itin aktyvus metas – bus kovojama dėl visko ir už viską.

Senasis persų kalendorius... 

Senovės arijų kalendorius.


Ne Senųjų Persų Gaidžio metai.

Kas tokie Zonos slengu gai sumenkino?


Lygiadienis!

Tuoj gandrai parskris.

P.S. 

 

2014-03-20

Brolio gimtadienis

Šiandien.


Ind(j)uk(a)cija

Štai.

Indukcija (metodas) – toks samprotavimo būdas, kai ištyrus kai kuriuos vienos klasės objektus ir nustačius, kad jie turi tam tikrą savybę, padaroma apibendrinančio pobūdžio išvada, kad tą savybę turi visi tos klasės objektai;

Indukcija (lot. inductio „įvedimas“) – tai toks tikimybinis samprotavimo būdas, kai ištyrus kai kuriuos vienos klasės objektus ir nustačius, kad jie turi tam tikrą savybę, padaroma apibendrinančio pobūdžio išvada, kad tą savybę turi visi tos klasės objektai.

:)

:)

Indukcinio samprotavimo būdo nereikėtų painioti su matematine indukcija

Kas tokie supranta principus?


Ded(j)uk(a)cija

deduce (v.)
early 15c., from Latin deducere "lead down, derive" (in Medieval Latin, "infer logically"), from de- "down" (see de-) + ducere "to lead" (see duke (n.)). Originally literal; sense of "draw a conclusion from something already known" is first recorded 1520s, from Medieval Latin. Related: Deduced; deducing.
 
deduct (v.) 
early 15c., from Latin deductus, past participle of deducere "lead down, bring away;" see deduce, with which it formerly was interchangeable. Technically, deduct refers to taking away portions or amounts; subtract to taking away numbers. Related: Deducted; deducting.
 
Įdomu palygint.
 
Deductive reasoning, also deductive logic or logical deduction or, informally, "top-down" logic, is the process of reasoning from one or more general statements (premises) to reach a logically certain conclusion.

 

Saugus uždarymas



Iš tikrųjų, kaip rašo diurnalistai, viskas ne taip.

Europos Sąjungos (ES) valstybės narės ir Europos Parlamentas ketvirtadienį susitarė dėl naujos reguliavimo sistemos, kuri padės sutrukdyti susilpnėjusiems bankams neigiamai paveikti regiono ekonomiką

 Apie tai praneša „EUbusiness“.

Parlamentas anksčiau kritikavo gruodį ES vadovų pasiektą susitarimą dėl finansinių problemų turinčių bankų uždarymo procedūros – politikai teigė, kad jis per daug sudėtingas. Ketvirtadienį nesutarimai pagaliau buvo išspręsti.

Europos liaudies partija (EPP) nurodo, kad minėtas procesas bus paspartintas: pavyzdžiui, bankas gali būti uždarytas per vieną savaitgalį – taip jo finansiniai sunkumai nepaveiks prekybos kiekvieną pirmadienį atsidarančių rinkų.


Tokie dabar laikai.

Nėr kada.

Tik švyst - ir nebėr banko po savaitgalio.
 
Ir nuo pirmadienio, kupini ūkio tvarkymo inovacijų, verčiamės ... ne, ne kūliais - verčiamės verslu toliau.

Sorry, ne ta nuoroda.

Gerų savaitgalių!

Lietuviai boikotuoja Lietuvą

Rusijos neboikotuoja: neatsisako jos dujų ir žaliavų.

Amerikos irgi neboikotuoja: kaipgi saviškius boikotuosi

Su Europa - ta pati istorija, tik gerokai senesnė.

Lietuviams belieka boikotuoti Lietuvą.



Jei neturi galvoj, tai kojos atsako.

2014-03-19

Drang nach Osten II

Drang nach Osten - politinė frazė, žinoma nuo nacionalistinių teorijų XIX a. laikų. Kilmė nežinoma. Intelektualų diksusijų metu palaipsniui perėjo į politinę terminologiją ir tapo Vokietijos užsienio politikos sąvoka. XX a. Lenkijos ir TSRS istoriografijoje terminu Drang nach Osten vadintas vokiečių ekspansinis veržimasis į rytus, rytų užkariavimo siekiai.

Drang nach Osten.

Schizma.

Drang nach Osten.

Majdanek & Maidan

Tų laikų Drang nach Osten atokvėpis.

Tada nustebino kunigų nuotraukos

 Maidane po tų įvykių.

Apipavidalintojų Naujųjų Laikų Evangelistas.

Nes atsakymas vis neišeina ...

Šįryt Elertė "Klasikos" radijo bangomis Vatikano radijas papasakojo, kad popiežiaus pasiuntinys Kijeve susitiko su graikiškų apeigų katalikų kunigais, kurie Maidane buvę su tauta.

Ar su šita?

Tautonys prie Maino.

Pravartu prisiminti, kad per pirmojo popiežiaus jėzuito intronizacijos apeigas Vatikane Evangelija buvo skaitoma graikų, o ne tradicine lotynų kalba ir  pirmą kartą popiežiaus inauguracijoje dalyvavo ir Graikų stačiatikių bažnyčios galva Konstantinopolio patriarchas




2014-03-18

Petras Mažasis


Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius sako, kad po įvykusio neteisėto referendumo Kryme Lietuva turėtų apsvarstyti galimybę priimti su persekiojimo grėsme susiduriančius šio regiono gyventojus.

Krymo totoriai neparėmė „referendumo“ dėl jų Tėvynės aneksijos.

Totoriai - gal ukrainiečiai?

Referendūmas?

Ir referendumas.

Šiai tautai Kryme šiandien kyla ir ateityje kils nemažų grėsmių.

O praeityje

Beje - чья корона? 

Prisimenant, kad LDK didysis kunigaikštis Vytautas Krymo totorių protėvius buvo įkurdinęs Lietuvoje, o jie kadaise jau įrodė savo ištikimybę Lietuvai, ir šiandien raginčiau priimti nelengvą laikotarpį išgyvenančius Krymo totorius.

Taip Lietuva parodytų solidarumą su šio krašto žmonėmis, o kartu – ir istorijos tęstinumą“, – teigė P. Auštrevičius.

Vytautas Didysis atsikovojo protėvių žemes, ne visas, žinoma.

Petras Mažasis prateriojo, derybose su Europos Unija.



Nieko, plėšikais paversti lietuviai su skolon pirktu ginklu rankoje lėks Afrikon

P.S. Mainetas kaldint II tūkstantmečio po Kristaus Lietuvoj Vytauto Didžiojo laikais pradėjo - nuo tada tik vis sparčiau senolių teriotorijas teriojom; galop Petras Mažasis šiems meistrams jų dabartinius likučius perleist mūsų vardu suderėjo, mūsų visų vardu suderėjo.

Na, bent jau gąsdintojai taip gąsdina.

Žodžio laisvė


Žodžio laisvė (kartais įvardinama kaip saviraiškos laisvė) yra laisvė kalbėti arba kitokiais būdais skleisti informaciją (kaip kad savo įsitikinimus, pažiūras, mintis) be cenzūros. Tai viena iš pamatinių politinių teisių. Ji yra neatsiejama nuo šiuolaikinės demokratijos sampratos, įtvirtinta daugelio valstybių konstitucijose, įstatymuose, o taip pat ir tarptautiniuose teisės aktuose, kaip kad Visuotinė žmogaus teisių deklaracija (19 straipsnis) arba Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija (10 straipsnis).

Jungtinėse Amerikos Valstijose juk garantuojama žodžio laisvė, ar ne?

Ar ne?

Populiarus vaizdų tinklapis „YouTubepasekė sankcijas Rusijai įvedusių Vakarų šalių pavyzdžiu ir nusprendė blokuoti Kremliaus propagandos ruporu vadinamo "Russia Today" transliavimą, skelbia "International Business Times".
 
"Kanalas blokuojamas dėl grubių ir besikartojančių "YouTube" taisyklių pažeidimų – brukalų, azartinių lošimų reklamos, klaidinančio turinio ir kitų“, – tokį paaiškinimą pateikė "YouTube". 

Kanalo RT vadovė Margarita Simonian savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Mūsų kanalas užblokuotas. Tai buvo populiariausias naujienų kanalas „YouTube“ portale, kurio siužetai buvo peržiūrėti daugiau nei milijardą kartų.“

Ji išreiškė viltį, kad kanalas buvo blokuotas dėl techninių gedimų, kuriuos pavyks pašalinti. Šiuo metu visas propagandinio kanalo turinys yra nepasiekiamas.

Beje, panašių priemonių buvo imtasi prieš dvejus metus. Tiesa, tuomet "YouTube" teigė, kad "Russia Today" buvo blokuotas dėl techninių nesklandumų. Beje, neseniai keli "Russia Today" žurnalistai viešai išreiškė savo nepritarimą Rusijos veiksmams Kryme.

...

Vaizdo portalas „Youtube“, šiandien kelioms valandoms nutraukęs lankytojų prieigą prie propagandinio Rusijos valdžios kanalo „Russia Today“ kanalo, vėl ją atnaujino.

Anksčiau anglų kalba transliuojančio „Russia Today“ kanalo „Youtube“ pasklyroje buvo pasirodęs pranešimas, kad ši paskyra yra užblokuota dėl rimtų „Youtube“ naudojimo taisyklių pažeidimų.

Tarp jų minima lankytojų apgavystė, masinis neprašytos komercinės reklamos platinimas, nepriimtinas turinys vaizdo siužetuose ir kt.

Tai jau nebe pirmas „Russia Today" kanalo „Youtube“portale užblokavimas: taip buvo nutikę prieš porą metų.

Dėl kokių priežasčių šis TV kanalas buvo užblokuotas šį kartą, kol kas nepranešama.


2014-03-17

Rusų kareivis vėl

1939-tais Lietuva, esą, grobdavo Raudonosios armijos karius.

Istorija, sako, kartojasi.

Šįsyk Lietuva išties sulaikė 1991-ais metais tankistu tarnavusį tuometį 22-tį, kuris Sausio 13-ją, gavęs įsakymą, savo tanką atvairavo kur lieptas - prie televizijos bokšto.

Paskaitykit: vėl pagrobimas.

Ukrainos krizės, Krymo įvykių metas, Rusijos kario pavardė - ukrainietiška.

Им приказали сесть в танки. Очевидно, что приказ своего командования надо выполнять. Так скажут сегодня солдаты любого государства - и России, и Литвы.

Sausio įvykių byloje sulaikytas J. Melas tebuvo tik vykdytojas, ėjęs leitenanto pareigas.

„Aš tik vykdžiau įsakymus“, - sakė jis.

Be to, Kaliningrade gyvenantis vyras teigė, kad jau metus turėjo Lietuvos vizą ir ne kartą buvo atvykęs į Lietuvą. Šią savaitę jis buvo atvažiavęs į Kauną, kur apsipirko ir važiavo namo, bet buvo sulaikytas.

Jis stebėjosi, kad nieko nežinojo apie jam už akių pareikštus įtarimus, taip pat net neįtarė, jog yra ieškomas kaip įtariamasis.

J. Melas tyrėjams aiškino, kad į Lietuvą važiuodavo kaip turistas kartą per mėnesį ir nė karto neužkliuvo nei muitinės, nei pasienio pareigūnams.

Sakykit, kaip Maidano ir Krymo įvykių fone atrodo Lietuvos Respublika, tam Rusijos piliečiui išdavusi vizą ir gal dešimt kartų leidusi jam atvykti ir išvykti, o dabar jį, susiruošusį atgalios namo, sulaikiusi?

Sakykit, ar tada, 1991-aisiais, sovietinės armijos 22-metis leitenantas ukrainietiška pavarde, gavęs savo vado įsakymą, galėjo nelipti į tanką ir nevykdyti to įsakymo?

Sakykit, kodėl mūsų šalies tarnybos net nekalba apie tuos, kas būtent per rusų Senuosius Naujuosius Metus Vilniuje pasėjo mirtį?

.

Dvi konstitucijos, du referendumai


Naujoji provakarietiška Kijevo valdžia, Europos lyderiai ir JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad šis balsavimas, kurį skubos tvarka organizavo Krymo prorusiška valdžia, nėra legitimus, nes pažeidžia Ukrainos konstituciją.

Šitoks naujosios Kijevo valdžios atsiradimo būdas tebėra legitimus ir nepažeidžia Ukrainos konstitucijos.

As Crimeans make their way to the polls this Sunday, another region further in the heart of Europe is also deciding its fate in a referendum: the Italian region of Veneto, which is voting on whether to break with Rome.

The independence movement insists the industrial northern region’s wealth is being drained by Rome’s mismanagement of the financial crisis.

Kokie nemokšos :)

Following in the footsteps of Scotland and Catalonia, Venice – the capital of the Italian region of Veneto – will be holding a referendum to form an independent republic.

Leaders of the independence movement say they are not going to wait for Rome’s approval, and if the population votes in favor they will begin the separation process. The latest polls carried out by the independence movement show that over 60 percent of the population is in favor of becoming independent.

Leaders of the independence movement say they are not going to wait for Rome’s approval, and if the population votes in favor they will begin the separation process. The latest polls carried out by the independence movement show that over 60 percent of the population is in favor of becoming independent.

Ir ką?

Ir nieko.

Nei mūsų prezidentė, nei naujoji provakarietiška Kijevo valdžia, nei Europos lyderiai, nei JAV prezidentas Barackas Obama nepareiškė, kad šis balsavimas, nėra legitimus, nors visai ne itališkas 6-tasis laivynas čia, Viduržemio jūroje.

 
Krymo lietuviai pasakojo, kad žmonės gatvėse išties džiaugėsi referendumo rezultatais, nes, būdami Kryme, nežinojo, kas ten vyksta.

Mes tai gerai žinom, kas kur vyksta.





Ekonomiška Ekonomika

Turtingiausiu pasaulio žmogumi vadinamas Billas Gatesas pernai uždirbo dar daugiau nei įprastai. Net trimis šimtais JAV dolerių. Tiek jam sumokėjo kitas turtuolis – Warrenas Buffettas.
 
Tiesa, W.Buffettas ir šiaip B.Gatesui moka po 1800 dolerių už tai, kad pastarasis dalyvauja legendinio investuotojo kontroliuojamos kompanijos „Berkshire Hathaway“ valdybos posėdžiuose. Tačiau pernai teko surengti neeilinį pasitarimą.

B.Gatesas jame dalyvavo netiesiogiai – prisijungęs telefonu. Todėl už tai jam sumokėta tik 300 dolerių, nors kabinete susirinkę valdybos nariai už posėdį gavo po 900 dolerių. Nepaisant to, pernai W.Buffettas B.Gatesui turėjo sumokėti daugiau nei įprastai – 2100 dolerių.

Beje, „Berkshire Hathaway“, nors ir dirba itin sėkmingai, valdybos nariams moka grašius, palyginti su kitomis kompanijomis. Stambiausių 1500 JAV įmonių valdybos nariai per metus susižeria net po 160 tūkst. dolerių už dalyvavimą posėdžiuose.

Tačiau W.Buffettas tokiam reikalui pinigais nesišvaisto. Jo nuomone, įvairaus lygio direktoriai ir taip uždirba pakankamai, todėl dalyvavimas įmonės valdybos pasitarimuose atlyginamas simboliškai.
Beje, pats 83 metų W.Buffettas jau porą dešimtmečių iš savo valdomos kompanijos gauna stabilų atlyginimą – 100 tūkst. dolerių per metus. 

Jo alga nekyla.

Nepaisant to, investavimo legendos turtus „Forbes“ įvertino 58 milijardais JAV dolerių. Tiesa, iki B.Gateso jam toloka: pastarojo turtų vertė – 76 mlrd. dolerių.