2016-05-21

Politiko atsiprašymas


Noriu atsiprašyti dėl to, jog daugybė žmonių, kurie galbūt yra ir iš Liberalų sąjūdžio, ir Tėvynės sąjungos, ir daugybė kitų sąžiningų žmonių tiki ir tikėjo, kad politika gali būti skaidri, sąžininga ir atvira“, – suvažiavimo delegatams šeštadienį sakė R.Šimašius.

Benjamin Disraeli 
daug prišnekėjo, tame tarpe, ir šitaip:

The world is weary of statesmen whom democracy has degraded into politicians.
Išversčiau šitaip:

Pasaulis pavargo nuo valstybininkų, kurie demokratijos dėka degradavo iki politikų.

R.Šimašius sakė dažnai girdintis klausimų tiek iš visuomenės, tiek ir iš pačių konservatorių, ar gali garantuoti, kad tokie atvejai nebepasikartos.

Mano atsakymas yra – aš nežinau. Aš galiu garantuoti jums už save ir tikiuosi, kad daugelis iš jūsų gali garantuoti už save“, – kalbėjo laikinasis liberalų lyderis.
Per didelis pasitikėjimas savimi ir per didelė arogancija, mes patys matėme, kaip gali smogti mums netikėtai“, – sakė R.Šimašius.

Piliečiai!

Ar mums reikalingi graikiški politikai?

Atėjo laikas Pilietikai.



2016-05-20

Aferistai

Aferiste "Manheteno ryto" pristatoma buhalterė (cituoju) "iš Lietuvos gyventojų išviliojo daugiau nei milijoną dolerių ir apie trečdalį milijono eurų. Gyventojams buvo žadamos įspūdingos palūkanos už padėtus indelius. Žlugus aferai po ilgų bylos nagrinėjimo metų, moteriai paskirta tūkstantinė bauda ir priteista nukentėjusiems grąžinti daugiau nei milijoną eurų. Finansinės piramidės veikėja viliojusi žmonių santaupas siekia bankrutuoti ir taip atsikratyti teismo jai paskirtos finansinės bausmės. Aukomis tapę žmonės aferistės siekiu bankrutuoti piktinasi ir sako, kad jai derėtų atsidurti kalėjime, o nuostolius galėtų kompensuoti valstybė."
aferìstas, -ė smob. (2) TrpŽ asmuo, kuris daro aferas, sukčius.

Na, kam taip?

Juk Europoj esam.

aferà sf. (2) DŽ stambi apgavystė, nesąžiningas, apgavikiškas darbas, norint pasipelnyti.

Gerbiamieji aferistai!
Lietuvoj yra ir juridinis asmuo*.

Kiek bankų Lietuvoje bankrutavo - o ar grąžino jie tuos irgi lygiai taip pat pradangintus "indelius", daugiamilijoninius?

Ne.
* Kur mūsų. "indelininkų",
Vienybė?

Teisininkas apie tiesą

Tiesos nesužinosime.

Brūkšnys

Dabartinė Liberalų sąjūdžio
vadovybė, priešingai, nei darė A.Guoga,
stengiasi pabrėžti, kad rasti pinigai pas E.Masiulį su partija nesusiję.

Laikytis šios versijos primygtinai raginama ir liberalams šiomis dienomis išplatintose viešųjų ryšių specialistų instrukcijose, kur mokoma atsikirsti į užduodamus neparankius klausimus.

Tai, kad partiją nuo įtarimų galbūt bando apsaugoti ir šalies vadovė, svarstė ir dažnai ją kritikuojantis Seimo narys Povilas Urbšys: „Man keistas prezidentės skambutis R.Šimašiui ir jam išreikštas palaikymas. Juo parodoma, kad merui ir partijai nėra grėsmės. Kitaip D.Grybauskaitė būsimam partijos vadovui neskambintų. Neabejoju, kad jai žinoma bylos medžiaga.“

Anot P.Urbšio, tokį skambutį galima vertinti kaip savotišką skiepą apie bylą mažai nutuokiantiems liberalams – jūs būkite ramūs, su partija tai nesusiję.

Perspėjimas – ir liudytojams

Tačiau P.Urbšys svarstė, kad tokiais veiksmais prezidentė gali pakenkti ar net sužlugdyti pradėtą tyrimą: „Taip nubrėžiamos tam tikros raudonos linijos, kurių tyrėjams peržengti nevalia.

Buvęs STT pareigūnas sunkiai įsivaizduoja, kad po tokio akivaizdaus D.Grybauskaitės signalo tyrėjai išdrįstų pareikšti įtarimus partijai: „Tai – netiesioginis poveikis tyrimui. Netgi jei dabar imtų aiškėti, kad pinigai buvo mokami ne pačiam E.Masiuliui, bet Liberalų sąjūdžiui, kaip tyrėjai galėtų pareikšti įtarimus partijai?

Prezidentės išreikštas palaikymas R.Šimašiui gali išgąsdinti ir asmenis, kurie galbūt norėjo ir galėjo paliudyti, kad rastas kyšis – toli gražu ne pirmas, gerai pagalvos, ar verta tai daryti.“

Netiki, kad savinosi pinigus

P.Urbšys taip pat neatmetė, kad prezidentės pokalbis su meru gali visiškai užčiaupti ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, kuris įtariamas perdavęs kyšį E.Masiuliui: „Pamatęs, kokį partija turi užnugarį, jis vargu ar kalbės apie tai, kad šie pinigai galėjo keliauti į jos juodąją kasą.“

Kartu parlamentaras neabejojo, kad galbūt koncerno atstovų E.Masiuliui perduoti pinigai tikrai nebuvo skirti jam asmeniškai:

2016-05-19

Dingo lėktuvas

Dingas (lot. Canis lupus dingoangl. Dingovok. Dingo) – šuninių (Canidae) šeimos žinduolis, sulaukėjęs šuo. Tai pačios gryniausios veislės šuo, nes nėra kitų laukinių šunų, su kuriais galėtų kryžmintis.

Negi įsiveisė ir lėktuvai Dingo?


Sistema

sistemà sf. (2) Š, DŽ, NdŽ, TrpŽ; Rtr, L
1. planingas, taisyklingas sudedamųjų dalių išdėstymas: Sistema – aibė elementų, kuriuos sieja tam tikri santykiai bei ryšiai, sudarantys vienybę rš.Sekos sistema SkŽ276. Klaidų radimo sistema SkŽ273.
2. principai, sudarantys kurio nors mokslo pagrindą: Garsinė lietuvių kalbos sistema rš. Silabinė-toninė eilėdara laikytina savarankiška eiliavimo sistemarš. Dešimtainė skaičių sistema SkŽ271.
3. bendros funkcijos siejamų dalių visuma: Normaliai dirba visos laivo sistemos sp. Sausinimo sistema rš. Apšvietimo sistema rš. Trilaukė žemdirbystės sistema rš. Nesandarioji kraujotakos sistema E. Pirmoji ir antroji signalinės sistemos veikia vieningai V.Laš. Simpatinė nervų sistema E. Kai kuriais atžvilgiais atomų sistemos primena dangaus kūnų, pavyzdžiui, Saulės sistemą K.Daukš.
4. visuomeninės santvarkos forma: Vis labiau stiprėja klasių kova kapitalistiniame pasaulyje, irsta ir smunka visa pasaulinė kapitalistinė sistema (sov.) sp.
5. ko nors sutvarkymas, organizavimo forma: Nauji mūsų šaliai iškilę uždaviniai pareikalavo pertvarkyti aukštojo mokslo sistemą sp. Darni pedagoginio švietimo sistema sp.

- Sistema visada nugali! - išgirdau vakar.

"Sistema" - kažinkodėl lietuviškan žodynan sugebėjęs įlįst "tarptautiniu" (:(((() žodžiu vadinamas svetimžodis.
Ką gi jis reiškė kadaise, iš kur jis?

system
From late Latin systēma, from Ancient Greek σύστημα ‎(sústēmaorganised whole, body), from σύν ‎(súnwith, together) + ἵστημι‎ (hístēmiI stand).

To stand together - stovėti kartu.

:)
Ar čia - tas mūsų "stovėjimas kartu"?

Ar kažkas kitas stovi kartu - todėl ir lojam vienas ant kito bei mekenam it avys*?

išgãnymas sm. (1)
1. SD443, K bažn. → išganyti 2: Žinojo gerai, jog tie krikščionys (kryžiuočiaine išganymo** jų dūšios ieško, bet jų kraštą noria užimti S.Dauk. Išganymu širdį mano linksminu PK47. Gana ižganymop DP217. Duok mumus išgãnymą tavo Mž490. ^ Koks gyvenimas, toks ir mirimas, toks ir išganymas B.
2. → išganyti 4: Už kviečių išganymą gausi, vaikel, nuo tėvo! Slm.
3. refl. → išganyti 5 (refl.): Tai išsiganymas – pro duris nebeįlenda Ds.
4. didelis gerumas, gerovė; laimė; išgelbėjimas: Patsai ramumo nepažinęs, kitiems išganymą nešu Mair. Tai man dabar, žinai, išganymas! Ob. Po lietum linai raut – tai išgãnymas! Slm.

** Pastor Animarum

Sąmokslo teorija Biblijoj

Sąmokslo teorija!

Kas to
negirdėjo?


Kur gi jų, sąmokslo teorijų, pradžia?

"Siono išminčių protokolai" dažnai laikomi sąmokslų teorijų literatūros pradžia.

Yra šita sąmokslo teorija tikinčių, ištisa imperija patikėjusi buvo. 
O jeigu imtume ir šitokią, gerokai ankstesnę už "Siono išminčių protokolus", sąmokslo teoriją Biblijoj perskaitytume:

Štai žodžiai, kuriais Mozė kreipėsi į Izraelį:

Tu skolinsi daugeliui tautų, bet pats nesiskolinsi. VIEŠPATS tave padarys galva, o ne uodega, tu būsi visuomet viršuje ir niekad apačioje, jei tik klausysi ir ištikimai laikysies VIEŠPATIES, savo Dievo, įsakymų, kuriuos tau šiandien duodu. Nenukrypk nei į dešinę, nei į kairę nė nuo vieno įsakymų ...
(28:12-14) 

Neimsi palūkanų už paskolas savo tautiečiui, palūkanų už pinigus, palūkanų už maistą ar už bet ką kita, kas yra paskolinta. Gali reikalauti palūkanų už paskolas iš svetimtaučio, bet už paskolas savo tautiečiui neturi reikalauti palūkanų, idant VIEŠPATS, tavo Dievas, laimintų visus tavo siekius krašte, kurio paveldėti įeini.
(23:20) 

Kai VIEŠPATS bus tave palaiminęs, kaip jis pažadėjo, tu skolinsi daugeliui tautų, bet nesiskolinsi pats, tu valdysi daug tautų, bet jos tavęs nevaldys.
(15:6) 

Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15) 



Ir ką?

Ogi štai ką:))

So the trick is...


"Siono išminčių protokolai" Japonijoje

Siono išminčių protokolai (rus. Протоколы сионских мудрецов) yra XX a. pradžioje Rusijoje išleisti tekstai, tariamai aprašantys žydų planus užvaldyti pasaulį. Įvairūs nepriklausomai atlikti tyrimai parodė, kad tai yra carinės Rusijos slaptosios policijos padaryta klastotė. Taip pat, The Times laikraštis 1921 metais išspausdintoje serijoje straipsnių įrodė, kad didelė dalis teksto Siono išminčių protokoluose yra nurašyta nuo Ženevoje (Šveicarija) išleisto satyrinio kūrinio „Dialogas pragare tarp Makiavelio ir Monteskjė“ 
(pranc. Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu).
Nepaisant to, ir šiais laikais yra žmonių, tikinčių šių raštų originalumu, ypač kraštuose, kur stiprus antisemitizmas. Siono išminčių protokolai dažnai cituojami įvairiuose antisemitiniuose straipsniuose ar knygose, pateikiami kaip žydų sąmokslo įrodymas.
Siono išminčių protokolai dažnai laikomi sąmokslų teorijų literatūros pradžia.
Oi.

Gal geriau angliškai paskaitykim:
Taigi, caro ochranka klastojo ir suklastojo.

O po to štai kas nutiko...

If someone who is rich and powerful comes to you for a favor, you don't persecute him you help him. Having such a person indebted to you is a great insurance policy. There was one nation that did treat the Jews as if they were powerful and rich. The Japanese never had much exposure to Jews, and knew very little about them. In 1919 Japan fought alongside the anti-Semitic White Russians against the Communists. At that time the White Russians introduced the Japanese to the book, The Protocols of the Elders of Zion. The Japanese studied the book and, according to all accounts, naively believed its propaganda. Their reaction was immediate and forceful they formulated a plan to encourage Jewish settlement and investment into Manchuria. People with such wealth and power as the Jews possess, the Japanese determined, are exactly the type of people with whom we want to do business!"

2016-05-16

Savior

Jei jau šitaip, tai Biblijiniai motyvai - kaip tik.
Ar ne?

"Fugu Plan" and Lithuania

Shortly prior to and during World War II, and coinciding with the Second Sino-Japanese War, tens of thousands of Jewish refugees were resettled in the Japanese Empire. The onset of the European war by Nazi Germany involved the lethal mass persecutions and genocide of Jews, later known as the Holocaust, resulting in thousands of Jewish refugees fleeing east. Many ended up in Japanese-occupied China.

Memorandums written in 1930s Imperial Japan proposed settling Jewish refugees escaping Nazi-occupied Europe in Japanese-controlled territory. As interpreted by Marvin Tokayer 
and Swartz (who used the term "Fugu Plan"*, "河豚計画", that was used by the Japanese to describe this plan), they proposed that large numbers of Jewish refugees should be encouraged to settle in Manchukuo or Japan-occupied Shanghai,[1] thus gaining the benefit of the supposed economic prowess of the Jews and also convincing the United States, and specifically American Jewry, to grant political favor and economic investment into Japan. The idea was partly based on the acceptance of the The Protocols of the Elders of Zion as being as a genuine document by at least part of the Japanese leadership.[2]

In 1939 the Soviet Union signed a non-aggression pact with Nazi Germany, making the transport of Jews from Europe to Japan far more difficult. The events of 1940 only solidified the impracticality of executing the Fugu Plan in any official, organized way. The USSR annexed the Baltic states, further cutting off the possibilities for Jews seeking to escape Europe. The Japanese government signed the Tripartite Pact with Germany and Italy, completely eliminating the possibility of any official aid for the plan from Tokyo.
Despite this, the Japanese Consul in KaunasLithuaniaChiune Sugihara
began to issue transit visas to escaping Jews against orders from Tokyo. These allowed them to travel to Japan and stay for a limited time on their way to their final destination, the Dutch colony of Curaçao which required no entry visa. Thousands of Jews received transit visas from him, or through similar means. Some even copied, by hand, the visa that Sugihara had written. After the grueling process of requesting exit visas from the Soviet government, many Jews were allowed to cross Russia on the Trans-Siberian Railway, taking a boat fromVladivostok to Tsuruga and eventually settling in Kobe, Japan.
By the summer of 1941, the Japanese government was becoming anxious about having so many Jewish refugees in such a major city, and near major military and commercial ports. It was decided that the Jews of Kobe had to be relocated to Shanghai, occupied by Japan. Only those who had lived in Kobe before the arrival of the refugees were allowed to stay. 
"Shanghai ghetto" around 1943

1940 m. liepos–rugpjūčio mėn. Č. Sugihara kartu su žmona konsulate pradėjo išdavinėti vizas asmenine iniciatyva. Jis daugelį kartų ignoravo taisykles išduoti 10 dienų galiojančias tranzitines vizas į Japoniją. Atsižvelgiant į jo pareigas (jis nebuvo diplomatinis atstovas-ambasadorius, o tik konsulinis pareigūnas) bei Japonijos URM praktiką, tarnybos kultūrą, tai buvo beprecedentinis atvejis. Č. Sugihara susitarė su SSRS tarnautojais dėl žydų kelionės Transsibo geležinkeliu penkiaguba kaina nei buvo įprasta. Per dieną dirbdamas iki 18 valandų, jis išduodavo ranka pasirašytas vizas, viršydamas įprastinę mėnesio statistiką. Vizos buvo išduodamos ir šeimos galvoms, turėjusioms teisę kartu vykti su visa šeima.
1940 m. rugsėjo 4 d. konsulatas buvo uždarytas. Liudininkų teigimu, paskutinėmis akimirkomis prieš išvažiuojant į Vokietiją, konsulas pildęs vizas netgi traukinyje Ryga–Berlynas, kurias pasirašytas mesdavęs pro traukinio langą. Tikslus išduotų vizų skaičius nežinomas. Manoma, kad buvo išduota apie 2 139–10 000 vizų.
1947 m., atvykęs į Japoniją, Č. Sugihara atsistatydino. Japonijos vyriausybė jam išmokėjo išeitinę kompensaciją ir suteikė pensiją. 1985 m., prieš pat mirtį, suteiktas Pasaulio tautų teisuolio vardas.

Fūginti - eiti, bėgti.

Фу́га (лат. fuga бег от лат. fugere бежать, убегать) ...


Anglų žodžiai:

fugitive - bėgąs, pabėgėlis, bėglys

refuge - pabėgėlis, emigrantas

refuge - prancūziškai reiškia tą patį kaip ir angliškai

itališkai, ispaniškai - rifugio; portugališkai - refugio; rumunų - refugiu.

fugitive - prancūziškai fugitif; itališkai - fuggitivo; ispaniškai - fugitivo; portugališkai - fugitivo; rumuniškai - fugar.


Taigi, lotyniškas žodis fugo niekur nedingo

Fugu (河豚 or フグ?) is the Japanese word for pufferfish and the dish prepared from it, normally species of genus TakifuguLagocephalus, or Sphoeroides, or porcupinefish of the genus Diodon. Fugu can be lethally poisonous due to its tetrodotoxin; therefore, it must be carefully prepared to remove toxic parts and to avoid contaminating the meat.[1]
The restaurant preparation of fugu is strictly controlled by law in Japan and several other countries, and only chefs who have qualified after three or more years of rigorous training are allowed to prepare the fish.[1][2] Domestic preparation occasionally leads to accidental death.[2]**.

Neskaičiuojant į TSRS gilumą pabėgusių, išžudyti apie 96 % Lietuvos žydų (maždaug 190 000 žmonių). Po karo Lietuvoje liko vos apie 9 000 žydų.[3] Lietuvos istorijoje Holokaustas pasižymi didžiausiu aukų skaičiumi per trumpą laikotarpį.[4]

Holokausto nacių okupuotoje Lietuvoje metu buvo beveik visiškai išnaikinti Lietuvos generalinėje srityje gyvenę žydai.[1] 

* Išverskit Google Vertėju, ką japonai pasakoja, suprasti įmanoma.

** Pranas papasakojo apie "Fugu planą" - buvau apie jį negirdėjęs, taip pat ir apie delikatesinę japonams žuvį fugu, galinčią virsti mirtinu nuodu, netinkamai ją paruošus; tekstas kursyvu irgi iš jo laiško.






Propaganda - aktuali, komentarai - neaktualūs

2016 m. kovo 22 d.
Seimas linksta įpareigoti Valstybės kontrolę audituoti „NT Valdas“ ir Karalienės Mortos mokyklą.

VBS propaganda - aktuali, todėl teberodoma.

O mūsų komentarai - nebeaktualūs, todėl neberodomi:

Didysis Žaidimas

1. Gabrielius Landsbergis*
atsisako europarlamentaro mandato.

Ne vien BA (Bazinio Atlyginimo), ir visiškai ne šitokio BMA (Bazinio Minimalaus Atlyginimo), kuriuo matuojamas Lietuvos mokytojai ir dėstytojų darbas, atsisako Gabrielius Landsbergis:

Nustatytas EP nario bazinis atlyginimas yra 38,5 proc. bazinio Europos Bendrijų Teisingumo Teismo atlyginimo – per 27,4 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

Europos Bendrijų Teisingumo Teismo Bazinį Atlyginimą patys galim apskaičiuoti: po 20 610  baziškai kas mėnesį Teisingumo Teismo iš Liuksemburgo teisėjui, kuris "nemato", kad Europarlamento vadovas
(ir prieš ką gi jis čia taip išsitempęs stovi:)))
neturi mokyklos baigimo atestato,
o pats mums mūsų Prezidentės pavyzdžiu statomas Liuksemburgas 
yra prasiskolinęs net 3443% BVP (t.y. 34,43 BVP) - ir nieko...

Ką ten tas briuselinis atlyginimas:

čia per kadenciją įmanoma uždirbti 3,64 mln. litų.

Eurų - milijoną su kaupeliu.

O tas Europos Bendrijos Teisingumo teismas...

Daug ko "nemato" Teisingumo Teismas iš Liuksemburgo:))
2. Antanas Guoga
parduos savo verslus Lietuvoje ir pinigus skirs "labai rimtiems tikslams".

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai šių metų balandį A.Guogos pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra bendrovės „Lošimų strateginė grupė“, valdančios „TonyBet“ lažybų punktus, akcininkas, sporto transliacijas internetu vykdančios „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“ akcininkas, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“ akcininkas, nekilnojamojo turto valdymu užsiimančių bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas.

Deklaracijoje taip pat atskleidžiama, kad A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas.

2015 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, A.Guogos turimų akcijų vertė siekia 24,55 mln. eurų.

Jei tai - Didysis Žaidimas, klausimas: kuris statymas didesnis?

Dabar gi pinigais viską matuojam:

Dar 2014-aisiais apibendrindami savo veiklą teismai nusprendė, kad netinkamas pareigų atlikimas ar piktnaudžiavimas tarnyba gali būti pripažintas nusikaltimu tokiais atvejais, jei yra padaryta didelė materialinė žala.

Taip sako prokuroras, ne Ukrainos, bet Lietuvos.

Jei jau šitaip, iš nieko daromais, betgi materialinei žalai matuot naudojamais pinigais, ir dabar mieruoti matuoti, tai Antanas laimi prieš Gabrielių, maždaug 25 prieš 1.

Antanas, Antanas:)

Lietuvos liberalams vadovauja Antanas, atvykęs iš Australijos, kuris parduoda verslus Lietuvoje (bet ne užsienyje) ir europarlamentaru toliau būt neatsisako.

Lietuvos konservatoriams vadovauja europarlamentaro mandato atsisakantis Gabrielius, kuris nėra verslininkas, tik jo žmona turi svetimų vaikų ikimokyklinio ugdymo verslą*.

* Žmona verslininkė.