2017-02-11

Sukčiavimas su teismo pagalba

Argi taip gali būti?

Gali.

Sukčiai veikė prisidengę A.Raziūnės vadovaujama bendrove, kuri skelbėsi teikianti teisines paslaugas ir išieškanti skolas, nors jos direktorė nei su teise, nei su skolomis nieko bendra neturi – Kauno kolegijoje yra baigusi viešbučių administravimo specialybę.

Sukčiai lobo įvairiais būdais – ir pusiau teisėtais, ir visiškai neteisėtais.

Vienas jų – skolų perpirkimas. Pasinaudoję jiems prieinama informacija sukčiai surasdavo senas, dažnai net pamirštas žmonių skolas, jas perpirkdavo ir iš skolininkų pareikalaudavo skubiai susimokėti, nepamiršdami prisiskaičiuoti didžiulio administravimo mokesčio.

Sumokėti skolą būdavo nurodoma per itin trumpą laiką. Žmonės nesugebėdavo atsiskaityti, todėl atsidurdavo teisme ir turėdavo sukčiams sumokėti kelis kartus daugiau, nei buvo skolingi.

Tai parašiusi diurnalis

Asta Kuznecovaitė nepastebi, kad sukčiai sukčiauja su teismo pagalba.

Kitame rašinyje ji nepastebi, kad teisiasi pinigai:

Ji vėl turi samdyti teisininkus*, kurie jai ir dukteriai atstovautų vykstančiuose teismuose, bet jų paslaugos brangios, todėl jos uždirbamų pinigų, kurių didžioji dalis skiriama dukters gerovei, neužtenka.

* Aš pasakyčiau truputį kitaip: ne kilo įtarimų, bet tapo smalsu sužinoti, kodėl šis brangiai mokamas advokatas ėmėsi jam neįprastos bylos - padėti susigrąžinti motinai dukrą. Kas jį to prašė?

Prisipažinsiu, buvau ganėtinai nustebinta G.Černiausko atvirumo. Advokatas prisipažino, kad jo apsisprendimą lėmė ne pati istorija. Tai daryti „paprašė suinteresuoti žmonės, kurie vaikšto į teismus ir stebi advokatų darbą“. Kas tai - buvę klientai, VSD, prokurorai? Turėjau žinių, kad šio advokato įkainis kaip kokio „Snoro“ bankroto administratoriaus - 2000 litų už valandą. Advokatas paaiškins, už kokias paslaugas jis ima tokias sumas.

Žurnalistinis smalsumas paskatino pasidomėti, kam šis advokatas yra atstovavęs teismuose pastaruoju metu. Buvau ganėtinai nustebinta - jis gynė milijonus iššvaisčiusį buvusį EBSW prezidentą Gintarą Petriką, net pačiame Konstituciniame Teisme atstovavo grupei Seimo narių, siekusių įteisinti „Preilos botelių“ kompleksą. Abi bylos, beje, praloštos. Tačiau Preilos statybų atveju G.Černiauskui pavyko įtikinti politinę valdžią nevykdyti teismo sprendimo. Dėl pagrindinės pedofilijos bylos liudininkės ir nukentėjusiosios jis reikalauja nedelsiamų veiksmų - skubiai vykdyti Kėdainių teismo sprendimą ir grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei, o štai pastatų gaili... Kodėl?

G.Petriko atvejis apskritai stulbinantis.

Viešai sudaryta nuomonė, kad G.Petrikas iš Lietuvos pabėgo nuogas plikas ir Amerikoje prekiavo akiniais nuo saulės. Ir ką mes randame? Į Lietuvą sugrąžintas G.Petrikas netrukus pasiskubino įsteigti bendrovę, kurios kontaktinis telefonas buvo nurodomas toks pats, koks ir G.Černiausko advokatų biuro.

Dar vienas pastebėjimas. G.Černiauskas neslėpė, kad visiškai nesidomėjo pedofilijos byla ir nežinojo jos esmės, „kol jo nepaprašė“.

Viešpats atvėrė langą pas konservatorius


Kalbėdamas apie ateities planus, A. Navickas
aiškina ir toliau dėstysiantis Vilniaus universitete. Jis taip pat dairosi, „kokius langus būsimai veiklai atvers Viešpats“, mat dėstytojo alga itin kukli.

Kuklos?

Kuklūs tie dėstytojai:)

O Andrius Navickas, matyt, neprisimena Viešės, jei ieškojo Viešpaties pas antireformatoriškus Bernardinus:

Kartu su jėzuitais bernardinai kovojo su reformacija.

Reformacija...

G.Landsbergio padėjėjas-sekretorius Andrius Navickas laiške išgyrė savo vadovą. Anot jo, tik G.Landsbergio
ir jo komandos dėka pavyko pasiekti lūžį socialiniuose tinkluose, be to, pirmą kartą rinkimuose už konservatorius balsavo tiek jaunų žmonių.

2017-02-10

Išgalvota


Ligoninėje praleidau net kelis mėnesius. Po kelių metų sužinojau, kad gulėjau su išgalvotu plaučių uždegimu ir visiškai kita pavarde.
 Ne Tingelis ir ne Žioplelis Gabrieliaus Landsbergio senelis.

Bet ir Gabrielius - ne Gediminas. 
Išgalvotas gyvenimas.

P.S. Įdomus pokytis:

Pirmą kartą šios partijos pirmininkas bus (yra?) renkamas ketveriems metams. Iki šiol jo kadencija trukdavo dvejus metus. G.Landsbergis partijos pirmininku išrinktas 2015 metų balandį.

20 val. 30 min. Gauti duomenys iš 75 skyrių (iš viso 81). Užtikrintai pirmauja Gabrielius Landsbergis, surinkęs 4921 balsus, tai yra 62 proc. visų suskaičiuotų balsų. Toliau rikiuojasi Paulius Saudargas su 1533 balsais, Žygimantas Pavilionis su 976 balsais ir Mykolas Majauskas su 531 balsais

DonaldasTrumpas sveikina

Artėjant Vasario 16-ajai – Valstybės atkūrimo dienai, Lietuvą sveikina naujasis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas J. Trumpas. Lietuvos Respublikos prezidentei Daliai Grybauskaitei atsiųstame laiške su 99-uoju Lietuvos nepriklausomybės jubiliejumi sveikinami ir visi mūsų šalies žmonės.
Jobelis čia ne prie ko.

Žodis "Nepriklausomybė" šiandien irgi rėžia ausį.

Sakykit - 1410-aisiais buvo Nepriklausomi ar nebuvom?




`











Wozy Kolorowe

Kaip sau norit, kliūva man tų lietuviškų "Abramsų"
kolerai.
Gal, vis tik, 
paklauskim už užsienio politiką atsakingą Prezidentę Grybauskaitę apie Grybą?
Wozy Kolorowe.

Bitcoin ATM tampa nebereikalingi

Bitcoin ATM
tampa nebereikalingi
O kam jie?





KGB surašyta/pažymėta Vytauto Landsbergio charakteristika

Kur ji,

ta 1989 metais KGB surašyta/pažymėta Vytauto Landsbergio charakteristika?

Duokit ją ir mums
paskaityt.


Documentary & Notdocumentary

On the German channel ZDF showed a documentary film “Putin’s Cold war”, which stated that a Russian officer-defector revealed the mechanism of transportation of the Russian spies in Europe disguised as migrants.
Высокопоставленный источник в ФСБ опроверг, а эксперты откровенно высмеяли заявления немецкого издания Die Welt о том, что ФСБ направила в Европу своих шпионов под видом мигрантов - которые должны были якобы "дестабилизировать страны ЕС".



Regal is bjaurifool

Pasirodo, Lietuva, angliškai prisistatydama "Lithuania. Real is beautiful",
naudojo visiškai ne Lietuvoj darytas nuotraukas.

Lietuvos premjeras ta proga pajuokavo:
Man ši čiombiška padėtis, kai iš nieko gaminamus pinigus mums skiria/skolina
tas pats 
eurokongiškas
Briuselis, kuris susirenka ir mokesčius už išmokas savo patarnautojams iš Naujosios Kolonijos,
nė kiek nejuokinga.

Regal
is bjauri
fool!






2017-02-09

Ekonominiai ES stebuklai ... kapinėse

Kad juos kur, šio dirigento,
pasirodo, irgi
nebediriguojamo "Manheteno ryto"
anoniminius
"Laiko ženklus" su "Lietuvos stebuklu"!
O kaipgi Tikriesiems Braliukams sekas?

Ryga, 2017 m. sausio 17
Latvijoje kilo pasipiktinimo banga paaiškėjus, kad buvusi prezidentė Vaira Vykė-Freiberga

gavo sklypą šeimos kapui prestižinėse sostinės kapinėse.

Kaip praėjusią savaitę pranešė laikraštis „Diena“, V.Vykė-Freiberga per tarpininkus gavo sklypą laidojimui istorinėse 1-osiose Miško kapinėse, netoli pirmojo Latvijos prezidento Janio Čakstės kapo.

Pati V.Vykė-Freiberga socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad ją nuliūdino kilęs triukšmas.
„Nejau reikia grįžti svetur, kur niekam nešautų į galvą mintis pavydėti žmogui kapo“, – retoriškai klausė buvusi valstybės vadovė.

Atseit, Kanadon.

Nežinau, kaip Kanadoj, ale Laisvoj Tėvynėj Lietuvoj dabar šitaip.

O štai kaip pavyzdžiu mums statomoj Vokietijoj:

Taip, skirtingai nuo Lietuvos, Vokietijoje mirusiems laidojimo vieta nėra suteikiama amžiams ir nėra suteikiama už dyką. Artimieji nuomoja suderėtą kapo plotelį 20 metų. Nuomos kaina priklauso nuo kapo dydžio – kuo didesnis jo plotas, tuo daugiau moki.

Taip pat kainą įtakoja kiti dalykai – ji didesnė, jeigu artimieji pageidauja savarankiškai pasirinkti vietą kapinėse, mažesnė, jeigu sutinka su ta, kuria pasiūlo kapinių administracija, dar mažesnė, jeigu sutinka su palaidojimu kapinių sektoriuje, kuriame laidojama be paminklo (tik su įrašu bendroje sienelėje).

Urnos yra mažesnės, joms ir ploto palaidoti reikia mažiau. Į žemės plotelį, skirtą 1 karstui palaidoti, galima palaidoti 2 urnas, į šeimyninį kapą – 4 urnas. Skirtumas tarp karsto ir urnos palaidojimo kainos atskirose kapinėse įvairuoja, tačiau visur jis yra ne karsto naudai.
Nenuostabu, kad per tam tikrą laiką ekonominiai svertai padaro savo: jeigu Berlyne 1950 metais urnose buvo laidojama 50 proc. mirusiųjų, tai dabar – 80 procentų. Veikia ne tik ekonominiai, bet ir ekologiniai argumentai – urnų su kremuotais palaikais laidojimas yra labiau aplinką tausojantis būdas, ypač grunto taršos požiūriu.

Veikiant šiems svertams kapinių plotai tampa eksploatuojami intensyviai, o ne ekstensyviai, kaip Lietuvoje. Be to, Vokietijos kapinėse egzistuoja kruopšti apskaita, administracija visada žino, kas kur palaidotas ir kurio kapo nuomos laikas baigiasi ar nesibaigia.

Nes tvarka griežta ir aiški: jeigu giminės pageidauja pratęsti kapo nuomą dar 20 metų, turi sumokėti galiojantį mokestį. Jeigu mokestis nesumokamas, kapas patenka į kapinių laisvų kapų sąrašą, ir jame gali būti laidojamas kitas mirusysis, kapo „senbuvio“ palaikų likučius palaidojant gilesniame žemės sluoksnyje.

Dėl kapo nuomos ir jai taikomų mokesčių kapinės tampa įmonėmis, vykdančiomis normalią ekonominę veiklą ir nekabančiomis savivaldybėms akmeniu po kaklu.

O kunigėlis Vokietijoj pagrabe ką sako?

- Palydim į Amžinojo laikinojo poilsio vietą?

Kaip tam Bibely
parašyta?

Sugrįžo nuomon?

Gal ir prie Rojaus vartų šventas Petras vokietį pasitinka su nuomos sutartim?

Tai bent užsikriegino 
kriegščionys - nuomą:)

... 1, 2, 4...

Pamanyk!

Verčiau padainuokim:

Viens du trys - 
graži Lietuva...




Sienų statybos

Seni reikalai
Sienų...

Buvo laikas, kai Siena
griuvo (rašobeje, The Wall Street
Journal :)))

Ir vėl tveriamos
sienos: Lietuva atsitvers Siena nuo Lietuvos.
USA slėpsis už Sienos
su Meksika.
3/15/16 AT 7:04 PM
UKRAINE’S 'GREAT WALL' WITH RUSSIA TO START BUILDING IN WEEKS!
Киев, 9 февраля - АиФ-Украина.
Экс-премьер-министр Украины, лидер партии «Народный фронт» Арсений Яценюк не против поделиться с США проектом «Стена».

Об этом он заявил на V Киевском форуме по безопасности для молодежи, передает «Укринформ».

Яценюк отметил, что «Стена» дешевле и эффективнее того проекта, который есть у США.

«Что интересно, фактически по нашему проекту («Стена») балтийские страны так же начали строить границу... Если надо, то можем передать проект в Соединенные Штаты Америки - будет дешевле и эффективнее. Я, кстати, посчитал: по их расчетам, у них 1 км границы стоит около 10 млн долларов. Это в 30-40 раз дороже, чем тот проект, который имеется в Украине», - сказал Яценюк.
Siena!



Lietuvos stebuklas

Kas išprotėjo?
Tie diurnalistai, kurie tokią antraštę ir iliustraciją sugalvojo, tas/ta, kas tan nedažytan grabelin
atgulė, mūsų valdžia, ar mes, visa tai pakenčiantys,
idiotai*?

Žodis idiotas kilęs iš gr. ἰδιώτηςidiōtēs 'asmuo, neturintis profesinių įgūdžių; privatus pilietis; individas', kilęs iš gr. ἴδιος, idios 'privatus**; pats sau'.

** Privatyras