2019-11-09

Pramo"G"ų Lietuva?



...ten, pramogų sektoriuje...

Kur pramogaut Vilniaus tvartelio
vyrams?

Kodėl svetimo "Luminor"* banko Žygimantas neišaiškina?


* ???




Lenkai SuGeba, Mes - Ne?


Socialinės išmokos
ir konservatyviosios
vertybės
Lietuvoje...


Šitokios?


2019-11-08

Valsty(bin)ė Toxic'a


(bin)
Žinoma, kad
Bin:)



Šita UAB
ne valstybinė.

Šitos "EkoLogistikos" ne "Eko", bet "Toxic"
atliekų

logistika užsiims Valstybinė UAB "Toksika".

Atspėkim "iš trijų kartų":

KAS APMOKĖS ŠIOS TOKSINĖS LOGISTIKOS SĄSKAITĄ?




Hidžabas


Hidžabas (arab. حِجَابٌ, hidžāb ) – arabiškas terminas reiškiantis „uždangą, pertvarą“. Arabiškai kalbančiose šalyse, bei Vakaruose hidžabu yra įprasta vadinti musulmonių dėvimus rūbus.
Kaip patinka lietuvaičių aprėdai?
Šventas Tėvas paklausė manęs: „Ar žinote, kuo skiriasi protokolas nuo teroristų?“ Atsakiau, kad nežinau. Po to jis paaiškino, kad su teroristais galima susitarti, su protokolu – niekaip“, – po susitikimo žurnalistams teigė G.Nausėda.

Beje: 
Raskit panašumus ir skirtumus:(

Lietuvaičiai apsirengę kaip .....

Pro(to)col Harum:)



















Teisinės Slėpynės


Slaptas Seimo posėdis prieš 7,5 metų -
ir šiandien Kaune teismo posėdis slaptas!

„Jeigu mes tunelio gale galiausiai matome Neringą Venckienę laisvą, kam ją dabar laikyti kažkokį laiką suimtą? Čia nėra prasmės“, – įsitikinęs Vilniaus universiteto (VU) baudžiamosios teisės dėstytojas, advokatas, dr. Remigijus Merkevičius.
Nebeliko įtarimų dėl mergaitės tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, kitų epizodų*. Papildyti įtarimų N.Venckienei šioje byloje neplanuojama – jei tai būtų daroma, reikėtų gauti JAV institucijų pritarimą. Daugelio kaltinimų neliko dėl skirtingo JAV ir Lietuvos teisinio reglamentavimo.

Laisvės atėmimas negresia?

Advokato teigimu, kalbant apie baudžiamosios bylos perspektyvą, net ir pačiu blogiausiu atveju, objektyviai vertinant visas aplinkybes, realus laisvės atėmimas nė už vieną iš šių nusikalstamų veikų N.Venckienei negresia.

„Tai reiškia, kad pats suėmimas yra beprasmis. Koks skirtumas, ar suims ją mėnesiui, dviem. Tas laikymas nelaisvėje neturi perspektyvos, nes teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, labai tikėtina, pagal teismų praktiką, neskirs laisvės atėmimo.

Antra vertus, yra ir proporcingumo principas. Nusikalstamos veikos yra nesunkios ir ponia Venckienė jau beveik dvejus metus yra nelaisva, tai kiek dar gali būti ribojama žmogaus teisė, siekiant tokio, baudžiamosios jurisdikcijos požymiu, mažareikšmio nusikalstamų veikų išaiškinimo tikslo?“ – svarstė R.Merkevičius.

... šioje byloje jis įžvelgė riziką dėl teismo pataikavimo visuomenei*.

„Vertindamas dabartinę situaciją, aš manau, kad vienas iš svarbių kriterijų teismui dabar yra visuomenės nuomonė, dėl to ši situacija ir yra netipinė. Dabartinė teismų bendruomenė yra taip įbauginta, kad ji turi įvairiausių baimių ir ji šiuo atveju pataikauja visuomenei*“, – įsitikinęs R.Merkevičius.

N. Venckienė – apie teismo sprendimą: „Aš iškentėsiu“


Dabartinė teismų bendruomenė yra taip įbauginta, kad ji turi įvairiausių baimių ir ji šiuo atveju pataikauja visuomenei**

O KAS IR KAIP SUFORMAVO VISUOMENĖS NUOMONĘ?

** Vilniaus universiteto (VU) baudžiamosios teisės dėstytojo žodžiai!

10% Ne Vyriausybei


Studentams:)

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Mažvydas Jastramskis,
siekdamas atkreipti dėmesį į neištesėtus valdžios pažadus, paskelbė protestą – 10 proc. paskaitos laiko ves ne jis, o telefonas. Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narės Aušros Papirtienės
nuomone, tai, kaip ir streikas, – logiška spaudimo priemonė Vyriausybei. Iniciatyvą palaiko ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Apie tai, kad pradėjo netradicinę protesto akciją, pavadinimu „Dėstytoją pakeis mobilusis telefonas“, M.Jastramskis paskelbė ketvirtadienį.

„Valdžia sulaužė pažadą akademinei bendruomenei. Pavasarį Vyriausybės atstovai žadėjo, kad bus rasta lėšų tam, jog galima būtų padidinti universitetų darbuotojų atlyginimus bent 10 procentų. Bet dabar paaiškėjo: biudžete tai nenumatyta.

BVP dalis, kurią sudaro išlaidos švietimui, vis mažėja. Panašu, kad šioje šalyje apskritai mažėja vietos mokslui ir aukštajam išsilavinimui. Vyriausybei tikriausiai atrodo, kad dėstytojus pakeis mobilieji telefonai. Išsilavinimas suprantamas kaip prekė, naujausias modelis, kurį graibstys parduotuvėse.

Lengva mus ignoruoti šalyje, kurioje švietimą problema laiko vos keli procentai žmonių.

Akademinė bendruomenė svarsto, ką daryti, kaip atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį“, – feisbuke parašė dėstytojas.
Pasiklausykim, kaip į mano klausimą atsakė Valstybės kontrolės vadovas (pačioj konferencijos pabaigoj):


Sporto


... ir kokių dar ten reikalų ministerija neturėjo Vyriausybės įgaliojimų?



UK: Burger'iai Su Kirminaičiais


Gero apetito!


Batka Yra Batka


Wall Street Journal:


2019-11-07

Osmaniškas 1803 metų Lietuvos-Lenkijos žemėlapis


Gali pasirodyti keista, kad Lietuva-Lenkija žymima kaip atskira valstybė, nors ji po visų padalinimų nuo 1795-ųjų metų nebeegzistavo. Iš tiesų, Osmanų imperija Abiejų Tautų Respublikos padalinimų niekada nepripažino. Lenkai net turi gražų pasakojimą (deja, nepatvirtintą rašytiniais šaltiniais), jog Osmanų sultono rūmuose priimant užsienio šalių pasiuntinius visada būdavo paliekama tuščia kėdė Lenkijos atstovui ir garsiai paklausiama, ar Lenkijos ambasadoriui šiemet jau pavyko atkeliauti. Nuskambėdavo atsakymas, jog, deja, šiemet Lenkijos atstovas dėl žinomų priežasčių vėl negalėjo atvykti. Subtilus diplomatinis užmynimas ant nuospaudos Rusijos, Austrijos ir Prūsijos atstovams, su kuriais Osmanai ne itin sutarė.




TrečDalis Kaltinimų


Mįslingai
kalbėjo prokuroras:


Man didžiausiu mįslingumu atrodo tai, kad Neringa Venckienė bus teisiama tik pagal 4 iš 12* jai pareikštų kaltinimų, nes tik pagal juos JAV sutiko išduoti ją Lietuvos Respublikai.

8, t.y., du trečdalius „pradingusių" kaltinimų prokuroras spaudos  konferencijoje paaiškina JAV ir Lietuvos Respublikos teisėsaugos sistemų skirtumais.

O MUMS AR TAI RŪPI?

JUK DU TREČDALIAI KALTINIMŲ „PRADINGO"!

Negi patyliukais „prarysim" šitokią naujieną - atseit, pradingo ir pradingo.

JUK DU TREČDALIAI KALTINIMŲ PRADINGO!

TAI KĄ DABAR - NEGI BĖGIOSIM VISI, LIETUVOJE APKALTINTIEJI,  PO UŽSIENIUS?

KODĖL TOKIE ESMINIAI JAV** IR LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISĖSAUGOS SISTEMŲ SKIRTUMAI?

* 13

**  JAV, BEJE, TURI DAUGIAUSIAI PASAULYJE KALINIŲ SKAIČIUOJANT PAGAL GYVENTOJŲ SKAIČIŲ.

In October 2013, the incarceration rate of the United States of America was the highest in the world, at 716 per 100,000 of the national population. While the United States represents about 4.4 percent of the world's population, it houses around 22 percent of the world's prisoners.[1]

At the end of 2016, the Prison Policy Initiative estimated that in the United States, about 2,298,300 people were incarcerated out of a population of 324.2 million. This means that 0.7% of the population was behind bars. Of those who were incarcerated, about 1,316,000 people were in state prison, 615,000 in local jails, 225,000 in federal prisons, 48,000 in youth correctional facilities, 34,000 in immigration detention camps, 22,000 in involuntary commitment, 11,000 in territorial prisons, 2,500 in Indian Country jails, and 1,300 in United States military prisons.[4]

KAIP TOKIOS - TAIP MĖGSTANČIOS ĮKALINTI PRASIKALTUSIUS - TEISĖTVARKOS ŠALY GALI PRADINGT 2/3 LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISĖTVARKOS NERINGAI VENCKIENEI IŠKELTŲ KALTINIMŲ?

KOKIO VIOLETINUMO ŠI BYLA?

Įdomi diena šiandien, beje.

2019-11-06

Dyzelinės Revoliucijos II


Dyzelinės Revoliucijos

Šiandien:


Didysis Žaidimas


Pasak advokato, Lietuva N. Venckienę galės teisti tik pagal tuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie yra nurodyti teismo dokumentuose ją išduoti baudžiamajam persekiojimui vykdyti. Jeigu būtų surinkta įrodymų dėl kitų kaltinimų, prokuratūra turėtų kreiptis į JAV ir gauti leidimą.

„Žinoma, tai buvo galima padaryti anksčiau, kai dar buvo svarstomas ekstradicijos klausimas, nes dabar situacija tik dar labiau pasunkėtų, tad tikėtis naujų įtarimų kol kas sunku, nors neatmestina versija, jog tokia yra pareigūnų taktika“, – sakė jis.

Lietuvos prokuratūra yra pranešusi, kad ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, jog N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai L. Stankūnaitei; 2012 m. gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; naudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Anot teisininkų, daliai šių nusikaltimų jau gali būti suėjęs patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminas arba jis artimiausiu metu sueis.

„Pagal tuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie yra inkriminuojami N. Venckienei, Lietuvoje dar nė vienas žmogus nebuvo įkalintas, – sakė V. Bužinskas. – Negana to, tokio pobūdžio bylose įtariamieji net nebūna laikomi suimti, todėl tikėtina, kad N. Venckienę parvežus į Lietuvą ji po kelių dienų ar savaitės bus išleista į laisvę. Todėl man labai keistai atrodo kilęs ažiotažas, kad ji kažko bijo atgabenta į Lietuvą. Taip pat labai keistai atrodo motyvuotas jos suėmimas tokį ilgą laiką Amerikoje, nes realiai tiek, kiek laiko ji praleido už grotų, Lietuvoje tikrai nebūtų sėdėjusi.“
Gerai Kedžių istoriją žinantis advokatas: Venckienė netrukus bus išleista į laisvę

Spaudos konferenciją Generalinėje prokuratūroje transliuos ... lrytas.tv





Bulvaras „Lietuva"


„Bulvaro“ spec. agentai išsiaiškino, kodėl ties uostamiesčio Taikos prospektu, šalia prekybos centro „Elektromarkt“, net porą savaičių ramiai vaikštinėjo baltas 
arklys.

Pasirodo, Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai visą šį laiką bijojo prisipažinti, kad mato baltą arklį ir konkrečių veiksmų ėmėsi tik sulaukę klaipėdiečių* skambučio. Įsitikinę, kad ne jie vieni mato baltą arklį, Savivaldybės tarnautojai tvirtai pasiryžo surasti jo savininką ir nubausti už Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą.

Oi! Dar baisiau!
Stebitės, kad Vytis (žirgas juk baltas!) niekaip Dievų Miške
nesustoja?

* Klaipėdiečiai irgi juk savo miesto šventę sieja su tuo, kad, esą, tądien jų gyvenvietę sugriovė atėjūnai:) 

T-4


Paslaptys,


GeoPolitinės...

Apgailėtina & Apgailėtina?


2003 m. sausio 10 d
Ministerijai buvęs diplomatas A.Puklevičius tebėra skolingas beveik du šimtus tūkstančių litų. Už 217 800 litų ir 46 centų iššvaistymą 1997 metais jis buvo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo.

Kaupė medžiagą knygai

Buvęs ambasados Austrijoje pirmasis sekretorius buvo nuteistas už didelio masto sukčiavimą užvaldžius dalį Lietuvos privalomųjų įmokų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai. Valstybės ir diplomato asmeniniai pinigai buvo laikomi vienoje sąskaitoje, kuria jis naudojosi kelionėms į Londoną, Romą, Niujorką ir Paryžių bei įvairiausiems pirkiniams.

Pirmosios jo knygos „Keturiolika „Restitucijos" dienų"
skaitytojai rado ir tikslius brangių vyriškų aksesuarų aprašymus. Manoma, kad romanui būtinas pikantiškas detales A.Puklevičius kaupė eikvodamas valstybės iždo pinigus.

Vietoj ketverių metų A.Puklevičius nelaisvėje praleido vienuolika mėnesių.

Malonę jam suteikė Prezidentas Valdas Adamkus.

A.Puklevičius buvo vienas perspektyviausių naujos kartos diplomatų. Visi kartu su juo 1990-ai-siais į Užsienio reikalų ministeriją atėję dirbti tuometiniai Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentai kopė karjeros laiptais.

Komentarai, žinoma, nebeaktualūs.

Apgailėtina?

Užtat rašytojo-švaistūno
komentarai aktualūs:



2019-11-05

Bohemijos Auksas



Auksas iš Bohemijos Sostinės, kur mūsų Vytautas Husitų laikais Karalium karūnuotas - į Pasvalį!


GeoPolitiniai Ir Kitokie Dūmai


Tada, GeoPolitinio Vulkano laikais,
lėktuvai Vakaruos neskraidė, apart Rusijos,  kad ir į Kubą (mat, NASA labai daug tų GeoPolitinio Vulkano dūmų matė), ir NĖ VIENAS Vakarų valstybių vadovas neatvyko į Lenkijos Prezidento Lecho Kačinskio laidotuves Krokuvoje.
Po tų laidotuvių GeoPolitinis Vulkanas dūmyt nustojo, iškart nustojo.

Padangų degimo Alytuj Dūmai buvo ir ne GeoPolitiniai, ir net ne Politiniai,
kaip kad Maidane -
nesutrukdė Lietuvos Prezidentui vykt Japonijon jų imperatorių intronizuot, o ir po tų iškilmių neprivertė Lietuvon dėl tokių Dūmelių


skubėt.

Alytus
Černobylis
Gal tikrai gerai, kad neturim AE?
Nuo Prūsų Šalies PaDangėmis Sklaidosi Dūmai...