2020-02-22

МошеННики








UžBurtas Ratas


Valdžios galias riboja Konstitucija.

Konstituciją gali keisti Seimas.

Išsivaikštančiai gi Tautai palikta "galimybė" surinkti 300 000 parašų kiekvienam keičiamam Konstitucijos teiginiui pakeisti Referendumu (patyriau tokią VRK  galią pernai, patyriau būdamas dviejų Referendumų rengimo iniciatyvinių grupių nariu).

114 straipsnis: teismas yra nepriklausomas (vadinasi, teisėjai gali pikt/sava/naudžiauti??).

Beje: tikrai nemanau, kad tai yra šimtaprocentinė tiesa, betgi žinau, kad Google paieška veikia naudodama statistinius duomenis:

Varyk AtGalios!


"PraNaše"-
 Varyk
 AtGalios!

RomioJi Roma





Būtent Romoje, beje, saugoma Lietuvos stojimo į EuroKongą sutartis, kurios mes neskaitėme, nes ji surašyta daugiau negu 6 000 (šešiuose tūkstančiuose)
puslapių.




2020-02-21

NauJoKas NauSėda TikiSi



Policija & Dėstytojija


Kodėl toks keistas pavadinimas?

Na, Policija (kaip aibė) susideda iš Policininkų (jos elementų) - lygiai kaip Valdininkija - iš Valdininkų.

Abi aibės ir struktūras turi.

Policininkai ne tik patys saviškius gina,
jų tapatybes/pareigas/titulus slepia, bet ir TV/žiniasklaidos/valdžios institucijos (pavadinkim tai Vilku Pilku) - irgi.

Na, o Dėstytojai dažniausiai* lyg Avių Banda
yra linkę vieną ar kitą Aviną ar Avelę iš saviškių atiduot sudraskyt tam Vilkui Pilkui.

Ką čia bekalbėt...
Net NaujaDarą teko PaDaryt:)

* O mano BendraDarbiai nepabojo - užstojo mane.

Gal ir Dėstytojija atsiras?

Gal netgi nebus menkesnė, negu Policija?









30 Traukinių Norvegiškos Naftos


Kol kas Baltarusija šiemet ryžosi įsigyti tik vieną alternatyvų rusiškai naftos krovinį – maždaug 86 tūkst. tonų norvegiškos naftos buvo atgabenta į Klaipėdos uostą, o į Baltarusiją ją pergabeno „Lietuvos geležinkeliai“.
Jei į vieną geležinkelio cisterną telpa 60 tonų naftos, o jei geležinkelio sąstatą sudaro apie 50 vagonų, tai „Lietuvos geležinkeliai" turėjo darbo tempdami iž Klaipėdos Baltarusijon maždaug 30 sąstatų.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu telefonu aptarė naftos teikimą Baltarusijai, skelbia naujienų agentūra „Belta“.

Pokalbis įvyko Rusijos prezidento iniciatyva.

Gitanas Nausėda IšGirdo:)


Prezidentas Gitanas Nausėda Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime žada siekti didesnės kompensacijos naujajame bendrijos biudžete dėl lietuvių emigracijos į Vakarų Europos šalis.
Tai šalies vadovas pareiškė Briuselyje prieš prasidedant viršūnių susitikimui dėl 2021–2027 metų ES biudžeto. Praėjusį penktadienį Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis*
pasiūlė skirti papildomai lėšų šalims, kurios pastarąjį dešimtmetį prarado daugiausia žmonių.

Projekte numatyta, kad kompensacija bus apskaičiuojama gyventojų skaičiaus skirtumą padauginus iš 500 eurų – tai reiškia, kad suma Lietuvai siektų apie 180 mln. eurų.

G.Nausėda teigė, kad tai žingsnis tinkama kryptimi, tačiau kompensacija turėtų būti didesnė.

Prezidentas Gitanas Nausėda (ar Charles'as Michel'is?) po 4 metų išgirdo:


Džiugu...

Po 500 eurų/vnt.:(
* EuroKongas...

SemiLietka AtGimė EuroKonge


Семиле́тка — семилетний план развития народного хозяйства (19591965), представлявший собой расширенный 6-й пятилетний план (принят в 1959).
Н. С. Хрущёв. Май 1961 года

Необходимость решения ряда важнейших экономических проблем, выходящих за пределы принятого в 1956 шестого пятилетнего плана, заставили руководство страны принять семилетний план, одобренный XXI съездом КПСС (1959). Главными задачами семилетки провозглашались развитие производительных сил, подъём всех отраслей экономики, значительное повышение уровня жизни населения. Особое внимание уделялось развитию наиболее современных и высокотехнологичных производств. Большие средства выделялись также на реализацию сельскохозяйственной программы семилетки.

Lietuva tebeturi vilties, kad 2021–2027 m. Europos Sąjungos biudžete drastiškai nebus rėžiamos išlaidos sanglaudai, žemės ūkiui ir strateginiams infrastruktūros projektams.

Apie Lietuvos norus dėl būsimosios daugiametės (septynmečio!!!) finansų programos (DFP) dėlionių antradienį vakare Briuselyje Europos Vadovų tarybos (EVT) pirmininkui Charles‘iui Micheliui* papasakojo** prezidentas Gitanas Nausėda.
Šimtą, šimtą!

O ką mūsų vadas?


* Kas gi toks dabar vietoj Nikitos Chruščiovo?


EuroKongas...


**

Šimtą, Šimtą!


„Šimtą, šimtą!“: Lietuvos ūkininkai Briuselyje reikalauja suvienodinti tiesiogines išmokas

Daugiau kaip pusantro šimto Lietuvos ūkininkų ketvirtadienį surengė protesto akciją Briuselyje, reikalaudami, kad jų gaunamos tiesioginės išmokos pasiektų Europos Sąjungos (ES) vidurkį.

Į demonstraciją Belgijos sostinėje žemdirbiai susirinko prieš ES vadovų derybas dėl 2021–2027 metų bendrijos biudžeto.

Šiuo metu lietuvių tiesioginės išmokos siekia apie 170 eurų už hektarą, o ES vidurkis yra apie 259 eurus.

Pagal Europos Komisijos siūlymus, 2027 metais lietuviai gautų kiek daugiau nei 200 eurų, o tai sudarytų 78 proc. vidurkio.

Demonstrantus aplankiusį prezidentą Gitaną Nausėdą ūkininkai ragino reikalauti spartesnio išmokų vienodinimo.

2020-02-20

Kumečiai Dvare 2020


Dwars.
Jokia paslaptis - kildinam save
iš kumečių:)

Nagi, skurdžiai Lietuvos - 
ruoškitės kelionėn!

„Delfi kelionių“ ambasadorius Orijus Gasanovas nuo problemų bėgančius lietuvius kviečia į ypatingą miestelį: šiose vietose dings visi jūsų rūpesčiai

Tame pačiame Kretingos muziejaus Žiemos sode yra ir dar vienas ypatingas dalykas – tai pačioje gražiausioje mūsų šalies vietoje įsikūręs restoranas „Pas Grafą“. Na, tikrai, nė viena kita maitinimo įstaiga šalyje neturi tokios aplinkos, tiek daug žalumos. O štai čia pietausite ar vakarieniausite tarsi nuvykę atostogų į atogrąžų miškus. Dvidešimt šešerius metus restorane padavėju dirbantis Egidijus sako, kad čia dažnai atvyksta visokių ponų iš užsienio: ambasadorių, verslininkų.

Labiausiai jis didžiuojasi, kad jau ne kartą aptarnavo net ir mūsų šalies prezidentą Gitaną Nausėdą. „Dar prieš tapdamas prezidentu jis čia mėgdavo atvykti, bet ir po inauguracijos buvo užsukęs, svečių knygoje paliko parašą su palinkėjimu“, – džiaugiasi Egidijus.

Užupio g. x–10, VienaReikšmiškai


Agnė Zuokienė: ar mano vyras nori mane nužudyti? Vienareikšmiškai
Besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai gyvena tame pačiame bute, kuris yra adresu Užupio g. x–10.

..................................

Medžių viršūnės.







Pirmas mėnuo – 1€


Po to – 6,60 €/mėn.

„Šiuolaikinėje šeimoje moterys yra stiprios. Vyrai sako, kad jos turi tapti silpnesnės, atsipalaiduoti. Ne. Tai tu esi „lūzeris“, tai tu pavyk ją, o ne reikalauk, kad ji nusižemintų. Vyrams sakau, kad neieškotų problemų moteryje, pirmiausiai susitvarkyk su savimi“
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/plius/poziuris/apie-vyru-gyvenimo-prasme-paskutini-dvidesimtmeti-su-vyrais-kazkas-negerai.d?id=83556093

8 Geriausieji PaSiMatymai


Ukrainos valstybinė filmų priežiūros tarnyba uždraudė poros filmų platinimą dėl nacionalinio saugumo sumetimų, tarp kurių buvo ir rusų bei ukrainiečių romantinė komedija, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko ir dabartinis šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos filmų tarnyba patvirtino, kad jie uždraudė 2012 m. romantinę komediją „8 pirmieji (??) pasimatymai“, nes jame pagalbinį vaidmenį atlieka rusų aktorė ir komikė Jekaterina Varvara ir kuriame vaidino ukrainiečių aktorius ir komikas, kuris praėjusiais metais tapo šalies prezidentu, – V. Zelenskis.

Фильм «8 лучших свиданий» комедия 2016 / Владимир Зеленский, Вера Брежнева и другие. Режиссер Марюс Вайсберг.

Na, mes Lietuvoj:




2020-02-19

Galinės Durys 2020


2020-02-15
JAV paskelbė griežtai įslaptintą žvalgybinę informaciją apie „Huawei“ „galinių durų prieigą“...
Iš čia - didelis triukšmas.

Dar baisiau:

„Huawei“ 5G įranga yra laikoma kur kas pažangesne nei varžovių, tokių kaip Švedijos „Ericsson“ ar Suomijos „Nokia“, įranga, o nė viena JAV įmonė net nėra laikoma rimta „Huawei“ varžove.

Prieš 4 metus:

... dar neišlipęs iš automobilio "Lidl" aikštelėje, pamačiau ažįstamą masonąbestumiantį didelį pigų maistą politiškai persitvarkančioms šalims tiekiančio parduotuvių tinklo "Lidl", kuris priklauso Vokietijos turčiui, žinančiam "mažai žinomo Pasaulio banko sparno" durisvežimą prekėms.

Išsišiepiau - dar pernykštį rudenį tasai "Lidl" vežimo stūmėjas man aiškino, kad juos, masonus, reikia labai gerbt ir jų klausyt - esą, jie labai labai galingi...


Sakykit - šitos 2014-jų metų "mažai žinomo Pasaulio banko sparno" durys - galinės ar ne galinės?

Romantika 2020


romántika sf. (1) DŽ, TrpŽ
1. pasaulėjauta, kuriai būdingas tikrovės idealizavimas, svajingumas ir jausmingumas: Yra ir kitas pasaulis: poezijos, svajonių, romantikos rš. Jaunystės romantika dažniau pastūmi aukotis negu šaltas protas ir sotus gyvenimas V.Myk-Put. Tikrovė rodo, kad mūsų gyvenime blaiviausias realizmas jungiasi su revoliucine romantika visiškai natūraliai rš. „Apyaušrio dalioje“ herojinė romantika nuspalvina ir kitų liaudies atstovų paveikslus rš. Keletą metų Būga žavėjosi K. Jauniaus kalbotyrine romantika, buvo ištikimas jo mokinys LKI87.
2. tai, kas patraukia nepaprastumu, žadina pakilumą, heroizmą: Mano gimnazistiškos svajonės apie karo romantiką greitai išnyko rš.

Oi...

Kada tai buvo...

Dabar, 2020-taisiais, DELFI fillaDELFIjai romantiką visai kitaip supranta:
Matot: DELFI rubrika „Pilietis".

Parašyta vakar.

DELFI išvada: Santykiai sudėtingas dalykas.

DELFI reklama: D+ I Maža didelių žinių kaina.

Ir juokinga, ir nė kiek.

Kiek gi galima sąvokas kraipyt?

O toji hipotetinė žmona, kuri tėra 30-ties ir kuri nori aktyviai gyventi romantinį gyvenimą - ką ji sau galvoja?

Dabar gi


 2020:


Žalgirietis Zuokas 2020


2020-02-19
Va tai tau...
Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija galutinai laimėjo ginčą su buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko įmonės ir sporto draugijos „Žalgiris“ valdoma bendrove Trakų miesto Žalgirio jachtklubas, planavusia atnaujinti apleistą teritoriją Galvės ežero pakrantėje.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį paskelbė, kad pagal parko planavimo schemos sprendinius Žalgirio jachtklubo teritorijoje esančių pastatų neturi likti.

2019 metais LVAT jau buvo įpareigojęs parko direkciją išduoti reikalavimus (skamba?) rengti sklypo pertvarkymo projektą, tačiau parko direkcijos prašymu atnaujino bylą.

Šio teismo sprendimai yra neskundžiami, todėl proceso atnaujinimas taikomas tik ypatingais atvejais, kai siekiama pašalinti akivaizdžius ir esminius pažeidimus, padarytus sprendžiant bylą.

Teisme bendrovė, nuo 1995 metų Galvės ežero pakrantėje valdanti buvusį jachtklubą...

Registrų centro duomenimis, didžiausia Trakų miesto Žalgirio jachtklubo akcininkė 2016 metais buvo bendrovė „BNA grupė“ (61,25 proc. akcijų). Dar 33,69 proc. akcijų priklausė Lietuvos sporto draugijai „Žalgiris“, 5,05 proc. – A. Zuokui.

„BNA grupę“ valdo A. Zuokas (71 proc.), jos vadovas Gytis Trinkūnas (24 proc.) ir „Žalgiris“ (4,9 proc.).

Toks jau suktas tas Žalgirietis Zuokas...

Ar bent galit įsivaizduoti, kaip būtų klostęsi nesutarimai, išsisprendę Žalgirio mūšyje 1410-siais, jei juos būtų sprendusi panaši į dabartinių laikų teisėtvarka?






FinTech 2020


Updated on Feb 13, 2020
With the significant growth of the FinTech space in 2019, the next year is expected to strengthen the bond between technology and financial services. Experts predict major changes in the banking space.

Financial Technology (FinTech) has been the talk of the town this year and will continue to remain the next year as well! Big Tech companies like Google, Apple, Facebook, etc. have already pulled up their socks to grab a considerable share in the evolving financial space.

Furthermore, 2019 has been a good year witnessing significant growth in awareness and exposure for FinTech startups and companies. Besides, the industry has also managed to attract massive funding for the development of next-generation banking systems.

The FinTech revolution in the next decade can completely overhaul the traditional banking sector. Experts predict that 2020 will see a stronger bond between the two worlds of technology and financial services. This will further result in increased adoption of FinTech services and better services for customers.

Rekordas Antarktidoje



2020-02-18

Pasavimas & Passporting


Pasuoti
pas|uoti, pasuoja, pasavo
1. lošiant kortomis - gavus prastas kortas, atsisakyti dalyvauti partijoje.
2. prk. nusileisti, atsisakyti priešintis, prisipažinti nugalėtam. pasavimas.

Tai mums šitaip, lūzeriams.

Britams anglakalbiams - kitaip:

S. Javidas antradienį paleido pirmąją salvę. Jis nori, kad lygiavertiškumas taptų nuolatine sąlyga, siekiant užtikrinti „ilgalaikius santykius“.

„Mes galime pasirinkti daryti tai, ką daro ES, jei mums tai tiks, – rašė Jungtinės Karalystės iždo kancleris Sajidas Javidas laikraštyje „CityAM“. – Tačiau skirtumų bus, ir ne tik todėl, kad JK, kaip pasaulinis finansų centras, privalo neatsilikti nuo tarptautinių standartų ir jų laikytis. Mūsų išeities taškas bus daryti tai, kas geriausia JK.“

ES po kelių valandų kirto atgal. „Nesitikėkite bendro, nuolatinio, neterminuoto finansų rinkų lygiavertiškumo, – kalbėjo vyriausiasis Europos Sąjungos derybininkas Michelis Barnier Europos Parlamentui Strasbūre. – Mes kontroliuosime šias priemones ir pasiliksime teisę patys priimti sprendimus.“

Lygiavertiškumas pakeis vadinamąjį „pasų“ mechanizmą (angl. passporting), leidžiantį Londono įmonėms laisvai veikti visose 27 ES valstybėse narėse. Po 2016 m. „Brexit“ referendumo buvo pripažinta „Lehman“ tipo bankroto galimybė, jei JK iš bloko išeitų be susitarimo. Pavyzdžiui, ES įsikūrusios įmonės turi išvestinių finansinių priemonių sutarčių, kurių tariamoji vertė JK kliringo banke siektų apie 60 trilijonų svarų (78 trln. dolerių). Abiejų pusių reguliuotojai bendradarbiavo siekdami užkirsti kelią tokiai rizikai ir ragino įstatymų leidėjus imtis veiksmų.

Passporting - landyniškas pasavimas;)

Ko jau ko, bet įžūlumo
Landynės veikėjams nestinga...


Kelkit S.b.n.s Iš Sičio!


Gana, prisisėdėjot.
Londonas (DAR, KOL KAS) yra ne tik daugumos Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos kompanijų kapitalo pritraukimo tikslas (???), bet ir didžiausių pasaulio palūkanų normų sandorių centras; pagrindinis prekybos aliuminiu, variu ir kitais pramoniniais metalais taškas; ir „Brent“ naftos, kuri yra pasaulinis etalonas, namai.

Kas gi tas Sitis?

SIČIO VERSLAS YRA VERSLAS!

Prirašė:

From Middle English citycitieciteecite, from Old French cité, from Latin cīvitās (citizenrycommunity; a city with its hinterland), from civis (nativetownsmancitizen), from Proto-Indo-European *ḱey- (to lie down, settle; home, family; love; beloved). Cognate with Old English hīwan pl (members of one's household, servants). See heweDoublet of civitas.
Displaced native Middle English burghborough (fortified townincorporated city) and stedstede (placestead; city).

settle:


Sėdi, žinoma, ant subinių:

sùbinė sf. (1) Š, NdŽ, KŽ, Smln, subinė̃ (3bK, LsB403, NdŽ, KŽ, Rsn, subi̇̀nė (2) J, FrnW, NdŽ vlg.
1. Q1, B, R, MŽ, Sut, I, N, K, LsB403, M, užpakalis, sėdmenys: Sudėjimas iš dviejų bulių vadinas sùbinė J. Jo subinė̃ girnų didumo Lš. Laksto anie plikoms sùbinėms, nei anie šalčio bijo, nei nieko End. Nuogom subinýtėm [vaikai] an pusnies Antr. Kirto par sùbinę su dvim rykštėm beržinėm Nv. Į sùbinę įsegtų [vagims] – viską pasisakytų; ne – čiupinėjas Krš. Juk ir ponų vaikesčiai taip jau per sùbinę gauna, kad jie, kaip kiti vaikai, į patalą męža K.Donel. Ir ištiko neprietelius savo per subinę (paraštėje pasubinina) BBPs78,66. Dar gausi ir į sprandą, į sùbinę, nemaišysys, ka piemuo esi Lc. Rudunsiums vištums labai sùbinės plikos – tokios veislės! Krš. Eik iš subinė̃s pusės [pro karvę], o ne pro pryšakį Jnš. Kailineliai trumpi – pusiau sùbinės Vkš. Lig sùbine vandenio būdavo Lnkv. Ka jau brenda salyg subinium̃s – šlapia tvarte Erž. Kaip muno metų sulauksi, subinė̃s nepaneši Krš. Pasenau, sùbinės neatkelu – sėdu i sėdu Lnk. A sùbinės neatsuki durų uždaryti?! Dr. Gulia sùbines išvertusys End. Senukai dirbs, o jaunukai gulėkit sùbines išpūtę Gs. Sùbinę atmetusi su lazike eina Skdv. Buvo vaikas subináitę išjojęs[is], par tą susirgo ir mirė Šts. Koks čia vežimas – tik po sùbine įsimetė Jnš. Pri sùbinei gatavai kojos (mažaūgis) Slnt. Sùbinę kaukui parodyk, tuo ans tą budinką ir uždegs J. Tam biesuo ans sùbinę rodė End.
^
 Kur ta svočia atsisės, penki pūdai subinės LTR(Sln). Jei katė moja su dešine koja – bus svečias, jei laižo subinę – viešnia LTR(Ldvn). Bėgsi kaip į subinę šautas Als. Eina kaip subinėn įdurtas KrvP(Vb). Puldinė[ja] kaip subinę išdegęs Vkš. Ko dabar tyli kaip subinė̃ svečiuos? Snt, Vlkj. Tylia (Didžiuojas Slnt) kaip sùbinė, į turgų vežama Gd. Apsileis kaip sùbinė plaukais, ir lips visi an sprando Krš. Išmetė kaip sùbinę iš meisos (išpeikė) Varn, Užv. Mes buvom kaip subinė su marškiniais (artimi kaimynai) Šts. Biedno i bagoto subinė iš dvie šmotų LTR(Rm). Ne teip buvo! Ko loji kaip sùbinė – pati nežinai! Trk. Eik sau neplepėjusi, sùbinė medžio! Šauk. Verda i verda kaip subinė po Užgavėnių Šts. Ko čia kamšais [be darbo] kai subinė̃ po marškinius! Rs. Vyro giminė kaip šunio subinė̃ Šmn. Išejo kaip į sùbinę bučiavęs (nieko nepešęs) Škn. Purslojas kaip sùbinė į vandenį Rg. Rokuokis kaip su sùbine Krtn. Susišnekėjov kaip subinãlė su naginale End. Lauk, kol sùbinė kelmą ims lot (nesulauksi) Grž. Aš tavęs tiek bijau kiek sùbinė išvirkščios drobulės Lkv. Subinė dirta ant to Šts. Subinė mūso, votegas jūso Trk. Už durną galvą subinelę atlups LTR(Vdk). Liežuvis ne votagas – subinės nepraplaks Kltn. Sùbinė ne koštuvis, pilvas ne grometa – viską valgom Trš. Pilvas ne dvilinkė, subinė ne vieškelis, kulnia į balkį nerašysi Kltn. Nenoriančiam ir į sùbinę įplaka End. Ne iš tavo panagės, iš vištelės subinė̃s (apie pinigus už parduotus kiaušinius) Erž. Juo skubini, juo sùbinė (juo skubi, juo nesiseka) Krš, Erž. Ans niekam netinka, kišk sulenkęs į sùbinę Krtn. Imk į galvą, o ne į sùbinę Slnt. Galva uždėta, ka sùbinė lapų nepribirtų (apie kvailą) Krš. O kam tu galvą nešioji ant pečių? A tam, ka sùbinė lapų neprikristų?! Ub. Prisėsk subinę, kad pelė neįlįstų (ramiai gyvenk) Tlž. Kad jau išsižios, tai subinė̃ pro gerklę matytis Ktč. Raškažis sùbinę drasko Trs. Į sùbinę oro nebepripūsi (iš mirusių neprikelsi) Kv. Geriau akmenį būčiau pagimdžius toj vietoj, tai kiaulė sùbinę būt turėjus kan paskasyt (apie nedorą sūnų) Ukm. Ka sùbinę paleisi, visi juoko gaus; ka liežuvį paleisi, i sùbinei kliūs Kl. Duok alaus. – Alus tau sùbinę pradauš (iron.) Slnt. Važiuok į Sedą, kad sùbinė pagedo (iron.) Nt. Gali eit į sùbinę stačias! Snt. Pareis [anyta] i gyvens, į sùbinę neįkąs Krš. Su sùbine vieno amžiaus esu (sakoma, kai kas įkyriai klausia metų) BzF52. Su viena sùbine dvi veseli neapšoksi (visur nesuskubsi) Slnt. Su viena sùbine dešimtį turgų neapjosi Slnt. Viena sùbine dvejų turgų neatliksi Kv. Tė – tei giminė, ka duok – tei subinė̃ DūnŽ. Liežuvis geras, o nagai subinė̃[je] DūnŽ. Su liežuviu i marę išlaktumi, o su nagais nė sùbinės neatkasai (dideli pažadai, o ne darbai) Slnt. Nereikėjo akis sùbinė[je] turėti, būtumi pamatęs Nt. Da teliukas subinė̃[je] tebė[ra], o jau peilį gelanda Šd. Aukščiau už sùbinę neiššoksi Ms. Subinė panižo – druska atpigs B. Ne visada tep ropė kepa, kap subinė̃ nori Klvr. Vienas aplink briką, kitas aple sùbinę pliką (apie nesusikalbančius) End. Pry subinės giminių nėr Vvr. Senai subinei naujas botagas (sena išteka už jauno vyro) CII1124. Nauja rykštė ant senos subinė̃s Sch95. Į seną sùbinę naujas kojas vis tiek niekas nebįstatys Krtn. Abu vieną subinę laižė KrvP(Vlkv). Gera (Minkšta End) širdelė – plika subinelė LMD(Rs). Tau bemiegant subi̇̀nėj dantys išdygs J. Ant stogo kožnas mandras subinę rodyti PPr306. Iš subinė̃s smukęs, tarp rietų šutęs (kiaušinis bei varškė) Sch62. Ar nori iš subinės smukusio? (kiaušinio) PrLXVII32. Senas senis, įdubus subinė (šulinys) LTsV581. Namam kloniojas, miškui subinę rodo (svirtis) LTR(Sln). Opšraus subinė apskretusi (eketė) Sch57. Drūtas ponas visų subines mato (slenkstis) Grk. Dvylika brolių – viena subinė (stebulė) BsM.
ǁ
 drabužio dalis, dengianti sėdmenis: Kai sėdies, subinė̃ fukt i nusmunka (apie siauras kelnes) Jrb. Mūsų buvo prastas apsirengimas: sùbinės užlopytos, marginiai sijonai Grd.
^
 Su ačiuo sùbinę užsilopyk – atiduok, kas priklauso! Slnt. Su dėkuo sùbinę užsilopyk, o mun piningais užmokėk! Vkš.
ǁ
 N, KBII98, K, LVIII1113 išangė.
ǁ
 prk. apatinė ko nors dalis: Trobos ant sùbinių sėda, niekas netaiso Lk. Butelio subinė̃ labai plati Snt. Pakišk ritę kūliuo po sùbinei Slnt.
2. bulvės dalis be akučių: Akutes nupjausčiau, o čia tik sùbinės paliko Kdl. Bado metais tėvai ropių akeles liuob nupjaustys ir pasės, o subineles suvalgysma Plng. Bepjaustant bulves sėklai, nemažai ir subiniùkių atsimeta Gs.
3. R, MŽ, N, KII83, K, FrnW, NdŽ, Gs adatos skylė siūlui verti, ąselė, bulė: Didelė sùbinė, greit įversu siūlą Krš. Ta adata tura didelę sùbinę Sg.
4. Krš, Pvn kuliamosios mašinos užpakalinė dalis su skyle, pro kurią išmetami šiaudai: Dvijau stokiatav pri sùbinei i šiaudus varykiatav pro durales laukon Slnt. Gausi nu sùbinės pakabinti Kal.
5. apie plepį, žioplį: Būk tu mun toks sùbinė – viską išpliurpė! Krš. Sùbinę pasiuntei, i pats eik iš paskui Rs.
 ant sàvo sùbinės sėdė́ti savarankiškai gyventi: Palauk, kad reiks ant sàvo subinė̃s sėdė́t, praeis visi mandrumai Sml.
ant sàvo sùbinės sė́stis (atsisė́sti) pradėti savarankiškai gyventi: Kaip, sako, an sàvo sùbinės sė́sys, i to nebturėsi Žr. An sàvo subinė̃s atsisė́do, pradėjo geriau dirbti DūnŽ.
ant vélnio sùbinės išei̇̃ti iširti, virsti niekais: Išẽjo veselė ant vélnio sùbinės Šts.
bi̇́esui į sùbinę labai toli (nuvykti): Jug aš čia, rokuo[ja], žinau, jug aš bi̇́esuo į sùbinę nenuejau Jdr.
bùrną laikýti už sùbinę veidmainiauti: Jagu ji ma[n] nepatinka, kaip aš laikýsiu savo bùrną už sùbinę Jrb.
į kurią̃ sùbinę kur: Į kurią̃ sùbinę nukišai, ka negali rasti! End.
į sùbinę [keliù] sakoma išvejant: Keliù į sùbinę, i mauk tokia poni! Krš. Piningelius susiėmė [pamotė], i tėvuo į sùbinę, i mauk Nv.
į sùbinę pabučiúok NmŽ sakoma nepaisant kito nuomonės: Aš savo gaidas grajysiu, i pabučiúok į sùbinę! Trk. Pabučiúok tu mun į sùbinę! Nesusilygau ir nedirbsu! Ub. Pabučiúok tu mun į sùbinę, baltai atsipraususi, žinai ką! Trk.
į sùbinę dùrti su ýla labai versti ką daryti: Ką aš n'imsiu – aš turiu imt, ka ma[n] dùria su ýla į sùbinę Jrb. [kai̇̃p]
į sùbinę ki̇̀šti (įki̇̀šti Kltn, suki̇̀šti)
1. dėti bet kur (nenaudingą, nereikalingą dalyką): Tokias akis įsikišk į sùbinę (ps.) Ar. O po švento Mataušo kišk į sùbinę kepalušą End.
2. veltui, tuščiai, nenaudingai išleisti: Sukišęs į subinę jos tą dvylika rublių Sln. Suki̇̀šo piningus kai̇̃p į sùbinę, jokios naudos neturėjo Rdn.
į sùbinę lį̇̃sti End, Erž pataikauti: Juo lendi̇̀ į sùbinę, juo putas [marti] Krš. [ra] ko lį̇̃sti par daug į sùbinę Trk.
į sùbinę patrū̃byti sakoma, kai kas neįstengia menko padaryti, negali pakenkti: Galia visi patrū̃byti į sùbinę tai bobai Plik.
iš kuriõs vélnio (bi̇́eso Žr)
sùbinės neaišku, nežinia iš kur: Turėjo šautuvą ten dubeltauką iš senovės, iš kuriõs vélnio sùbinės buvo gavęs Jdr. Mūso Stasys ka parvedė [žmoną] iš kuriõs vélnio sùbinės Als.
iš sùbinės bỹra smė̃lis (smi̇̀ltys NžR, pelai̇̃) apie seną, sukriošusį žmogų: Jau iš sùbinės smė̃lis bỹra, o dar boba kalba apie ženatvę Jnš. Iš subinė̃s jau pelai̇̃ bi̇̀rsta DūnŽ.
kiaurà sùbinė neturtingas: Ką iš ano gausi – sùbinė ano kiaurà Vkš.
kul̃nys mùšasi į sùbinę Erž;
kulni̇̀s mùšdamas į sùbinę apie smarkų bėgimą, didelį skubėjimą: Leku leku visą amžių – kul̃nės į sùbinę mušas Krš. Ir lėksi, broliuk, kulnis į subinę mušdamas, jei norėsi sveikus kaulelius išnešti Vkš.
lopeti̇̀nskis prie sùbinės apie artėjančią mirtį: Lopeti̇̀nskis pri subinė̃s, nieko nebreik DūnŽ.
laukùs lóti sùbine plikam vaikščioti: Nuplyšau, prieita subine laukus loti Nt.
mẽdžio (medi̇̀nė) sùbinė Vkš apie netikusį padarą: Eik tu sùbine medžio, netiesa J. Cit, tu sùbine mẽdžio, a neisi gulti! (bara šunį) Vgr. O jūs, sùbinės medi̇̀nės! Eisiu aš pats i pakinkysiu! Rs.
ne į sùbinę spi̇̀riamas puikus, geras, neapsileidęs: Buvo motriška ne į sùbinę spiramà, darbininkė Krš.
pãskui (kieno) sùbinę váikščioti tvarkyti, ką kitas netvarkingai padaro, palieka: Viską išmėčioji, pãskuo tavo sùbinės i váikščiok! Krš.
paskuti̇̀nis narỹs leñda (ei̇̃na Vkš)
iš sùbinės apie nusenusį žmogų: Paskutinis narỹs iš subinė̃s leñda – gerybė motriškos! Krš.
per sùbinę pérvaryti praleisti maistui, gėrimams: Par sùbinę párvaro viską, nėko netura Krš.
pilnà sùbinė gerai gyvena, visko pertekęs: Žmonims pilnos sùbinės Krš. Pilnà sùbinė, nebžino, ko nora End. Kol subinė̃ pilnà, tai nieko nedirba Skr.
pipi̇̀rą grū́sti sùbinėje labai šykštauti: Grū́da sùbinė[je] pipirą, o netura nėko Krš.
plikà sùbinė visiškas beturtis: Kur tu eisi, kad subinė̃ plikà Drsk.
prie (kieno) sùbinės išlaikomas, lepinamas: Py motynos sùbinės buvę, nėko nežino Sg.
smer̃tis į sùbinę bàgariuoja arti mirtis: Benušoksi tu kur, ka jau smer̃tis į sùbinę bàgariuo[ja] End.
smer̃tis sùbinę úosto arti mirtis: A teip, a teip smer̃tis sùbinę úosto End.
su sùbine susipỹkti imti viduriuoti: Buvau su sùbine susipỹkusi, i gan Krš.
sùbinėmis badýtis Sml stumdytis, trūkstant vietos: Nėr kur apsisukt – sùbinėm bãdos Lnkv. Bãdomos sùbinėms – tiek tos vietos Krš.
sùbinę bučiúoti labai sugyventi: Ana buvo su tais geruoju, sùbines bučiãvo, o paskui pagaliais laidės – tiek susipyko Bt.
sùbinės diẽną niekada: Nebent sùbinės diẽną tu eisi į giminaziją! Ggr.
sùbinę džiùginti lepiai gyventi: Nė ponai subinãlės nebdžiùgins, karietose nebvažinės Šts.
sùbinė gáudo márškinius apie labai išsigandusį: Jau ir pačiam tiek tesiranda, subinė marškinius gaudo Sln.
sùbinėje gi̇́eda nežinia kur (pradingęs): Matai, tavo užpirkėjas subinė̃[je] gieda Snt.
sùbinė gróbsto márškinius Vkš, Slnt apie labai išsigandusį: Kaip sùbinė márškinius gróbsto, gerybė žmogaus! Krš.
sùbinė pàėmė vir̃šų pasidavė ištvirkimui, pasileido: Sùbinė vir̃šų pàėmė – su vaiku paliko Krš.
sùbine juõktis Trk tyčiotis: Sùbine juõkas iš tų mergų Krš. Sùbinėm juõksis visi iš tavęs Lnkv.
sùbinė nukándo nagùs nemoka ko dirbti: O pati nemoki, tavo nagùs gal subinė̃ nukándo? Snt.
sùbinėmis kriaušýtis stumdytis, trūkstant vietos: Būtumėt matę, kaip čia dirbo – subinium̃s kriaũšės Erž.
sùbinę laižýti pataikauti: Niekas ten anam sùbinės nelai̇̃žo Trk. Dar žalčiuo laižýk sùbinę, a žinai, kas esanti?! Trk.
sùbinę įmer̃kti į bėdą pakliūti: Bijau įmerkti subinę Šts.
sùbinę atmèsti susirgti, pasiligoti: Pasiutimo pilna, ka i sùbinę àtmetė Krš.
sùbinę atnèšti ateiti: A tos bobos pačios negali sùbinę atnèšt ir pasimt? KzR.
sùbinės nepanèšti nutukti: Ji pas vyrą turi gerą gyvenimą, jau subinė̃s nepàneša Jnš.
sùbinę prisipi̇̀lti Plv pasigerti: Sakiau, be klauso – i vėl parejo sùbinę prisipýlęs End.
sùbinę išpū̃sti supykti: Ar tu manai, kad sùbinę išpū̃si ir nevaikščiosi su manim, tai aš verksiu?! Skr.
sùbinė putója apie smarkiai dirbantį: Dirba, ka i sùbinė putó[ja] End.
sùbinė raũkos ima baimė: Kad šuo sulo[ja], mun sùbinė raũkos Šts.
sùbinė rỹna márškinius apie labai išsigandusį: Iš tos baimės subinė marškinius ryna Šts.
sùbinę ródyti tyčiotis: Tu lankstais, o anie tau sùbinę ródo Krš. Kad grybai dygsta, aš baduo sùbinę ródau Dr.
sùbinę paródyti End būti nedėkingam, palikti likimo valiai: Sùbinę paródo tikras vaikas, o čia augintinis Krš.
sùbinei užrùkti Erž kukliau gyventi, prasčiau maitintis: Daba biškį sùbinės užrùks End.
sùbinei slū̃žyti vemti: Tas y[ra] prasčiai, ka reik sùbinei slū̃žyti Vgr.
sùbinę susùkus skubant: Eisi sùbinę susùkęs, ka tik suspėtumi Lnk.
sùbinę tri̇̀nti eiti mokslus: Nu jau, tiekus metus sùbinę trýnęs negaus kokio darbo! End.
trupùtį tri̇̀nti sùbinėje J, Brs, Slnt, Vkš būti šykščiam.
vė́jo nebėrà sùbinėje atėjo senatvė: Ka vė́jo sùbinė[je] nebė̃[ra], i sėdėk pečių apsižergęs End.
velniai̇̃ leñda per sùbinę apie labai piktą: Par sùbinę leñda velniai̇̃! – Tau lenda! Trk.
žẽmę badýti sùbine labai stengtis: Neparkalbėsi tu jos, koc sùbine žẽmę badýk! Sml.

Kas, po galais, šitokį žodį sugebėjo išmušt iš viešosios kalbos?

Gal valdžios
pasubinotai?

Anglakalbiai juk sako subscript ir
nesivaržo:)

Kad
juos
kur!