2017-11-08

Gąsdina, Gąsdina!



Baisu?

Dar baisiau:

Nourielis Roubinis: bitkoinai yra „didžiulis burbulas“, kuris pasibaigs
Kaip pasibaigs?

Sprogs?

Nea.

- Esu įsitikinęs, kad vis daugiau šalių sandorius kriptovaliutoms pripažins nelegaliais, kaip tai padarė Kinija. Naujas jų reguliavimo būdas bus pritaikytas visur ir jos ras savo pabaigą, – interviu sakė N.Roubinis.

... pripažins nelegaliais? 

Nouriel...

Nouriel Roubini is identified as a Democrat in his profile on Wall Street Economists [34]

Shalom,
Nouriel:)

Su bitkoinais šitas fokusas nepavyks, a?

Vis daugiau tokių šalių kaip Kinija?


Kodėl straipsnio autorius nepamini dar kokių 5 krizių, kurias išbūrė Roubinis, bet jos neįvyko! Arba kai JPMorgan banko padalinys Švedijoje nusipirko btc iškart kai banko vadovo kritika numušė btc kainą? 

Egidijus Bugiedavičius prieš 5val. 
BTC neturi infliacijos dėl riboto jų kiekio, ko nepasakysi apie bet kurią popierinę valiutą, kurią centriniai bankai prispausdina kiek tik uzsimano. Aukso vertė irgi sutartinė, neparemta realia jo, kaip metalo, verte. BTC ir aukso kielis ribotas. Dauguma bankininkų sapaliojimų paremti.baime prarasti atsiskaitymų rinkos kontrole ir komisinius iš bankinių pslaugų.

N.Roubinis nėra pirmasis išreiškęs susirūpinimą bitkoinais. Šveicarijos banko „Credit Suisse“ vadovas Tidjane Thiamas
„The Financial Times“ sakė, kad su bitkoinu susijusios spekuliacijos yra „aiškus burbulo ženklas“.

Kiek anksčiau šiais metais „JPMorgan Chase“ vadovas Jamesas Dimonas
bitkoiną pavadino „sukčiavimu“.

O UBS valdybos pirmininkas Axelis Weberis
pareiškė, kad bitkoinas neturi „faktinės vertės“.

Kuo patys kvepia, tuo kitus tepa?

Šiuo metu bitkoino kursas siekia beveik 7,5 tūkst. JAV dolerių
(po šitokios atakos!) o nuo metų pradžios kriptovaliuta pabrango daugiau kaip 600 proc.

Dabar jau bijom?


SEP 14, 2017
Why Big Banks Attacked Bitcoin

Big Banks want to destroy Bitcoin before it destroys them.

Bitcoin, the “people’s currency,” has the potential to become a new currency, free of the control of big governments and big banks.


Cha cha cha:)))













Rado Durnelių

Gal kam nors atrodo, kad Neadekvačioj Šaly nusišnekėjau apie dėstytojų atlyginimus.

Štai, 2011 11 08:

Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtais duomenimis, praėjusiais metais vidutinis mėnesinis gydytojų darbo užmokestis etatui Lietuvoje siekė apie 1368 eurus, slaugytojų – 689 eurus, neatskaičius mokesčių. 2017 metais pirmo pusmečio duomenimis, vidutinis gydytojų mėnesio darbo užmokestis siekė apie 1500 eurus, slaugytojų – 752 eurus, neatskaičius mokesčių.

Beje: Ministras antradienį kalbėdamas su žurnalistais priminė, kad šiemet liepą gydytojams keltas darbo užmokestis vidutiniškai 8 procentais.

O štai dėstytojų atlyginimai, 2016 06 14:

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) skaičiavimais, įsitvirtinusių ir vadovaujančių Lietuvos tyrėjų vidutinis minimalus atlyginimas yra 4 kartus mažesnis nei ES vidurkis (palyginti perskaičiavus pagal perkamosios galios paritetą). Vidutinis docentų atlyginimas Lietuvos aukštosiose mokyklose – 903 eurai, lektorių – 553 eurai, o asistentų – 345 eurai, kai vidutinis darbo užmokestis šalyje 2015 m. IV ketvirtį siekė 744,2 euro.

Štai jums vidurkis: (903+553+345)/3=600,333333333333333333333333333.....

Vilniaus, Mykolo Romerio bei Šiaulių universitetuose keletą metų vienu metu dėstęs
Modestas Grigaliūnas sako, kad tik dirbant kelis darbus galima pakankamai užsidirbti, tačiau dėl to kenčia darbo kokybė.

„Dėl mažų atlyginimų tiek aš, tiek kiti dėstytojai turi imtis įvairiausių papildomų darbų – dėstyti kituose universitetuose, dirbti privačiame sektoriuje.

Aš dėl mažo atlyginimo ėmiausi darbo skirtinguose universitetuose, tai truko porą metų. Tačiau dėl darbo skirtingose vietose, skirtinguose miestuose turėjau sekinantį darbo krūvį.

Dėl krūvio neišvengiamai kentėjo darbo kokybė, ir galiausiai supratau, kad reikia turėti sąžinės ir padorumo pačiam sau pasakyti, jog negali vesti tokios kokybės paskaitų“, – pasakoja M. Grigaliūnas.

Pasak pašnekovo, kaip lektorius dirbdamas visu etatu ir būdamas mokslų daktaras, dėstytojas gali gauti 400–500 eurų atlyginimą.

Tačiau tai pinigai, iš kurių išgyventi sudėtinga, ypač jaunoms šeimoms.

Dirbant keliuose universitetuose, pasak jo, įmanoma susirinkti antra tiek.

Ša, Durniau Nelaimingas:))


Užtatai ...

MOSTA duomenimis, rektorių atlyginimai prieš mokesčius 2016 m. spalio mėn. siekė 4715 Eur ir per metus augo 531 Eur arba beveik 13 proc.

Vienu Ubagu Dėstytoju per metus užaugo: lektorių – 553 eurai))))

2016 m. spalio mėn. duomenimis, universitetų dėstytojai vidutiniškai uždirba 1017 Eur prieš mokesčius: dėstytojų asistentai – 584, lektoriai – 737, docentai – 1088, profesoriai – 1660 Eur.

Na, pridėjus profesorius:

(1660+1088+737+584)/4=1017,25

Tik kad ... suskaičiuokit profesorius:))

Be to - paklausykim ne tik MOSTA, 
chameleonų,
bet ir kitų skaičiuotojų:

2017 m. liepos 5 d.
Savo ruožtu pirmadienį su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu susitikusi Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų pirmininkė Asta Lapinskienė
DELFI sakė, kad dėstytojų ir tyrėjų atlyginimų klausimas išlieka prioritetinis.

„Aš manau, kad dėstytojai ir tyrėjai Lietuvoje uždirba tragiškai mažai. Ir tai yra absoliučiai neteisinga. Bent 3 kartus didesnius atlyginimus gaudami jie galėtų atlikti savo turimas funkcijas kokybiškai“, – aiškino ji.

A. Lapinskienė prisiminė, kad jos atstovaujama sąjunga atliko apie 7 tūkst. aukštųjų mokyklų darbuotojų apklausą, kurios metu sužinojo, kad dėstytojų atlyginimų vidurkis šalyje yra vos 619 eurų „ant popieriaus“.

Nepaisant vis mažėjančių algų, su aukštųjų mokyklų darbuotojais, aiškino profsąjungos atstovai, gudrauti bandoma ir kitais būdais.

„Nemažai žmonių kai kuriuose universitetuose tiesiog atleidžiami, kiti perkeliami iš turėtų pastovių pozicijų į laikinas. Etato dalis jiems nemažinama, kartais atlyginimas net išauga, bet jie priimami metams, kasmet ir nežino, kas jų laukia ateityje. Tai reiškia, kad jie tokiu atveju nebeturi suinteresuotumo rašyti mokslinius darbus, atlikti tyrimus, kelti savo kvalifikaciją ir panašiai.

Žmogaus saugumas sumažėja. Šie žmonės pirmi stovi eilėje atleidimui“, – aukštųjų mokyklų užkulisius kiek pravėrė S. Vaitkevičius.

A. Lapinskienės teigimu, tokie žmonės atleidžiami be jokių išeitinių išmokų.


„Jei anksčiau jų būdavo iki 10 proc. universitete, tai dabar gali būti 30-40 proc.“, – augantį mastą pabrėžė ji.

„Savijauta yra ne tas žodis. <..> Kokybė aukštojo mokslo srityje gali pakilti tik tuomet, kai dėstytojų atlyginimai bus adekvatūs“, – sakė Asta Lapinskienė.

Ar Neadekvačioj Šaly?

Juokaujat???

Na, Adekvatoriai:

deklaruodami, kad siekiame kokybės, įsidėmėkime, jog skiriame 74 kartus mažiau vienam dėstytojui ir 88 kartus mažiau vienam darbuotojui nei geriausių aukštųjų mokyklų 200-uke, tačiau teigiame, kad norime kokybės ir mokslo lygio kaip Kembridžo universitete.

Na, Adekvatoriai:
Durnelių
radot?
:))


Beje, o Jūs, kurių vaikus 
šitaip 
gyvendami 
mokinam - KĄ PASAKYSIT,
MIELI TAUTIEČIAI?

P.S. Iš laiško:

Bet užtai sovietmečio prokurorams, teisėjams ir kitai nomenklatūrai mokami antikonstituciniai priedai prie geros senatvės pensijos iki 2 tūkstančių eurų valstybinių pensijų pavidalu;)

:)

:))

:)))

:))))
























Turim Teisę Prašyti

Priminsiu: Gūdžiuoju Sovietmečiu buvo PAREIŠKIMAI.

Dabar, Laisvoj Lietuvoj - PRAŠYMAI.

Štai:
Prašymus dėl kompensavimo paveldėtojai turi pateikti mirusiajam pensiją mokėjusiam „Sodros“ teritoriniam skyriui ne vėliau kaip iki 2018 m. gruodžio 31 d.

Sunkmetis...

Kas ir ką IŠSUNKĖ???

Išsunktas pensininkas...
Na, neišgyveno kai kurie ...  SUNKMETIS ...
ką padarysi ...

Paveldėtojai GALI PRAŠYTI.





Viena Didžiausių Įmonių Lietuvoje.

Taigi, skelbimas:

„Biuro patalpų tvarkytoja(s) vakarais

Miestas: Vilnius

Sektorius: Fiziniai, nekvalifikuoti darbai

Siūlomas atlyginimas: 200 eurų per mėnesį

Apie siūlomą darbą, darbo pobūdis:

Reikalinga biuro patalpų tvarkytoja Žemuose paneriuose Račių g. tvarkyti įmonės ofisus nuo 17 iki 21 val.

Reikalavimai darbuotojui: Kruopštumas, atsakingumas. Žalingų įpročių neturėjimas.

Gali kreiptis žmonės, turintys neįgalumą.

Įmonė siūlo: Visas socialines garantijas. Laiku mokamą atlyginimą. Geras darbo sąlygas. Darbui reikalingas priemones.

Apie įmonę: Viena didžiausių valymo paslaugas teikiančių įmonių Lietuvoje.
Kokia dar beprotybė?

Tiesiog - Neadekvati Šalis.

O ką aš sakiau?
Bus jum prasivardžiuot!


Žemutiniai Paneriai:

Šie tuneliai buvo pirmieji ne tik Lietuvoje, Rusijos imperijoje, bet ir vieni pirmųjų Europoje, pradėję veikti anksčiau nei pirmoji pasaulyje požeminė Londono metropoliteno linija (atidaryta 1863 m. sausio 10 d.).





2017-11-07

Dabar Viskas Kitaip

Anksčiau KontraBanditai


su Kaukėm vaikščiojo, o Dabar - Pareigūnai.

Pinigai anksčiau Gryni vertinami buvo, dabar gi - Negryni.

Nebandykit Pinigų Plaut - geriau lai lieka Nešvarūs!


Che che...
Šimtas Metų!


Areštuoti Princai

Ne, ne  šie.
Saudi Arabia Arrests 11 Princes, Including Billionaire Alwaleed bin Talal.

LONDON — Saudi Arabia announced the arrest on Saturday night of the prominent billionaire investor Prince Alwaleed bin Talal, plus at least 10 other princes, four ministers and tens of former ministers.
The announcement of the arrests was made over Al Arabiya, the Saudi-owned satellite network whose broadcasts are officially approved. Prince Alwaleed’s arrest is sure to send shock waves both through the kingdom and the world’s major financial centers.
He controls the investment firm Kingdom Holding and is one of the world’s richest men, owning or having owned major stakes in 21st Century Fox, Citigroup, Apple, Twitter and many other well-known companies. The prince also controls satellite television networks watched across the Arab world.
The sweeping campaign of arrests appears to be the latest move to consolidate the power of Crown Prince Mohammed bin Salman, the favorite son and top adviser of King Salman.
At 32, the crown prince is already the dominant voice in Saudi military, foreign, economic and social policies, stirring murmurs of discontent in the royal family that he has amassed too much personal power, and at a remarkably young age. 
Al Arabiya said that the anticorruption committee has the right to investigate, arrest, ban from travel, or freeze the assets of anyone it deems corrupt.
Ir t.t, ir pan.

Finansų revoliucija


vyksta. 


Neadekvati Šalis

Šiandien (dabar gi mūsų para/diena PRASIDEDA VIDURNAKTĮ; žiūriu dabar savo „išmaniojo" telefono „vaizduoklin/ekranan") šitas pats išmanusis suskambo:

- Klausau,- pasakiau pamatęs tame „vaizduoklyje" numerį +370 5 271 7164 (skambinta 00:21, pokalbio trukmė 00:01:05).

- Eugenijus Paliokas? - paklausė ragelyje.

- Taip.

- Policija. Jūsų kabrioletas Peugeot 205 ACP 207?
- Taip.

- Kodėl jame šuo be priežiūros jau dvi valandas?

- Kaip dvi valandas? Aš ką tik įėjau į Mindaugo g. „Maximą".

- Mums pranešė, kad jau dvi valandas šuo jūsų kabriolete be priežiūros.

- Kaip gali būti dvi valandas, jei ką tik įėjau į Mindaugo g. „Maximą", į kurią ką tik atvažiavau.

- O jūs blaivus?

- Žinoma.

- Laukite, atvažiuos policija patikrinti jūsų blaivumą.

Anas „laido" galas padėjo ragelį.

Iškart pabandžiau skambint tuo numeriu +370 5 271 7164 (žiūriu vėl savo „išmaniajan") - rodė „užimta".

Skambinau, nes susimaniau paklaust, ar šiais visuotinės durniasklaidos sėkmės bedurninant ir taip jau pakankamai išdurnintą 
visuomenę laikais žmogus ir šuns būdoj turi tupėt sykiu su šunimi, jei tik, žinoma, patsai nenori susilaukt policijos dėmesio; ir ar toji policija lygiai taip pat kaip dabar reaguos į kokio praeivio skambutį: „šuo būdoj jau dvi valandas tupi be priežiūros" - šitaip sureaguos:
- Ar jūs blaivas?? O jisai, šuva - ar irgi blaivas??? Tuoj patikrinsim!!

O galėtų koks rūpestingas praeivis paskambint policijon: ir krėslo minkšto būdoj nėr, kaip mano kabriolete, ir stogas ne toks sandarus, ir durų, saugančių nuo žvarbaus lapkričio vėjo nėr, ir langų su švariai nuvalytais stiklais, ir lenciūgas ant kaklo šuns teises pažeidžia...

Nusikeikęs einu iš „Maximos" prie savo puikiojo kabrioleto - laukti dar vienų mano blaivumo tikrintojų.
Ir tikrai, po kelių minučių šalia manęs sustoja policijos mikroautobusas „Nissan"
su valstybiniais numeriais GTH 265, tvarkingai prisiparkuoja, šalia manojo kabrioleto, ir iš jo išlipa trise, vienas jų su automatu, panašiu į „kalašnikovą", kurį net vidurinėj mokykloj mus sovietmečiu mokino išrinkt/surinkt, tik policininko turimas buvo mažesnis, ant krūtinės.

Nieko sau! - tokia mintis šmėkštelėjo.

Išlipo jie visi trys, filmuojami mano „išmaniuoju", ir eina pro mane, į „Maximą".

- Jūs ne pas mane? - klausiu nustebęs.

- Ne. O kame reikalas?

Paaiškinau.

- A, čia tas kabrioletas, - pasakė vienas iš trijų, su kalbančia ant diržo per petį kabančia racija.

Papasakojau, kas darosi, paklausiau:

- Panašus aš jums į neblaivų?

Galvas papurtė.

- Ką turiu dabar daryt, kad policija neskelbtų tarptautinės mano paieškos? - paklausiau.

- Skambinkit 112, - patarė.

Paskambinau (žiūriu dabar savo „išmaniajan", paskambinau 00:29, pokalbio trukmė 00:02:34).

- Bla bla bla - supasakojau 112 merginai visą istoriją, toji po pauzių paaiškino, kad kažkas paskambino policijai iš Karoliniškių, į kurias tikrai atvažiavau prieš tai, ir atvažiavau ten iš Algirdo Šukio buto, kur jį nuvežiau po įsimintinos  Tado paskaitos Konfucijaus centre Čiurlionio gatvėje, o iš to buto išėjau apie vienuoliktą valandą, o į Karoliniškes atvažiavau kavos išgert ir pasikalbėti.

Šunelį su šitokiu gaubtu
tikrai palikau kabriolete, nes ten, kur kavą gėriau - du katinai, kuriems, mat, didelis stresas dėl mano mažylio, kurio vardas Didžkis. O savąjį Didžkį vežiojuosi su savimi, nes nenoriu palikti be priežiūros - mat prieš kelias dienas Jakovo veterinarijos centre šitas pats chirurgas Edmundas
pagaliau susiuvo jam žaizdą, ir visiškai nenoriu, kad, visai darbo dienai paliktas namie, nusikrapštytų gaubtą ir persiplėštų šitaip išvargtą ir tikrai nemažai man beveik dviejų savaičių trukmės istorijoje atsiėjusią chirurgo siūlę (gerbiamam Algirdui Šukiui


šiandien teko mano puikiajame kabriolete pralaukt bene 20 minučių pakeliui namo iš Konfucijaus centro, pralaukti besiklausant „Žinių radijo",
pakol gydytoja Rūta tame Jakovo veterinarijos centre apžiūrėjo mano mažojo ligonio susiūtąją žaizdą, pavalė siūlę ir suleido vaistų).

- Skambinkit Vyriausian policijos komisariatan, - tokiu tai numeriu, - galop paaiškino 112 mergina.

Skambinu -  „nepataikiau" - kišenėj neradau kuo užsirašyti numerio, suklydau.

Vėl 112 (00:33, pokalbio trukmė 00:00:41).

Galop prisiskambinu teisingu telefono numeriu 8 5 271 6008, prisiskambinu 00:34, pokalbio trukmė 00:06:11.

Ten jau vyras, nebe mergina, kaip kad 112, paaiškino, kad Karoliniškėse kažkas paskambino, kad mano kabriolete jau dvi valandas kankinasi mano šuva (kuriam, atvirkščiai, aš jau antruoju šimtu eurų gelbsčiu gyvybę).

- Aš ten, Karoliniškėse tik pusvalandį buvau - atvažiavau prieš pusę dvyliktos, o išvažiavau Mindaugo gatvės „Maximon" prieš pat dvyliktą - iš kur dvi valandos?

- Ko gi taip ilgai važiavot! - rėžė anam ragelio gale.

- Kaip tai taip ilgai? - nusistebėjau, mat, lėtu važinėjimu nepasižymiu.

- Pažiūrėkit, kiek valandų, - atsakė man Vyriausias policijos komisariatas.

- Taigi vos ne pusvalandį jau skambinėju - tai 112, tai jums - atsakiau.

- O kodėl neadekvačiai elgiatės? - paklausė „išmaniojo" ragelyje - gausite baudą už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Ir padėjo ragelį.

- Kas dabar bus? - paklausiau visą šį laiką šalia manęs buvusių trijų „Nissan" mikroautobusu atvykusių gerai ginkluotų čia pat tebestovinčių policininkų.

- Nieko nebus, - atsakė vienas iš jų, ir visi nuėjom Mindaugo g. „Maximon".

- O ką - visi ekipažai dabar automatais ginkluoti? - paklausiau.

- Mes - specialus padalinys, - atsakė.

- Ko tai dažnokai policijos sirenas pastaruoju metu girdžiu, - pasakiau.

- Daug iškvietimų, - atsakė.

Jau „Maximoj" palinkėjom vieni kitiems sėkmės ir nuėjom kas sau.

Nusipirkau pavalgyt ir nuvažiavau visą parą dirbančion VU bibliotekon.

Prisiminiau ten, ką mačiau šiandien Elertė TV žinių laidoj - Nemira Pumprickaitė  kalbino kažkokį teisės reikalų žinovą, mat, Lietuvoj, kurioj pedofilijos nuo Garliavos istorijos


laikų, skirtingai negu kokioj Britanijoj,
yra tik „prasčiokų", o ne „elito" tarpe,  pastaruoju metu padaugėjo sulaikytųjų dėl vaikų pornografijos.
Taigi, tas lietuviškosios teisės žinovas aiškino, kad pedofilija yra liga, bet Lietuvoje „pedofilina" ne pedofilai, o visai kiti.

- Tai, vadinasi, mes, diurnalistai, iškreipiam tikrąją padėtį, - pabarstė savo ir kitų neišmanėlių žurnalistų galvas pelenais šitaip pamokyta Nemira ir padėkojo teisės žinovui.

O jums aišku tapo?

Man - ne.

Dar mačiau/girdėjau šįvakar Elertė TV, kaip
Edmundas Jakilaitis
kalbino premjerą Saulių Skvernelį, mat mūsų Tikrai Neadekvačioje Šalyje žemiau skurdo ribos gyvena 630 tūkstančių asmenų*, o VBS procentų skaičiuotojai tebeįsivaizduoja, kad mūsų tebėr Lietuvoj 3 milijonai;
o sparčiausiai pasaulyje nykstančioje Lietuvoje net 82% moksleivių galvoja apie emigraciją,


Taigi, tas Edmundas kalbino tą Saulių, besistengdamas iš jo išpešt ne pažadą, o paaiškinimą ar kokį receptą, pagal kurį tranais bevirstantys Sauliaus vadovaujami tarnai išgelbėtų beišsilakstantį avilį.

Saulius gi pūtė žandus ir akis ir Edmundui nepasidavė: dar, esą, neseniai tetranauja, to biš tarnauja, o ir medų ne jie, o visai kiti dešimtmečiais rijo ir surijo...


Sauliui tai kas.

Negi Sauliui būsimo Pauliaus
klaust, ką sakyt:))

Nereikia, mokytas...

O Dėstytojas nuovadoje, doc. dr.,
sužinojo šiom dienom, kad jisai uždirba „už etatą" lygiai tiek pat, kiek slaugė, irgi už etatą; kuri, dirbdama pusantro** etato, ruošiasi emigruot Landynėn,
mat, sunkiai/varganai pragyvena iš tokios algos.

Taigi, tas dėstytojas dabar, ką tik prasidėjus Įsimintinojo Įvykio


Šimtmečiui, šioje Kylančios Ekonomikos Šalyje,
kurioje jo atlyginimas 8 metus tik mažėjo, iš kurios, anot šiandienos Elertė TV Edmundo Jakilaičio
pateiktų duomenų, per 9 mėnesius pabėgo/emigravo beveik 50 tūkst. jos piliečių, kai pernai per visus metus emigravo kiek daugiau negu 50 tūkst., tas dėstytojas sužino, kad jisai elgiasi neadekvačiai...

???

Ar, vis tik, Neadekvačiai Elgiasi Šios Šalies Elitas?
* Sakykit, Neadekvačios Šalies žmuo -
kiek procentų jūsų gyvena žemiau skurdo ribos, jei jūsų/mūsų yra nebe 3, bet tėra, pvz., 2 milijonai?

Sakykit, Skurdą
kur padėjom?

A?

O Šiurpą?

** Ei, jūs, inteligentai 


- kas turit pusantro etato savo universitete?

O ar žinot, kad Lietuvos gydytojai turi profesinę sąjungą, kuri reikalauja 2500€ vidutinės algos „į rankas"?