2015-07-18

Dviguba pilietybė

Po 1917-jų metų Spalio perversmo atsirado nebūtos Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos valstybės (taip taip, pastarosios dvi, gerai menančios LDK, ne tik TSRS įkūrė, bet ir Jungtinėse Tautose po balsą turėjo), mes gi atkūrėm valstybę su nauja vėliava.

Dabar, po dar vieno atsikūrimo, turim bėdą dėl dvigubos pilietybės.

Juk kasmet dėl jos nebuvimo netenkam 700 piliečių.

Naująja Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininke išrinkta Vokietijos lietuvė Dalia Henke siūlo neskubėti rengti referendumo dėl dvigubos pilietybės.

albonis 2015-07-18 03:20 IP: 76.100.13.108 Lietuvos valdziazmogiai su be retininkais priesakyje prieme toki istatyma,kad tas kas isvaziavo is Lietuvos juridiskai budamas TSRS pilieciu tai dabar yra ir Lietuvos pilietis nori jis to ar ne,o kas isvaziavo is nepriklausomos Lietuvos su Lietuvos piliecio pasu tai is to atima pilietybe jei jis tampa kitos salies pilieciu,gi TSRS pilietis gali tureti dvi pilietybes.....Aciu konservatoriu partijai uz toki demokratijos isaiskinima......Gi kitu valstybiu istatymai leidzia ir dvi ir tris pilietybes....

Štai nepraradęs Lietuvos pilietybės TSRS pilietis.





Geopolitinis testas

Europos lyderiai po ilgos pertraukos kalbėjosi su V. Putinu.

Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos lyderiai penktadienį vakare bendraudami telefonu ragino...
Kuris   lyderis?

Toks va geopolitinis testas.

Geopolitinis vulkanas.

Danke Mein Führer!

Ką tik Elertė "Klasikos" radijas Ethuwos elertiečiams pranešė kad tuos daugiau negu 80 milijardų eurų Graikijai paskolins (juos, be jokio abejo, turinti)
Vokietija.

Kad ECB finansuojamas Vokietijos euroobligacijomis, nepasakė.

Ir šito žemėlapio neparodė.
Tai kas.

Mes tikim Ketvirtuoju reichu ir taip.

Danke Mein Führer!

Nebedirbančio urbono
žargonu - kaip tik!

Their Royal Heilnesses

Britai daug ką gali.

The shocking 17-second clip of the Royal family playing on the lawns at Balmoral, shows Edward VIII (right), the Queen Mother (left), Queen Elizabeth (centre left) aged seven, and her three year old sister Princess Margaret (centre right) performing the salute.


Tabloidiniu būdu naciai - ne mes:)
Beje - nejuokinga...












2015-07-17

King's Mountain

King.

The literal meaning of Königsberg is 'King's Mountain'. In the local Low German dialect, spoken by many of its German former inhabitants, the name was Königsbarg (pronounced [ˈkʰeˑnɪçsbɒɐç]). Further names included Russian "Кёнигсберг" Old PrussianKunnegsgarbs, KnigsbergLithuanianKaraliaučiusPolish: Królewiec, and the modern Russian and current official name, Kaliningrad.
Kralikai galvose.

Kuningo.

The Teutonic Order used Königsberg to fortify their conquests in Samland and as a base for campaigns against pagan Lithuania

Monte.

Mons Regius.

July 17 2014

Metai prabėgo.

July 17











Lietuvos laivynai

Taigi.

JŪRŲ

Susidarius itin sudėtingai „Lietuvos jūrų laivininkystės“ (LJL) finansinei situacijai, Susisiekimo ministerija imasi visų įmanomų priemonių, kad bendrovei priklausančių laivų įgulos galėtų apsirūpinti būtiniausiais ištekliais ir saugiai grįžti į Lietuvą.

Jūreiviai be jūrų?
ORO

"Air Lituanica", kaip bebūtų, dar vis veikusi lietuviška oru vežėja, su skandalais uždaryta, rekordinio keleivių skaičiaus laikais. 

Reikėjo berniukams... 



Voruta perėjūnų gale

Voruta (arba Varuta) – Volynės metraštyje apie 1251 m. paminėta lietuvių pilis, kurioje Livonijos ordino kariuomenės dalinio remiamas Mindaugas apie 1251 m. vidurį apsigynė nuo vidaus kare prieš jį kovojusių lietuvių kunigaikščių ir jiems talkinusios Haličo-Volynės valstybės kariuomenės.

Kitur:

Karalius Mindaugas nuo kryžiuočių pasislėpė Vorutos pilyje.

Ko karaliui slėptis nuo tų, kurie karūną jam atvežė?

Net nebejuokinga.

Gegužės pradžioje iš Kanados Halifakso uosto į Portugalija atplaukęs 142 metrų ilgio ir 22 metrų pločio Lietuvos jūrų laivininkystės motorlaivis „Voruta“ iškart buvo sulaikytas dėl skolų degalų tiekėjams.

Prie „Vorutos“ arešto prisidėjo ne tik degalų tiekėjai, bet ir pagrindinis LJL kreditorius – SEB bankas, atsisakęs pateikti garantiją, kad laivininkystė, neseniai pardavusi savo laivą „Akvilė“, tikrai atlygins visas skolas.

„Tiekėjai pateikė ultimatumą laivininkystei – grąžinti ankstesnes skolas, iš anksto sumokėti už degalus. To nepadarius, Portugalijoje areštuotas Lietuvos laivas gali būti pusvelčiui parduotas iš varžytinių.

Aveiro uoste į „Vorutą“ sukrauta daugiau kaip 12 tūkst. tonų cemento. Tuo pat metu šis laivas Portugalijos teismo sprendimu buvo sulaikytas. Lietuviai galės išplaukti tik tuomet, kai Susisiekimo ministerijos valdoma Jūrų laivininkystė grąžins skolas už degalus.

Lietuviai galės išplaukti tik tuomet, kai Susisiekimo ministerijos valdoma Jūrų laivininkystė grąžins skolas už degalus.

Vyriausybė, valdanti 56,66 proc. LJL akcijų, neturi galimybės finansiškai gelbėti šios įmonės, nes valstybei tiesiogiai remti verslo įmones draudžia Europos Sąjungos teisė.

Tačiau Susisiekimo ministerija ir SEB bankas sutarė, kad bendrovei palankiomis sąlygomis bus suteiktas trumpalaikis kreditas, būtinas laivų įguloms apsirūpinti maistu, degalais, draudimu ir kitomis skubiai reikalingomis priemonėmis.
Prie „Vorutos“ arešto prisidėjo ne tik degalų tiekėjai, bet ir pagrindinis LJL kreditorius – SEB bankas, atsisakęs pateikti garantiją, kad laivininkystė, neseniai pardavusi savo laivą „Akvilė“, tikrai atlygins visas skolas.

Kai iš Kanados atplaukusios „Vorutos“ kapitoną Portugalijoje pakeitė S.Mačiukas, jam priklausančios SEB banko mokėjimo kortelės „Master Card“ sąskaitoje buvo 300 eurų.

„Gerai, kad iš bankomato išgriebiau visus grynuosius, nes SEB bankas uždarė ne tik mano, bet ir kitų užsienio uostuose areštuotų Lietuvos jūrų laivininkystės motorlaivių kapitonų mokėjimo kortelių sąskaitas“, – pasakojo S.Mačiukas, negavęs atlyginimo už pusmečio darbą.

1. Į ESM, kuris skolinasi pigiausiai, Lietuva įneša pinigus, pasiskolintus brangiau.

2. Savo įmonės Lietuva savo pačios taip "nė nesvajotai pigiai pasiskolintais" pinigais gelbėt negali - tai draudžia Europos Sąjungos teisė.

3. SEB bankas Lietuvos jūrų laivininkystei, pats pigiai gavęs, paskolins brangiau, negu Lietuva "nė nesvajotai pigiai skolinasi" - galėčiau lažintis.

3. Vadinasi ... REIKIA LIETUVOS JŪRŲ LAIVININKYSTĘ PARDUOT.

Tiems, kas moką pinigus daryt, savaime suprantama:)

Vis dar plaukia?

Ketvirtojo reicho griūtis

Ketvirtasis reichas.

Net penkios priežastys!
Vienintelė priežastis:

During the European debt crisis, government bonds of some countries (Switzerland, Denmark, Germany, Finland, the Netherlands and Austria) have been sold at negative yields. Suggested explanations include desire for safety and protection against the eurozone breaking up (in which case some eurozone countries might redenominate their debt into a stronger currency).[18] 
:))

:)

:(

:((












Gelbėtojai

Pasaulio gelbėjimas.

Tarkim, kad ne tik Jungtinės Valstijos, bet ir visas pasaulis jau išgelbėtas, išskyrus Graikiją, žinoma.

Kiek Graikijos gelbėjimas
kainuos Lietuvai?
Tiesą sakant, nuo mūsų (Nepriklausomos Lietuvos) politikų mažai ir priklauso, kaip bus remiama Graikija, nors atsižvelgiant į tai, kad ir daugiau ES šalių abejoja Briuselio parengtu Atėnų gelbėjimo planu, Lietuvos balsas gali turėti šiokios tokios įtakos.

Graikijai per artimiausius trejus metus ketinama skirti 86 mlrd. eurų kreditų ir maždaug pusę šios paramos sudarys iš ES stabilumo fondo gauti pinigai – ne vien skolinant tiesiogiai, bet ir pritraukiant lėšų iš kitų šaltinių, naudojantis įvairiais finansiniais mechanizmais.

Euro zonos nare tapusi Lietuva į šį fondą įneša savo dalį – per penkerius metus iš viso reikės pervesti 327 mln. eurų. 


   Taip Lietuva ir darbuojasi gelbėtoja - skolinasi brangiai ir atiduoda pasiskolintus pinigus fondui, kuris skolinasi pigiai.

Ką tik mūsų finansų ministras Elertė ''Klasikos'' radijuj papasakojo, kaip šito, reitinguotojų palaiminimu, visada pigiausiai galinčio skolintis (ESM bonds will always get the highest AAA credit rating, with the lowest possible interest rate at the current time) Europos stabilumo fondo valdytojai - Europos finansų ministrai - ketina gelbėti Graikiją.

Bet būna gi klausimų...

Graikiją gelbėtų Su Graikija derėtųsi ESM, kuris atsakingas už šį procesą, Europos Komisija ir Europos Centrinis Bankas, dalyvaujant Tarptautiniam valiutos fondui.

    Gelbėtojai.






Smūta po Žalgirio

Šiemet minint 605–ąsias Žalgirio mūšio metines, gausi Lietuvių delegacija išvyko į Žalgirio mūšio minėjimą-inscenizaciją istorinėje mūšio vietoje, Griunvalde (Lenkija). Lietuvos atstovai į renginį vyksta jau aštuntąjį kartą.
:)

Ar baigėsi Žalgiris?

O Mėlynieji Vandenys?

Žalgirio mūšio inscenizacijos Lenkijoje pradėtos rengti nuo 1998 metų. Renginys sutraukia apie šimtą tūkstančių žiūrovų, jame dalyvauja riteriai iš visos Europos.

Pergalingas Žalgirio mūšis – Lietuvos istorinis pasididžiavimas, įvykis, sustiprinęs ir iškėlęs Lietuvos autoritetą tarp Europos ir Azijos valstybių.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto ir Lenkijos karaliaus Jogailos vadovaujama jungtinė Lietuvos didžiosios kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės kariuomenė sumušė Kryžiuočių ordiną ir sustabdė du šimtus metų trukusią jo agresiją į Rytus. Dėl šios pergalės buvo nustota puldinėti ir grobstyti Lietuvos kunigaikštystės žemes. 

Du šimtus metų trukusią agresiją į Rytus...

Kodėl mūsų istorikai nerašo apie po Žalgirio mūšio nutikusią Smūtą Europoje?



Prasta anglis

Koksas.

Paradoksas - anglis tai prasta, smulki.








2015-07-16

Oil pipeline in Georgia

While European leaders were focused on resolving the Greek crisis over the weekend, Russian troops were installing the new signs, pushing their self-declared border several hundred metres deeper into Georgian territory.


The Baku-Supsa pipeline carries up to 145,000 barrels of oil a day from Azerbaijan’s Caspian oil fields to Georgia’s Supsa terminal on the Black Sea. Its strategic importance was made clear just before the 2008 war, when BP had to use it to re-route oil to western markets after its larger BTC pipeline across Georgia was closed by an explosion.











Durnių ir bažnyčioj muša

Netrukus pamatysime, kaip veikia vadinamasis Europos stabilumo mechanizmas. Graikija netrukus turėtų pasinaudoti šio fondo garantija ir pasiskolinti virš 80 mlrd. eurų.

Fondo dalininke, prisijungusi prie euro zonos, vasarį tapo ir Lietuva. Per penkerius metus Lietuva į fondą turi įnešti beveik 330 mln. eurų. Pirmoji įmoka, daugiau nei 65 mln. eurų, jau įmokėta.

The European Stability Mechanism (ESM)) is an international organization located in Luxembourg which was established on 27 September 2012 as a permanent firewall for the eurozone to safeguard and provide instant access to financial assistance programmes for member states of the eurozone in financial difficulty, with a maximum lending capacity of €500 billion.

ESM bonds will always get the highest AAA credit rating, with the lowest possible interest rate at the current time.[7]

O koks mūsų reitingas?


 LithuaniaA-Stable2014-04-11[4]

O...

 LuxembourgAAAStable2013-08-12[4]

Pasiskolinsim brangiai ir atiduosim ESM, nors ESM bonds will always get the highest AAA credit rating, with the lowest possible interest rate at the current time,[7] t.y., ESM gali pasiskolinti tuos pačius mūsų skolintus pinigus pigiau.


Palūkanų.

Griežtoji tvarka JAV

Autizmas apibūdinamas trim simptomais: nuosekliu tam tikrų socialinių interesų nebuvimu, komunikacijos stoka ir pasikartojančiomis griežtos tvarkos veiksmų sekomis. 

Autizmas pirmą kartą aprašytas 1943 metais JAV gydytojo Leo Kanerio Baltimorės Johns Hopkins vardo universitete[4] ir beveik tuo pat metu Austrijos gydytojo Hanso Aspergerio (panašiu laiku šis sutrikimas buvo pastebėtas ir Rusijoje).
Patikimi epidemiologiniai duomenys yra surinkti (JAVDidžiojoje Britanijoje), kitose šalyse jų paprasčiausiai nėra.


Autizmo atvejai JAV nuo 1996 iki 2007 m. (duomenys tūkstančiui vaikų).



Kas eurozonoj turi 86 milijardus eurų?

"Manheteno ryto" pasaka lietuviams:

Lietuva jau šiandien moka už graikų pasaką. Per metus mūsų šalis į Europos stabilumo mechanizmo fondą moka apie 60 milijonų eurų. Iš šio fondo bus atseikėti 86 milijardai eurų Graikijai.

Parodykit nors vieną nesėdinčią skolų duobėj eurozonos

valstybę.
Tai kas turi 86 milijardus eurų eurozonoj?
Reikia iškrėst!

Kas mus
užlies?
Pinigus duok:)

Kas paleido gaidį?

Anot Senekos
 "vakare, kada saulė žemai, karlikų šešėliai didžiausi"


Rabinų komitetas - mūsų!

2008 m. birželio 25 d.
Rabinų komitetui, besirūpinančiam žydų kapinių priežiūra visame pasaulyje, pareiškus, kad jie pasitikės tik savo tikėjimo specialistų atliktais geodeziniais tyrimais, Vyriausybė tokius rangovus pavedė surasti Lietuvos geologijos tarnybai (LGT). Pasak LGT vadovo Juozo Mockevičiaus, tokio rango specialistų buvo galima rasti ir arčiau Lietuvos, tačiau rabinų komitetas nenorėjo, kad tyrimuose dalyvautų kokia nors trečioji šalis.

Izraelio kompanijos "Geotec" žemės radaru (GPR) atliekamą geofizinį tyrimą prižiūrės rabinai, kad būtų užtikrinta, jog jokia žala nebus padaryta galimoms kapinėms. Tyrimui vadovaus geotechninių tyrimų konsultantas iš Izraelio Ariehas Kleinas ir archeologas iš Klaipėdos universiteto Gintautas Zabiela. Tyrimo išlaidas padengs Lietuvos Vyriausybė. Tam iš Rezervo fondo skirta 353 tūkst. litų.

2015-07-16
2. Lietuvos Vyriausybė oficialiai bendradarbiauja su Rabinų komitetu 2015-07-16 12:20IP: 84.15.182.56
Pabrėžiu, kad tikrai nereikalinga jokia užsienio intervencija sprendžiant vidaus reikalus - rašoma Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkės F.Kukliansky
pareiškime.

"Nesvarbu, kieno tie palaikai, žydų ar ne žydų, – pabrėžiama pareiškime."

...jie pasitikės tik savo tikėjimo specialistų ...

Vidaus reikalas.

Vadinasi...

Rabinų komitetas (besirūpinantis žydų kapinių priežiūra visame pasaulyje)
 - mūsų!

Tarptauta!

Kodėl atsistatydino Janis Varoufakis


In his first interview since resigning as Greek finance minister, Yanis Varoufakis took aim at Greece’s creditors, revealed the extent of the country’s preparations to leave the euro and warned of the rise of the far right. Late Night Live reports.

In his first interview since resigning earlier this month, former Greek finance minister Yanis Varoufakis has described the 86 billion euro bailout deal agreed to by prime minister Alexis Tsipras as ‘a new Versailles Treaty’.

In the coup d’état the choice of weapon used in order to bring down democracy then was the tanks. Well, this time it was the banks.
YANIS VAROUFAKIS
‘This is the politics of humiliation,’ he told Late Night Live. ‘The troika have made sure that they will make him eat every single word that he uttered in criticism of the troika over the last five years. Not just these six months we’ve been in government, but in the years prior to that.

‘This has nothing to do with economics. It has nothing to do with putting Greece on the way to recovery. This is a new Versailles Treaty that is haunting Europe again, and the prime minister knows it. He knows that he’s damned if he does and he’s damned if he doesn’t.’

The deal, agreed to on Monday after 17 hours of talks with eurozone leaders, contains tough conditions including pension cuts, tax increases and the movement of public assets into a trust fund to pay for the recapitalisation of Greek banks.

Mr Varoufakis rejected the deal in the strongest possible terms, comparing it to the 1967 coup d’état that installed a military dictatorship in the Mediterranean nation.

‘In the coup d’état the choice of weapon used in order to bring down democracy then was the tanks. Well, this time it was the banks. The banks were used by foreign powers to take over the government. The difference is that this time they’re taking over all public property.’

Mr Varoufakis suggested that Mr Tsipras may call a snap election rather than bring the deal before the Greek parliament, saying he would be ‘very surprised’ if Mr Tsipras wanted to stay on as prime minister.

He insisted, however, that he and Mr Tsipras remain on good terms, and that he has kept a low profile over the last week in order to support Mr Tsipras and his successor in the finance ministry, Euclid Tsakolotos.

‘I jumped more than I was pushed,’ said Mr Varoufakis, describing his resignation in the immediate aftermath of the ‘no’ vote in the July 6 referendum on bailout terms similar to those accepted on Monday.

‘I entered the prime minister’s office elated. I was travelling on a beautiful cloud pushed by beautiful winds of the public’s enthusiasm for the victory of Greek democracy in the referendum. The moment I entered the prime ministerial office, I sensed immediately a certain sense of resignation—a negatively charged atmosphere. I was confronted with an air of defeat, which was completely at odds with what was happening outside.

‘At that point I had to put it to the prime minister: “If you want to use the buzz of democracy outside the gates of this building, you can count on me. But if on the other hand you feel like you cannot manage this majestic ‘no’ to an irrational proposition from our European partners, I am going to simply steal into the night.”’

Read more: Yanis Varoufakis on Australian austerity

The former finance minister also described the Greek government’s secret preparations to print drachmas in the event of the country being forced to leave the euro.

‘As a responsible government, knowing full well that there was a very significant alliance within the eurogroup whose purpose was to throw us out of the euro, we had to make contingencies,’ he said. ‘We had to have a small team of people in secret who would create the plan in case we were forced to exit the monetary union known as the eurozone.’

‘Of course, there is a conundrum here. Once this plan begins to be implemented, once you go from five people working on it to 500—which is the minimum you need to implement it—it becomes public knowledge. The moment it becomes public knowledge, the power of prophecy creates a dynamic of its own ... We never made that transition from five to 500. We never felt we had a mandate to do it. We never planned to do it. We had the design on paper but it was never activated.’

Mr Varoufakis said that he will remain as a backbencher in the Greek parliament, where he has ‘a lot more room to manoeuvre and speak the truth’. He warned however, that austerity will further embolden the country’s far right.

‘In parliament I have to sit looking at the right hand side of the auditorium, where 10 Nazis sit, representing Golden Dawn. If our party, Syriza, that has cultivated so much hope in Greece ... if we betray this hope and bow our heads to this new form of postmodern occupation, then I cannot see any other possible outcome than the further strengthening of Golden Dawn. They will inherit the mantle of the anti-austerity drive, tragically.

‘The project of a European democracy, of a united European democratic union, has just suffered a major catastrophe.’

Tai jau taip.

"Pravda" meluoja

A.Tsipras teigė, kad graikai stojo į nelygią kovą su galingomis finansų pasaulio jėgomis. „Mes parodėme orumą ir demokratijos ženklą Europai. Ši kova dar duos vaisių“, – tikino premjeras.

Apžvalgininkai sutarė, kad balsavimas dėl taupymo planų įgyvendinimo yra balsavimas dėl pasitikėjimo premjeru Alexiu Tsipru.


Anot BBC, į Syntagma aikštę trečiadienio vakarą Atėnuose susirinko apie 12,5 tūkst. protestuotojų. Policija prižiūrėjo tvarką, tačiau staiga pratrūko riaušės – į pareigūnus ėmė skrieti Molotovo kokteiliai ir akmenys.


"Pravda", nemeluok!




2015-07-15

Mus palieka

Nutarta pradėti Baltijos regiono analitikų įsitvirtinimo analizės centruose JAV programą. M.Laurinavičius buvo pasirinktas pirmuoju šios naujos programos dalyviu.
Didelį susidomėjimą priimti M.Laurinavičių į savo ekspertų komandą parodė būtent Rytų Europos regiono problemų analizei skirta analitinė institucija Vašingtone – Europos politikos analizės centras (angl. Center for European Policy Analysis, – CEPA).
Nuo rugsėjo M.Laurinavičius pradės dirbti kartu su tokiais gerai žinomais analitikais kaip Anne Applebaum ir Edwardas Lucasas.

Ir jis mus palieka?
Kaip mes be jų dviejų šitokios grėsmės akivaizdoje?
Beje: 

CEPA is an independent, non-profit, non-partisan public policy research institute...

Non-partisan.

Non-profit.

Founded in 1972 as a non-partisan, non-profit organization...














Susitarė!

Greek leader gave in to every one of Merkel’s demands in brutal talks behind closed doors.

More than half of Europe’s leaders had nothing to do for much of the epic 17-hour summit except observe Germany’s metaphoric crucifixion of the Greek prime minister and his finance minister throughout the early hours of yesterday morning.

One diplomat recalling the most brutal Brussels negotiating session in its history said of the treatment of Alexis Tsipras: “They nailed him down.

At one point, after a three-hour session, Tusk, a self-confessed football hooligan in his youth, lent across the table and told Tsipras: “There is no way you are leaving this room until we agree.”
A French official said: “It was extremely hard, even violent.
Susitarė!

Graikai sutiko parduoti dalį savo turto...
Ar tik ne tie pirks,kuriuos mes visi šelpiame leisdami jiems (mūsų sąskaita) finansuotis neigiamomis palūkanomis mus juos užliejančia (mums irgi) pingančių pinigų jūra?

Dar vis plaukia

2015-07-15 19:22
IP: 78.56.23.197
  

FARMAN III Bistrampoly

Čia, netolieseStasys Čepaitis jį pastatė.
Girdėjau, gaisre paslaptingam pražuvo Panevėžio FARMAN III, vienintelė Europoje skraidanti šimtamečio lėktuvo kopija.