2019-03-30

Baltukė Kaune


Buvau šiandien Kaune, etnokultūrininkų susirinkime.

Baltukę, vienintelę man belikusią po įsilaužimo naman,
palikau porai valandų automobily šiek tiek nuleistais durelių stiklais, kibirėlį vandens jai palikau.

Grįžęs jos neberadau.

Iš automobilio Kaune, Draugystės g. 19

stovėjusio prie įėjimo Nr. 4

dingo balta jauna kalytė su karišku chaki dirželiu vietoj pavadėlio. Dvi labai panašias į jos nuotraukas 

matote čia,
telefonas nuotraukose teisingas. Radusieji, žinantieji, .skambinkit, atsilyginsiu. 

JAI REIKIA SULEISTI VAISTUS! 

Paskleiskit, prašau, šį skelbimą plačiau.

P.S. Radau dar vieną nuotrauką, tikrosios Baltukės,
tik fotografuota kitame automobilyje.



Kieno Revoliut?


Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienio posėdyje svarstys dėl nutarimo kreiptis į komisiją, kuri turėtų atlikti pakartotinį Jungtinės Karalystės startuolio „Revolut“ atitikimo nacionalinio saugumo interesams vertinimą. Tačiau tai darys už uždarų durų.

Taip nuspręsta balsuojant per posėdžio darbotvarkės tvirtinimą. Už tai, kad posėdis šiuo klausimu būtų uždaras, balsavo 8 komiteto nariai, prieš - 4.

Komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas* norėjo, kad klausimas apskritai būtų išbrauktas iš darbotvarkės.

„Lietuvoje yra bent 100 tūkst. vartotojų. Klausimas, kokį signalą mes siunčiame jiems, priiminėdami tokius sprendimus, kokius jūs siūlote, ir ar tikrai mes esame pasirengę pasakyti, kad tai yra nesaugu naudotis („Revolut“ paslaugomis. - ELTA)? Klausimas buvo ne vieną kartą apsvarstytas, nacionalinio saugumo komisija yra du kartus įvertinusi, jos pirmininkas posėdžio metu čia yra sakęs, kad nemato prasmės dar kartą nagrinėti. Nežinau, ar tikrai mes turėtume tą daryti, skatindami nepasitikėjimą nacionalinėmis institucijomis. Siūlau šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės“, - sakė M. Majauskas, tačiau balsavimu komiteto nariai nepritarė jo siūlymui.

Po to komiteto narys konservatorius Andrius Kubilius* iškėlė retorinį klausimą, ar panikos kėlimas bankų sektoriuje yra baudžiamas.

„Nežinau, ar galima daryti tokius posėdžius atvirus, nežinau, iš ko kyla panika bankų sektoriuje, bet kai Seimo komiteto posėdyje pradedama svarstyti vieno iš bankų reikalai, nematau kitos išvados, kaip tik tokią, kad taip galima sukelti paniką. Noriu pasiūlyti, kad tokį klausimą bent jau svarstytume uždarame posėdyje“, - sakė A. Kubilius.*

Komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas teigė, kad jo siūlymas grįstas tuo, jog visa informacija yra vieša, jis yra pateikęs informacijos šaltinių sąrašą.

„Neteiksiu jokios slaptos informacijos. Jeigu tokia būtų, suprantama, kad sprendimas būtų kitoks“, - kalbėjo S. Jakeliūnas.

Vis dėlto komiteto nariai balsavo už tai, kad klausimas būtų svarstomas uždarame posėdyje.

Kaip Eltai anksčiau sakė S. Jakeliūnas, komisijai, kuri, jo nuomone, turėtų dar kartą patikrinti „Revolut“ atitiktį nacionalinio saugumo interesams, nepriėmus sprendimų bus inicijuojamas platesnis licencijavimo tyrimas, į komitetą bus kviečiami Lietuvos banko atstovai, o vėliau gali būti kreiptasi į ES instituciją.

„Jei ta komisija

nepriims sprendimo, inicijuosiu procesą ir jo pagrindu svarstysiu galimybę Seimo vardu kreiptis į Europos instituciją, kuri užsiima priežiūros institucijų priežiūra. Į ją kreipėsi Europos Komisija dėl „Danske Bank“ įvykių, pinigų plovimo. Dabar tyrimą vykdo ši institucija, kuri atsakinga už priežiūros institucijų standartų laikymąsi, jų vientisumą visoje ES“, - Eltai sakė S. Jakeliūnas.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas pernai gruodį išdavė „Revolut” specializuoto banko licenciją.

„Revolut” Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas. Tačiau „Revolut” iš užsienio žiniasklaidos anksčiau sulaukė kritikos dėl to, kad esą buvo išjungęs apsaugos mechanizmus, ir dėl to esą nebuvo suvaldyta keli tūkstančiai įtartinų pervedimų.

„Revolut” aiškino, kad sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

S. Jakeliūnas anksčiau yra kreipęsis į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija.

Lietuvos bankas tuo metu teigė, kad S. Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

* Konservatoriai nebijo Rusijos:))


2019-03-29

Karvizacija


Iš Anglijos atvyko pamokyti lietuvių: pas mus buvo dar blogiau nei pas jus
Shamez Ladhani, kalba apie vakcinaciją, kurią mes kažinkodėl vadinam skiepijimu.

skiẽpas sm. (4) Rtr, Š; BTŽ, LL198
1. DŽ skiepytas medelis: Skiepeliai medelyne auginami dvejus metus rš. Gerai būt skiepų̃ nuspirkt Trgn. Duobės skiepams sodint rš. Jauni skiepai̇̃, ir jau veda Dkš. Skiepùs apstojo amarai Dglš.
2. DŽ pumpuruota šakutė, kuri įskiepijama į kitą augalą, skiepūglis.
3. Kos52 žr. skiebas.

Ką gi mums įskiepija beskiepydami?

Kas per žodis vakcinacija?

From Latin vaccīnus, from vacca (cow) (because of early use of the cowpox virus against smallpox). Compare New Latin variola vaccīna, "cowpox".

Kodėl gi būtent karvė?

Šiuolaikinės imunoprofilaktikos pradžia yra siejama su anglų gydytoju E. Dženeriu
kuris 1780-ųjų metų pabaigoje pastebėjo panašumą tarp žmonių ir karvių raupų, kai melžėjos papasakojo, kad užsikrėtusios karvių raupais jos nesusirgdavo žmonių raupais. Stebėjimo būdu jis įsitikino, kad tai tiesa. 1796 metais gegužės 14 d. E. Dženeris atliko savo garsųjį eksperimentą – berniuką D. Filipą užkrėtė karvių raupais. Jis aštuonmečiui įterpė nuo melžėjos S. Nelms rankos pūslelės gautą turinį. Po 6 savaičių atliko pakartotinį įterpimą su žmogaus raupais. Berniukui neišsivystė jokia reakcija. E. Dženeris įrodė, kad skiepai apsaugo nuo raupų ir nuodugniai aprašė bei išpopuliarino šio skiepijimo metodus ir informaciją, kaip apsisaugoti nuo infekcijos. E. Dženerio sukurtas raupų profilaktikos metodas pavadintas vakcinacija (lot. „vacca“ – karvė). Vakcinacijos metodas buvo pripažintas ir greitai paplito po visą Europą – sergamumas raupais labai sumažėjo.

Cow Kuh vache vacca vaca koe mucca:
Pasiskiepijot,
kaubojai?

Pasidžiaukit:


Beje, jei jau vacca - karvė, tai gal ir vakiečiai - šitie patys NamųŪkio*
gyventojai...

* Kongas ...**
Kas man dabar Kūčių naktį paburs pakalbės?

Sunkiai susilaikiau dabar prakeiksmų nepapylęs...
** EuroKongas









"Dievų Miško" Kaliniai


Dievų Miškas
Pasiskaitėt?

Atkreipėt dėmesį į 1944-tus metus?

Dar:


B
O dabar - Wikipedia, šiandien:

Štuthofo koncentracijos stovykla buvo nacių Vokietijos koncentracijos stovykla, pastatyta nuošalioje, šlapioje ir miškingoje vietovėje, šalia mažo miestelio Štutovo (vok. Stutthof), 34 km į rytus nuo Gdansko miesto, buvusioje laisvojo Dancigo miesto teritorijoje. Koncentracijos stovykla buvo įkurta ant jau egzistuojančių struktūrų, kurios buvo naudojamos Lenkijos inteligentams įkalinti po vokiečių invazijos į Lenkiją antrojo pasaulinio karo metu.[1] Šimtai pavergtų kalinių (daugiausiai žydų) specializuotuose būriuose pastatė barakus, kurie buvo naudojami naujai koncentracijos stovyklai. Štuthofo koncentracijos stovykla buvo pirmoji koncentracijos stovykla, pastatyta už Vokietijos teritorijos ribų, kuri veikė nuo 1939 m. rugsėjo 2 d. ir buvo paskutinė koncentracijos stovykla, kurią 1945 m. gegužės 9 d. išlaisvino sąjungininkų pajėgos. Iš 110 000 deportuotų kalinių net 85 000 aukų mirė šioje koncentracijos stovykloje.[2]


Jau 1936 metais nacių institucijos Laisvajame Dancigo mieste pradėjo rinkti duomenis apie žinomus žydų ir lenkų inteligentus. Taip pat slaptai apžiūrinėjo ir rinko tinkamą vietą, kurioje būtų galima įkurti koncentracijos stovyklą. Prieš Štuthofo stovyklai smarkiai išsiplečiant, ji buvo naudojama kaip civilinio kalinimo stovykla, valdoma Dancigo policijos viršininko. 1941 m. lapkričio mėnesį ji tapo „darbo švietimo“ stovykla, kurią administravo vokiečių saugumo policija. Galiausiai 1942 m. sausio mėn. Štuthofas tapo įprasta koncentracijos stovykla, kurioje buvo nužudyta tūkstančiai žydų ir romų kilmės žmonių.
Pradinė stovykla (vadinama senąja stovykla) buvo apsupta spygliuotos vielos tvora. Ją sudarė aštuoni barakai kaliniams ir „kommandantur“, kuris buvo skirtas SS sargybiniams, iš viso 120 000 m². 1943 m. stovykla buvo išplėsta ir nauja stovykla buvo įkurta šalia jau seniau egzistavusios. Stovykla buvo apsupta elektrifikuota spygliuotos vielos tvora ir turėjo trisdešimt naujų barakų, o jos teritorija išsiplėtė iki 1,2 km². 1943 m. stovykloje buvo pastatytas krematoriumas (skirtas žmonių kūnams deginti) ir dujų kamera. Šie statiniai buvo pastatyti kaip tik laiku tam, kad būtų pradėtas masinis žydų naikinimas. Pagal „Galutinį Sprendimą“ („Galutinis sprendimas“ buvo nacių parengta žydų masinio naikinimo programa) Štuthofo stovykla buvo įtraukta į masinio naikinimo, kuris turėjo prasidėti 1944 m. birželį, sąrašus. Taip pat prireikus buvo naudojami mobilūs dujų vagonai, skirti dujų kameros našumui maksimaliai padidinti (per vieną egzekuciją buvo nužudoma 150 žmonių).

Dievų Miškas
Vilniuje.

"Alaus Biblioteka"

LŽB pirmininkės Fainos Kukliansky pavaduotojas?

2019-03-28

Nunuodijo Mano Apsauginę


Nunuodijo:
Vargšę...
Ji ir Gotė aptiko narą lelijose.

Pilau


Pilaf (US spelling), or pilau (UK spelling) is a rice dish or, in some regions, a wheat dish, whose recipe usually involves cooking in stock, adding spices, and other ingredients such as meat,[1][note 1][2][note 2] and employing some technique for achieving cooked grains that do not adhere.[3][note 3][4][note 4]
At the time of the Abbasid Caliphate, such methods of cooking rice at first spread through a vast territory from Spain to Afghanistan, and eventually to a wider world. The Spanish paella,[5][note 5] and the South Asian pilau or pulao,[6][note 6] and biryani,[7][note 7] evolved from such dishes.

Kabuli Pilau:)
Visą dieną avis ganius reikia prisivalgyt, žinoma.

Etymology:

According to the Oxford English Dictionary, Third Edition (2006) the English word pilaf, which is the later and North American English form of spelling the word pilau, is a borrowing from Turkish, its etymon, or linguistic ancestor, the Turkish pilav, whose etymon is the Persian pilāv; "pilaf" is found more commonly in North American dictionaries than pilau.[13]

Persiška pilaitė
kažkodėl žemesnė...

Iranas taigi
vietoj Persijos:))

Šventųjų Žūtys Pasienyje


Šv. Brunonas buvo nukirsdintas Kijevo Rusios ir Lietuvos pasienyje,
kai bandė skleisti krikščionybę Rytų Europoje*.

Šv. Vaitiekus
irgi muitinėj
pražuvo;

Vietovė pateko į istoriją 997 m., kai netoli dabartinio Baltijsko buvo užmuštas Prahosvyskupas Adalbertas Vaitiekus, vėliau paskelbtas šventuoju. Jo žūties vietoje pastatytas 1997 m. lenkų dovanotas kryžius.

Tos Sienos


ir PaSieniai...
Tai už ką nušautas Didžiosios Britanijos laukuose triūsiančios alytiškės Virginijos Janavičiūtės aštuoniolikametis sūnus Edgaras?

* Kokia jums Rytų Europa!


Keisto Pasaulio Keistenybės


Ar Dar Blogiau?
Jei tai, kas rašoma lietuviškoje spaudoje yra tiesa, tada tas tąsymasis su Gvantanamo bazėje kalinčiu Saudo Arabijos piliečiu ir palestiniečiu yra protu nesuvokiamas marazmas.

Pradėkime nuo JAV. Jų teritorijoje kankinti negalima. Tai ir nekankink. Bet norisi. O Gvantaname (Kuboje) „galima“. Ir baržoje, išplaukus iš JAV teritorinių vandenų, „galima“. Tad kam tuos musulmonus skraidinti aplink visą žemės rutulį? Kad pasigrožėtų pasauliu? Pamatytų Lietuvą? Supažindina su kraštu, o paskui „kankina“? Amerika...

Lietuviai, aišku, amžini vargšai. Primena šunelius, kurie be šeimininko-globėjo niekaip neišgyvena. Kad tuo įsitikintum, pakanka žvilgtelėti į istorijos puslapius. Todėl ir mūsų politikai* apie kokį nors klausimėlį naujiesiems globėjams, pvz., kam tuos arabus taip toli vežioti, kodėl jiems netinka Gvantanamas, nedrįsta net žioptelėti.

Trečias žaidėjas – Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) taip pat lygiavertis anų dviejų žaidėjų „partneris“. Pagal jo ilgą nosį, jis turėtų vadintis ne Europos, o Žmonijos Teisių ar Planetos Žmonių Teisių Teismu.

Šio teismo teisėjai žino, kad JAV yra jų pagrindinė gynėja, kitaip jie patys seniai būtų likę be žmogaus teisių. Aišku, jie gudručiai – savo pagrindinio gynėjo (JAV) nekandžioja. Užtat veikia pagal gaujos taisykles – lupa silpniausią, gal išsigąs ir didžkis.


Bet iš kur tokios „išsamios“ žinios? Žino, kad tie arabai buvo Lietuvoje, žino, kur konkrečiai buvo, kad „kankino“. Aišku, iš Gvantanamo „kankinamiesiems“ siuntinėti į įvairias puses žinutes vieni juokai – laisvė, kurortas... Tačiau pranešimai turbūt gaunami tik iš vieno šaltinio? O juk teismas, jei tai ne inkvizicijos teismas, turėtų išklausyti abi (šiuo atveju bent tris) puses. Gal tos dvi pusės (Amerika ir Lietuva) jau prisipažino?

Jeigu tai ne pasaka, tada iš kur žinome, kad „kankino“ lietuvaičiai, o gal amerikonai? Jei amerikonai, tada baudas priklausytų mokėti jiems! Juk lietuviai tik nuomojo būstą, o ką ten nuomininkas veikė, ne visada galima sužinoti. Ypač jei veikla slepiama.

Yra dar viena to išmaniojo teismo keistenybė. Jeigu Lietuvos piliečiai iš tikrųjų dėl kažko nusikalto, tada kaltieji privalėtų už savo nusikaltimus ir atsakyti. O kodėl valstybė? Juk pinigai yra žmonių, kurie net girdėt negirdėjo apie tuos arabus ir jų „nuotykius“. Oho teismas... Iš tikrųjų lygiavertis „partneris“.

Sugrįš arabai į arabiją turtingi!..

O gal čia tik „antis“, lietuviška purvasklaida pripurvino? Palaukim, pažiūrėsim. Gal kas ir paaiškės?

Jonas Varnauskas**
Ar šis Jonas Varnauskas?

Susiradau, pasikalbėjau: šis!

* Pilietika!

** Gerb. Jonai Varnauskai, čia tokia pati istorija, kaip su „pirmuoju Lietuvos vardo paminėjimu",
kurį mes, kvailių kvailiai, iškilmingai atšventėm.

Fabricijaus „nesufabrikuotoje kopijoje" mes paminėti kaip 1009-jų metų Šv.Brunono
žmogžudžiai, dabar gi, Cžv.Kalėjimo
istorijoje - kaip arabų kankintojai.

"Bananų Balius" Iŕ Žydai Lietuvos

Lektoriaus Etika


Lektorius.
Lektorium dirbu, nors ir doc. dr.

Ar esu etiškas?

Yra toks posakis: kas galima Jupiteriui, negalima jaučiui.

Nuo 2004 m. rugsėjo mėn. VU TF Konstitucinės ir administracinės teisės katedros lektorius, nuo 2010 m. VU TF Viešosios teisės katedros lektorius[2]
V.Vasiliauskas: etika, moralė – ne šio pasaulio dimensijos

Kas čia Jupiteris,
o kas - jautis?




2019-03-27

Kampas

Generolas Vėtra


1940 m. Lietuvą okupavus SSRSspalio 28 d. liaudies kariuomenės Krašto apsaugos ministerijos vyriausiosios likvidavimo komisijos pirmininko įsakymu, kaip ir daugelis kitų karininkų, paleistas į atsargą. Žemaitijoje rengė 1941 m. birželio mėn. sukilimą. Jo atstovas dalyvavo 1941 m. birželio 19 d. Kaune rengtame LAF vadų posėdyje. [2].
Lietuvių aktyvistų fronto vadas Telšių apskrityje 1941 m. liepos mėn. Jam pavaldūs baltaraiščiai dalyvavo išžudant maždaug 3,000 žydų ir 300 lietuvių. Leido laikraštį, "Žemaičių žemė", raginantį nesigailėti žydų. Jisai su šeima gyveno Plungėje šalia sinagogos, kurioje lietuviai baltaraiščiai beveik tris savaites laikė 1,800 Plungės žydų. Artimai bendradarbiavo su LAF Plungės vadu Povilu Alimu, kuris liepos mėn. 12-13 d. vadovavo Plungės žydų išžudymui. Nacių okupuotoje Europoje, tai bene pirmas tokio mąsto išžudymas visų miestelio vaikų, motinų ir senukų. LAF Telšiai vado Jono Noreikos pavaduotojas, Bronius Juodikis, surengė visų Telšių žydų vyrų išžudymą, liepos mėn. 15-17 d. [3]
Voldemarininkams surengus pučą prieš Lietuvos laikinąją vyriausybę, liepos 31 d. vadovavo Žemaičių žemės LAF delegacijai, kuri Kaune pasiūlė, Žemaičių atstovai vienbalsiai pareiškia, kad jie visiškai pritaria, kad Lietuvos Aktyvistų Frontas ir „Geležinis Vilkas“ kurtų Lietuvių Nacionalistų Partiją, kuri turės būti Lietuvoje vienintelė politinė organizacija. Į ją turi įeiti tikri lietuviai nacionalistai. Lietuvių Nacionalistų Partijos laikinuoju vadu (kol grįš prof.A.Voldemaras) pripažinti p.Joną Karutį ir jam pavesti sudaryti LNP štabą. [4]
1941 m. rugpjūčio 3 d. Laikinoji vyriausybė paskyrė Šiaulių apskrities viršininku. 1941 m. rugpjūčio 22 d. jau būdamas apskrities viršininku, jis perdavė valsčių viršaičiams ir miestelių burmistrams Šiaulių apygardos viršininko Hanso Gewecke‘s įsakymą dėl apskrities žydų perkėlimo į Žagarės getą, kuris buvo įsteigtas dar prieš Noreikai pradedant eiti kokias nors pareigas Šiaulių apskrities administracijoje.[5]
Pokario metais sovietinė propaganda šiuos aktus ir įvykius sureikšmino, paskelbusi, kad J. Noreika prisidėjo prie žydų genocido[6]
1942 m. jis įsitraukė į antinacistinę veiklą, vadovavo rezistencinei pogrindžio kovai Žemaitijoje. Už tai 1943 m. vasario 23 d. Gestapo areštuotas ir uždarytas į Štuthofo koncentracijos lagerį.
Frontui artėjant prie Vokietijos, 1945 m. sausio 25 d. prasidėjo skubi Štuthofo kalinių evakuacija. J. Noreika buvo pirmoje 823 evakuojamų kalinių grupėje. Tačiau po kelių dienų iš šios grupės liko tik 230 kalinių. Daugelis jų mirė nuo ligų ar išsekimo, kiti buvo sušaudyti. Kartu su J. Noreika buvęs prof. Vladas Jurgutis susirgo šiltine. Liga jį išsekino ir jis nebegalėjo eiti. Jeigu ne tuomet jam pagelbėjęs J. Noreika, profesorius būtų miręs nuo ligos arba juos lydėjusių esesininkų būtų sušaudytas. Ir pats gelbėtojas buvo susirgęs šiltine.
1945 m. Vokietijai karą pralaimėjus, turėjo progos pasitraukti į Vakarus, kur jau buvo žmona ir duktė. Tačiau jis pasirinko kitą kelią. Gegužės mėn., kai TSRS kariuomenė užėmė koncentracijos stovyklą, praėjęs bolševikų „filtravimo” punktus buvo paimtas į rusų rezervinę kariuomenę.
1945 m. lapkričio mėn. atvyko į Vilnių. Apsigyveno pas V. Jurgutį, kuriam po poros mėnesių tardymų MGB rūsiuose buvo leista dirbti Vilniaus universitete. Advokatui V. Kisieliui tarpininkaujant 1945 m. pabaigoje įsidarbino Mokslų akademijoje juriskonsultu ir ėmė ieškoti ryšių su antisovietiniu pogrindžiu. Patyręs, kad daugelis pogrindžio grupių veikia atskirai, nusprendė jas suvienyti.
1946 m. pradžioje J. Noreika, Ona Lukauskaitė-PoškienėStasys GorodeckisZigmas Šerkšnas-Laukaitis įkūrė Lietuvos Tautinę Tarybą (LTT), kurios pagrindinis tikslas – atkurti nepriklausomą, demokratinę valstybę. Taryba turėjo parengti prielaidas jos atkūrimui. Buvo sudaroma ir laikinoji civilinė vyriausybė, į kurią turėjo įeiti profesoriai Leonas Bistras, Vladas Jurgutis, Balys SruogaKazys ŠalkauskisAntanas Žvironas bei kiti žinomi prieškario Lietuvos politiniai veikėjai. Buvo sudaryta Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vyriausioji vadovybė. J. Noreika tapo pogrindžio ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu. Lietuvos kariuomenės kapitono pasirinktas slapyvardis – Generolas Vėtra, darė įspūdį ne tik pogrindžio kovotojams, bet ir sovietų kontržvalgybai.
LTT intensyviai ruošėsi būsimam sukilimui – leidžiamos instrukcijos, direktyvos, atliekamas organizacinis darbas, kuriamos karinės apygardos, ryšių su jomis sistema. Užmegzti ryšiai su išlikusiais 1945 m. TSRS kariuomenės išblaškytos Lietuvos laisvės armijos kovotojais. Buvo suburti keli batalionai karių, daugiausia iš tarnavusiųjų Lietuvos kariuomenėje. Tačiau būtent karinė drausmė bei subordinacija, nemokėjimas veikti konspiruotai ir sužlugdė organizaciją.
Lietuvoje veikusios sovietų represinės struktūros, dėdamos pastangas sunaikinti rezistencinį judėjimą, pirmiausia stengėsi sunaikinti visus judėjimo vadovus. 1946 m. kovo-balandžio mėn. buvo suimtas nemažas būrys Lietuvių tautinės tarybos ir Žemaičių legiono vadovybės. Daugeliui jų, po ilgų tardymų ir kankinimų, buvo paskirta mirties bausmė. 1947 m. sausio 17 d. nužudytas Lietuvos laisvės armijos organizatorius ir veikėjas Juozas Staugaitis ir vienas Žemaičių legiono vadovų, palaikęs glaudžius ryšius su Jono Noreikos įkurta Lietuvių tautine taryba Jonas Semaška*-Liepa.
J. Noreika kartu su O. Poškiene ir S. Gorodeckiu buvo suimtas 1946 m. kovo 16 d. Būdamas kariniu teisininku per tardymus argumentuotai nepripažino sovietinio teismo legitimumo jiems okupuotoje Lietuvoje, tuo siutindamas ir keldamas sumaištį karinio tribunolo nariams. Tardomas visą kaltę prisiėmė sau, kad palengvintų kitų dalią. 1946 m. lapkričio 22 d. Vilniuje posėdžiavęs Karinis tribunolas paskelbė nuosprendį. Jonas Noreika ir Šerno partizanų bataliono vado pavaduotojas Zigmas Šerkšnas-Laukaitis buvo nuteisti mirties bausme sušaudant. Didelės bausmės paskirtos ir kitiems jų bendražygiams. Ilgą laiką nieko nežinota apie Jono Noreikos likimą. Tik Atgimimo metais paaiškėjo, kad J. Noreika 1947 m. vasario 26 d. (buvo spėliojama, kad specialiai vasario 16 d.) sušaudytas Vilniuje, MGB būstinėje, o jo kūnas užkastas Tuskulėnų parke.

* Сталинградский котел

Neatpažįstamai Sudegę Lietuvos Piliečiai

Itin Degūs Lietuvos Piliečiai Vasario 16-ją









2019-03-26

AfterShock


Или замолчанный триумф России 2018.
ИТОГ. Результаты в целом по всем перечисленным олимпиадам - средние. Средние между "превосходно" и "фантастика". Все участники по всем предметам- медалисты! Как это вообще?! А среди медалей преобладающее- золото.
:)))

Ką??
Tiurmon!!!
Žinios

New York (CNN)

John F. Kennedy 


Tarptautiniame oro uoste šiandien areštuotas matematikos dėstytojas, ketinęs įnešti į lėktuvą kompasą, matlankį ir grafinį kalkuliatorių. Įtariama, kad jis yra susijęs su Al-Gebra grupuote. Pareigūnai jau anksčiau žinojo, kad šis dėstytojas 
mokė studentus spręsti uždavinius radikalų pagalba.