2017-12-16

eMegavatas iš Latvijos

Drive eO is ban engineering company which operates from Latvia and specializes in development of electric and hybrid electric prototype vehicles for demanding applications. It was founded in 2011[1] to create the first ever hybrid electric rally car OSCar eO 
for the 2012 Dakar Rally.[2] Driven by Māris Saukāns (lv) and Andris Dambis (lv), it successfully completed the rally.[3]
The company went on to develop a number of electric racing cars for participation at the Pikes Peak International Hill Climb. In 2015, the one-megawatt eO PP03 race car driven by Rhys Millen 
set a new EV record[4] and became the first ever all-electric vehicle to win the event overall.[5]

Žmona verkia už sienos

Mūsų žiniasklaida „permirkusi" nusikaltimais ir nelaimėm.

Cituoju:

„Vorų“ prezidento Lauryno Baltrūno žmona pedagogė Daiva Baltrūnienė, kuri buvo sulaikyta penktadienį vakare Vilniuje, naktį praleido areštinėje, o šeštadienį vėl atvežta į vieną iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato padalinių.

Tyrėjai vykdo iš anksto suplanuotus veiksmus – apklausė sulaikytąją, kuri yra suimto baikerių klubo „Vorai MC“ vedlio Lauryno Baltrūno žmona. Ji įtariama bendrininkavimu rezonansinėje vilniečio baikerio 41 metų Aivaro Kilkaus dingimo byloje. Įtariama, kad jis nužudytas.

D.Baltrūnienei šeštadienį pareikšti įtarimai bendrininkavimu su iš anksto pažadėtu nusikaltimo slėpimu. Moteris per apklausą nurodė, kad yra nekalta.

Šeštadienį D.Baltrūnienės apklausoje dalyvavo ir jos gynėjas Paulius Jablonskas.

Penktadienį vakare advokatui iš pradžių buvo kilę kliūčių patekti pas ginamąją, kuri pas tyrėjus buvo atvežta iš L.Baltrūno motinos namų, esančių viename iš sostinės daugiabučių. Čia ji su trimis vaikais savaitgaliui atvyko iš savo šeimos sodybos, esančios Škilietų kaime, prie Aukštadvario. Sulaikius D.Baltrūnienę, jos vaikai liko su savo močiute

Į areštinę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo yra atvežtas ir L.Baltrūnas.

Suimtojo gynėjas Saulius Juzukonis mano, jog tai padaryta siekiant, kad jo ginamasis palūžtų: „Nes kitaip prie jo neprieina“.

Šeštadienį advokatas aplankė „vorų“ lyderį, su juo kalbėjosi. „Jis sakė naktį girdėjęs, kaip jo žmona areštinėje už sienos rauda. Laurynas man užsiminė, kad pareigūnai jį terorizuoja, vis ragina prisipažinti. Esą jeigu jis prisipažins, tai per dvi valandas visi bus paleisti. Kitaip jo žmona bus sulaikyta ilgam, o vaikai atiduoti į globos namus. Laurynas man pasakė: „Po to, kai tave iš kalėjimo atveža į areštinę, o kitoje kameroje verkia žmona, galima neišlaikyti ir prisipažinti nužudžius net patį Kennedy“. Nežinau, kiek jį dar laikys areštinėje, gal 15 dienų, o gal trumpiau“, – portalui lrytas.lt kalbėjo S.Juzukonis
2017-12-16 19:36
 
86.38.179.211 LTU

206 A-HA

Civilizuotose krastuose,bent jau as taip isivaizduoju,zmogus suimamas turint svariu jo kaltes irodymu.Tada visiems vienodai,prisipazista jis ar ne-faktai ir irodymai kalba patys uz save.Ir tai dar visko buna,kad faktai ir irodymai,taip susiklosto ir atsisuka pries zmogu,kad truk-plysk,niekaip neirodysi savo nekaltumo.O cia,Lietuvoje,Europos Zimbabveje,akivaizdu,kad mentai apsidurnino per visus savo pilvus.Sueme zmogeli be jokiu irodymu,galimai visiskai nekalta,tai dabar kaip imanydami ji presuos ir sius jam zmogzudyste.Negi paleis ir pripazins,kad apsidurnino?O jo zmona,jeigu turejo itarimu,butu sueme iskart,o ne po triju menesiu.Tik,del to,pats naivus baikeris kaltas-pradejo prasyti pasimatymu su zmona,tai tuoj,mentai,uzjaute jo silpnaja vieta ir ja pasinaudojo.O visiems cia komentuojantiems ir palaikantiems mentus,pasakysiu tik tiek-melskit Dieva,kad jiems i rankas nepakliutumet.Gal jums primint,kaip nekalta jaunuoli,mentai apkaltino nepilnametes jo drauges nuzudymu ir tiek sueme ji kankino bei presavo,kad tas,neislaikes,nusizude.O jis,is tiesu buvo nekaltas,rado tos,pasikorusios mergaites lavona miske,pasirodo,ji nusizude,del savo seimos tarpusavio santykiu.Zodziu,kiek per 28 nepriklausomybes metus,mentai zmoniu nukankino ir ju sveikatas bei likimus sulauze-tai statistika butu kraupi.Panasi i autoavarijose nukentejusiu...

Negi tikrai tapome Europos Zimbabve?                                                                                                                                                                                                                                                               
Kaip sakė Hamletas, „kažkas papuvo Danijos mūsų karalystėje".

Ir papuvo smarkiai: moksleivių skaičius Lietuvoje per 16 metų sumažėjo beveik pusiau.

Matot 1990-uosius?
O kiek sumažėjo nuo 1990 03 11?
Mūsų šaulius bei savanorius valdžia ... nuginklavo

O Premjerą turim atėjusį iš policijos, Kauno Merą - iš milicijos ir policijos, Prezidentės, pirmiausia pasirūpinusios jėgos struktūromis, tėvas ... iš NKVD.

Netyčia šitaip nutiko?

Aš gi šią savaitę antrąsyk turėjau aiškintis dabar manęs prie automobilio, kuriame pusvalandžiui buvau palikęs tą patį jau pasveikusį jauniklį šunelį, automobiliu atvykusiems ir manęs laukusiems, bet šįsyk nepaskambinusiems policininkams (tada policija man skambino) - esą, jiems paskambino praeivis ir pranešė apie mano šunį, automobilyje paliktą be priežiūros. 

Kai paklausiau manęs ateinant laukusių policininkų, negi jie nebeturi ką veikt ir ar atvažiuotų, jei paskambinčiau ir praneščiau, kad šuva kur nors būdoj tupi be priežiūros, atsakė, jog „kaimuose niekas neskambina".

Nuvažiavau gal kilometrą - kiti policininkai sustabdė.

Kai nusistebėjau tokiu policijos dėmesiu, šitaip pajuokavo:

- Mažu prisidirbęs ką?

Ką?          

Šitą?
O žemėliau esantį tekstą - tiek to, paliksiu, tik pažymėsiu kursyvu.

Ne tik todėl, kad „kažkas papuvo mūsų karalystėje", bet ir todėl, kad iš rusų tautybės žmonių nesu nieko blogo patyręs, o Rusiją gana gerai pažįstu, nes joje besimokydamas ir vasaromis dirbdamas studentų statybų būriuose pragyvenau penkis metus, tad dabartinis Rusijos ir rusų demonizavimas mūsų žiniasklaidoje, mano nuomone, yra akivaizdžiai perdėtas.

Taigi:

  Zenonai, ne meninės minties, bet savo sprendimų nevykdančios valdžios, degradacija bei neteisėto konkurso, kuriam ekspertus, kone vienbalsiai pasisakiusius už plagiatorišką pseudobunkerio net ne projektą, o piešinėlius, parinko konkursą vykdžiusi nusichaltūrinusi Kultūros ministerija, profanacija.

Rusiškas nuorodas „ne į temą" be paliovos brukančiam komentatoriui Dariui Budriui: šis įrašas „darbinis" - rašiau komentarą/atsakymą Zenonui. Tuoj šį įrašą ištrinsiu, komentarą irgi. Antraip jis liks it užrašas ant tvoros. O gal toks ir yra tamstos užmanymas, Dariau Budry?

Neįgaliųjų Sąjunga

Ir Elertė radijas tą patį sakė: Lietuvoje dirba 47 tūkstančiai, t.y., 27 procentai neįgaliųjų, taigi, iš viso Lietuvoje yra 174 tūkstančiai darbingo amžiaus neįgaliųjų.

Prieš 3 metus skaičiavau:

3 milijonai surašytų lietuvių - 1 milijonas Lietuvoje dirbančių lietuvių = 2 milijonai lietuvių.

Ką tie 2 milijonai lietuvių veikia Mastrichto kriterijus atitinkančioje Lietuvoje?

Į Prezidento rinkimus vaikšto, už Dalią Grybauskaitę balsuoti?

Juk rinkėjų - pustrečio milijono, o į I turą atėjo daugiau negu 50% .

Jeigu visi visi Lietuvos dirbantieji būtų atėję - tik 40% balsavusių tebūtų buvę... 

Gal ir vaikšto, senoliai: pensininkų - beveik milijonas, ai ne - tik 600 tūkstančių, o nedirbančių - tik apie 540 tūkstančių. 

Mokinių - 373,9 tūkstančių; jie gal dar nelabai vaikšto balsuoti, na, dar universitetų studentų kiek virš 100 tūkstančių, iš viso - gal 150 tūkstančių.

Na, mokinių teliko 330,8 tūkstančio.

Pasaulyje neįgaliųjų apie 10%:

Currently around 10 per cent of the total world's population, or roughly 650 million people, live with a disability.

Surašymo duomenimis, Lietuvoje 2001 m. buvo 262,9 tūkst. neįgaliųjų, t.y. 7,5 proc. visų gyventojų.

Tikrai?
Matot - mūsų gabieji statistikai 2001-ais mūsų buvo 3,5 milijono priskaičiavę.

O kiek dabar?

2001-ais moksleivių buvo beveik dvigubai daugiau negu dabar.

Lietuvos darbingo amžiaus gyventojų mirtingumas stebina – jis yra didžiausias visoje ES:
Lietuvoje per praėjusius 15 metų darbingo amžiaus gyventojų kasmet sumažėdavo apie 18,7 tūkst. (darbingais laikykime 20–64 metų amžiaus gyventojus). 

Taigi, nuo 2001 metų sumažėjo 300 000.

O šiemet, pasirodo, Lietuvoje dirbo 1,363 mln. gyventojų, o nedarbo lygis 7,5 procento.

Na va, pagaliau: darbingo amžiaus žmonių Lietuvoje mažiau negu 1474 tūkstančių (juk ir trys ketvirtadaliai arba apie 70000 Lietuvos pensininkų dirba) - taigi, darbingo amžiaus žmonių Lietuvoje apie 1474-70=1400 tūkstančių.

Taigi, darbingo amžiaus Lietuvos gyventojų tarpe neįgalieji sudaro 12,4% 

Viršijam pasaulio vidurkį.

Gal ir ne pirmi.

O štai ir Siur Prizas:
Disabled people represent 80 million persons in the European Union (more than 15% of the population).

Beveik kas šeštas.

Neįgaliųjų Sąjunga.

Šeštas.

Kas šeštas.
Didesnio skaidrumo Europos Sąjungoje žada siekti kas šeštas Lietuvos kandidatas į EP. 

Kas šeštas lietuvaitis gimsta užsienyje.

Tik kas šeštas Lietuvos gyventojas neturi ekonominių sunkumų. 

Burtai kažkokie:)

Namų darbai ŠM Ministrei

Kol dar namų darbų neatsisakė, o Švietimo ir mokslo ministerija dar yra...*
Pirmas namų darbas:


Antras namų darbas.


Mat, pastebėjau, jog Depozitariume
atsirado (Antrojo namų darbo paskatintų?) taros rinkėjų, didelius maišus taros atvežančių gerais automobiliais ir, regis, uždirbančių daugiau negu dėstytojai.

* Profesionalus Profesionalų Vyriausybės Švietimo ir mokslo Niekada Nešvietusios (pagal išsilavinimą - pedagoge nedirbusios) ministrės sprendimas šalyje, kurioje per 16 metų moksleivių sumažėjo dvigubai?

Profesionalus...

Moksleivių neliks - ministraus Ministrė „bemokydama" pensininkus, pakol anie dar gyvi:)

O mokytojai/dėstytojai - kam jie reikalingi... 

2017-12-15

Chaltūros Ministerija


Aha.
Atpažįstat? 
Lygioje vietoje supilta kalvelė, laužyta betoninė sienelė, joje išlieti medžiai, esant tam tikram apšvietimui sukuriantys tai miško, tai partizanų bunkerio įvaizdį?

Ne, tai ne Andriaus Labašausko "memorialas laisvės kovotojams partizanų bunkerio motyvais", kurį Kultūros ministerijos "ekspertai" paskelbė nugalėtoju prieš balsavime dalyvavusios visuomenės ir daugumos žmonių valią.

Tai JAV skulptorės-monumentalistės Beverly Pepper kompozicija "Walls of Memory: For my Grandmother", 2005 metais iškilusi Europos parke šalia Vilniaus.

Vos tik Vilniaus meras Š**ašius krykštaudamas pakelbė apie Labašausko "bunkerio" pergalę, profesionalūs architektai ėmė ginčytis, nuo ko nukopijuota projekto idėja. Vieni sakė, kad nuo JAV architektės Lin, sukūrusios Vietnamo karo memorialą Vašingtone,
kiti - kad nuo sovietinės Lietuvos architekto Baravyko ir jo memorialo komjaunuoliams pogrindininkams Kauno Sąjungos aikštėje.
Manau, kad dabar ginčiai išspręsti - Labašausko chaltūra - gryniausias Pepper skulptūros plagiatas, net ginčytis nėra dėl ko.
Dėkoju Franka Ral už užrodymą.

Žydo paklausykim

Juolab mūsiškio -
nuo Krėvos.

Kol visokie a la ekspertai apie bitkoino burbulą peza,
ponas Mileikovskis aiškiai žydiškai sako, kad gali atsitikt, kad
bitkoinas taip pakeis bankus, kad anys net suvisai pradings:


Ui vei - o ką su
Bibeliu

darysim,
klūpatikiai?

Negi perrašysi: antras leidimas, klaidos ištaisytos?

Neperrašysi...

Ui vei - o ką Rusijos akademikas
vėl šneka: 2025-tais Izraelio nebeliks. 

Kad jį
Perkūnas!



Danija naudos kriptovaliutas humanitariniais tikslais

Nes joms sienos neegzistuoja.
Nuotraukoje kriptovaliutų kursai (bitkoinų kairėj viršuje) jų keitykloje Seule, Pietų Korėjoje, 2017 m. gruodžio 13 d. Reuters/Kim Hong-Ji.



Pasivaikščiojimas Mėnulyje

Va tai 
tau...


America!











Izraelio ambasadorius Kaune

Izraelio ambasadorius
Kaune.
Kita,
Rūta
Vanagaitė
apie 
A.Ramanauską-Vanagą.
Prokuratūra
...
:))
:((

TV3


TV3
TV3
Švogeris netiki, kad čia žuvo Kęstas.
Ir dar du žmonės. 

- Negali būti, - sako, - čia ne ta vieta.

Ta vieta.
TV3 – didžiausias komercinis „Viasat“ įkurtas televizijos kanalas, transliuojamas septyniais skirtingais kanalais Skandinavijoje (DanijojeNorvegijojeŠvedijoje (nuo 1987 m.) ir Baltijos šalyse (Estijoje (nuo 1996 m.), Latvijoje (nuo 1998 m.) ir Lietuvoje (nuo 1993 m.), taip pat Vengrijoje (nuo 2000 m., VIASAT3 pagrindu)).
Nuo 2017 m. priklauso „All Media Baltics“ bendrovei. Įmonę valdo „Providence Equity“ JAV privataus kapitalo bendrovė. 

Providence Equity – JAV privataus kapitalo bendrovė, valdanti mobiliojo ryšio bendrovę „Bitę“, „All Media Baltics“ bendrovę. Bendrovei Lietuvoje priklauso keli TV kanalai: TV3TV6TV8, taip pat Radijo stotis „Power Hit Radio“ ir kiti prekės ženklai Baltijos šalyse

JAV ambasados apsauginiai:)))))

Lyg tyčia, tada, prieš 5,5 metų, gerą mėnesį prieš to liudininko matymus, dar vienas JAV ambasados apsauginis, užpuolęs iš pasalų, parmetė mane žemėn.

Kiek jų, apsauginių, ten, toje JAV ambasadoje gali būt ir kokia tokio jų susikaupimo aplink mane tikimybė?