2018-11-10

Bizantija Užutrakyje


Stambulas.
Čia
gi -

Užtrakis.

Žaltys Pažaislio Sode


Pažaisly šįvakar „žaibavo" obels šakele.
Nes Dundulis gal ir ne Kamaldulių vienuolių, gyvenančių Pažaislio ansamblio dešinėj,  o kairėj Pažaislio pusėj rudeniškai vienišam sode, atsiklausęs leidimo, pavakare pririnko obuolių, vienuolei vienai pririnko.
Žaltys!

2018-11-09

Geležinis Vilkas


O kas gi dar bendro tarp Gedimino ir technikos?





Tikrai Generalinis Sekretorius


Po Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos – vadinamojo „Brexit“ – gali ateiti eilė „Ruxit“ – Rusijos pasitraukimui iš Europos Tarybos, neatmeta šios tarptautinės organizacijos generalinis sekretorius Thorbjornas Jaglandas.

Europos Tarybos vadovas pažymėjo, kad „Rusijos pasitraukimas iš organizacijos reikštų, kad iš Europos Tarybos darbo žmogaus teisių srityje bus eliminuoti maždaug 140 mln. piliečių, kad rusai jau nebegalės kreiptis teisingumo į Europos Žmogaus Teisių Teismą“.

2014 metų balandį Rusija dėl Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos neteko balso teisės Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) ir daugumos kitų savo įgaliojimų.

2015 metų sausį ETPA pratęsė sankcijas, dėl kurių Rusijos delegacijos nariai negali būti įtraukti į Asamblėjos vadovaujančias struktūras ir dalyvauti stebėjimo misijose.

Protestuodama Rusijos delegacija atsisakė dalyvauti Asamblėjos sesijose, vykstančiose keturis kartus per metus. Ji pareiškė vėl grįšianti prie normalaus darbo Asamblėjoje, kai visiems Rusijos delegacijos nariams bus grąžinti visi įgaliojimai ir pataisytas reglamentas, kad ateityje nebūtų galima varžyti nacionalinių delegacijų teisių.

2017 metais Maskva įšaldė dalies savo įnašo į Europos Tarybos biudžetą išmokėjimą. Iki tol Rusijos metinis įnašas į Europos Tarybos biudžetą buvo vienas didžiausių tarp valstybių narių ir sudarė apie 30 mln. eurų.
Ką gi, jei jau šitaip,tai toks Europos Tarybos Generalinis Sekretorius
- kaip tik.








Sailfish OS


Sailfish OS (also styled as SailfishOS[4] or abbreviated to SFOS) is a general purpose Linux distribution used commonly as a mobile operating system combining the Linux kernel for a particular hardware platform, the open-source Mer core stack of middleware, a proprietary UI contributed by Jolla or an open source UI, and other third-party components.[1][2]
Sailfish is being developed by Jolla, the Sailfish and Mer project communities, corporate members of the Sailfish Alliance and various open community members. The Sailfish community members make development requests and decide development priorities by voting. The Mer project receives contributions from Jolla and its community, and Mer is the source of middleware for Jolla, thereby continuous development and compatibility of all Mer based projects is maintained.[5]
The OS is shipped with the Jolla smartphone and tablet (the latter has been discontinued)[6] and from other vendors licensing the OS.[7] More or less unofficially the OS is being ported by community enthusiasts to third-party mobile devices including smartphones[8] and tablets.[9] The Sailfish OS can be used for many kinds of devices such as smartphones and tablets. 
Šaltasis karas baigėsi jau seniai (mat, straipsnis 2015-jų metų:)), tačiau Rusija ir toliau kovoja, siekdama išsivaduoti iš Amerikos įtakos technologijų sektoriuje, o šalies komunikacijų ministras buvo paskelbęs, kad kurs konkurentą „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms visose BRIC šalyse, rašo „The Guardian“.

Tuo metu kita Rusijos bendrovė ruošia procesorių įtaisus, kurie pakeistų „Intel“ ir AMD. Rusijos finansų laikraštis RBC teigė, kad šalies komunikacijų ministerija ragino pradėti projektą, kuris turėtų pakeisti didžiąsias operacines sistemas ir tuo tikslu praėjusią savaitę susitiko su Suomijos operacinės sistemos kūrėjais „Jolla“.

Susitikime aptarta galimybė sukurti naują mobilią operacinę sistemą, paremtą „Jolla“ atvirojo kodo sistema „Sailfish“.

Tai, kad „Sailfish“ yra atvirojo kodo – ją trečiajai šaliai galima naudoti kaip bazinę operacinę sistemą ir modifikuoti, – taip pat ir „Jolla“ ryšių su JAV neturėjimas, ją daro patrauklia Rusijai.

„Jolla“ sudaro buvę „Nokia“ darbuotojai, kurie įmonę palikau po to, kai ši nusprendė atsisakyti savo „MeeGo“ operacinės sistemos ir dirbti tik su „Micrososft“ išmaniaisiais telefonais.

Ilgalaikėje perspektyvoje N. Nikiforovas sakė tikintis Sailfish“ paversti tarptautine operacine sistema. Iškart po susitikimo su „Jolla“ atstovais jis „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad operacinė sistema „sukurtų Suomijos – Rusijos – Kinijos“ įmonę, į kurią vieną dieną galėtų patekti „Indija, Brazilija ir Pietų Afrika“.

Ministras skelbė į projektą ketinantis įtraukti IT bendroves iš BRIC (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija) šalių, kurios galėtų dirbti su BRIC iniciatyvomis kaip naujoji operacinė sistema.

Na, ir 2018-jų rugpjūtis:

Чиновники перейдут на смартфоны с российской ОС Sailfish за 160 млрд рублей

2018-11-08

Liaudies Partija


Vai vai - kremlinai,
pankai,
 
kad juos!
Master and pupil compete for leadership in Lithuania'as ...
People's Party...
Bet negi mes suksim savo galvas, kodėl šitaip: kodėl Lietuvos Liaudies Partija - „kremlinai", o Europoj Liaudies Partija - "konservatoriška"?

Žinoma, kad nesuksim.

Mes gi darbštūs: nurovėm morkas pietuos, kur šilta - kilsim žemėlapiu aukštyn, kur šaltėliau, ten morkas rausim, ir taip vis judėsim link namučių...                               

Generalinis Sekretorius


Prisimenam, prisimenam...
Vakar vėlai vakare Europos Liaudies partijos (angl. European People’s Party) viršūnių susitikimo Helsinkyje metu visos Europos centro dešinės partijos paragintos palaikyti buvusio Lietuvos premjero Andriaus Kubiliaus kandidatūrą į Europos Tarybos Generalinio Sekretoriaus poziciją.

O ką?

Visiškai tinkamas...

„Vertindamas parodytą tarptautinių bendražygių palaikymą ir pasitikėjimą, išsakiau savo sutikimą kandidatuoti į šias pareigas. Viliuosi, kad mano kandidatavimas leis iškelti svarbius ir visai Europai aktualius klausimus – kaip sustiprinti teisės viršenybės principo bei žmogaus teisių standartus visoje Europoje, kai matome daug bandymų jėgą ir galią tarptautiniuose santykiuose iškelti virš teisės bei taisyklių. Tikiuosi, kad Lietuvos vyriausybė palaikys mano kandidatūrą, nepaisant politinių pažiūrų skirtumų vidaus politikoje“, – pranešime spaudai cituojamas A. Kubilius.

 Ar pritiks Andrius vietoj dabartinio?
A?

Jausmai...


Sveiki Atvykę Į Durnyną:
Jausmai?

Ar tiesiog apgavystė?


Kam priklauso šitos LNK?

Pala pala...

jáustis, jáudžiasi, jáudėsi bartis; užsispirti: Tep nereikia jáustis, kap tavo tėvas jáudės Mrk.
užsijáusti, užsijáudžia, užsijáudė užsispirti, užsigeisti: Aš kap užsijáusiu, man turi būt, ir gana Mrk. Ponai kitą kartą užsijaudžia to, ko nė raštingiausias žmogus neišpras rš.

Prabilo Jaunimas


Nes dabar visa kaimo inteligentija* (mokiniai), supratę, kad iššvaistė dvylika metų, kraunasi lagaminus ir važiuoja į gerai apmokamą vergiją.

Ten ir kviečia:

„Mūsų atliktos moksleivių apklausos duomenimis, 
Anglijoje ir likusioje Jungtinės Karalystės dalyje vis dar nori arba planuoja studijuoti beveik kas antras Lietuvos moksleivis... 

Nepasako, kad beveik kas antras iš ketinančių studijuot užsienyje.

Kur
žiūri 
mūsų
valdžia?


2018-11-08 17:03
 
LTU

67 EVAC

Baigiau 8 klases gūdžiausiame kaime, bet tai nesutrukdė laimėti visas įmanomas olimpiadas, o nuvykus į Vilnių vidurinėn nebuvo ką veikti. Prancūzė išvis kulnu į krūtinę mušėsi, kad aš privalau studijuoti tą kalbą. Nepaklausiau...O gaila. Savo kaimo mokytojus prisimenu su didžiausia pagarba. Ausų nesuko, ant žirnių neklupdė, bet jų žodis turėjo didžiulę vertę.
2018-11-08 14:34
 
LTU

61 DU DALYKUS PASTEBĖJAU

Kaimo inteligentai = mokiniai. Ir drąsus poelgis = anoniminis laiškas. Leiskite suabejoti.

2018-11-07

Džainizmas.


Džainizmas  religinė ir filosofinė sistema, atsiradusi Indijoje VI a. pr. m. e. Džainistai tiki, kad visos gyvybės formos turi sielą, taip pat tiki atgimimo ciklu: geras žmogus atgimsta aukštesne gyvybės forma. Visa religinė sistema grindžiama asketizmu bei smurto nenaudojimu prieš jokias gyvas būtybes. Džainų vienuoliai savo gyvenimą grindžia neturtu, paklusnumu, skaistybe. Eidami jie šepečiu šluoja žemę prieš save, bijodami užminti vabzdžius, ir nešioja kaukes, kad vabzdžiai nepatektų jiems į burną. Statistiškai pasaulyje yra apie 4 mln. džainų, dauguma jų gyvena Indijoje.
Džainistai yra Džinos (nugalėtojo) pasekėjai; šitaip yra vadinamas Vardamana, paskutinis iš didžiųjų džainistų mokytojų. Taip vadinami ir tie žmonės, kurie, įveikę savo aistras ir emocijas, pasiekė tobulybę.

Amžinasis Įstatymas


Hinduizmas (seniau – induizmas[1]skr. सनातन धर्म = sanātana dharmahindi हिन्दू धर्म  = hindū dharm) – religija (arba sąlyginis keleto religinių srovių apibendrinimas), atsiradusi Indijos subkontinente, vyraujanti Indijos religija. Terminas „hinduizmas“ yra vakarietiškos kilmės, žinomas nuo viduramžių (hind pavadinimas persiškas, suteiktas pagal Indo upę) patys hinduistai nuo XIX a. savo religiją linkę vadinti „Sanatana Dharma“, kas išvertus iš sanskrito reiškia „amžinasis įstatymas“. Šiuo metu pasaulyje yra netoli milijardo hinduistų (jie sudaro 80 % Indijos gyventojų). Tai trečia pagal tikinčiųjų skaičių religija pasaulyje po krikščionybės ir islamo
Kailash.

Divali


Divali (arba Dypavali hindi दीपावली  = Dīpāvalī) – viena pagrindinių tradicinių indų švenčių, ypač svarbi hinduistamssikhams ir džainams. Divali, žinoma kaip „Šviesų juosta“, yra skirta pasidžiaugti gėrio pergale prieš blogį. Svarbiausias šventės akcentas – degamos lemputės, žvakės, dabar su ja siejami ir fejerverkai. Šventė trunka penkias dienas. Trečioji šventės diena visada yra pirmoji kartikos (tradicinio indų kalendoriaus mėnuo (spalislapkritis)) diena.
Šventės pavadinimas Divali yra įprastas Šiaurės Indijoje, tuo tarpu pietuose ji žinoma Dypavali vardu.

2018-11-06

„Cambridge Analytica“ Skandalistai Lietuvoje


Socialinį tinklą „Facebook“ 2018 m. pradžioje supurtė skandalas. Pasklidus informacijai, kad Donaldo Trumpo rinkimų štabas 2016 m. JAV prezidento rinkimų metu sugebėjo gauti daugiau negu 50 mln. „Facebook“ vartotojų asmeninius duomenis ir juos pasitelkti kandidato reklamai, o patys vartotojai apie tai nieko nežinojo, amerikiečiai reikalauja atsakymų, o dalis jų netgi palieka „Facebook“.

Tačiau kas iš tikrųjų čia įvyko? Kaip su D.Trumpo rinkimų štabu dirbusi bendrovė „Cambridge Analytica“ sugebėjo gauti šiuos duomenis, kiek tame esama „Facebook“ kaltės ir ar tai išties padėjo D.Trumpui laimėti rinkimus.
Didžiosios Britanijos duomenų analizės įmonė „Cambridge Analytica“ atsidūrė skandalo epicentre, kai paaiškėjo, kad ši Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos atstovų pasamdyta įmonė esą kaupė ir netinkamai panaudojo milijonų „Facebook“ vartotojų asmeninius duomenis.

„Cambridge Analytica“ yra britų firmos „Strategic Communication Laboratories“ (SCL) antrinė bendrovė, turinti savo padalinius Londone, Niujorke, Vašingtone bei Brazilijoje ir Malaizijoje.

Kuo užsiima „Cambridge Analytica“?

Bendrovė giriasi tuo, kad „gali surasti jūsų rinkėjus ir paskatinti juos imtis veiksmų“, rengiant duomenimis paremtas rinkimų kampanijas. 
Juodosios politinių rinkimų technologijos

Iš sukauptų psichometrinių duomenų, kiekvienam vartotojui buvo sudarytas psichologinis portretas – pagal tai, ką jie mėgsta Facebook, kokia jų šeimyninė padėtis, politinės ar religinės pažiūros, išsilavinimas, darboviečių istorija ir pan. A. Koganas šiuos duomenis perdavė politinių konsultacijų įmonei „Cambridge Analytica“, kurią vėliau rinkimų kampanijai pasamdė Donaldo Trumpo rinkimų štabas. Manoma, kad būtent tai ir galėjo nulemti daug kam nepatikusią JAV prezidento rinkimų baigtį. Nes turėdama tokius duomenis, „Cambridge Analytica“ galėjo parinkti, kokias reklamas ir kokį turinį socialiniuose tinkluose reikia rodyti specialiai kiekvienam žmogui, norint paveikti jo nuomonę vienu ar kitu klausimu. Taip pat manoma, kad tokiu pat būdu buvo formuojama rinkėjų nuomonė prieš Brexit referendumą Jungtinėje Karalystėje.
Šimašiaus Ožys
- iš Kembridžo!

Kas Mus Valdo?


Įprastą vakarą šeima ramiai ruošėsi vakarienei, kai netikėtai į jų kiemą su sirenomis ir įjungtais švyturėliais įlėkė policijos ekipažas. Pareigūnai patikrino tėvų blaivumą, apžiūrėjo vaiką. Jokių smurto požymių nei aplinkoje, nei ant berniuko kūno policininkai nenustatė, tėvai buvo visiškai blaivūs, o pats vaikas neigė buvęs muštas. Po kelių minučių atvyko ir Vaiko teisių apsaugos specialistai. Jie taip pat apklausė ir apžiūrėjo vaiką, nors nerado jokių smurto požymių, berniuką išsivežė.

Tėvai iki šiol ištikti šoko ir negali suprasti, už ką iš jų atimtas vaikas. Jau ilgiau nei pusmetį vykstantis tyrimas iki šiol nepateikė jokių smurto įrodymų. Aplinkiniai, pažįstantys šeimą daugelį metų, kaip susitarę tvirtina, kad rūpestingesnius ir labiau mylinčius tėvus turbūt būtų sunku rasti, pabrėžia šiltus sūnaus santykius su mama, nuo kurios vaikas negailestingai buvo atplėštas ir kurios nematė jau 7 mėnesius.

Galime tik įsivaizduoti, kaip jaučiasi mažas berniukas, kuris gyvena jau pas trečius globėjus, lanko svetimą mokyklą, nuo tėvų yra visiškai atribotas ir jau du kartus taip smarkiai sirgo, kad buvo paguldytas į ligoninę. Kas dedasi jo mažoje galvelėje ir širdelėje? Kas ir kaip jam paaiškino šią situaciją? Kokią psichologinę pagalbą suteikia?

Nors tėvai klusniai vykdo visus nurodymus: lankosi pas psichologus, vaikšto į pozityvios tėvystės kursus, varsto visų įmanomų institucijų duris bandydami išprašyti grąžinti jiems vaiką – jų pastangos bevaisės. Posėdis pratęsė kardomąją priemonę – nesimatyti su vaiku jie negalės dar iki vasario mėnesio, t. y. iš viso bus 9 atskirties mėnesiai.

Baisiausia šioje istorijoje yra tai, kad Vaiko teisių apsaugos tarnyba atėmė berniuką iš Pakruojyje gyvenančios šeimos dėl vieno vienintelio skundo, net nesant jokiems realiems įrodymams, kad prieš vaiką buvo smurtaujama.
... dėl vieno vienintelio skundo...

Ką galvoja mergaičiukė iš kas ketvirtos šeimos, mūsų Prezidentės kelyje darban
matydama šitokią reklamą?
Prieš tai, Mokslo ir Žinių Dieną
pasiskaičiusi šitokį rašinį.

Mūsų Registrų centras mūsų asmens duomenis parduoda ... britams!
Jiems, jiems.
Kas Mus Valdo?

Šimašiaus Ožys


Paskaitykim, avinėliai, 
Vilniaus mero
išmintį.

Ir ką gi?

Liberalų sąjūdis pirkosi rinkimams britišką smegenų ploviklį, - pranešė praėjusį savaitgalį žurnalistas Tadas Iganatavičius "Lietuvos ryte". Ir atpasakojo turinį sutarties, kurią dar 2014 metais Liberalų sąjūdis pasirašė su pasaulyje nelegalia veikla išgarsėjusios britų kompanijos "Cambridge Analytica" pagrindine įmone "SCL Elections".

Buvęs liberalų sekretorius R. Imbrasas paaiškino, kad jo pasirašyta sutartis liberalams buvusi naudinga: „Jie mums pateikė „D2D“ kompanijos elektroninę versiją.
Iš Registrų centro britai pirko duomenis apie rinkėjus."

On 1 May 2018, SCL Group stated that it would be closing operations due to the Facebook–Cambridge Analytica data scandal.[6]However, its website and staff continue to operate.[7] SCL group is owned by its parent company SCL Elections.[8]

Paskaitykim, Lietuvos Avinėliai, apie Kembridžo Skandalistus.

Kas ištrynė įrašą:))))

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad spalio 3 dienos Vyriausybės pasitarimo įrašas buvo sunaikintas, nepaisant žiniasklaidos bendruomenės prašymo jį parodyti visuomenei. Minėtame pasitarime buvo svarstomi Registrų centro duomenų nemokamas atvėrimas žurnalistams.


2018-11-05

Wibilaz


Conotrachelus
is a genus of true weevils in the family Curculionidae.

Weevil

From Middle English wevel, from Old English wifel (beetle), from Proto-Germanic *wibilaz, from Proto-Indo-European *webʰel, from *webʰ-*h₁webʰ- (to wave, to weave), said to be from the woven appearance of a weevil’s larval case;[1] see also wave and weave.
Compare Old Saxon goldwivelwivel (glowworm)Middle Low German wevelOld High German wibilwipil (modern German Wiebel(beetle; chafer)); Lithuanian vãbalas (beetle; weevil)Old Norse vifill, as in tordyfill (dung beetlescarab) (whence Dutch tortwevelIcelandic tordýfillNorwegian tordivelOld English tordwifelSwedish tordyfvel); dialectal Russian ве́блица (véblicaintestinal worm).

O kas čia
lervoja?

Akvata & Adekvata


Adequate

Etymology

Latin adaequatus, past participle of adaequare (to make equal to)ad + aequare (to make equal)aequus (equal).

Etymology

Unknown.[1]

Va čia tai šposas;)

1. Kokia čia gėda, kad ima ukvata --> kai užeina akvata, tai šalin ir sarmata
akvata gėda kokia sarmata

2. Kokia čia sarmata, kad ima ukvata --> kai užeina akvata, tai šalin ir sarmata
akvata kokia sarmata ukvata

3. Duok, Dieve, sveikatą ir ukvatą
dieve duok sveikatą ukvatą

4. Subata visų mergų ukvata
mergų subata ukvata visų

5. Jo sveikata kaip mano ukvata
mano sveikata ukvata

6. Nėr sveikatos, nėr nei ukvatos
sveikatos ukvatos

Adekvatus - (lot. adaequatus
 - prilygintas, prilygstantis) - tolygus, tapatus, ekvivalentus; filos. ~ū s pažinimas - tikras, realus pažinimas, visiškai atitinkantis tikrovę,

Face Control

Face
Control.
Kaip manot, ko jie šitaip?

:))

Vikipedija skelbia, kad šis terminas
galioja tik posovietinėj erdvėj.

Įdomu, tiesa - sovietai išsigalvojo anglišką terminą patys sau.

Mat,
kokie:))

O mes - ar posovietinėj erdvėj?