2019-02-02

Lyg Tyčia


Susirinko jie
Perkūnyčios dieną.

Perkūnyčia


Gamtos natūraliame cikle ši data artimiausia po sausio 25 dienos, vadinamos pusiaužiemiu. Įvykus persilaužimo gamtoje virsmui ir dienai pradėjus ilgėti, Saulės kelias nuo vasario 1 dienos pradeda naują ciklą. Susidūrusios šilto ir šalto oro masės jau gali sukelti atmesferinius reiškinius perkūniją. Prisimenu, kai prieš keletą metų Perkūnyčios išvakarėse, jau sutemus, prasidėjo pūga. Nespėjus pasiekti namus, pūgą staiga nušvietė mėlynas žaibo blyksnis ir perkūnija. Nuo žaibo blyksnio Vilniaus apsnigtos gatvės, pūgos nešamos snaigės nušvito skaisčiai mėlyna šviesa. Akimirksniui netekau žado nuo netikėtumo, nežemiško grožio ir trenksmo. Sąmonėje švystelėjo mintis, kad Dievaitis palaimino rytdienos žvakių liejimo apeigą.
Seniau tikintieji vasario 2-ąją eidavo į bažnyčias ne tik įsigyti šventintų žvakių, bet ir pašventinti savo pačių pasigamintų. Šios žvakės pradeda savo magišką kelia jau nuo vasario 5 dienos*, kuri laikoma duonos arba Ugnies dievaitės Gabijos diena.

* Šiemet vasario 5 d. - kinų Naujieji Metai.

2019-02-01

KlišaBalės Žynios


Sauliui Skverneliui šią savaitę viešint Izraelyje, pasaulio žiniasklaidą apskriejo „žinia“: Izraelio vyriausybė kolaboruoja su antisemitine Lietuvos valdžia, siekdama tarptautinės paramos ginče su palestiniečiais. Šališką, pagal klaidingas klišes sukurptą tekstą paskelbė didžiausia pasaulio naujienų agentūra „Associated Press“, jį publikavo „New York Times“ ir „Washington Post“.

Lietuvoje vizito nušvietimas apsiribojo juokeliais apie S. Skvernelio

anglų kalbos žinias.

Merfio apibrėžimas: Profesionalas - žmogus, žinantis viską apie nieką.

Anglakalbiui kritikuoti finansų sistemą yra maždaug tas pats, kas mums burnoti ant puikumėlio. Tik beprotis gali taip elgtis, tiesa? Nekilnojamos nuosavybės sąvoka angliškai mąstančio žmogaus smegenyse yra tapati realybės sąvokai. Profesionalo sąvoka anglui, priešingai nei sako Merfis, neatsiejama nuo pelningumo.

Ne veltui anglų kalba, kuri yra bene jauniausia Europoje, taip tinkama finansinės piramidinės struktūros buveinei – The City – įkurdinti. Ji kito, tiksliau, salą valdančių žmonių buvo keičiama, siekiant pateisinti ir įteisinti galiojančią tvarką. Įteisinti dabartinę finansinę sistemą. Todėl toji kalba visiškai nelogiška, įskaitant jos rašybą.

Anglų kalba – būsimoji antroji lotynų kalba. Lengvai tuo įsitikinsite, savo kompiuteryje paspaudę Control Panel/Regional and Language Options ir suskaičiavę anglų kalbas. Savo kompiuteryje jų radau 13. Noriu pasakyti, kad anglų kalbos, kaip vientiso dalyko, jau dabar nebėra. Kaip, griuvus Romai, tuometės imperijos kalba - lotynų - skilo į prancūzų, italų ir kitas Pietų Europos kalbas, taip ir anglų kalba galutinai skils kai grius Karūna – The Crown.

Tegul šis paskvilis visiems parodo anglų kalbos kilmę ir esmę:

Forwarded interpersonal message :
The European Union commissioners have announced that agreement has been reached to adopt English as the preferred language for European communications, rather than German, which was the other option. As part of the negotiations, Her Majesty's Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a five-year phased plan for what will be known as EuroEnglish (Euro for short).

In the first year, "s" will be used instead of soft "c". Sertainly, sivil servants will resieve this news with joy. Also, the hard "c" will be replaced with "k". Not only will this klear up any konfusion, but typewriters kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the troublesome "ph" will be replased by "f". This will make words like "fotograf" 20 per sent shorter.

In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkorage the removal of double letters, which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the horible mes of silent "e"s in the languag is disgrasful, and they would go.

By the fourth year, peopl wil be reseptive to steps such as replasing "th" by "z" and "w" by "v".

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaining "ou", and similiar changes vud of kors be aplid to ozer kombinations of leters.

After zis fifz yer, ve vil hav a reli sensibl riten styl. Zer vil be no more trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech ozer.

Ze drem vil finali kum tru.

Kalba Vilnius.

Lietuvis Pas Litvakus



Įsivaiduojat, lietuviškai pašnekėjo!
Neangliškai...



Lietuva Daroma Atpirkimo Ožiu


1. Europa baudžia ne JAV, bet Lietuvą už JAV specialiosios tarnybos CŽV kalėjimą Lietuvoje.


2. Siuvėjas (Specialiųjų Sąlygų Žydų Verslininkams Darytojas) Skvernelis Jeruzalėje (kurios netgi Lietuva nepripažįsta Izraelio sostine) vieši pas Izraelio premjerą
Mileikowsky.

3. Skvernelis (Siuvėjas, Lietuvos Premjeras): Lietuva gali būti Izraelio balsas ES (gal gi tada išdrįs ją kritikuoti, kaip kad drįsta Izraelio premjeras;)).

4. Palestiniečiai įteikė Lietuvai notą dėl S. Skvernelio vizito

Palestiniečių užsienio reikalų viceministrė penktadienį pareiškė, kad premjero elgesys per vizitą Izraelyje pažeidė tarptautinę teisę ir Europos Sąjungos (ES) praktiką.

„Tai pažeidžia įprastą ES praktiką, tai pažeidžia tarptautinę teisę ir tai siunčia labai neigiamą žinią palestiniečiams“, – interviu telefonu BNS sakė viceministrė Amal Jadou.

Pasak diplomatės, pagal įprastą diplomatinę praktiką ES atstovus Rytų Jeruzalėje paprastai lydi palestiniečių atstovai.

P,S. Per 

Sugeba 

Beje, ar Izraelio premjeras sudaro  tailor-made 


individual conditions for each Lithuanian investor?

Ką šia proga pasakys ponas Mileikowsky?

2019-01-31

Anoj Pusėj Mėnulio


18 - laimingas skaičius Mėnulio garbintojams;
jo orbitos ekscentricitetas yra 1/18.

Kinų Mėnulio deivės
vardu pavadintas zondas „Chang'e 4“ sklandžiai nusileido atokioje Mėnulio dalyje sausio 3 dieną ir tapo pirmuoju tai padariusiu aparatu. Ši misija laikoma dar vienu žingsniu, pabrėžiančiu Pekino ambicijas tapti kosmine supergalybe.

Per zondo pirmąją naktį Mėnulio paviršiuje temperatūra nukrito iki -190 Celsijaus laipsnių – tai yra „šalčiau nei galvojo mokslininkai“, informavo Kinijos nacionalinė kosmoso agentūra (CNSA).

Parodytos temperatūros yra žemesnės nei tos, kurios buvo užfiksuotos per ankstesnes JAV misijas į Žemę nuolat atgręžtoje Mėnulio pusėje, naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė „Chang'e 4“ misijos vykdantysis direktorius Zhang He.

„Taip tikriausiai yra dėl skirtingų dirvos sudėčių abiejose Mėnulio pusėse“, – spėjo jis.

Iš zondo ant Mėnulio paviršiaus išriedėjęs mėnuleigis „Yutu 2“ („Nefritinis triušis“)
taip pat sausio 29 dieną pradėjo veikti „kaip ir planuota“ ir ruošiasi atlikti kelis eksperimentus Karmano krateryje, sakoma CNSA pranešime.


O tuo tarpu ...
Rusijoje bus imituojamas skrydis į Mėnulį







Ozolui - 80


Šiandien.
Ar Sausio 13-ji užbaigė valstybės perversmą?
Pirmasis politinis kerštas.

Apsišarvavo ... Valdžia


Viešojo saugumo tarnybą pasiekė 250 tūkst. eurų vertės šarvuotis.
0,86 milijono litais

Viešojo saugumo tarnybą (VST) ketvirtadienį pasiekė pirmas naujas plataus profilio ir įvairaus pobūdžio užduotims bei operacijoms skirtas šarvuotis „Guardian“.

Pasak VST vado Ričardo Pociaus, iki šių metų pabaigos tarnybą turėtų pasiekti šeši tokie šarvuočiai – keturi iš jų jau nupirkti, dviem dar bus paskelbtas konkursas.

Šarvuočiai pagaminti Jungtiniuose Arabų Emyratuose registruotoje bendrovėje „International Armored Group“. Vieno šarvuočio kaina siekia apie 250 tūkst. eurų.

„Tikslaus laiko, kada mus pasieks šarvuočiai, negaliu pasakyti, nes priklauso nuo gamintojo ir transportavimo. Šiandien pas mus stovi vienas šarvuotis, kitas dabar jau, atrodo, Klaipėdos uoste, bet nesu tuo tikras“, – BNS sakė R. Pocius.

Anot jo, šie šarvuočiai pasitarnaus įvedant tvarką riaušių metu, taip pat apsaugant vandens patrankas ar neramumų malšinimui kalėjimuose.

Amerika Bankrutavo Turkijoje


Nedidelis prabangių būstų kvartalas Turkijoje, sugalvotas kaip turtingųjų rojus žemėje, virto miestu vaiduokliu. Bankrutavus projekto vystytojui, jame tučios stovi keli šimtai vilų, panašių į Disnėjaus stiliaus pilaites.

2019-01-30

Apsikeitė Vaidmenimis


Kadaise šitaip socialistinių šalių blokas šnekėjo, o Europa kalbėjo apie Žodžio Laisvę.

Savininkas ir Beturtis

Laba diena, Neramiosios Sielos!

Skaitant Jono ir Kęstučio dialogus ir įdomu, ir truputį graudu. Abu vyrai supranta, kad šalyje kažkas negerai, tačiau ir vienas, ir kitas – neblogi pasekminių reiškinių analitikai.

O kur, ponaičiai, slepiasi priežastinės šaknys? Kas lemia tokius padarinius? Sugretinkite LR Konstitucijos 3-iojo ir 47-ojo straipsnių normas ir suprasit, kad ne Suverenas, o valstybinės institucijos yra viso Tautos paveldo savininkai. Pagal analogiją ir viešuosius išteklius ne administruoja, o valdo bei jais disponuoja valstybinės institucijos. Kad būtų aiškiau, paskaitykit LR Civilinio kodekso 6.271 ir 6.272 straipsnius ir mūsų parengto naujos LR Konstitucijos projekto 18-ąjį straipsnį (žiūrėti www.teisesvaldžia.lt). Bet tai tik vienas pavyzdys,kuris rodo, jog prigimtinis konstitucinis subjektas – Tauta (Suverenas) yra beturtis, o sutartinis konstitucinis subjektas – valstybė (Tautos savisaugos ir savivaldos organizacinė sistema) – savininkas.

Kur girdėta, kad savininkai tarnautų beturčiams!
Pagarbiai
 Adv. Jonas Ivoška

P.S. Dar Biblija mus šito moko:)))

2019-01-29

Pirmyn Vergai Nužemintieji:)))


Работать четыре дня в неделю рекомендовали мировым компаниям в Давосе

Vis daugiau įmonių pasaulyje bando keturių dienų darbo savaitę ...

:))


O ką daryt, jei jau šitaip?

Juokai


menki.




Baby Baby


Lietuvos vaikus Lietuvos tarnybos išveža užsienin.


Vyriausybės vadovo žodžius nevienareikšmiškai įvertinti galėtų savo atžalų neturintys Prancūzijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Austrijos, Rumunijos, Slovakijos, Nyderlandų, Švedijos, Airijos ir Liuksemburgo vadovai. Pastarųjų dviejų valstybių vadovai atvirai pripažįsta esą homoseksualūs.
Didžiausių Europos valstybių vadovai vaikų neturi, tačiau suprasti dešimčių milijonų valstybių piliečių problemas jiems tai netrukdo. O Rytų Europos valstybių vadovai vidutiniškai yra užauginę kone dvigubai daugiau atžalų nei prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis.

Šeštadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavime pristatydamas savo kandidatūrą į prezidentus ministras pirmininkas S. Skvernelis pareiškė, kad mūsų šaliai reikia prezidento, kuris supranta, kas yra šeima ir su kokiais iššūkiais susiduria auginantieji vaikus.

„Atėjo laikas šaltuose valstybės vadovo rūmuose girdėti krykštaujančių vaikų juoką, jausti šeimos šilumą. Tik mylintis ir mylimas žmogus gali būti atsakingas ir rūpintis kitais. Tik toks žmogus gali suprasti tokių pačių šeimų lūkesčius ir problemas, suteikti žmonėms vilties“, – kalboje, kuria vėliau pasidalijo feisbuke, rėžė S. Skvernelis.

Toks asmens, siekiančio užsienyje Lietuvai atstovausiančio politiko posto, pareiškimas gali pasirodyti ne tik drąsus, bet ir karštakošiškas. Pažiūrėję į de facto prie valstybės vairo sėdinčių ES politikų šeiminę padėtį pastebėsime visą paletę skirtingų situacijų.






Siuvėjas Skvernelis


Date 2019 01 28 Rating 0
Prime Minister Saulius Skvernelis participated in the Israel-Lithuania Business Forum the Israel-Lithuania Business Forum.

The Prime Minister welcomed the ever closer political, economic and cultural ties between Lithuania and Israel.

“I can firmly state that Israel is our strategic partner, valued both in terms of our bilateral relations and the EU agenda. We also see great potential for strengthening of our economic cooperation. There is a great potential in mutual trade and investments in traditional industries and high value-added sectors”, said Saulius Skvernelis.

According to the Prime Minister, Lithuania is particularly interested in cooperation with Israel in the field of innovations. Israel is among the world leaders in this field and Lithuania is therefore interested in sharing experience with the country. The Prime Minister invited the Israeli businesses to explore business opportunities in Lithuania, pointing out the readiness to offer tailor-made
individual conditions for each Israeli investor.

O kai Siuvėjas Skvernelis prisiūdins individualiai sukirptų kostiumų
kiekvienam
žydų 
investuotojui - anie ims lėkt Lietuvon Lėktuvon.
Kubiliai dabar irgi Siuvėjai.
Audrius Kubilius buvo Individualų Investuotojo Kostiumą „Barclays"
pasiuvęs.





















2019-01-27

China: We Can!


Китай показывает свою технологическую зрелость.


Россия, конечно, космическая держава, но в жизни все динамично и сейчас наша роль уже не первая.

Китай еще 10 лет назад продемонстрировал свою технологическую, военную зрелость: они разбили ракетой свой спутник на высоте 800 км - это была демонстрация.

Они показали, что они могут.

И они постоянно показывают свой флаг.

Каждый год они делают серьезную политическую заявку: вот никто не смог, а мы сделали.

Made In China