2018-05-26

Šiandien Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje










P.S. Mūsų valdžia su mumis elgiasi šitaip,


tik ne 2, bet jau 3 „antpirščius" naudoja (trečiasis atsirado ne per seniausiai),

Tikrai būtų įdomu surasti mūsų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo pačioje pradžioje sumaniusį/sumaniusius tuo metu vieningą Laisvės Kelyje stovėjusią Lietuvą perskelti į dvi Lietuvas: vieną „pririštą" prie MMA, o kitą - prie, spėju, nuo tų laikų taip ir nedidinto BMA, šiandien pavirtusio vidutiniu valandiniu Europos Sąjungos, kurioje atsidūrėme, atlyginimu.

Tikrai įdomu būtų sužinoti šito/šitų Lietuvos skėlimo į dvi Lietuvas sumanytojo/sumanytojų motyvus.

P.P.S. Kviečiu ateiti pas mus:

www.lietuvosvisuomenestaryba.lt   

Luminor bankui reikia klizmos


Užstrigo...

2018-05-25 17:09
Lietuvoje veikiantį „Luminor“ banką užklupo rimti nemalonumai. Jo klientams ir penktadienį nepavyko atlikti pervedimų eurais į kitus bankus. Sutrikimai bus šalinami visą savaitgalį.

Nuo gegužės 24 d. 11 val. „Luminor“ banke sutrikęs „Luminor|DNB“ padalinio klientų išeinančių ir įeinančių pervedimų eurais į kitus Lietuvoje ir užsienio šalyse registruotus bankus vykdymas, taip pat ir tarp „Luminor|DNB“ ir „Luminor|Nordea“ sąskaitų. Mokėjimai „Luminor|DNB“ viduje vyksta įprastai.

2018-05-25

Bankų reikalus SWEDBANK vyr. ekonomistas nelabai žino


Gal jam, „Švedbankio" „kalbančiajai Švedbanklandijai galvai", ir nesako, kokie tie tikrieji bankų reikalai?
Juokinga?


Kitką
išmano.


„Kriptovalymas“ iš WashingTon'o


WashingTon...

Washing
Washing!

JAV investuotojų apsaugos organizacijos paskelbė masinę „Kritptovalymo programą“, kuri buldozeriu ėmė kovoti prieš dešimtis kriptovaliutas ar žetonus (ICO) platinančių organizacijų. Bent dvi Lietuvos programuotojų komandos atsidūrė „juodajame“ sąraše: dalis gavo įspėjimus nedelsiant nutraukti veiklą ir pasiaiškinti, joms skirtos baudos, gresia ir kiti teisiniai nemalonumai. „Baltic fund“ kūrėjas Marius Pareščius apimtas nuostabos – jis JAV net nesiūlė savo žetonų.
Šiaurės Amerikos vertybinių popierių administratorių asociacija (NASAA) (in Kanzas:(()
pasiskelbė pradėjusi koordinuotą kovą prieš neteisėtus kriptovaliutų platintojus. Tai kol kas didžiausia teisinių priemonių programa, kurių ėmėsi JAV ir Kanada, bei atskiros valstijos, kad pažabotų „apgaulingus pirminius žetonų platinimus (ICO), su kriptovaliutomis susijusius investicinius produktus, ir tuos asmenis, kurie už jų stovi“, nurodo organizacija.

Bent du projektai, prie kurių prisideda lietuviai, yra organizacijos sudarytame sąraše – žinomo IT saugumo eksperto Mariaus Pareščiaus vadovaujamas „Baltic Fund“, kviečiantis investuoti į startuolius regione, taip pat finansų valdymo platforma „ORCA Alliance“, kuri, nors registruota Estijoje, turi komandą ir Lietuvoje.
Lietuvių projektai atsidūrė šalia kitų kriptovaliutų rinkos žaidėjų: sąraše taip pat „Binance Limited“, „Poloniex“, „Coinbase“ ir kiti.

M.Pareščius liko šokiruotas – „Baltic Fund“ baudos skirtos už tai, ko jo fondas net nedarė.

O „ORCA Alliance“ projekto įkūrėjai patikina, kad jokių sankcijų jiems neskirta, tik su Kanados institucija aiškinamasi dėl per klaidą pasirodžiusios pavienės reklamo

„Sukčiai, vis plačiau išnaudojantys kripto-ekosistemą, yra reikšminga grėsmė investuotojams JAV ir Kanadoje, ir NASAA nariai yra įsipareigoję kovoti su šia grėsme. Nepaisant serijos viešų įspėjimų iš vertybinių popierių reguliatorių visais vyriausybiniais lygmenimis, kripto-nusikaltėliai turi žinoti, kad valstybės ir provincijų reguliatoriai imasi greitų ir veiksmingų priemonių, kad apsaugotų investuotojus nuo jų schemų ir sukčiavimo“, – teigia NASAA prezidentas Josephas P.Borgas.
Kare kaip kare.





Valdžios Pelkė


čia
bešnekėt...

2018-05-25 07:39

195.182.82.90 LTU

17 WEKS

Manau nėra vietos kur įdurus nesmirdėtų
2018-05-25 07:35

88.119.39.79 LTU

16 AR NEMANOTE KAD VISUOMENEI

reikia iš politikų ne pažymų o pajamų turto deklaracijų už kokia paskutinius 10 metų?
2018-05-25 07:31

88.119.120.72 LTU

15 UŽTENKA

pilstyti iš tuščio į kiaurą. Kai parodys pažymas be juodų užtušavimų , va tada ir pakalbėsime. Laukiu , nesulaukiu TO momento
2018-05-25 07:20

37.201.227.33 DEU

14 VOKIETUX

Visa tai yra blogis. Visi jie susitepe nesvariais zaidimais, sedi valdzios aparate ir nera ju kam bausti. Tai yra auksciausias korupcijos modelis ir niekas cia nieko nepadarys tol, kol visi isstips...
2018-05-25 07:19

88.118.134.206 LTU

13 JIE

prie lovio visi vienas kitam trukdo...
2018-05-25 07:14

90.131.42.172 LTU

12 MANAU KAD TOS PARTIJOS VADOVAS

Kreipesi paviesinti pazymoje uztusuotus asmenis ne del to, kad norejo suzinoti, kas dedasi partijoje, o todel, kad suzinoti , ka zino VSD. Tokia versija skambetu itikinamiau.
2018-05-25 07:12

82.17.135.119 GBR

11 ZALIOJO TILTO VAIDUOKLIS

stokit eilen valdzios mankurtai-ant tilto vietu per mazai....
2018-05-25 06:53

78.58.78.122 LTU

10 MANAU

kad šis straipsnis labai ,,suveltas".net neaišku kas ir kam trukdo,ar trukdė? Rašyta tik tam ,kad parašyti...,o sudėtos visos ,,nuogirdos,spėliojimai ir nuotrupos".... ,,kas būrų,-jeigu būtų"? Žodžiu straipsnelis niekinis.... Gal autoriui reiktų geriau žinoti ,ką nori parašyti...
2018-05-25 06:50

90.149.116.196 NOR

9 KAM

Lopams konservatoriams ir Lietuvos vergams daugumai.

Mūsų Teisinėje Valstybėje šitokių „slaptų" pažymų su dalimi užtušuotų pavardžių paviešinimas kažin ar ką nors bestebina.

Lietuviai Ir Žydai Briuselyje


1. Žydų rabinai Briuselyje apdovanojo lietuvius












apšmeižusią




















Rūtą Vanagaitę.

2. Lietuvių žyniai Briuselyje apdovanojo pasakiusius tiesą
apie Žydų įsigalėjimą Lietuvoje.

1. - realybė, o 2. - išrodo lyg utopija, mat, Lietuva pavirto Europa = Žydopa.





Russia quietly conducted the world's longest surface-to-air missile test


8 hours ago
Russia quietly conducted the world's longest surface-to-air missile test, according to sources with direct knowledge of U.S. intelligence about the weapons program.

The S-500
surface-to-air missile system successfully struck a target 299 miles away.

Russia claims that the ground-based missile system is capable of intercepting hypersonic missiles, drones, aircraft as well as stealth warplanes like the F-22 and the F-35.


2018-05-24

Mergelių Gūbrys


«Мерге́левая гряда́» (другие названия, встречающиеся в СМИ — «Украинские пирамиды», «Луганский стоунхендж»[1] — комплексный геолого-археологический объект. Собственно к названию «Мергелевая гряда» относится его геологическая, природная составляющая, а именно обширное каменистое плато, сформированное выветрелыми аргиллитами и известняками. Кроме того, в высокой водораздельной части расположена цепочка археологических объектов — курганных могильников бронзового века. «Мергелевая гряда» расположена неподалеку от села Степановка Перевальского района Луганской области. Возраст курганов — около 5 тысяч лет, предварительная датировка геологической платформы — более 10 млн лет.
«Мерге́лева гряда́» (інші назви, що зустрічаються у ЗМІ — «Українські піраміди», «Луганський стоунхедж»[1], «Друга Китайська стіна»[2]) — археологічна пам'ятка бронзової доби, розташована неподалік села Степанівка Перевальського районуЛуганської області. Вік пам'ятки — близько 5 тисячоліть.

Merheleva Ridge (UkrainianМергелева гряда, also transliterated Mergeleva, literally "Marlstone Ridge", "Marl Ridge") is the site of an Eneolithic temple and burial complex consisting primarily of four large stone mounds or kurgans situated near PerevalskLuhansk oblastUkraine, about 30 km to the west-to-southwest of the city of Luhansk. "Merheleva" is the Ukrainian adjective from the word merhelmarlstone, which is a type of limestonecommon in the region.[1] 

Etymology

marl +‎ stone

From Old French marle from Late Latin marglia, diminutive of marga (marl).[1]

  1. girl


Norma II

Vergijos laikų norma.



Bankų Tarnas Gąsdina


Vai vai!
Šitie rašo,
Didžiojo Ketverto.

Klausimėlis: o kiek elektros energijos suvartoja Pasaulio Bankai ir Pasaulio Vyriausybės?

O KIEK VISO KITO?

Kodėl klausiu?

Todėl:

Didieji bankai nori sugriauti bitkoiną kol jis dar nesugriovė jų pačių.

Bitkoinai, "žmonių (liaudies) valiuta", turi pakankamą potencialą tapti naująja valiuta, nekontroliuojama didžiųjų vyriausybių ir didžiųjų bankų.

Šitaip rašo Forbes.com:

SEP 14, 2017
Why Big Banks Attacked Bitcoin


Big Banks want to destroy Bitcoin before it destroys them.

Bitcoin, the “people’s currency,” has the potential to become a new currency, free of the control of big governments and big banks.

That’s why they both want to limit this potential. Each one in their own way. Big governments by stepping up regulations of Initial Coin Offerings (ICOs) and by shutting down cryptocurrency exchanges, as the Chinese government has announced recently, crushing cryptocurrencies.

Rūtai Vanagaitei - prizas Briuselyje


2018-05-23
Rūtai Vanagaitei – Europos rabinų konferencijos apdovanojimas Briuselyje

Europos rabinų konferencija (ERK)* nusprendė, kad šiemet prestižinį Rabino Moshe Roseno apdovanojimą įteiks lietuvių rašytojai Rūtai Vanagaitei.
Pono Zuroffo įstaiga atsirado po
1971-jų.


* Akivaizdu: Europa = Žydopa

Romantiškoji Istorija Ūdijoje


Štai
ji,
Ūdijoje...