2018-08-11

CIA: China Is A Superpower


China is waging a 'quiet cold war' against the US and wants to overtake it as a superpower, CIA official warns
China has waged a modern cold war against the US and is determined to overtake it as a superpower, a CIA official has warned.

Speaking at the Aspen Security Forum on Friday, deputy assistant director of the CIA's East Asia Mission Center Michael Collins 
 
said that Chinese President Xi Jinping was exploiting 'all avenues of power' to overtake America.

'By their own terms and what Xi enunciates I would argue by definition what they're waging against us is fundamentally a cold war, a cold war not like we saw during the Cold War, but a cold war by definition.

'A country that exploits all avenues of power licit and illicit, public and private, economic and military, to undermine the standing of your rival relative to your own standing without resorting to conflict.

'The Chinese do not want conflict,' he said.

Acapulco News

Acapulco...


Aseguran casi 2 toneladas de presunta cocaína frente a Guerrero
Tuos "1,860 kilogramos del polvo blanco con características similares a las de la cocaína" šitokiu laiveliu
vežė.

Bulvė Tauriau Už Bananą


Taurė.

Bulvė.


2018-08-10

Kiečiausi Narkomanai


„Gold FM" ką tik prikarksėjo, kad norvegai savo užkietėjusiems narkomanams heroiną dalins nemokamai.

Karrrr!
Kar karrr!!

Norvegai - „kieti" narkomanai: pagal mirtingumą nuo perdozavimo atsilieka tik nuo estų ir žuvėdų.

Pastarieji, beje, su savo švedbankiais
pas mus Lietuvon Tėvynėn būtent per Estiją sulindo.

2015-10-20

Oslas ir Bergenas – du didžiausi Norvegijos miestai, kurių valdžia siūlo būdą, kuris turėtų sumažinti narkomanų mirčių skaičių. Tam kad šis tikslas būtų pasiektas reiktų pritarti gana netradicinėms priemonėms.

Kaip pranešė portalas thelocal.no, artimiausiu metu nuo narkotinių medžiagų priklausantiems žmonėms nemokamai turėtų būti pradėtas dalinti heroinas.

Šį žingsnį skatina žengti Osle ir Bergene vietos rinkimus laimėjusi Darbininkų partija. Tai būtų nauja narkotikų ir narkomanų suvaldymo politika, apie kurią nuomonę šiuo metu visos naujai išrinktos partijos.

Politikai taip pat svarsto vėl atidaryti specialius kambarius, kur narkomanai saugiai galėtų vartoti narkotikus. Tokie kambariai Norvegijoje veikė kurį laiką, tačiau politikai 2012-aisiais juos nusprendė uždaryti.

Norvegija yra antroji po Estijos, kur miršta daugiausiai žmonių nuo perdozavimo.

Kam šį verslininką „Aras" šitaip?
A..., supratau!

Jam reikėjo mūsų BVP* didinti**,
o jis - Norvegijos...

Norvegų narkomanai išties kieti: „pramušė" sau nemokamą heroiną!

O, sakykit, Norvegijos valdžia iš kur ims tą heroiną?

Ar už mokesčių mokėtojų pinigus pirks iš ... narkotikų prekeivių?
Allegations of CIA drug trafficking

The Politics of Heroin: CIA Complicity in the Global Drug Trade


How the heroin trade explains the US-UK failure in Afghanistan

A Conspiracy Theory That Became a “Conspiracy Fact”: The CIA, Afghanistan’s Poppy Fields and America’s Growing Heroin Epidemic

Vadinasi, jei valstybė labiau paišlaidaus – BVP paaugs. Pažiūrėkit, kaip šneka Lietuvos bankas:
Šiemet ir kitąmet prognozuojamas truputį didesnis BVP augimas: numatomas spartesnis eksporto ir valdžios sektoriaus vartojimo išlaidų augimas, kurių didinantį poveikį iš dalies atsveria lėčiau augančios investicijos.
O kada tos valdžios sektoriaus vartojimo išlaidos bus apmokėtos, juk nesvarbu, tiesa?
Svarbu, kad tos išlaidos daromos.

** Nuo šiol daugelis nelegalių veiklų – prostitucija, narkotikų platinimas, cigarečių bei kitų prekių kontrabanda – bus pripažįstamos ekonominėmis ir turės būti įtrauktos skaičiuojant BVP. R.Danisevičiaus nuotr.

P.S. „Neįtikėtina, ką vienas žmogus gali padaryti kitam. Patikėkite, net po daug darbo metų tai – šokiruoja“.

Landynės Ubagus Skraidinsim Vilniun?


„Gold FM" ką tik prikarksėjo, kad skelbiamas konkursas aviakompanijoms organizuoti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Landynės City.

City:

From Middle English cite, borrowed from Old French cité, from Latin cīvitās (citizenrycommunity; a city with its hinterland), from civis (nativetownsmancitizen), from Proto-Indo-European *ḱey- (to lie down, 
settle; home, family; love; beloved). Cognate with Old English hīwan (members of one's household, servants, plural). See heweDoublet of civitas.
Displaced native Middle  English burghborough (fortified townincorporated city) and stedstede (placestead; city).

Valstybė finansuos „gyvybiškai svarbų“ maršrutą į Londono Sitį
Valstybė parems aviakompaniją, kuri užtikrins skrydžius į Londono Sitį 6 kartus per savaitę (ten ir atgal). Parama skiriama motyvuojant, kad tai yra gyvybiškai Lietuvai svarbi kryptis. Kiek pinigų skirs Vyriausybė, neįvardijama, tačiau Vilniaus savivaldybė jau pasiskelbė, kad per trejus metus prisidės prie maršruto 2,1 mln. eurų.

Šitaip šneka ne bet kas, o


viarslo diurnalistė.

Susisiekimo ministrą pavaduojantis aplinkos ministras Kęstutis Navickas ir ūkio ministras Virginijus Sinkevičius pasirašė įsakymą, kuriuo yra numatoma parama aviakompanijai už skrydžio iš Vilniaus į Londono Sitį organizavimą. Kokio tai dydžio parama, nėra nurodoma, tačiau įsakyme skelbiama, kad Vilnius-Londono Sitis yra šalies „ekonominei ir socialinei plėtrai gyvybiškai svarbus maršrutas.“

„Manau, kad tai yra geras maršrutas, ypač dabar, kai įsibėgėja „Brexit“.

Tai mums dabar turėti ryšį su Londonu, su Sičiu, kur telkiasi visi finansai, tame tarpe, finansų centrai, kurie telkiasi europiniame lygmenyje, tai mums ta idėja yra laiku ir gerai“, – 15min sakė V.Sutkus.

„Kaip žinia, darbo vietos keliasi iš Londono į žemyninę Europą, Lietuva galėtų pretenduoti į dalies tų darbo vietų perkėlimą pas mus. Manau, kad tau tikrai prasminga“, – sakė verslo atstovas. Jo manymu, ilgainiui Londone dirbantys finansų specialistai galėtų persikelti į Lietuvą. „Tam, kad jie persikeltų į Lietuvą ir steigtų čia savo biurus, reikia su jais palaikyti ryšį, reikia su jais bendrauti. Tam ir reikalingi skrydžiai. Ilgainiui jau bus matyt, ar tie centrai persikels čia. Manau, kad dalis vis tiek liks Londone, dalis persikels į žemyninę Europą. Duok Dieve, kad daugiau jų atsirastų Lietuvoje“, – kalbėjo V.Sutkus.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius taip pat apsidžiaugė Susisiekimo ministerijos sprendimu ir pranešė, kad pinigų maršrutui skirs ir Vilniaus savivaldybė. Per trejus metus skirs 2,1 mln. eurų.

„Viena esminių sąlygų, kad Vilniuje rastųsi dar daugiau gerų darbo vietų ir tarptautinių įmonių – geras miesto pasiekiamumas oro maršrutais, ypač svarbus patogus tiesioginis susisiekimas su Londonu“, – savo feisbuko paskyroje rašo sostinės meras.
Ir ką mes tokiems savo „darbdavių vadovui" ir mūsų išrinktajam,
ketinantiems mūsų pinigus švaistyti (lyg pigių skrydžių bendrovių nebūtų) pasiskraidymams Landynėn????*

O kam šitie avigalviai mums reikalingi?
A?
Imtų pavyzdį Landynėn sulindę migrantai iš padorių žmonių:

Не мог тут жизнью насладиться
Работа много, два жена…
Но в Лондон на железной птице
Лечу смотреть чужой страна.

Иду-бегу по Пикадилли,
Налево Сохо, ей-же-ей…
А вы на лыжах не блудили
В квартале красных фонарей?

Моя, представьте, заблудился,
Но всюду привечаем был.
И смысл, однако, появился,
А вот какой – моя забыл.

Но наши – на порядок лучше!
К тому же – меньше говорят…
И мой великий и могучий
Вернулся в целости назад.

** Padorūs tai tie, kur šonuose nuotraukoj.

O tas kur vidury - ar neprimena pacuko?



Durneliams - DurnoPedija


Pacukai arba malonybiškai pacukėliai - gi gatviniai chuliganai, kaip įprasta, užsiimantys smulkiais plėšimais, vagystėmis, muštynėmis ir panašiai, nebrendylos, dažniausiai nuo keliolikos iki kokių 20-25 metų, ilgainiui besiburiantys į įvairias nusikalstamas gaujas ir tampantys banditais ar netgi bandiūgomis.

Bendri bruožai

Dažniausiai pacukavimas prasideda dar labai ankstyvame amžiuje, sulaukus vos 10-12 metų: mažamečiai užsiima vagystėmis, atimdinėja pinigus bei mobilius telefonus iš bendraamžių ar jaunesnių bendramokslių, po kiek laiko ima prekiauti narkotikais. Ilgainiui tai perauga į kioskelių plėšimus, kartais - vagystes iš butų, bet dar dažniau - vėlyvų praeivių apiplėšinėjimus miestų užkampiuose: šituo jau užsiima kokių 18-20 metų amžiaus pacukai.

Smarkiai vyresnių pacukų nelabai ir būna, mat dalis pacukų neišgyvena daugiau 25 metų, tiesiog žūdami avarijose bei nelaiminguose atsitikimuose, kiti susižaloja per visokias muštynes ar panašiai, gi dar keliasdešimt procentų tiesiog prasigeria, tapdami eiliniais bomžais, dalis laiku susipranta mest šitą užsiėmimą po pirmų susidūrimų su teisėsauga, dar kiti gi lieka sėdėt kalėjime. Ir tik mažiau, nei 1 procentas atsargiausiųjų, gudriausiųjų, labiausiai vengiančių viešumos ir visokių muštynių sugeba išlikti, ilgainiui prasimušdami į tų pačių pacukų vadukus, taip tapdami rimtais nusikaltstamo pasaulio veikėjais.

Pacukų psichologija

Pacukų psichologija yra labai paprasta, su jais susidūrus, svarbu neužmiršti kelių esminių faktų:

Pacukas yra atsargus, jis žino, kad auka gali būti pavojinga, todėl susidūrimo pradžioje visada tikrinasi, ar verta prasidėti
Pacukas yra labai patyręs muštynėse, net jei lankote karate pamokas, esate tik mėgėjas, tuo tarpu pacukas - dažniau profesionalus praktikas.
Pacuko intelektas yra juntamai žemesnis nei vidutinis, būtent todėl pacukas ir yra pacukas
Pacukai yra giliai įtakojami instinktų, būdingų ir bezdžionėms, o šie sako, kad auka turi atiduoti viską, nes yra silpnesnė
Pacukų gaujose yra labai ryški hierarchija, stipresni yra vadai, silpnesni jų bijo
Pacukai visada turi vadeivą, kuris, tiesa, laikosi atokiau - nes yra gudresnis už kitus

Kaip matome, viskas labai paprasta. Praktika rodo elementarų dalyką: jei pacukai puola jus, pasipriešinimas gali būti jums pavojingas. Tačiau jei jūs puolate pacukus pirmas, šieji jumyse instinktyviai pripažįsta pavojingesnį asmenį, esantį hierarchiškai aukščiau, kitaip tariant, vadą, kurio reikia bijoti ir nuo jo bėgti. Svarbu ir tai, kad bet koks jūsų geranoriškumas ar gailestis bus suprastas tiktai kaip jūsų silpnumas. Ir tiktai kraštutinai žiaurus ir visiškai negailestingas elgesys parodys, kad esate už juos stipresnis.
 
 Ganėtinai išvystytas atvejis, pacukas vyresnio amžiaus ir aiškiai užsėdęs ant kažkokių narkotikų, tad kaip sakant, visame gražume, ar kaip čia geriau pasakyt, o veidas tai toks, entelektas tik šviečia...

Stengės stengės DurnoPedija, o nepavyko pavaizduot pacuką...

Pacukai ir Pacai


Mykolas Kazimieras Pacas,

1658 m. karališkasis pulkininkas, 1659 m. paskirtas lietuviškojo dalinio vadu ir etmono pavaduotoju.

Jo rūpesčiu ir lėšomis padėkai už Liubomirskio maišto numalšinimą pradėta Vilniaus Petro ir Povilo bažnyčios statyba Antakalnyje

Tikrai?

Mišiose šįryt buvau šv. Petro ir Povilo bažnyčioj, mačiau ir laivelį, pagrindinėj navoj pakabintą, prisiminiau istoriją apie tai, kaip po 1655 08 08 mūšio Piromonte prie ir ant Žaliojo tilto prabėgus keletui metų, užpuolikų nusiaubtan Vilniun sugrįžę tame mūšyje LDK valstybingumą išsaugoję mūsų, LDK, kariai buvo susiruošę pakabint ant sausos šakos Lietuvos lauko etmoną Mykolą Kazimierą Pacą dėl negaunamų algų, o tasai meldės žadėdamas pastatyt bažnyčią, jei išvengs mirties, ir iš kažikur atsiradęs jo tarnas išgelbėjo, perkeldamas per Nerį valtele - tilto po 1655 08 08 taigi nebebuvo, tik 1674 m. pagal pulkininko Džovanio Fredianio projektą karališkasis dailidė Fickas jo vietoje pastatė naują tiltą....

Aš vis galvodavau ką tas laivelis reiškia taip aukštai pakabintas. 
Dabar jau man aišku.

Soldatai, vadinas, buvo tų laikų LDK kariai, už pinigus kariavo.

Kaip ir dabar.

Pabuvo mūsų soldatai be algų - ir turim Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią. 

O jei dabar sukiltų?

Ar mūsų atamanas vėl pastatytų dailiausią pasauly buožinyčią?


Grįžtam, vienok, į anuos laikus.

Po karo apgriautus pastatus 


įsigijo LDK etmonas Mykolas Kazimieras Pacas – vieną 1667 ir kitą 1673 metais – ir sujungė juos į vienus prašmatnius rūmus. 

Maskoliai, beje, 
Vilniuje išsilaikė iki 1661

Manot, žmonės nematė, kad tas pats Mykolas Kazimieras Pacas, kuris po 1655 08 08, Vilniun sugrįžęs bene 1662-aisiais, LDK kariams algų nemokėjo ir vos kilpos ant šakos išvengė, 1667-aisiais jau rūmus sau pirko?

Matė. 

Galėjo tokio Paco pavardė atrodyt tinkama didelei žiurkei pravardžiuot?

Galėjo.


Su kraliku/karaliuku lygiai taip pat atsitiko.

Tai ... dabar jau einam ... bankan:



Kaip vertinami žodžiai „pacukas“, „pacas“?

Pacukas, pacas – senosios svetimybės, dabar vartotinas žodis žiurkė (žr. kn. „Kalbos patarimai. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas“, Vilnius, 2013, p. 86).

Senosios tarmėse vartotos svetimybės neteiktinos viešojoje kalboje, įmonių pavadinimuose, prekių ženkluose. Jos įmanomos meninio ar publicistinio stiliaus tekstuose kaip motyvuota stilistinė priemonė (žr. ten pat, p. 70).

Kaip nevartotinos svetimybės žodžiai pacukas, pacas teikti ir 2005 m. „Kalbos patarimų“ knygos „Leksika: skolinių vartojimas“ leidime (p. 82).

Žiurkė...

Neišmano bene tie konsultacijų bankininkai apie lietuvių kalbą?

žiùrkė sf. (1) KBII93, K, LsB276, J.Jabl, Rtr, Š, DŽ, NdŽ, KŽ, žiurkė̃ (4) Šl; Lex69, R286, 382, Sut, N, M, L, LL247, E, ŠT175, ŽŪŽ114
2. pelė: Žiùrkėm vadindavo tas mažyles, o dideles – tai pacukais Rm. Klėty priviso žiùrkių, pacukų, – reiks, matyt, užduot ko, kad išdvėstų Sml. Žiùrkių, pacų kas – galia i trobą sugraužti Rdn. Grūdus žiùrkės išėdė, išnešiojo Ėr. Šiaudų kūly žiùrkė vaikus atsivedė Grz. Žiùrkių į staldį daug yr Rsn. Turiam slastus, kur žiùrkes gaudo Sd. Žiùrkės eina kaip pastipusios Sd. Matau – šnabžda viskas, žiùrkės čia ir eina Rsn. Žiùrkės numūse daug iškados padaro Pln. Vienos [bitės] neišbuvo – žiùrkė įlindo, neužkaliau Krž.
Žiū -


kokis pacukas!


:(((

Gyvenkite Napoleono Bonaparto Rezidencijoje!



Nes prancūzai turi savigarbos?

Dega Gėjus


Baisus dalykas...


Finansinės Bėdos


Kalbama, kad ji turėjo finansinių bėdų...
Ji - tai „Mis Didžioji Britanija 2009“
Sophie Gradon (32 m.)

Finansinės bėdos...
O ką pasakys Tikrieji Žalgiriečiai?


2018-08-09

Ne Pacų ViešButyje "Pacai" - NeViešas Renginys


Wiesz?

Ole!
Vilniaus širdyje duris atvėrė „Pacų“ viešbutis, prieš kurio prabangą nublanksta kiti
Žinių, kad R.Abramovičius su palyda galėjo apsistoti prabangiame „Pacų“ viešbutyje ir nupirko visus viešbučio numerius, 15min gavo dar antradienį. Antradienio vakarą priešais viešbutį lūkuriavęs 15min fotografas Lukas Balandis stebėjo nemažą sujudimą. „Pacų“ prieigose zujo daugybė apsaugininkų, jie tarpusavyje bendravo anglų kalba. Fotografas patraukė vieno apsaugininko dėmesį – jis priėjo ir pasiteiravo, kiek valandų. Tačiau viešbučio direktorė Giedrė Rozmanaitė trečiadienį 15min griežtai atsisakė ką nors komentuoti.

„Pacų“ viešbutis pastarosiomis dienomis buvo itin griežtai saugomas – ne tik į patį viešbutį, bet ir į jo viduje esantį kiemą niekas negalėjo pakliūti. Tamsintais langais prie viešbučio atvažiuojantys mikroautobusai svečius išleisdavo prie pat įėjimo. Vienas automobilis, kuomet prie viešbučio atvyko 15min žurnalistas, buvo matyti ir kiemo viduje, kur tuo metu svečiai kaip tik pietavo.

Nors apie verslininko apsilankymą niekas kalbėti nenorėjo, jį galiausiai išdavė lėktuvo registracijos numeris. Anglų kalba leidžiamo laikraščio „Haaretz“ redaktorius A.Scharafas gegužę skelbė, kad būtent šiuo lėktuvu, kuris stovėjo Vilniaus oro uoste, į Izraelį atskrido šios šalies pilietybės tuomet dar tik siekęs verslininkas.
Šį lėktuvą aptarnauja privačių skrydžių kompanija „Global Jet Luxembourg SA“.

Oligarcho lėktuvas iš Vilniaus oro uosto pakilo ketvirtadienio popietę.

Trumpa Pacų rūmų istorija

Pagal A.R. Čaplinsko ir T. Dambrauskaitės tyrimus, nuo XV amžiaus pabaigos šiuos pastatus valdė didikai Astikai.

Anūkas Grigas Astikas iššvaistė šeimos turtus ir užsiėmė netikrų pinigų kaldinimu.

Apkaltintas tėvynės išdavimu, Astikas buvo nukirsdintas Vilniaus Rotušės aikštėje, o pastatus karalius Steponas Batoras konfiskavo.

Toliau istorija pasakoja, kad XVI amžiuje šioje vietoje stovėjo du pastatai, kurių vienas priklausė didikams Sluškoms, paskui kanauninkui Ambroziejui Beinartui.

XVII amžiuje pastatai labai nukentėjo per karą su Maskva. 
Po karo apgriautus pastatus įsigijo LDK etmonas Mykolas Kazimieras Pacas – vieną 1667 ir kitą 1673 metais – ir sujungė juos į vienus prašmatnius rūmus.

Pacų rūmai dalimis nuolat buvo nuomojami gyventojams ar komercinei veiklai.

Štai XVIII a. pabaigoje – XIX a. pradžioje rūmų antrame aukšte buvo apsistoję didikai Tyzenhauzai ir kiti bei aukšti carinės valdžios pareigūnai, kaip generalgubernatorius Benigsenas.

Pirmąjame aukšte kūrėsi įvairūs amatininkai, pirkliai ir prekeiviai, įskaitant konditerį Janą Dawatzą ir vaistininką Teofilį Jendę.

Tuo pačiu rūmai turėjo reprezentacinį vaidmenį, čia apsistodavo visi įžymūs į Lietuvą atvykstantys karaliai ir valstybių vadovai, įskaitant Rusijos carą Petrą I, Prancūzijos imperatorių Napoleoną ir Rusijos imperatorių Aleksandrą I.

Keletą amžių iš eilės šie barokiniai rūmai buvo viena didžiausių Vilniaus puošmenų – atrestauruoti ir padabinti tų pačių italų architektų, dailininkų ir skulptorių, kurie sukūrė Vilniaus Antakalnio šv. Petro ir Povilo bažnyčią ir Pažaislio vienuolyną Kaune, dar vadinamus baroko architektūros perlais.

Architektas Giovanni Battista Frediani sukūrė ir daugelį kitų barokinių pastatų, įskaitant Sapiegų ir Sluškų rūmus, o skulptorius Giovanni Pietro Perti bei tapytojas Michelangelo Palloni buvo žymūs Florencijos meistrai, dirbantys Vilniaus didikams.

Nors XVIII a. vidurio Vilniaus gaisrai ir po to sekusios Pacų rūmų rekonstrukcijos (ypač po to, kai pastatas pateko į Rusijos ir kitų kariškių rankas) daug šių barokinių šedevrų sunaikino, tačiau rekonstrukcijos metu buvo atgaivinta ir išsaugota nemažai intriguojančių istorinių detalių. Istorikų teigimu, Liudvikas Pacas, perėmęs rūmus iš giminaičių, ėmėsi rekonstrukcijos, ir menotyrininkė Dalia Klajumienė teigia, apie 1812 metus pastatas įgijo tuo metu madingą klasicitinį pavidalą, atsiskleidžiantį per atidengtą sienų tapybą

Nors XVIII a. vidurio Vilniaus gaisrai ir po to sekusios Pacų rūmų rekonstrukcijos (ypač po to, kai pastatas pateko į Rusijos ir kitų kariškių rankas) daug šių barokinių šedevrų sunaikino, tačiau rekonstrukcijos metu buvo atgaivinta ir išsaugota nemažai intriguojančių istorinių detalių. Istorikų teigimu, Liudvikas Pacas, perėmęs rūmus iš giminaičių, ėmėsi rekonstrukcijos, ir menotyrininkė Dalia Klajumienė teigia, apie 1812 metus pastatas įgijo tuo metu madingą klasicitinį pavidalą, atsiskleidžiantį per atidengtą sienų tapybą ir kitas detales.

Liudvikas Pacas buvo paskutinysis rūmus valdęs Pacas. Didikas prisidėjo prie 1831 metų sukilimo prieš Rusijos carą,
ir po jo numalšinimo, išsigandęs represijų, pabėgo į Ameriką.

Jo pastatai buvo nusavinti ir atiteko Rusijos kariniam štabui. 1915 metais, Pirmojo pasaulinio karo metu, pastatą perėmė vokiečiai, nuo 1920 iki 1930 metų rūmus valdė lenkų kariškiai, o po Sovietų okupacijos čia įsikūrė sovietiniai kareiviai. Paskui daugelį metų pastatas buvo naudojamas įvairioms administracinėms reikmėms.

..............................................................................................................................................................

LŽB pirmininke Faina Kukliansky naujienų portalui „Delfi“ pakomentavo:

„Labai malonu buvo pabendrauti su ponu Abramovičiumi. Jis lankydamasis Vilniuje labai domėjosi žydų bendruomenės gyvenimu, aplankė Vilniaus choralinę sinagogą. Ponas Abramovičius didžiuojasi savo litvakiškomis šaknimis, o mums visada malonu sulaukti Vilniuje besilankančių litvakų.”
Kitam FilaDelfijui kitaip sekėsi:

Ketvirtadienį Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky 15min sakė trumpai susitikusi su R.Abramovičiumi, tačiau apie ką jiedu kalbėjosi, ji pasakoti nenorėjo. 

„Aš su juo praleidau labai nedaug laiko, todėl pasakyti neturiu ką“, – nukirto ji. 

F.Kukliansky vėliau prasitarė tik tiek, kad R.Abromavičius domėjosi Taurage, iš kurios yra kilę jo seneliai. 

Tačiau ar per viešnagę Lietuvoje jis buvo nuvykęs į Tauragę, bendruomenės pirmininkė sakė nežinanti. 

„Litvakas su litvaku visada turi ką aptarti“, – pokalbį baigė ji.

Tuo pat metu Lietuvoje viešėjo ir kitas žydų kilmės verslo magnatas Michailas Chodorkovskis.

Šią savaitę buvo surengta litvakų bendruomenės šventė, kurioje susirinko apie 70 žydų iš viso pasaulio






























Karūžas prie Žaliojo tilto



karū̃žas (chorąży, xopyжiй).

1. vaivada: Klementas pasimirė Telšiuose, pavieto karūžo laipsnyje būdamas.

2. vėliavininkas: Turėjo savo atskirus karūžus.

3. prievaizdas: Atein karūžas iš dvaro, varo žirgelius į dvarą.

Vakar prie Žaliojo tilto Vyčio vėliavą laikė

Petro Cidziko
karūžas, tas pats, kuris 1990 metų rudenį nešė mūsų Trispalvę per Lubianką
Maskvoje.

Jis ir paliudijo, kad 1950-aisiais, nukasant pilkapį
prie Žaliojo tilto, mūsų Laisvę 1655 08 08 apgynusiųjų palaikai niekadėjų įtaisytu konvejeriu nukeliavo Nerin.

KGB palaidojo juos senoviniu papročiu.

Ir nukeliavo jie pas ... ne, ne pas Abraomą - pas
Tetį.