2018-06-02

Smirdantis Olandas

Irgi skrajojo, bet neilgai:

išsodino, nes labai smirdėjo

Lietuvos pilių ir dvarų asociacija


2017 07 06

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos (LDPA)
naujuoju prezidentu išrinktas Gintaras Karosas.
Išmokų iš ES įsisavintojų 
asociacija?

Savo (Lietuvos) baudžiauninkų (dabartinių), taip ir negaunančių vienodų su EuroKongo
senbuviais išmokų už dirbamą žemę, NEGINA.



Frydrichas Vilhelmas III Tauralaukyje


Net 131 istorinė pilis ir dvaras trijose Baltijos šalyse atvers duris lankytojams šių metų vasarą. Tai naujas bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos dvarų asociacijų projektas, skirtas šių valstybių nepriklausomybės paskelbimo šimtmečiams ir Europos kultūros paveldo metams. Jo tikslas – pabrėžti dvarų, kaip kultūrinės, ekonominės ir regioninės raidos variklių, svarbą praeityje ir dabar.

Dwars.
Kunigystė.

Kultūra:)))
Klaipėdos mieste yra penki dvarai: Rumpiškės, Sendvario, Gedminų, Bachmano ir Tauralaukio, tačiau šiame projekte jie nedalyvauja.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos prezidentas Gintaras Karosas
prisipažino, jog nieko nežino apie Klaipėdos dvarus. Į klausimą, kodėl Klaipėdos dvarai nedalyvauja tarptautiniame projekte „Pažinkime Baltijos šalių pilis ir dvarus?“ jis atsakė: „Projekte dalyvauja tik asociacijai priklausantys 60 dvarų ir pilių. Neatsimenu, kad būtų kas iš Klaipėdos. Jeigu žinote Klaipėdoje dvarų – tai rekomenduokite, mes su jais susisiektume ir pasiūlytume prisijungti prie projekto. Dvarų tikriausiai turite?“

Atrodo, kad Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos prezidentui ir pačiam neprošal būtų pakeliauti ir susipažinti bent jau su Lietuvos dvarais.

Pirmasis rašinys skirtas Tauralaukio dvarui.

Prieš daugiau kaip du šimtus metų šioje teritorijoje veikė dvaro parkas, kuriame laiką leisdavo 1807-1808 m. Mėmelyje rezidavusi karališkoji šeima karalius Friedrichas Vilhelmas III
ir karalienė Luizė.
Jau tuo metu ten veikė kavinė, buvo sodinami medžiai, krūmai, gėlynai, veikė tokios pramogos, kaip karuselės vaikams, kėgliai ir kt.

Karališkoji šeima iškylauti į Tauralaukį plaukdavo laiveliu. Ten buvo ir prieplauka laiveliams, ir virvėmis tempiamas keltas. Iki šiol auga ir žaliuoja įspūdingas Luizės vardu pavadintas ąžuolas, o visa kita šlovinga praeiti užžėlė aukšta žole ir brūzgynais“, – kalbėjo leidėjas, tarptautinės paveldo organizacijos ICOMOS narys K. Demereckas.
Apeiginis aukų akmuo ant Dangės upės kranto – vienas paslaptingiausių ir patraukliausių objektų buvusio Tauralaukio dvaro parko teritorijoje. Prie jo vis dažniau užsuka tiek pavieniai lankytojai, tiek turistų grupės, kuršių istorijos ir kultūros populiarintojai. Klubo „Pilsots“ nuotr.
Taurė.

2018-06-01

Kalbėtojai ir Darytojai

Birželio 3 d. 14 val., Vilniuje, Mokslų akademijos salėje (Gedimino pr. 3), įvyks Sąjūdžio trisdešimtmečio minėjimo konferencija „Su Sąjūdžiu už Lietuvą!“.

Šis renginys yra ypač svarbi minėjimo programos dalis. Juo siekiama priminti Tautą telktis ir kilti į kovą už Nepriklausomybę įkvėpusią Sąjūdžio įkūrimo dieną istorinėje salėje vyravusią laisvės dvasią. Taip pat bus prisimintos to meto patriotiškos visuomenės keltos ir šiandien vėl tapusios aktualios Lietuvos išlikimo problemos bei puoselėtos dvasinio, moralinio ir politinio šalies atgimimo ir valstybės atkūrimo viltys.

Dalyvius sveikins LMA prezidentas akademikas Jūras Banys, kalbės Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio (LPS) Iniciatyvinės Grupės klubo pirmininkas Romas Pakalnis, LPS narys ir Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Radžvilas, sambūrio „Pro patria“ pirmininkas politologas Vytautas Sinica, publicistas Algimantas Rusteika, kalbininkė Sofija Jūratė Laučiūtė, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir kitų regionų besikuriančių forumų atstovai, sąjūdiečiai.

Dainuos Lietuvos mokslų akademijos choras.

Renginį transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.
Kalbės kalbėtojai.

Ir prieš 30 metų kalbėjo kalbėtojai.

Po to darbo ėmėsi Darytojai.

Ir pridarė....

2018-05-31

Lietuva Yra Reketuva

Lietuvos vardu prisidengusią mūsų valdžikę turiu omeny.

Pažiūrėkit, ką ji išdarinėja.

2018 05 24: ESU BOMŽAS:


2018 05 31: ESU NEBE BOMŽAS:
Kame fokusas?

Sudervės seniūnė čia „ne prie ko" - ji tik vykdo Lietuvos = Reketuvos įstatymus (pats, rudų durų belaukdamas jos autografo ant pirmojo, BOMŽO, popieriaus mačiau, kaip tekina lakstė su „iš viršaus" nusileidusia komisija).

JEI BŪČIAU UŽSISPYRĘS IR NESUMOKĖJĘS Lietuvos = Reketuvos Valstybiniame Registrų Centre* JO REIKALAUJAMŲ 50 EURŲ - BŪČIAU BOMŽAVĘS TOLIAU.

Ir būk gi toks naivus...

Įsivaizdavau, kad Lietuvos = Reketuvos valdžios kažką daro mūsų labui....

NIČNIEKO NEDARO!

TIK BAUDŽIA, APMOKESTINA, REKETUOJA, ŠMEIŽIA IR TYČIOJASI!

* Įdomi vieta tas Valstybinis Registrų Centras - jam lig šiol tebeatrodo, kad Lietuvoj tebėr maždaug 3,5 milijono gyventojų:)

P.S. Šiedu dokumentai atsirado Lietuvos = Reketuvos valdžios reikalavimu: mokesčius iš manęs Valstybinė „Sodra"
metų metais ėmė ir jokių tokių popierių nepasigedo, o kai atėjo laikas jai pačiai man mokėti - pasigedo, paprašė šitokių popierių:)))

Atseit, jei to nepadarysi - nemokėsim tau išvis, nors ir priklauso mokėti!

„Sodros" biudžeto ... perviršis



2017 m. valdžia vidutinę pensiją padidino 20 Eur:

Vidutinės pensijos padidinimui 2017 m. „Sodros“ biudžete numatyta papildomai skirti 167 mln. Eur. Šių milijonų skyrimas pensijoms didinti numatomą kitų metų „Sodros“ biudžeto perviršį sumažina perpus – nuo 63 mln. Eur iki bemaž 32 mln. Eur.

Kitais (šiais, 2018-ais) metais „Sodros“ pajamos viršys išlaidas, planuojama, 218 mln. Eur. Tai septyniskart didesnis „Sodros“ biudžeto perteklius, nei planuojamas šiemet.

Durnių Ir Buožinyčioj Muša

 Koks
Siur
Prizas!

O ko 
tikėjotės?
Štai dar vienas „herojus":))
Kodėl nei Mūsų Dalia, Nei Mūsų Valdas šito sukčiaus
aikštėn nevilko?

Kodėl EuroKongo 
teismui Strasbūre nebeužkliūva nei to amerikoniškojo CŽV kalėjimo statyba iš Vokietijos Frankfurto, nei to kalėjimo priklausomybė CŽV?

Gai ir Kubą dėl Guantanamo apibauduos?



Čiukčia Abramovičius


Tas pats.
Šitas Čiukotkos eksguberntorius, kai britkūs britai nebepratęsė jam savo vizos (kokie anttičiukčios!!) sėdo į savo privatų lėktuvą ir nuskrido ... ne į Čiukotką... bet į Izraelį!
Ir tas čiukčia gavo Izraelio pilietybę!

Ir šitaip čiukčia Abramovičius tapo turtingiausiu izraelitu...ir 10 metų nemokės mokesčių!

Еврей решил жениться на дочери чукчи. Родители его расстроились, но делать нечего — поехали неве­сту смотреть. Зашли в чум, увидели большую родню. Сара, мать жениха, тычет в бок его отца, Абрама:

— Ой, какие страшные…

Тут встает дядя невесты и говорит:

— Я в приданое племяннице даю стадо оленей.

Отец невесты:

— Я даю звероферму.

Дед:

— Я даю золотой прииск.

Тут Сара снова тычет Абрама в бок:

— Абрам, смотри, а ведь она на японочку похожа!

2018-05-30

Premjero Kratymosi Premjera


Šiandien:

Premjeras kratosi įtarimų: „Senukai“ man namo 
nepastatė
Ne „Senukai“,
o Augustinas Rakauskas.
O Premjeras - visą gyvenimą policininku dirbo.


Vakar Šilutėje


2018-05-29
Mados istorikas A. Vasiljevas (angliškoj Wiki nežinomas) Šilutėje ieškojo antikvariato, bet rado tik
„Humaną“.

O ką - nuubagėjusiai Lietuvai toji „Humana" - didelė paspirtis:)))


Šiandien VGTU

Šiandien VGTU vyko „Ateities inžinerijos" baigiamųjų darbų konkuras,

kuriame dalyvavo - nepabijosiu šito žodžio -
Lietuvos mokytojų ir moksleivių elitas.
Mano kuruojamą temą, „Bitkoinai: virtualiųjų valiutų technologijos", nederinusi šito veiksmo su manimi, „aukštesnioji valdžia" prijungė prie Verslo ir vadybos fakulteto „Investavimo" (suprantama, senaisiais, palūkaniniais pinigais) temos.
Priežastis paaiškėjo vėliau: „investuotojų" tebuvo vienas baigiamasis darbas, Vilniaus Licėjaus trijų moksleivių - Sergejaus Stomos, Mato Urbono ir Kotrynos Šalkauskaitės (tikrai, kaip pamaniau jų darbo pristatymo metu, gerų, stiprių moksleivių) -
atliktas praeitą savaitę „lūžinėjusio" „Luminor" banko žaidybinėj investicinėj platformoj: „Investavimo sprendimai „Luminor" platformoje".

Mūsų gi visi trys prizininkai baigiamuosius darbus padarė ir pristatė remdamiesi tuo, kas iš tiesų vyksta valiutų pasaulyje.

Taigi, 3:1.

Kažkodėl apdovanojant buvo paskelbta, kad skirtos dvi pirmosios vietos.

Sakau kažkodėl, nes ir apjungto su „investuotojais", ir mūsiškės, „bitkoinų" tematikos absoliuti pirmosios vietos laimėtoja (tą nusprendėme kartu su „investuotojais" - juk kartu vertinome darbus) Jono Basanavičiaus gimnazijos trečiokė Sandra Rukšėnaitė (mokytoja Rasa Juodviršienė) pristatė tokio lygio ir gylio tiriamąjį bei kūrybinį baigiamąjį darbą „Bitkoinai. Internetinė parduotuvė „OpenCard" ir apmokėjimas bitkoinais", kad tiesiog apstulbino. Kai paklausiau, kiek gi laiko ji „atidavė" savajam darbui, - ji atsakė: daug.
Antrąją vietą laimėjo Klaipėdos privataus licėjaus moksleiviai Arvydas Grublys ir Karolis Gramba (atvykę vieni, be savo mokytojos Ilonos Rupšienės), pristatę darbą „Kriptovaliutų  tendencijos".
Trečiuoju prizu įvertintas Pilaitės gimnazijos moksleivio Mariaus Zapiokino baigiamasis darbas tema „Virtualiųjų valiutų mainingas" (mokytoja Rasa Juodviršienė).
Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos moksleivija nepražiopso tikrų tikriausių revoliucinių pokyčių mūsų ir viso Pasaulio gyvenime.




Nacionalinio = Lochalinio


2018.05.30
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) šiuo metu ruošia išvadas apie verslų įtaką Lietuvos politinėms partijoms. Paviešintame juodraštyje nurodytos schemos, kaip net 2012 metais įsigaliojus draudimui finansuoti partijas, verslai toliau rado būdų užsitikrinti savo įtaką.
Atskleista, kokiomis schemomis verslai tūkstančiais finansavo politikus

Apie milijardus, juolab trilijonus kalba neina.

:)

:))
:)))



2018-05-28

Paminklas Batui


Štai jis.
14 декабря 2008, Мунтазар аль-Зейди бросил свои ботинки в американского президента Джорджа Буша во время пресс-конференции, проходившей в Багдаде. Его арестовали.
Суд приговорил Мунтазара аз-Зейди к трём годам тюремного заключения. После рассмотрения апелляции срок тюремного заключения был сокращён до одного года.

Тысячи человек вышли на улицы с требованием освобождения Мунтазара аз-Зейди. Стоит отметить, что Мунтазар аз-Зейди не поддерживал действий Саддама Хусейна. Его семья даже была арестована во времена правления Саддама.

После тюрьмы Мунтазар аз-Зейди продолжил заниматься своим делом — журналистикой. Он стал настоящей звездой на Ближнем Востоке.

(Arabicمنتظر الزيدي‎ Muntaẓar az-Zaydī; born 15 January 1979)[a] is an Iraqi broadcast journalist who served as a correspondent for Iraqi-owned, Egyptian-based Al-Baghdadia TV. As of February 2011, al-Zaidi works with a Lebanese TV channel.[1]
On November 16, 2007, al-Zaidi was kidnapped by unknown assailants in Baghdad.[2] He was also previously twice arrested by the United States Armed Forces.[3] On December 14, 2008, al-Zaidi shouted, "This is a farewell kiss from the Iraqi people, you dog", and threw his shoes