2018-10-13

Elertė Šimtalapiai


Seime pateiktos laikinosios komisijos, kuri tyrė LRT valdymą, ūkinę bei finansinę veiklą, išvados.

Tyrimas buvo įdomus. Dar ir dabar atsimenu, kaip teiravausi VPT specialistų, kas yra šimtalapiai, kuriems įsigyti LRT skyrė per 20 tūkst. eurų. Maniau, kad tai kokia nors įranga. Pasirodė, kad duonos gaminys. Taip. tiek LRT nusipirko pyragų. Ar buvo skanūs - netyrėme.
(Šypsena)
Ne tiek ir daug ta Elertė nusipirko - gal pusantros tonos tų totoriškų skanėstų.

Kiek čia tėra...

Jei kasdien po kilogramą - net 4 metams gal ir neužtektų.

O Elertė svetelius vaišint taigi reikia.

Pasipelnymas


pel̃nymas sm. (1)
1. K pelnyti 1: Prasidėjo sunki duonos pelnymo diena P.Cvir.
|
refl. NdŽ.
2. pelnyti 3: Kam pagal pel̃nymą (kaip kas pelnęs) užmokėti, atlyginti KII290.
3. nuopelnas: Duok, kad man gyvam esant ir mirštant pelnymas tavo plakimo man ant naudos pareitų brš.
įpel̃nymas sm. (1) įgijimas, pelnymas: O kur eit apie impelnymą, arba įgijimą, čystumo dūšios ir sielos, kuri yra brangesnė neg visas tasai pasaulis DP197.
nupel̃nymas sm. (1)
1. nupelnyti 2: Nupelnas, nupelnymas SD419. Apteisinami yra be nupelnymo, iš jo malonės BPII287. Nenaudingi ir niekam nederą ant nupelnymo malonės DK73.
|
refl.: Geras vardas turi man daug mažiau reikšmės nekaip jo nusipelnymas rš.
2. nuopelnas: Kad ir visi jo kentėjimus ir jo nupelnymą nieku verstų, tai nors ben tu nusiskubinkis prie jo Kel1881,61. Ir tai vis tikt iš tėviškos malonės ir mielaširdingystės, be jokio mano nupelnymo ir vertybės brš.
supel̃nymas sm. (1); Sut supelnyti 1.
|
refl. KI409.
užpel̃nymas sm. (1); N, brš užpelnyti 2.
|
refl.: Už … užsipelnymą … uždės ant jūsų teisingą ranką savo A1885,4.

Pasipelnymas.
pasipel̃nymas sm. (1) papelnyti (refl.):
1. KI409.
2. Už naudojimąsi transporto priemonėmis asmeniniam pasipelnymui iš vairuotojo atimamos teisės

Taigi šitaip tik sovietmečiu bausdavo, cha cha cha.


Šių Laikų Holokaustas


Būtent taip -
šių
laikų 

Holokaustas,

Bitės, Bitinija Ir Hanibalas


Hannibal in Bithynia, a play [in verse].

Hanibalas laikomas vienu didžiausių karinių vadų ir taktikų žmonijos istorijoje.
O tie bitinai - iš trakų.










Kur Rubliniai Indėliai?


Kodėl prisimenami milijonai
bet pamirštami milijardai?
O jei Vito Lingio nužudymas tebuvo operacija, skirta tų milijardų vagystei iš Lietuvos žmonių nuslėpti?

 

Kodėl nežinom, kur dingo milijardų eurų vertės rubliniai indėliai?

P.S. Kas per sujudimas?
P.P.S. ... Borisas Dekanidzė yra paskutinis žmogus, kuriam Lietuvoje įvykdytas mirties nuosprendis.



2018-10-12

Galatija


  1. Of or pertaining to Galatia.


  1. A region of ancient Asia Minor, in what is now central Turkey; a province of ancient Rome.

Galata Tower
Galata Kulesi
Galata tower istanbul.jpg
View of the Galata Tower from a nearby street in the historic Galata (Karaköy) quarter within the Beyoğlu (Pera) district of Istanbul
Galata Tower is located in Istanbul
Galata Tower
Location in Istanbul
Coordinates41°1′32.36″N28°58′26.96″E
LocationIstanbulTurkey
TypeTower
MaterialStone
Width16.54 m (54.3 ft)
Height66.9 m (219 ft)
Completion date1348 A.D.[1]
The Galata* Tower (Galata Kulesi in Turkish) — called Christea Turris (the Tower of Christ in Latin) by the Genoese — is a medieval stone tower in the Galata/Karaköy quarter of IstanbulTurkey, just to the north of the Golden Horn's junction with the Bosphorus. It is a high, cone-capped cylinder that dominates the skyline and offers a panoramic vista of Istanbul's historic peninsula and its environs.





































Dar vieni anų senųjų laikų 
mūsų Galiniai?
* Paprasčiausiai
- su turkais pasišneku.

Landsbergiai 1984?


Seimo narė A. Širinskienė kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, prašydama įvertinti naujienų portale delfi.lt pasirodžiusią informaciją, jog A. ir G. Landsbergių šeimos verslui priklausantis darželis informavo nutraukiantis sutartis dėl vaikų ugdymo su šeima, kuri išdrįso prabilti apie Landsbergių verslo etiką ir skaidrumą

Šiame parlamentarės minimame tekste buvo cituojama mama, kuri įsitikinusi, kad jos vaiką iš darželio „Vaikystės sodas“ išmetė dėl to, kad kritikuoja šią įstaigą. Moteris savo vaiką į šį darželį vedė dėl to, kad susižavėjo išskirtine darželio veikla – užsiėmimais baseine. Tačiau apie tai, kad ši veikla toliau nebebus vykdoma, sužinojo tik rugsėjį, ir kaip pati sako, slapčia. Jokie platesni komentarai pateikti nebuvo.

Pradėjusi klausinėti, kodėl žadama viena, o paslaugos suteikiamos visai kitos, sužinojo, kad sutartis yra nutraukiama.

Kreipimesi Seimo narė A. Širinskienė nurodo, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnis įtvirtina asmenų lygybę ir draudžia varžyti žmonių teises, juos diskriminuoti įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu. Konstitucija taip pat gina pamatinę žmogaus teisę – žodžio laisvę.

29 straipsnis
Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs.
Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

2018-05-16 įsigyta SEB Modern growth fondo VIENETŲ už 750.000 eurų. Sandoris deklaruotas 2018-05-30.

Pajamos gautos iš Austėjos verslo 
(iš svetimų vaikučių rekordiškai nykstančioj šaly Austėja geba verslą padaryti) daug (Jaunosios 2015-ųjų verslininkės sukauptų besiverčiant:)
metų kauptų dividendų.
1984.

Mišios Po Ąžuolu


Turkai vietoj Ąžuolo turi Plataną/Çinar
O mūsų Ąžuolą
jie vadina Meše/Meşe.

Meše/Meşe ir Mišios...

Po Platanu ir po Ąžuolu rinkdavosi Bendruomenė/Viešė.

2018-10-10

Po Paraliais!

Lietuvoje lankosi Jungtinės Karalystės princas Edwardas. Britų karališkosios šeimos atstovas, Vesekso grafas į Lietuvą atvyko su sutuoktine grafiene Sophie.

Šiandien princas aplankė ir pagerbė kovotojų už Lietuvos laisvę memorialą Vilniaus Antakalnio kapinėse, teikė „The Duke of Edinburgh’s International Award“ programos dalyviams apdovanojimus bei 18 valandą atvyko į Prezindetūroje rengiamą iškilmingą vakarienę.

Joje dalyvavo ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Kodėl nesidžiaugiu?

Todėl, kad ši šalis napalmu degino mūsiškius Karaliaučiuj.

Šios šalies didžiausia pasaulyje privati kariuomenė įkišo mane daboklėn, prieš tai pakračiusi elektros šoku.

Šios šalies televizija
šią vasarą apšmeižė mane.
Po paraliais!
parãlius.

2. velnias, nelabasis: Eik nestovėjęs, paraliau! 

O tu, paraliaus snuki! Kad tave parãlius! Kad jį parãliai paimtų, koks greitas! Och juos parãliai, kokias abares užstatė! Po paraliais, ar aitvaras jam to pinigo tiek prineša! Po parãliais, numečiau virbalą į žabus, neberasiu. Toks gi vyras, po paraliais! Neatsargiai pasielgė, po šimts paralių! Pas mane šilta – po parãlių! Tas pats parãlius (ne geriau) ir tę. O parãliai jį žino, kur jis išėjo.
 
paraliúoti, -iúoja, -iãvo. keikti paraliais: Ūkininkai turėjo stovėti išsitiesę, kaip kareiviai „smirno“, o viršininkas visaip juos keikė ir paraliavo.
 Litavia is a Latin name for Brittany.


Karališkas Landynės Teatras

Nusprendžiau aprašyti savo patirtį Londone, Jos Didenybės teatre (ang. Her Majesty's Theatre).

Noras aprašyti savo patirtį kilo po to, kai perskaičiau skaitytojos pasipiktinimą publikos elgesiu Lietuvoje spektaklyje „Išvarymas“.

Tiems, kas neturi laiko skaityti visos istorijos, tai galiu trumpai pasakyti – jei kažkam atrodo (o tokių tikrai yra nemažai, sprendžiant vien iš komentarų skilties), kad lietuvaičių elgesys spektaklyje buvo šokiruotinas ir visiškai žemo lygio, tai greičiausiai jie nėra matę, kad gali būti ir dar blogiau.

Ir kalba eina ne apie kokią nors atsilikusią trečio pasaulio šalį, o apie vieną iš pasaulinių centrų – Londoną ir pačioje jo širdyje esantį Jos Didenybės teatrą, kuriame jau dagiau nei 31 metus nenutrūkstamai rodomas pasaulinio lygio šedevras, Endriu Loido Veberio „Operos fantomas“.

Ir visgi, pats pasirodymas buvo nepriekaištingas, sakyčiau, netgi tobulas. Aktorių vaidyba – aukščiausio lygio. Dainavimas – aukščiausio lygio. Viskas atlikta su tokia energija, kad momentais net užspausdavo kvapą, jau nekalbant apie nuolat per kūną bėgiojančius šiurpuliukus.

Stebėjau miuziklą, kuriame įspūdingos dekoracijos keitėsi taip lengvai ir taip greitai, jog kartais atrodė, jog viskas perjunginėjama kaip kokiame kino filme.

Buvo daugybė jautrių ir gražių momentų, kurie labai greitai nuplovė tas slogias mintis apie publiką, jos nepagarbą teatrui, kol staiga kažkam vidury dainos nesuskambo telefonas.

O didžiausias nusivylimas publika aplankė tada, kai miuziklui einant į pabaiga Kristin atliko jautrią dainą „Wishing You Were Somehow Here Again“, kurios metu stengiesi įsijausti į emociją ir ja gyventi, bet staiga už nugaros pradedi girdėti užkandžių pakuotės krebždėjimą ir po kelių akimirkų prislopintą jų traškesį tarp dantų (kažkuria prasme žmogus suprato, kad teatre nelabai gražu triukšmauti). Ir taip visą likusią dainą ir dar kurį laiką... Ir nusivylimas publika vėl sugrįžta...

Patys paskaitykit, kaip Karališkajame Landynės Teatre elgiasi publika.
It's A Scandal, Sir!

Tad grįžtant prie esmės, kodėl nusprendžiau pasidalinti šia istorija yra tai, kad perskaitytas straipsnis apie situaciją lietuviškame spektaklio pasirodyme nėra toks tragiškas kaip kažkam galėjo pasirodyti.

Nenusižeminkim ir negalvokim, kad visur kitur yra gerai, o tik pas mus blogai. Palyginti su mano patirtimi Londono teatre, Lietuvoje publika teatrui rodo gerokai daugiau pagarbos ir tuo mes vis dėlto turėtume pasidžiaugti, kol dar galim.

2018-10-09

Britai Ardosi


Per Ardvą
Ad Astra*

ardvà sf. (4) Ds žr. arda 1: Nedaryk ardvõs – kaip jis nori, teip tegul daro! Pn.

ardà sf. (4), árda (1) Pc
1. Bsg, Antš netvarka, nesutikimas, rietenos: Tokia ardà numuose, t. y. barnis J. Nekelk šeimynoj be reikalo ardõs! Kp. Nedaryk ardõs namuose su savo girtuokliavimu Km.
2. scom. kas kelia vaidus, nesutikimus, ieško priekabių: Jis baisus árda – kad jo nebūtų namie, tai būtų ramybė Ldvn.

Tie
britai...
* Trispalvis astras
Lietuvoje labai retas, aptinkamas Kuršių marių rytiniame krante, Smeltės pusiasalyje. Įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą[1].

Ta Lietuva...
Kadaise vandenyse, jūrose britai ardėsi - dėl krantų.

O tuos krantuos ... astrai auga.

Sea aster.


AD ASTRA