2019-03-23

Shishi


Shishi


KOMA-INU 狛犬 and KARA-SHISHI 
This mythical beast was probably introduced to Japan from China via Korean in the 7th or 8th century AD, during the same period as Buddhism's transmission to Japan, for the Japanese shishi combines elements of both the Korean "Koma-inu" (Korean dog) and Chinese "Kara-shishi" (Chinese lion). One prominent theory holds that the shishi derives from the Chinese Foo Dog. Lions, by the way, are not indigineous to Japan, China or Korea, and supposedly entered those nations in the form of imported art and sculpture, with the earliest traces of the animal appearing in China's Han Dynasty (about 208 BC to 221 AD).











Vakar Seime: LVT


Vakar; nes


per šiuos nuotykius vakarykštė diena sutrumpėjo, nepavyko prie kompiuterio prisėst.

2019-03-21

112 Purim Dieną


Purim šiandien.

Jau saulei nusileidus, bene 30 minučių po 22-os valandos, atvažiavau šunų pašert: pagrindinio įėjimo naman
 
durys atlapos, nes išlaužtos,

išvartyta viskas, baltas patinėlis Baltukas, buvęs troboj, pradingęs.

Įėjimas įvijais laiptais į rūsį iš koridoriaus užverstas krėslais bei visokiais rakandais.
Gal Baltukas nuo įsilaužėlių rūsin pabėgo?

Nueinu rūsio durų rakint: atlapos ir jos,

irgi išlaužtos.

Kam laužt antras duris?

Baltukui gaudyt?

Kitokio paaiškinimo nesugalvoju: o kam dar vidinį įėjimą rūsin visokiais rakandais užverst?

Atbėgo kalytė Baltukė, buvusi lauke - išsigandusi tokia; o Juodukės mažylės, irgi buvusios lauke, nėra.

Baltukė džiaugias, šokinėja, „bučiuoja" savo „kankintoją".

Paskambinau 112, pranešiau apie įsilaužimą:

- Iškvietimų labai daug, - sako, - laukit.

Laukiu.

Po valandos skambinu - laukit.

Paskambino tel. +370 5 271 6007:

- Policija. Laukiat? Laukit.

Užmigau automobily belaukdamas - nubudęs skambinu policijon:

- Laukit.

Kai į TV šou prie mano namo - prisistato tuoj pat; dabar gi - laukit...

Atvažiavo po pusės trečios.

Kriminalinė policija atvažiavo, du jauni aukšti vyrai, prieš tai man paskambinę tel. +370 674 25509, ne Vilniaus rajono PK (klausiau jų).

Lyg nenoriai padarė kelias nuotraukas, atpažino, kad čia „šunų kankintojo telešou" namas.

- Pareiškimą rašysit?

O kam gi dar juos kviečiau?

Parašiau.

Policininkų verčiamas (jei jau rašau - man privalu žalos dydį nurodyt) įvardinau apvalią sumą, kuria „vertinu" tokius „cirkus".

Išvažiavo prabėgus po Pi dienos
maždaug savaitei ir Pi valandų.

Mat, „nublūdijo" jie lygiai ten pat, kur ir klastūnės* TV3 „tik vairuotojas" Kovo 11-ąją,


tai išvažiuodamas jiems paskambinau 3 val. 14 min., štai mano „išmaniojo" screenshot'as.
* Klastūnų klastūnė TV3 - jos žurnalistas lindo mano privačian sklypan be mano leidimo** - nusifilmavo bestebintis, kaip aš šunis iš rūsio durų atnešu po vieną „SOS gyvūnai" savanoriams.

Pažiūrėsiu, ar tikrai jiems visiems ras šeimininkus.

Šią savaitę buvo dar keturi likę - buvau aplankyt; nepersirengiau, tai, iš džiaugsmo bešokinėdami aplink stengdamiesi „pabučiuot" taip mane išmozojo, kad teko bėgt iš narvo (narvo, narvo) ir važiuot persirengt bei batus plaut, ypač padus - kvapai...

** Niekam neleidau užeit kieman - sakiau, kad atvesiu šunis „SOS gyvūnams" po vieną.

Neklausė, sugužėjo, sykiu su abiem TV kameromis***.

*** Norėtumėt?****

**** Norėtumėt?
Lietuvos Respublikos Generalinei prokuratūrai

Ateinantį sekmadienį, Vasario 16-tąją, Panevėžyje minėsime mano brolio Kęstučio Palioko žūties Vilniaus raj. Gelažių kaime, žuvusio sykiu su dar 2 žmonėmis, metines.

Prašau atnaujinti Kęstučio Palioko žūties 2013 m. Vasario 16 dieną Vilniaus raj. Gelažių kaime tyrimą.

Remiuosi šitokiais motyvais:

1.       1. 2012 metais Vilniaus raj. Rastinėnų soduose, kur anksčiau keletą metų gyveno mano brolis Kęstutis Paliokas, buvo pasklidę ar paskleisti gandai apie jo mirtį. Aš pats kelis kartus įvairiems brolio pažįstamiems, jų paklaustas, aiškinau, kad brolis gyvas ir gyvena šalia Zujūnų, Zujūnuose autoservise ir dirba. Sykį mačiau ir girdėjau, kaip mano brolį keli jo pažįstami sveikino Rastinėnuose sugrįžus iš anapus“ -  visi buvo girdėję gandus apie jo mirtį. 

2.       2. Vykstant 2013 02 16 gaisro Vilniaus raj. Gelažių kaime tyrimui, klausiau Vilniaus raj. PK tyrėjos apie gaisro priežastis; ji man atsakė, jog galėsiu jas sužinoti ne anksčiau kaip po 3 mėnesių. Nepaisant minėto 3 mėnesių laikotarpio, tyrimas buvo nutrauktas po 2 mėnesių,  lyg tyčia, neužilgo po to, kai parašiau ir Vilniaus raj. PK įteikiau, jį įregistruodamas, komisariato viršininkui adresuotą pareiškimą. Jame išdėsčiau motyvus, leidžiančius manyti, kad Kęstutis Paliokas ir kiti du 2013 02 16 Vilniaus raj. Gelažių kaime žuvę žmonės galėjo tapti asmens, nenorinčio grąžinti skolą tame gaisre degusio namo šeimininkui, aukomis. Namo šeimininkas, mano brolio Kęstučio Palioko žodžiais,  paskolino didelę už parduotą žemę gautų pinigų sumą; pareiškime prašiau ištirti šią versiją.

3.       3. Lyg tyčia, laiku negavau Vilniaus raj. PK tyrėjo laiško apie tai, kad Vilniaus raj. PK tyrėjas mano pareiškimą pridėjo prie 3  žmonių žūties 2013 02 16 Vilniaus raj. Gelažių kaime bylos; to laiško kopiją,  laiško pasigedęs, atsiėmiau pats, atvykęs į  Vilniaus raj. PK.

4.       4. Lyg tyčia, Vilniaus apskrities prokuratūroje pasidomėjęs 3 žmonių žūties 2013 02 16 Vilniaus raj. Gelažių kaime tyrimo eiga, sužinojau, kad jis, nepaisant mano pareiškimo, nutrauktas, nesuėjus, kaip jau minėjau, Vilniaus raj. PK tyrėjos žadėtam minimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

5.       5. Tada Vilniaus apskrities prokuratūroje parašiau prašymą leisti susipažinti su mano brolio Kęstučio Palioko žūties 2013 02 16 Vilniaus raj. Gelažių kaime tyrimo byla ir gavau neigiamą atsakymą, nes, esą, mano brolis nesąs toks artimas mano giminė, kad galėčiau sužinoti visas aplinkybes, kaip jis žuvo.

6.       6. Tą atsakymą pasirašęs prokuroras rašė, kad mano brolis Kęstutis Paliokas žuvęs gaisre pirtyje, nors degė ne pirtis, o gyvenamasis namas. 

7.       7. To prokuroro pasirašyto atsakymo irgi laiku negavau paštu; jį atsiėmiau, praėjus nustatytam maksimaliam laikotarpiui, pats atvykęs į prokuratūrą, o po kelių dienų gavau ir paštu.

8.        8. Mano brolio Kęstučio Palioko kūno atpažinimą atlikęs Vilniaus raj. PK tyrėjas iš manęs paėmė DNR mėginį, bet kūno atpažinti manęs kažkodėl nekvietė, nors, kaip vėliau sužinojau iš kito Vilniaus raj. PK tyrėjo, tyrusio mano pareiškime išdėstytą versiją, kiti asmenys buvo kviečiami atpažinti apdegusius 2013 02 16 gaisre Vilniaus raj. Gelažių kaime kūnus.

9.       9. Tai, kad Kęstučio Palioko kūno atpažinimą atlikęs Vilniaus raj. PK tyrėjas kūno atpažinti manęs nekvietė, man atrodo svarbu todėl, kad Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniuje, Didlaukio gatvėje ekspertas, atlikęs žuvusiųjų atpažinimą, atsiimant Kęstučio Palioko mirties dokumentus, sakė, kad (cituoju iš atminties) jo galvoje skylė pradegusi“. Ar toks sužalojimas užfiksuotas Kęstučio Palioko žūties tyrimo byloje, nežinau, nes, kaip minėjau, man neleido su ja susipažinti.

         10. Kęstučio Palioko kūną iš Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniuje, Didlaukio gatvėje, atsiėmė Vilniaus laidojimo rūmų Olandų gatvėje, kuriuose laidojimo paslaugas užsakėme su seserim Neringa Počiuipiene, darbuotojai. Jų siųstas darbuotojas 2013 03 02 į Panevėžio laidojimo rūmus brolio kūną vakuuminiame maiše (laidotuvės vyko praėjus 2 savaitėms po gaisro) atvežė su, mano nuomone, visiškai netinkamais dokumentais.  Apie tai pranešiau atvykusiems Panevėžio VPK tyrėjams, kuriuos iškviečiau telefonu ir kurie vėliau mano pareiškimą persiuntė į Vilnių. Vieną sykį, pareiškime išdėstytus pažeidimus tyrusio tyrėjo kviestas, vykau į policijos komisariatą Naujininkuose, bet kuo baigėsi tyrimas – nežinau.

1    11. Vadinasi, turiu pagrindo abejoti, kad 2013 03 02 Panevėžio Ramygalos g. kapinėse, šeimos kape,  palaidojom tikrai mano brolio Kęstučio Palioko kūną. Juolab, kad skirtingose vietose du skirtingi žmonės, praėjus keliems mėnesiams po laidotuvių man sakė, kad žmonės matę mano brolį gyvą.

          12. 2013 02 16 gaisrą Vilniaus raj. Gelažių kaime 15min.lt interneto portalas savo skaitytojams pavaizdavo ne dokumentinėmis, o „meninėmis“  (nuspalvintomis ir iškreiptomis), esą gaisrininkų darytomis, nuotraukomis (http://www.15min.lt/gallery/show/gaisras-vilniaus-rajone-36887). Šitaip masinio informavimo priemonėse pateikto reportažo iš kito gaisro man matyti neteko.

1   .13. „Lietuvos ryto“ televizija parodė reportažą iš 2013 02 16  gaisro Vilniaus raj. Gelažių kaime, kuriame suklastojo (pakeitė) degusio namo aplinką, o „visiškai sudegusio namo viduje po gaisro, kurį užgesinus rasti trys taip apdegę kūnai, kad net jų lytis neaiški“, „aptiko“ tuščią butelį, aplipusį paukščio plunksnomis, bei praplėštą, bet net neaprūkusį cigarečių pakelį su 20 cigarečių (http://tv.lrytas.lt/?id=13611094711360102174). TV3 televizija ten pat matė kitokius vaizdus (http://paliokas.blogspot.com/2013/03/tv-reportazas.html), o ir mano darytos nuotraukos kitokios (http://paliokas.blogspot.com/2013/03/tiesiogine-transliacija.html), taigi, „Lietuvos ryto“ televizijos reportažas iš 3 žmonių žūties vietos yra suklastotas.

1    14. Besimokydamas aspirantūroje kelis metus dirbau gaisrininku Kaišiadoryse. Apžiūrėjau 2013 02 16  gaisro Vilniaus raj. Gelažių kaime gaisravietę praėjus kiek daugiau negu savaitei po gaisro ir manau, kad namas buvo padegtas ir kad trys žmonės mediniame name, kuriame po gaisro ant medinių stogo grebėstų liko medinės nesudegusios kopėčios, sudegti taip, kad net jų lytis tapo nenusakoma, galėjo nebent jų kūnus apipylus degiu skysčiu. Apie tai rašiau savo pareiškime Vilniaus raj. PK viršininkui, bet ką apie tai mano tyrusieji 3 žmonių žūtį - nežinau, nes, kaip minėjau, man susipažinti su atliktu tyrimu neleido.
1    15. Dar prieš 2013 03 02 vykusias brolio laidotuves apsisprendžiau pranešti teisėsaugos organams tai, ką vėliau ir surašiau savo pareiškime Vilniaus raj. PK  viršininkui, ir apie tokį apsisprendimą kalbėjau viešai. 2013 03 04 po VGTU boulingo turnyro pirmojo etapo, vykusio "Akropoly" Vilniuje, mano automobilio dvi padangos buvo pradurtos iš šono, yla.

1    16. 2013-ais metais Vasario 16-ji sutapo su Chabado (http://en.wikipedia.org/wiki/Chabadkalendoriuje skelbiama Adar mėnesio 6 diena, kai, esą, Mozė baigęs rašyti Pakartoto Įstatymo knygą (http://www.chabad.org/calendar/view/day.asp?tdate=2/16/2013). Šis nepaprastai mažą tikimybę turintis kalendorinis sutapimas man neatrodo nesvarbus, nes jau aštuntus metus pasisakau už palūkanomis grįstos finansinės sistemos, kurios principai įrašyti toje Pakartoto Įstatymo knygoje (http://paliokas.blogspot.com/2012/10/moze-kreipesi-i-izraeli.html), reformą.

Eugenijus Paliokas ........................ 2014 metų vasario 14-ji
Saulėtoji g. 15 b, Mikališkių km., Vilniaus raj.













Šamanizmas Lietuvoje

2019-03-19

Ne Už Tokią Lietuvą Kovojo Miško Broliai


Paskutinio pokalbio metu partizanas Uosis vos tramdė ašaras: ne už tokią Lietuvą kovojom
85 peržiūros per beveik 2 metus:


Irgi Vytautas Balsys - šimtą  sykių populiaresnis:


.....







2019-03-18

MūsųNeMūsų


Tai mūsų
ar ne mūsų?
Kas mūsų -
o kas jūsų...


Purim Leldinis

Štormas Viduržemio Jūroje


Paskaitykit raudonai apibrauktą:
Homoseksualistai buvo išimtinai vokiečiai. Vaikščiojo su ružavais trikampiais. Kiti, net lageryje begyvendami, raudoną ar juodą trikampį turėjo pakeisti į ružavą. Kai 1944 metais susiorganizavo lagerio orkestrėlis, jo dirigentas buvo taip pat su ružavu trikampiu. Jis buvo toks šlykštus, kad net jo muzikos nebuvo galima klausyti.

Publika, kad ją kur perkūnas parautų!

B. Sruoga. Dievų miškas.
Paskambinau Danieliui Sruogai


idant pranešt šitokią žinią, o jis ir sako:

- Aš jachtoj Viduržemio Jūroj,
štormas, negaliu ilgai kalbėt...

Geras?