2013-01-24

Neokažkas

Įdomu, kokia vėliava Žalgirin vedė lenkų pulkus.


Senis
2013-01-23 13:05
Kai buvau paauglys, sovietmečiu, mūsų kovos prieš okupantus būdas buvo Gedimino stulpų paišymas ant sienų. Pats esu nemažai pripaišęs ant mokyklos sienų. Pamenu,, tuomet mokyklos direktoriaus pavaduotoja ir rusų kalbos mokytoja aiškindavo mums per pamokas, jog tie kurie naktimis paišo tokius ženklus yra buržuaziniai nacionalistai. Keista, kad nuo tų laikų niekas nepasikeitė.


Vytauto Didžiojo antspaudas:

Kas ant skydo?

Švaistūnai graikai ir tinginiai lietuviai fašistuoja ...

Ta proga - svastikos Izraely, Shavei-Zion.




2 komentarai:

audrius rašė...

Sendvaryje sukūrė savo bendruomenės sąvasties garbę.

Taip kūrė:
http://sendvario-seniunija.lt/attachments/article/187/herbas%20SENDVARIUI.jpg

Tokį sukūrė:

http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Slengiuherbas.png

Tik žalčiukai ar arkliukai kažkaip gavos panašus į sąvastis bajorų išrinktųjų iš vokių, kurie ten ganyklą avių įkūrė, naujakuriams mėsą ir vilną tiekti. Matyt todėl Grybauskaitei, kurios garbėje prus 1 ar kaip ten, kur cirkulis(žirklės) šviečia, patiko ta susipynusi vyru piemenų garbė ir ji patvirtino ta shlengų herbą:)

audrius rašė...

O čia iš ko padirbta slengių garbė. Ten pas Milvydą net dvi identiškos segės tik skirtingai nudažytos ir dar viena panaši. Sako, kad rado vienas vietinis aktivistas.

http://foto.delfi.lt/picture/2317865/

Pamenu kai mane su draugu tardė direktorius saladžius dėl Gegimino trišakio-stulpų ir svastikos nupiešimo ant sienos. Klasioka net suspardė ant jo silkęs radęs šių ženklų, o mane komjaunuolių komitetas užtampė, kad stočiau į jų tarpą, bet atsigyniau, kad esu nevertas komjaunuolio vardo:)))
Dabar net prezidentei patinka svastikos iš garbių susuktos, turbūt dėl senmergystės:)
Kas vieniems galima -kitiems uždrausta.