2012-01-20

Laisvės keliu

Kas būtų tada tuom patikėję...

O šituo?


mastýti, mãsto, mãstė
6. refl. BŽ53, PnmR, Ar stengtis išsisukti iš sunkumų, bėdų, griebiantis gudrybių: Mastýkis, žmogau, kaip išmanydamas Rk. Jau iš visų pusių skolinykų suimtas, vis dar mãstos, nepasiduoda Kp. Vagis kaip mãstėsi, bet sugavo Svn. ^ Kad kiškis nesimastýtų, kiekvienas šuo pagautų Kp. ║ verstis, suktis, manytis: Jie mastos dar šiaip taip Slm. Mastýkis kaip nori, o iš manęs nieko negausi Všk.

1. Susimastykime 05:38 01-20 IP: 208.94.245.130
Miela zurnaliste, primink ka veike Grybauskaite pries tapdama Prezidente? Gal vadovavo ES finansams t.y. buvo atsakinga ir uz visa eurozona? O kas atsitiko po jos kadencijos? Ar ne krize eurozonoje prasidejo? O ka veikia ji Lietuvoje? Ar jai valdant krize nestipreja, ar zmones nustojo begti is Lietuvos? Kiek klausimu, ir ne vieno atsakymo...

3. to Susimastykime 06:20 01-20 IP: 80.240.9.72
Dar anksčiau ji dėstė partinėje mokykloje, politinę ekonomiją (TSRS variantą). Iki pat Sąjūdžio laikų. Užtat 1991 m. Džordžtauno (Vašingtonas) universiteto Tarptautinių ekonominių santykių institute baigė specialią programą vadovams. Po to patapo ES Biudžeto ir finansinio programavimo komisare. Stebuklai? Google: While Lenin, Trotsky, and the rest were publicly condemning ‘capitalism’, they were being financed by the Brotherhood bankers of Wall Street and London, the same people who would later support Hitler.

Paskaitykim, kad ir čia.

4. to Susimastykime
06:47 01-20 IP: 80.240.9.72
TSRS, kaip pamenat, žlugo, nes finansų valdytojai pinigų srautus iš naftos sektoriaus nukreipė į akcijų biržas (lengvai tuo įsitikinsite pažiūrėję perestroikos laikų naftos kainų ir, tarkim, Dow Jones chart'us), o sovietai nuo Izraelio karo su arabais laikų "sėdėjo ant naftos dolerių adatos." Mūsų, gyvenančių sovietyne, gerbūvis jiems nerūpėjo nėkiek. Kaip ir Lenino laikais, kaip ir Gorbačiovo laikais, taip ir šiandien finansus valdo iš Londono ir JAV. Nesunku pastebėti, kad Londonas ir Vašingtonas labiausiai šiandien šneka apie eurozonos krizę. Atseit, pas juos tokių bėdų nėra - pasikėlė skolos lubas, pasidarė "quantitative easing" , ir tuo problemos baigėsi. Ironiška, kad iš proamerikietiškos ir probritiškos (irgi nesunku pastebėti) Lietuvos kaip tik ten ir emigruojama. Nes mūsų gerbūvis jiems, pinigų valdytojams, nerūpi nėkiek, o mūsų žmonių darbštumas praverčia. O kas rūpi mūsų Prezidentei ir Premjerui?

5. to Susimastykime 06:57 01-20 IP: 80.240.9.72
Prezidentė 2011 metų gruodžio 22 dieną, pasirašė Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatymą. Gal visuomenės nuomonės klausė? Gal TV ar žiniasklaida apie jį pasakojo? Gal Seimas viešai diskutavo? Ar aplamai girdėjot apie tokį? 1 straipsnis. Įstatymo paskirtis 1. Šis įstatymas nustato asmenis, turinčius teisę leisti elektroninius pinigus Lietuvos Respublikoje, elektroninių pinigų leidimo ir išpirkimo sąlygas, elektroninių pinigų įstaigų ir užsienio valstybių elektroninių pinigų įstaigų filialų licencijavimo, veiklos, jų pabaigos ir veiklos priežiūros tvarką, kad elektroninių pinigų įstaigų sistema būtų stabili, patikima, veiksminga ir saugi. 2. Šio įstatymo nuostatos suderintos su Europos Sąjungos teisės aktais, nurodytais šio įstatymo priede. Ir t.t., ir pan. O gal Premjeras pasakojo, kam toks įstatymas reikalingas? O gal jis mums nėkiek nesvarbus?

Nesvarbus?

Kur čia mūsų Seimo pirmininkės, Prezidentės, Premjero žodžiai tautai, kur Delfi, balsas.lt, lrytas.lt, alfa.lt?

Kur iškiliųjų bankų prezidentų patarėjų, vyr. ekonomistų ir šiaip analitikų, didžiai išmanančių finansus ir ekonomiką, išaiškinimai mums, neišmanėliams?

Nėr.

Tik direktyvų numeriai (juos rasit apačioj) yr.

Kur pradingo demokratija?

O įstatymas įdomus.

Paskaitykim dar ir jo 34 straipsnį.

Šita priežiūros institucija šitaip prižiūrės?

Galėsim visi pasismaginti?

Vietoj didelių finansinių burbulų burbulenciją darysim?

Centro Direktyvas vykdydami?


Užburbuliuokim vienas kitą!

Laimikis!

LT!

Paaiškinkit mums, paklusniesiems, kad yra ne taip.

7. Ir dar susimastykime 07:21 01-20 IP: 80.240.9.72
Google: Lietuvos skola. 42,2 milijardų lt šia dienai. Per porą metų padvigubėjo. 2012 metų Lietuvos (deficitinio, žinoma) biudžeto pajamos 21 milijardų lt plius 7 milijardų lt ES paramos. Kitaip sakant, vieną savo pačių uždirbtą metinį biudžetą prasiskolinom per dvejus metus. Arba - kasmet išleidžiam daugiau negu pusantro karto daugiau, negu uždirbam. Vadovaujami "krizę suvaldžiusio" Premjero bei "politinės ekonomijos" specialistės Prezidentės. Kurie, anot komentuojamo rašinio, vienas kitą remia ir palaiko. Kas toliau?


Pirmyn Laisvės keliu?

Per daug primastyta?

O kur primeluota?

Nepatinka - atmastykim.

Kaip?

Permąstykim.

Pradžiai.

pérmąstyti tr. K mintimis peržvelgti, įvertinti, pergalvoti: Kaip gera po ilgų dienos darbų ir rūpesčių neskubant permąstyti visa, kas atlikta šią dieną ir ką dar reikės padaryti ryt rš.

Tada pasiūlykim vieni kitiems.

Paskum pasitarkim.

Aš tai siūlau.

4 komentarai:

Vienuolis rašė...

Ačiū, Eugenijau, už karčią naujieną, sugėdijai — pats pražiopsojau šitokį siaubingą įvykį. El. pinigų įstatymo svarba prilygsta visuotiniam žmonių praskolinimui vergijon (aišku, po paramos už ūkio griovimą vėliava) — istorijoje neregėtam turto nusavinimui, kosminiam skolų burbului — lygioje vietoje, be jokio karo, maro ar gamtinės nelaimės (nors jomis nuolat bauginant).

Vytautas Vakrina rašė...

Tame elektroninių pinigų įstatyme neiko tokio ypatingai blogo, ko nebūtų be įstatymo, nematau - tiesiog viena iš bankininkystės atmainų, kurią techniškai įmanoma būtų vykdyti nesteigiant banko, pavadinama savo vardu ir suformuluojami vieni-kiti reikalavimai.

Tai, kad reguliavimas "suderintai" europinis neturėtų stebinti - esame praradę/pardavę savo piniginį suverenumą, kokia čia naujiena?

Eugenijus Paliokas rašė...

Vytautui Vakrinai - kadaise, senai, praradom laisvę, neatsilaikę prieš eksponentiniu augimu grįstą skolų=pinigų apgaulės piramidę; "piniginį suverenumą" praradom priėmę nucopy-paste'intą konstituciją, įteisinusią "nuosavybės teise Lietuvai priklausantį" bet "nuo Lietuvos nepriklausomą" Lietuvos banką, turintį monopolinę teisę "leisti apyvarton pinigus", dabar gi šitą (išplautos sąvokos) teisę visiškai teisėtai įgyja vos ne visi norintys - vietoj didelio burbulo pliūkštelėjimo, kaip kad Lehman Brothers, galėsim teisėtai piktintis šio naujojo euro(lituano)burbuliatoriaus priburbuliuotais burbuliukais. Įstatymas priimtas prieš pat Kalėdų šventes, visuomenės nesvarstytas. Pagal eurodirektyvą. Jos numeris - po įstatymo teksto.

audrius rašė...

Kam tas gyvenimas, juk svarbiausia svajonių burbulai puošiantys gyvenimą! Jojo nieko nepridursi....;)