2016-01-30

Švogeriai

Jogaila1386-taisiais metais vedė Jadvygą,
Vengrijos karaliaus dukrą.

Žygimantas Liuksemburgietis, gediminaitis, 1385-taisiais metais
vedė Jadvygos seserį Mariją; Šventosios Romos imperatorius.

Švogeris – svetimos kilmės žodis, patekęs per lenkų ir baltarusių kalbą. Skolintą giminystės pavadinimą reikėtų keisti lietuvišku žodžiu svainis.

ךvógeris (l. szwagier, brus. швaгep) sm. (1) Rtr, NdŽ, KŽ, LKAI196(Klp, Pgg, Trg, Jrb), Tlž, Rg, švõgeris (1) NdŽ, LKAI196(Jnš, Žg, Dt, Šd), Škn, švogerỹs (3a), Slm, Kdn, Bb; R319, MŽ428, N, Sut, M, L svainis (sesers vyras ar žmonos brolis): Kas seserį tur, tas švógeris J. Lėk namo: švogerỹs aure atėjęs, sėdžia Mžš.Švoger, tu nebijok. Duosiu tau rodą gerą rytoj DS148(Vdk). Švogereli mano, balandeli mano, kad priėmei mane jauną, priimk ir žirgelį KlpD105. ^ Švógeris ne švógeris, lipk iš griūšios! Rs.

Taigi, ir ne švogeriai, ir ne svainiai.

Seseris vedę - kas?

Švogerių kraštas.

Plataus būta...

P.S.





P.P.S. 



The main topic of discussion was the coronation of Vytautas as King of Lithuania

Lietuviška:

Lucko (antrojo pagal svarbą Lietuvos miesto) suvažiavimo pabaigoje iškilo Vytauto karūnavimo Lietuvos karaliumi klausimas.



Viduramžių metraštininkai mini, kad Lucko suvažiavimas Rytų ir Vidurio Europos tautoms labiausiai įstrigo dėl to, kad garbingi svečiai per tris savaites sukirto kalnus mėsos ir išgėrė šimtus statinių vyno, midaus. „Neužmirškite, kad viduramžiais diplomatiniai ceremonialai būdavo labai iškilmingi. 1429 m. pradžioje į Lucką suplūdo apie 15 tūkst. svečių – daugiau nei pačių miesto gyventojų. Bychovco kronika rašo apie Lucko derybininkų suvalgytą žvėrieną, išlenktas midaus taures. Lietuvos Metraštis (gal, vis tik, ne kanceliarine slavų, o bažnytine kalba rašytas?)  nurodo, kad kunigaikštis Vytautas kasdien vaišėms parūpindavo septynis šimtus statinių midaus, neskaitant muskatelio (saldaus desertinio vynuogių vyno su aitroku gėlių kvapu) ir kitokių svaigalų, septynis šimtus telyčių, avinų, paršų ir laukinių šernų, po šešis šimtus stumbrų, po šimtą briedžių bei įvairios kitos žvėrienos, mėsiškų ir naminių patiekalų“, - linksmai vardijo istorikas Ž. Mačiukas.

Šitiek pragerti!

Gal tikrai nemažą vartojimo kreditą ėmė anų laikų Lietuva anų laikų ECB...

O kur toks buvo?





Naujas vektorius

Šiandien skelbiama visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa rodo, kad net 59 proc. šalies gyventojų* S.Skvernelį vertina palankiai ir tik 12 proc. nepalankiai.

S.Skvernelis dabar gana apčiuopiamai lenkia antrojoje vietoje esantį premjerą Algirdą Butkevičių ir į trečiąją vietą smuktelėjusią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šių dviejų politikų gerbėjų per pastarąjį mėnesį sumažėjo, taip pat padaugėjo svarstančių, kaip juos vertinti - teigiamai ar neigiamai. Šįkart teigiamai premjerą įvertino 56,1 proc. respondentų, o prieš mėnesį tokių buvo 60,9 proc. Neigiamai A.Butkevičių vertina 20 proc. respondentų - šiek tiek daugiau negu prieš mėnesį, kada premjerą neigiamai vertino 18,7 proc. apklaustųjų.

Prezidentę teigiamai sausį pareiškė vertinantys 54,1 proc. apklaustųjų, o prieš mėnesį - 57,2 proc. Neigiamai prezidentę dabar vertina 26,8 proc. respondentų, o praėjusių metų gruodį jų buvo 25,2 proc.
V. Gaidys prognozuoja dar didesnį S. Skvernelio populiarumo augimą.

V. Gaidžio prognozės - dalykas rimtas.

„Tauta labiausiai politikoje myli tokius, kuriuos laiko ne politikais, kuriuos laiko savo sričių dalykiškais specialistais, jėgos struktūrų atstovus, kaip policijos vadovai“, – "Manheteno ryte" kalbėjo politologas.

Aišku, ką mes mėgstame?

Ir kada mėgstame...
2016-01-30 10:33
78.63.223.112 LTU

38 CIOCE

populiariausi ----- Lietuvoje - policininkas, Kaune - milicininkas
Naujas vektorius mūsų Lietuvos politikoje...

:(

* LIETUVOS RESPUBLIKOS VISUOMENĖS INFORMAVIMO Į S T A T Y M A S

Jo 16-tojo staripsnio ir vėl, kaip ir visuomet, nesilaiko nei Delfi=VBS, nei "Manheteno rytas": ne 59 proc. šalies gyventojų, o apie 590 iš maždaug 1000 apklaustųjų.






2016-01-28

Bauda Lietuvos šviesuoliui

2016-01-18
Savaitgalį „Snaigės“ žygyje
dalyvavo 1640 žmonių.

„Snaigės“ žygis,
kuris jau vyksta daugiau nei 40 metų, yra organizuojamas 2008 metų Lietuvos šviesuolio Algimanto Jucevičiaus,
pritraukia tūkstančius vilniečių.

Žygis nemokamas – viskas vyksta šauniosios Algimanto komandos entuziastų dėka – praminamos, pravalomos ir pažymimos trasos, dalyviai vaišinami arbata, apdalinami žygio atributika.

Viešosios tvarkos specialistai*
važiuodami pro šalį pastebėjo vykstantį renginį, kuris nebuvo registruotas duomenų bazėje. Ir sureagavo formaliai – nustatė organizatorių ir skyrė baudą.

Dviejų eurų.

Kaipgi be jų Europoj?

2016 m. sausio 23 d
R. Šimašius įvertino:

jau keturis dešimtmečius vykstančių „Snaigės“ žygių 
organizatorius A. Jucevičius miestiečių sveikatingumui padaręs daugiau nei bet kas kitas.

Apie ištaisytą „biurokratinio formalizmo“ klaidą socialiniame tinkle penktadienį paskelbė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Algimantui bauda anuliuota, o šį savaitgalį pareigūnai žygio dalyvius Karoliniškėse pasišovė pavaišinti arbata“, - „Facebook“ paskyroje pranešė meras.

Ta proga VBS kai ką "papijarino":
:(

* Sutikau, lyg tyčia, Algimantą Jucevičių šiandien vakare, knygos pristatyme, ir pasijuokiau kad nebrangiai įvertino jo nusižengimą - tik po 5 eurocentus už kiekvieną iš 40-ties "Snaigės" žygių metų, o man už šunis be antsnukių, vis tik, dešimtim/šimtais litų paskaičiavo.

Jis nusijuokė ir pasakė, kad tarifų/kvitų už "Snaigės" žygius be leidimų tvarkos sergėtojai neturėjo, o už šunis be antsnukių - turėjo.

O, jei rimčiau - "Snaigės" žygių organizatorius baudą iš Lietuvos sostinės tvarkos sergėtojų gavo už tai, kad jis, 2008 metų Lietuvos šviesuolis,

NEATĖJO SAVIVALDYBĖN PRAŠYT LEIDIMO.

Išvada, kuri senokai prašosi paskelbiama:

SAVIVALDOS IDĖJA LIETUVOJE YRA PAVIRTUSI/PAVERSTA VALDŽIOS IDĖJA.

O juk:

2 straipsnis
Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.

TAUTA ESAME MES.





Back in the USSR

Gyventojai, kurie savo gyvenamąją vietą deklaravo savivaldybėje be tikslaus adreso, iki liepos 1 d. privalo deklaruoti savo faktinę gyvenamąją vietą – nurodyti tikslų gyvenamosios vietos adresą.

Savo būstų neturintiems ir jį nuomojantiems asmenims pakaks deklaruojantis savivaldybėje ar seniūnijoje pateikti sudarytą būsto nuomos ar panaudos sutartį.

Jeigu minėti gyventojai iki nurodytos datos savo gyvenamosios vietos nedeklaruos, jie bus išbraukti iš savivaldybės apskaitos, o tai gali sukelti problemų.

Bene didžiausia iš jų – neturintys deklaruotos gyvenamosios vietos žmonės
negalės įsigyti ir savo vardu registruoti automobilio.

Jie taip pat negalės gauti tų paslaugų, kurias suteikiant privalomas gyvenamosios vietos deklaravimas, pvz., praras prioritetus registruojant vaiką į darželius, neteks teisės į socialines išmokas ir kt.

Paslaugos...

Šitų paslaugų sumažėjo:)

Gal šitų paslaugų padaugės?

Padėkit ranką ant širdies, šitokiu timokratiniu būdu
šitokį tymokratinį potvarkį priėmę bei paskelbę mūsų išrinktieji - ar jis nepastūmės Link Kapo Duobės Paskutiniojo Būsto
Netekusių / Neturinčių


Mūsų Mielųjų Tautiečių?

53 PRASIDEDA  
2016-01-27 23:08
 
95.44.44.80 IRL


Sovietai sugrizta su savo tvarka .Pas anglakalbius nera jokiu gyvenamosios vietos deklaraciju. Pasakei kur gyveni ir sventa.Jei reikia pagristi pateiki mokejimo dokumentus (banko , elektra , dujos , algalapiai ir pan.) .

Gerai prisimenu - Sąjūdžio laikais laisvas žmonių judėjimas Vakaruose ir gyvenamosios vietos adreso nereikalingumas buvo viešai skelbiama mūsų, sovietžmogių su tuo gūdžiu sovietmečiu privaloma registracija gyvenamojoje vietoje,  siekiamybė.

Ratas apsisuko?
Ar kas kita
pasisuko?






2016-01-27

Mokesčius slėpkite JAV!

Baikit niekus šnekėję...

Šveicarija,

be kita ko -
ofšorinė šalis.

After years of lambasting other countries for helping rich Americans hide their money offshore, the U.S. is emerging as a leading tax and secrecy haven for rich foreigners. By resisting new global disclosure standards, the U.S. is creating a hot new market, becoming the go-to place to stash foreign wealth.

Everyone from London lawyers to Swiss trust companies is getting in on the act, helping the world’s rich move accounts from places like the Bahamas and the British Virgin Islands to Nevada, Wyoming, and South Dakota.

“How ironic—no, how perverse—that the USA, which has been so sanctimonious in its condemnation of Swiss banks, has become the banking secrecy jurisdiction du jour,” wrote Peter A.

Cotorceanu, a lawyer at Anaford AG, a Zurich law firm, in a recent legal journal. “That ‘giant sucking sound’ you hear? It is the sound of money rushing to the USA.”

Rothschild, the centuries-old European financial institution, has opened a trust company in Reno, Nev., a few blocks from the Harrah’s and Eldorado casinos. It is now moving the fortunes of wealthy foreign clients out of offshore havens such as Bermuda, subject to the new international disclosure requirements, and into Rothschild-run trusts in Nevada, which are exempt.
The U.S. “is effectively the biggest tax haven in the world” —Andrew Penney, Rothschild & Co.
The World’s Favorite New Tax Haven Is the United States!

Ką tas Vatikanas...

Mokesčius slėpkit USA!

Bloomberg kviečia...

Napoleonas Bonapartas Vašingtone

Kadaise mūsų apipavidalintojai mus apipavidalino šitaip: Prancūzijos išmintingoji "Dalkia" sykiu su (vėliau jau mums lyg ir paaiškėjo, kad Abonentiniu)
"Rubikonu"
vakarietiškai tvarkys Vilniaus šilumos ūkį.

Šiandien esame apipavidalinami, kad "Dalkia" lyg ir persivadino "Veolia" ir, anot jos, tapusi Lietuvoje persekiojama dėl politinių tikslų, bylinėsis su Lietuva Vašingtone, kažkodėl.
A City of Westminster Veolia refuse lorry in central London.

Nuo 1853 metų.
Irgi 1853.

Tik čia nuo 1853 daug kas kaitaliojosi, o ten, Paryžiuj - išliko.

On 14 December 1853, a water company named Compagnie Générale des Eaux (CGE) was created by an Imperial decree of Napoleon III.
Not to be confused with Napoleon.
The Energy Services division these companies became part of was later (1998) renamed "Dalkia".

Kodėl toji nuo 1853-čiųjų metelius skaičiuojanti beigi Vestminsterį
švarinanti dabar jau "Veolios" vardu mums prisistatanti mūsų šildytoja (piniginių švarintoja?) lyg ir ex-"Dalkia" kreipėsi į tarptautinį investicinių ginčų arbitražą Vašingtone?

Simply:

toji Napoleono Bonaparto "Veolia"-"Dalkia" tebemano, kad Washington, DC tebėra tikrasis Pasaulio Finansų Centras.

Na, o kur pinigai - ten ir teisybė...

Kva kva kva...

2016-01-26

Lietuva kaip Rusija

На самом деле вы не производите ничего из перечисленного не потому, что не можете. А потому, что мы запретили вам это производить.

Если бы вы производили перечисленные выше товары, то, как бы тогда работал наш механизм обмена ваших природных ресурсов на наши конфеты и безделушки? Поэтому мы и запретили вам производить любые товары.

— Не понял, как это вы нам запретили? — возмутился я.

— Законодательно! — как само собой разумеющееся ответил Дэвид. — Мы запретили вам производить товары и развиваться экономически вашими же законами. Точнее это не ваши законы, а наши. Это мы написали их для вас. И по ним вы сейчас живете.

Конечно, никакого прямого запрета на производство товаров в этих наших законах для вас нет. Но если рассмотреть их в совокупности, то любое товарное производство в России, находится под законодательным запретом, с тройной гарантией. Мы потратили много грантов на создание вашего внутреннего законодательства таким образом, чтобы оно полностью блокировало развитие вашей промышленности и сельского хозяйства.

Мы стремились написать ваше законодательство так, чтобы любой человек, живущий в России и занимающийся полезным производительным трудом, не мог быть не бедным и при этом, оставаться честным. И нам это удалось!

Вы постоянно слушаете ваших многочисленных экономистов и очень любите обсуждать проблемы вашей экономики. Но это бессмысленно.
Экономика — это дерево, которое приносит плоды. А законодательство — это почва, на которой растёт дерево экономики. Вы можете сколько угодно поливать ваше дерево, окучивать и подвязывать его, разгонять над ним облака, давая доступ солнечному свету. Но если дерево вашей экономики растёт на почве песчано-каменного законодательства, оно никогда не принесёт вам плодов.

Написанное нами для вас законодательство — это и есть песок и камни, для вашей экономики и товарного производства. Поэтому у вас по сути нет ни первого, ни второго. Поэтому и доля России в общемировом ВВП, не превышает 4%.

Единственное, что реально выгодно делать в России в рамках написанного нами законодательства, — это добывать природные ресурсы, для их последующего обмена на наши товары. То есть, по нашим-вашим законам в России выгодно делать то, что нужно нам. Нам не выгодно, чтобы вы имели свои товары на вашем внутреннем рынке. И тем более нам не выгодно, чтобы какие-то ваши товары, продавались на наших рынках, создавая конкуренцию продукции наших товаропроизводителей.

Нам не нужна Россия в качестве конкурента на товарных рынках. Нам нужна Россия только в качестве поставщика необходимого нам сырья и рынка сбыта наших товаров.

Законодательство России, нуждается в глобальном реформировании во всей той части, которая регулирует ведение бизнеса и уплату налогов.

Законодательство — вот главный источник коррупции в любой стране.Если законодательство написано таким образом, что его требования для бизнеса невозможно исполнить не обанкротившись, то оно порождает коррупцию. Если законодательство написано так, что позволяет неопределённости и двоякие толкование на усмотрение судьи или чиновника, то оно порождает коррупцию.

Законодательство — вот главный источник алкоголизма и наркомании в любой стране.Если законодательство блокирует развитие творческого и делового потенциала населения, то такое законодательство неизбежно загоняет людей в безысходность. Безысходность порождает желание людей спрятаться от нищеты и коррупции в настоящей жизни, в мире искусственных грёз наркомании и алкоголизма.

Экспертиза должна проводиться на предмет:

— Не ухудшает ли законодательный акт условия для ведения бизнеса в России.

— Не налагает ли законодательный акт прямым, отсылочным или косвенным образом, таких дополнительных расходов на бизнес, которые не прописаны прямо в Налоговом Кодексе РФ. Но без осуществления которых, требований вмененных государством, бизнес выполнить не сможет.

— Не позволяет ли законодательный акт двойного или неопределенного толкования каких-либо его положений в целом или частично, со стороны чиновников и судей.

— Не направлен ли законодательный акт на провокацию недовольства и разжигание ненависти к власти, со стороны какой-либо определенной или неопределенной части российского общества.

— Не направлен ли законодательный акт на создание или усиление экономической, финансовой, научной, промышленной, товарной и продовольственной зависимости РФ от других стран.

— Не направлен ли законодательный акт на создание дискриминационных условий по сравнению с другими странами, для российского бизнеса, экономики, промышленности, сельского хозяйства, банковского сектора, науки, медицины и образования.

Lietuva kaip Rusija?*
Lenkija kaip Vokietija.**

* Kai buvau verslininkas, pats skaičiau "Valstybės žinias" - reikėjo.

Stebėjausi neatsistebėjau įstatymų bei juose naudojamų sąvokų dvi/kelia/prasmiškumu bei dažnu jų kaitaliojimu.

- Netyčia? - tokios buvo pirmosios mano mintys apie mūsų, mūsų rinktų, įstatymdavių produkciją.

- Ką - jie kvaili? - vėliau galvojau.

O paskui, gerokai vėliau, atėjo šitokia mintis:

- Tyčia....

Manot, netyčia?

Aūūū...

Ku  :)

** Ach Franka Franka ...




2016-01-25

The Fall of the Constitution and the Rise of a Shadow Government


The New York Times bestselling author (he retired in May 2011 after 28 years as a Congressional staff member) of The Party:)))

Is Over
delivers a no-holds-barred exposé of who really wields power in Washington

Mike Lofgren is back with a book perfectly pitched for the frenzied circus of the primaries.
His argument this time is that for all of the backstabbing and money grubbing of the campaign season, the politicians we elect have as little ability to shift policy as Communist party apparatchiks.

... the politicians we elect have as little ability to shift policy as Communist party
apparatchiks...

Yet despite the widespread agreement that something is seriously wrong with democracy in the U.S., there’s much less of a consensus as to what that something is — and, crucially, how to fix it. The answers Bernie Sanders offers, for example, are not exactly the same as those proffered by Donald Trump. Is the problem too much government? Not enough government? Too much immigration? Not enough immigration? Too much taxing and regulating? Not enough taxing and regulating?

Our lack of a systemic analysis of the problem is part of the reason why our answers are so diffuse and ill-fitting. And that’s just one of the reasons why “The Deep State: The Fall of the Constitution and the Rise of a Shadow Government,” the new book from ex-longtime GOP staffer turned best-selling author Mike Lofgren, is so valuable. Lofgren puts a name and a shape to a problem that has often been only nebulously defined; and while his conclusions are not exactly uplifting, the logic and sophistication of his argument is hard to resist.

TIMOKRATIJA.

Sukrėsta ir nesukrėsta šalys


Vyras turėjo 1,5 mln. rublių (17,8 tūkst. eurų) skolą ir negalėjo jos sumokėti dėl įrangos gedimo.

Į butą atėjusi vyro motina išvydo 37 metų sūnaus, jo 38 metų žmonos, bei jų 17 ir 9 metų vaikų lavonus.

„Newsru.com“ skelbia, kad ant visų kūnų buvo šautinės žaizdos.

Pasak verslininko giminių, vyras turėjo finansinių problemų ir jau anksčiau galvojo apie savižudybę.

4 tūkst. 450 EUR

Sukrėsta šalis.

Valstybės skola   16 mlrd. 700 mln. 366 tūkst. 561 EUR

TAU tenkanti skolos dalis   5 tūkst. 777 EUR

Nesukrėsta šalis.






2016-01-24

Русскоязычный Берлин

В Берлине русскоязычная диаспора требует...
Ir "lietuviakalbės" Švedija bei Norvegija.

Europa 2016.