2021-05-29

DviGuba Moralė

 



 



PoLitiniai LitHuania'os SaTyrai

 

Haroldas Mackevičius

Augustinas Gricius -

„Domino"



Žaidimo pavadinimas kilęs nuo Venecijos karnavalo kaukės, žinomos kaip domini, kuri buvo balta su juodomis dėmėmis. Šios kaukės taip buvo pavadintos, savo ruožtu, nes jos panašios į prancūzų kunigų žiemos gaubtus, kurie yra juodi iš išorės, o baltas viduje. Pavadinimas galiausiai kilęs iš lotyniško žodžio dominus, kuris reiškia „ponas“ ar „meistras“.


Dviračio žinios – 

Lietuvos politinio satyrinio humoro laida, rodoma nuo 1993 m. lapkričio 26 d.[1] Kūrėjai Arūnas ValinskasHaroldas MackevičiusVytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas. Režisierius Augustinas Gricius.

Laida buvo ypač populiari apie kokius 1995–1997 m., taip pat nuo 2000 m., sugrįžus į LNK eterį, laidos populiarumas sparčiai išaugo ir laida net apie metus, tapo žiūrimiausia. Laidos populiarumas labai priklauso nuo Lietuvos politinių įvykių ir skandalų, pvz.: prezidento Rolando Pakso skandalo metu, laida, būdama ant bankroto slenksčio, susigrąžino prarastus reitingus ir toliau tęsė veikla.[2]


Pradžioje, 1993 m., laida buvo transliuota per LTV19941995 m. ją rodė per LitPoliinter TV, 1995–1997 m. per LNK. Tą laikotarpį laida rodyta vieną kartą per dvi savaites[3], vėliau, vieną kartą per savaitę penktadieniais. Iš pradžių laidą kūrė A. Valinsko firma, o laidoje vaidino Arūnas ValinskasGintaras RuplėnasVytautas Šerėnas ir Valdas Vižinis1996 m. prie laidos kūrybinės grupės prisidėjo Haroldas Mackevičius, taip pat laidoje ėmė vaidinti Darius Balčiūnas. 1997–2000 m. laida buvo transliuojama per BTV, 1997–1999 m. ji buvo rodyta kiekvieną šeštadienį[4]. 1999–2000 m. laidą rodė nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, taip pat pradėta kurti „Dviračio šou panorama“, kurioje vieną kartą per savaitę buvo rodomi rinktiniai „Dviračio šou“ epizodai. Apie 1998–1999 m. laidoje ėmė vaidinti pirmieji profesionalūs aktoriai kaip Kristina Kazlauskaitė ir Remigijus Vilkaitis. Nuo 2000–2013 m. laidą vėl transliavo per LNK, nuo 20022003 m. ji vadinosi „Dviračio televizija“[5]. Nuo 2001 m., o ypač nuo 2002 m., beveik visus personažus ėmė vaidinti tik profesionalūs aktoriai. Dėl aktorių pagausėjimo tais pačiais metais, laidoje atsirado ir režisierius Augustinas Gricius.[6]






Karinės Gamyklos Darbininkas DIREKTORIUS

 

Kuris?

Atspėkit, 


Peliūkščiai!



Ar PaŽįstat Joškę?

 

Ar PaŽįstat?

Žįstat, Žindukliai:)))))

„Žemės" ReFeRen

Dūmas, beje, 

2014-taisiais ir vyko.




PaSaulis Sprechen English?

 

Nors Anglų - tik 2-oji/3-ioji PaSaulio kalba, po Kinų (ManDarinų 

NaujaKalbės?) 

ir prieš/po

Ispanų:


IShQ?



 


2021-05-28

ŽydŠaudžiai

 

Negana to, kad „Tautinė Žydų GenoCido Lietuvoje" diena atsirado (1992) 33-imis metais anksčiau negu „TarpTautinė HoloKausto Diena" (2005),

 dar ir tokio (gana sėkmingai sulipdyto) lietuviško žodžio „ŽydŠaudys"* atitikmens kitom kalbom man rasti man nepavyksta...

Kodėl?

Žydšaudys

žydšaudỹs. žỹdšaudis. žydų šaudytojas: Žỹdšaudis užsidėjo kitą pavardę. Vieni žỹdšaudžiai buvo dėl vežimų, į kalėjimus grūdimų, kiti plėšikai, turto norėjo. Žmonės [Lietuvoje] su žydšaudžiais nenorėdavo sėsti už vieno stalo, vengdavo jų.  

KūliųKova - КулиКово

 

Dabartinis Kulikovo mūšio aprašymas atsirado tik XVIII amžiuje Murzos Karamzino 

vadovaujamai istorijos komisijai „atsitiktinai“ atradus tinkamus metraščius ir vėliau lygiai taip pat „atsitiktinai“ tuos metraščius praradus. Kai kurių istorikų (ypač Baltarusijos ir Ukrainos) nuomone[1], Kulikovo mūšio eigos aprašymas yra Murzos Karamzino interpretacijos.

Neginčytina tik tai, kad tinkamai pasirinkęs pusę pilietiniame Aukso ordą siaubusiame kare, Dmitrijus Donskojus buvo apdovanotas*. Po dvejų metų sukilusių Maskvos miestiečių išvarytas iš miesto jis sulaukė paramos iš Aukso ordoje jau įsitvirtinusio chano Tochtamyšo, kurio kariai užėmė Maskvą ir gražino Dmitrijui Donskojui kunigaikščio sostą.


1917

1996

2016:


В 2016 году Музей Куликовской битвы в селе Монастырщино прекратил свое существование, 

и совершенно новый музей битвы открылся в специально построенном для этого здании. 

https://kulpole.ru/(pažiūrėkit, pažiūrėkit...)

В строении заложено несколько ярких образов: курган — память о павших воинах; направленные друг на друга копья и нависающий один над другим корпуса здания — противоборствующие стороны русских и ордынцев; крест, считывающийся с высоты птичьего полета — символ воинства небесного и религиозной подоплеки событий Куликовской битвы. «Белокаменные» стены украшены многочисленными символами и текстами[9]. Экспозиция «Сказание о Мамаевом побоище. Новое прочтение» раскинулась на площади 2500 кв.м.[14] Над созданием экспозиции музея в 2010—2016 годах работал научный коллектив музея-заповедника и привлеченные художники-экспозиционеры[15].


Кулики́ (лат. Charadrii) — выделявшийся ранее подотряд водных и околоводных птиц отряда ржанкообразных (Charadriiformes). К ним относили семейства:




2021



PALYGINKIT SU SAULĖS MŪŠIO 
ATMINTIES LIETUVOJE 


SURASKIT KULIKOVO MŪŠĮ IR SAVO PROTĖVIUS, IŠPLAUTASMEGENIAI LITOFCAI:))




PasiGenda BendraDarbiavimo su „Ryanair“

 

2021 gegužės 28 11:01:00
Gailė Jaruševičiūtė, Elta

R. Kiškis 

taip pat pranešė, kad šiuo metu jau yra apklausti visi įgulos nariai ir didžioji dalis keleivių.

„Esame apklausę visus įgulos narius, tarp jų kelis įgulos narius ir papildomai. Šiandieną turime apklausę apie 90 proc. lėktuvo keleivių ir, kaip minėjo prokuroras, tai šiuo metu, artimiausiu metu planuojame atlikti papildomą orlaivio apžiūrą, po to orlaivį galėsime perleisti „Rynair““, – pranešė R. Kiškis.

Pasigenda intensyvaus bendradarbiavimo su „Ryanair“, iš Baltarusijos gavo atsakymą

R. Kiškis neslėpė, kad atliekant tyrimą norėtųsi geresnio bendradarbiavimo su Airijos bendrove „Ryanair“.

„Bendradarbiavimas vyksta, tačiau, jei jau tiesiai šviesiai, su prokuratūra galvojame, kad jis (bendradarbiavimas) galėtų vykti greičiau ir intensyviau“, – sakė R. Kiškis.

Kartu jis žurnalistams atskleidė, kad Lietuvos teisėsauga gavo Baltarusijos institucijų atsakymus į paklausimus.

„Esame gavę iš baltarusių kolegų oficialų atsakymą per Interpolo kanalą. Turinys labai trumpas, kad Minske nusileido lėktuvas, kad Minske liko 5 keleiviai, tarp jų ir Romanas Protasevičius, kurio atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas ir kuris buvo sulaikytas pagal Baltarusijos teisėsaugos atliekamą tyrimą“,– teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas.

Pigūs skrydžiai

KoncLagerio PriviLegijos

 







2021-05-27

Istorija Yra Mokslas

 https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/valstybe_is_tikruju_yra_griaunama/

TV3 ŠįRyt

 







Alfa ŠįRyt






Reikėtų

 



2021-05-26

„Baltikumas" - LeninGrado PaVasaris

 

LeninGrado "Balticum".

Šiandien šią dovaną iš „Sankt-Peterburgo klubo" gavau:




Labai pasisekė - šiame „brandaus socializmo" laikų filmuke net 5 iš 6 mūsiškių.

Filmukas Juozo Tuitos, 

dainuoja Edita 




Pjecha.












БАМ 2021

 

БАМ

С июня 2021 года в России заключенных будут отправлять на работы на БАМ

Подробнее: https://www.newsru.com/finance/26may2021/zakl_bam.html

Практика использования труда заключенных на строительстве особо сложных объектов вернулась в Россию. Так как в стране остро не хватает рабочих рук из-за отсутствия мигрантов, не вернувшихся в страну после пандемии коронавируса, то на строительство Байкало-Амурской магистрали (БАМ) будут направлены заключенные.

Первая партия российских зеков отправится работать на БАМ уже в июне этого года.

Компания "ТС Строй" планирует привлечь к работам на объектах Восточного полигона более 400 человек, отбывающих наказание, еще один подрядчик - "Промстрой" - привлечет около 100 заключенных. Всего речь идет о трудоустройстве около 600 человек.

Как сообщает "Коммерсант", заключенных будут устраивать на позиции, не требующие высокой квалификации, им предложат работать разнорабочими, бетонщиками и арматурщиками.

Подобный опыт у российского государства был еще в 1930-х годах. В 1932 году приказом ОГПУ был создан БАМлаг, входивший в систему ГУЛАГ НКВД. К моменту ликвидации БАМлага и его переформатирования в 1938 году в Управление железнодорожного строительства НКВД на Дальнем Востоке силами заключенных был построен участок БАМ-Тында длиной 190 км, соединяющие БАМ с Транссибом линии Известковая-Ургал и Волочаевка-Комсомольск-на-Амуре. С 1932 по 1953 год с перерывом и разбором уложенных во время войны временных путей были построены участки Комсомольск-Совгавань, Тайшет-Братск, Братск-Усть-Кут.

Однако директор ФСИН Александр Калашников утверждает, что нынешнее использование труда заключенных не будет ГУЛАГом, "это будут абсолютно новые достойные условия, потому что этот человек уже будет трудиться в рамках общежития или снимать квартиру, при желании с семьей, получать достойную зарплату".

Однако в Госдуме РФ напомнили, что использование заключенных на тех работах, на которых привлекались трудовые мигранты, не поможет решить проблему дефицита трудовых ресурсов, так как из почти полумиллиона российских заключенных только около 188 тысяч имеют право на принудительные работы.

Подробнее: https://www.newsru.com/finance/26may2021/zakl_bam.html

Was Sie Nicht Wissen Sollen! 2011 - 2021


2011

Pinigai priverčia pasaulį apeiti. Bet kas valdo pinigus? Lordas Josiah Charlesas Stampas,

buvęs Anglijos banko direktorius ir kadaise vienas turtingiausių žmonių pasaulyje, 1937 m. Paskelbė: Šiuolaikinė bankininkystė iš nieko gamina pinigus. Šis procesas yra bene nuostabiausias išradimas žmonijos istorijoje. Bankininkai valdo žemę. Atimkite žemę iš bankininkų, bet suteikite jiems galią kurti pinigus, ir jie per trumpą laiką (ne??*)turės pakankamai pinigų jiems nusipirkti. Nedidelė privataus bankininkų grupė slapta valdo mūsų pasaulį. Šie bankininkai kontroliuoja ne tik FED ar ECB, bet ir tarpregionines organizacijas, tokias kaip JT, Pasaulio bankas, TVF ir BIS. Jie manipuliuoja aukso ir sidabro kaina, sąmoningai sukėlė nekilnojamojo turto burbulą ir bankų krizę ir sąmoningai stumia pasaulį į bedugnę. Šimtmečius senas šio pinigų elito tikslas yra ne kas kitas, o pasaulio dominavimas, vadinamas Nauja pasauline tvarka! Ir tam jie priima kiekvieną auką. Jie netgi oficialiai planuoja pasaulio gyventojų, kurie, jų manymu, yra būtini. Ir mes tai padarome jums taip lengva! Michaelas Morrisas mums paaiškina: daugiau nei du šimtus metų ekonomika žlunga reguliariais intervalais, nes ji yra tiksliai suplanuota ir norima. Taip pat planuojama kita akcijų rinkos katastrofa, kuri įvyks labai greitai. Nes taip perskirstomi pinigai, taigi ir galia, iš apačios į viršų. Mes vėl ir vėl krentame už tą pačią seną ranką. Tai įmanoma tik todėl, kad labai mažai žmonių supranta, kaip veikia mūsų pasaulinė finansų sistema. Tai laikoma taip sunku, kad vargu ar kas nors iš tikrųjų su tuo susiduria. Ir tai daroma sąmoningai. Iš esmės taip paprasta! Michaelas Morrisas neįprastai paprastai ir suprantamai paaiškina, kaip veikia bankų ir finansų sistema, kaip ir kodėl vyksta infliacija ir kaip jai būtų galima užkirsti kelią! Tai išsamiai parodo, kas yra už jo, kas valdo šį pasaulį, įskaitant įvairius politikus ir žiniasklaidą. Kai tai suprasite, jūsų akys atsivers! Autorius atskleidžia dabartinių Rothschild ir Rockefeller šeimų bendrovių akcijų tinklą, taip pat TVF pasaulinės valiutos koncepciją, kaip niekas kitas anksčiau. Tačiau tai taip pat rodo alternatyvas ekonominėje ir socialinėje srityje. Jaudinantis, patrauklus, jaudinantis ir pažangiausias!

Rašytojo Michael Morris bestselerių "Ko nenoriu, kad žinotumėte!" (Was Sie nicht wissensollen!) (2011), „Lockdown" (2021) ir kt. autorius.

Knyga "Ko nenoriu, kad žinotumėte!" tapo pranašinga. Joje autorius „numatė visus dalykus, kuriuos dabar išgyvename, pradedant netikra pandemija, panika, skiepais ir baigiant ką tik prasidėjusia hiperinfliacija“. Jis taip pat „įvardijo pagrindinius šio farso veikėjus - Gatesą ir Rockefellerį - ir aprašė baimės mechanizmą, dėl kurio tiek daug išsigandusių žmonių savanoriškai skiepijasi be jokios priežasties, nors gerai žinoma, kokį sunkų šalutinį poveikį gali sukelti tokie skiepai. XX a. septintajame dešimtmetyje JAV jau buvo surengta netikra kiaulių gripo epidemija, o skiepai (tariamai) nuo jos sukėlė tūkstančius mirčių“. 

„Visa tai, pradedant skiepais, dirbtiniu ekonomikos naikinimu, pasaulio gyventojų skaičiaus mažinimu, baigiant laisvės atėmimu ir "didžiuoju persitvarkymu", buvo nuspėjama, ir aš tai nuspėjau 2011 m.“ - pažymi Morris ir cituoja prieš 10 metų parašytą knygą:

"Tiek Gatesas, tiek Rokfeleris per savo fondus jau daug metų investuoja į sterilizacijos mokslinius tyrimus. Jie visuomet atvirai sako, kad dalis gyventojų turi išnykti! Tačiau kaip priversti žmones savanoriškai skiepytis kenksmingomis medžiagomis?


Paprasta: nesakykite jiems, kad dėl skiepų jie taps nevaisingi ar net žus. Jūs sakote žmonėms, kad skiepai skirti jų apsaugai!

Užtenka tik potencialaus pavojaus, kažko, kas išgąsdintų visus, kurie apie tai nežino, išgąsdintų juos taip, kad visi savanoriškai bėgtų pas gydytoją ir prašytų skiepų. Tada jie ir patys mokėtų būti pašalinti. Bet kas galėtų kelti tokį pavojų? Ar toks dalykas apskritai įmanomas?

Na, o kaip dėl paukščių gripo? Nepakankamai pavojinga? Vos po dvejų metų - kiaulių gripas. JAV nuo tariamo kiaulių gripo jau kartą, 1976-1977 m., buvo paskiepyta apie 100 mln. žmonių. Kampanija buvo nutraukta, nes baimintasi epidemijos nepasireiškė, tačiau dėl vakcinacijos mirė daugiau nei tūkstantis žmonių ir padaugėjo Gullian-Barré sindromų. Gullian-Barré sindromas yra neurologinė liga. Jai būdingas paralyžius, kuris prasideda nuo kojų ir gali išplisti iki kvėpavimo takų paralyžiaus. Vokietijoje kasmet ja suserga apie 1 000-1 500 žmonių! Iki 2010 m. pradžios Vokietijoje nuo kiaulių gripo mirė 178 žmonės!

Tai reiškia, kad nuo skiepų tikriausiai miršta beveik dešimt kartų daugiau žmonių nei nuo ligos! (...)

Kita Gatesų šeimos programa - nanotechnologijų naudojimas skiepijimui. Tai apima vakcinų sujungimą su nanodalelėmis, kurios yra pakankamai mažos, kad patektų į organizmą per plaukų šaknis. Juos galima užpurkšti ir vakcina suaktyvėja, kai tik žmogus prakaituoja. 2010 m. Gatesas skyrė 100 000 JAV dolerių Carlosui Alberto Guzmanui iš Helmholco infekcijų tyrimų centro Braunšveige ir Clausui-Michaeliui Lehrui bei Steffi Hansen iš Helmholco farmacinių tyrimų instituto Saarlande šiam projektui.

Tai du įspūdingi "Didžiųjų iššūkių tyrimų" programos, kuria siekiama proveržio pasaulinės sveikatos priežiūros srityje, pavyzdžiai. Šių nanodalelių vakcinų purškiklius būtų galima naudoti masinei sterilizacijai, pavyzdžiui, oro uostuose, prie kontrolės vartų viešuosiuose pastatuose arba roko koncertuose.


Billas Gatesas sako, kad vakcinos gali padėti sumažinti pasaulio gyventojų skaičių, ir jis svariai paaiškina, kodėl tai turėtų būti padaryta skubiai. Ne, ne todėl, kad dauguma žmonių yra kvaili, nenaudingi valgytojai - jis taip nesako, bet todėl, kad jie sukelia CO2."

Kaip jau sakiau, tai parašiau 2011 m., t. y. prieš 10 metų!

Tai, ką patyrėme per pastaruosius 14 mėnesių, buvo ne pandemija, o ilgai rengtas paskutinis bandymo sukurti "Naująją pasaulio tvarką" etapas, kurį esu ne kartą išsamiai aprašęs. Tie, kurie čia traukia už virvučių, visuomet atvirai apie visa tai pranešdavo, tačiau dauguma žmonių yra tarsi vaikai, kurie visomis išgalėmis priešinasi savo pačių augimui. Jie girdi tik tai, ką nori girdėti, gyvena savotiškame vaikiškame netikrame pasaulyje, o tai, kas jų laukia artimiausiais mėnesiais, smogs jiems taip stipriai, kaip plaktuku.“

https://kopp-report.de/die-prophezeiung-bereits-2011-plante-bill-gates-die-sterilisation-durch-impfungen/

* Žr.

















Бывший израильский пилот: ЦАХАЛ – террористическая организация

 



Laužia PanDemiją

 

Pakaks ir tiek, kiek D+ leidžia:





PloščiaKreivių Vakserių PaGreičiai - ProCentais:))

 

Štai:




Vakserių Džiaugsmas

 




https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2021/05/26/news/ragina-ruostis-kainu-suoliui-brangs-kone-visos-prekes-galime-susidurti-ir-su-ju-trukumu-19437131/

2021-05-25

Prof. Luc Montagnier And COVID-19

 

Prancūzijos virusologas, Nobelio premijos laureatas prof: COVID-19 vakcinos ir sukuria viruso atmainas

Prof. Luc Montagnier teigė, kad epidemiologai žino, bet „tyli“ apie reiškinį, vadinamą „nuo antikūnų priklausomu sustiprėjimu“ (angl. Antibody-Dependent Enhancement, ADE).

Renee Nal
RAIR fondas JAV

Ištraukos:

Nors suprantama, kad virusai mutuoja, sukeldami variantus, prancūzų virusologas ir Nobelio premijos laureatas Liukas Montanjė (Luc Montagnier) teigia, kad „variantus sukuria skiepai“.

2008 m. Nobelio premijos laureatas išsakė šias sprogstamąsias pastabas, kurios yra didesnio interviu su Pierre’u Barnériasu iš „Hold-Up Media“ dalis. Klipas buvo išverstas tik RAIR fondui JAV.

Kaip pranešė RAIR praėjusių metų balandį, profesorius Montagnier pateikė svarių įrodymų, kad koronavirusas buvo sukurtas laboratorijoje.

Dabar, po to, kai žymūs mokslininkai paragino toliau tirti koronaviruso kilmę, žiniasklaida traukiasi atgal.

Prof. Montagnier koronaviruso vakcinos programą pavadino „nepriimtina klaida“.

Pasak jo, masinis skiepijimas yra „mokslinė ir medicininė klaida“.

„Tai nepriimtina klaida. Istorijos knygos tai parodys, nes būtent skiepijimas sukuria atmainas“, – tęsė profesorius Luc Montagnier.

Žymus virusologas paaiškino, kad „yra antikūnų, kuriuos sukūrė vakcina“, verčiančių virusą „rasti kitą sprendimą“ arba žūti. Būtent čia ir susidaro variantai. Būtent variantai „yra vakcinacijos produkcija ir jos rezultatas“.

Prof. Montanjė sakė, kad epidemiologai žino, bet „tyli“ apie reiškinį, vadinamą „nuo antikūnų priklausomu sustiprėjimu“ (ADE).

Straipsniuose, kuriuose užsimenama apie ADE, profesoriaus Montagnier išreikštas susirūpinimas atmetamas. „Mokslininkai teigia, kad ADE yra beveik nesusijęs su COVID-19 vakcinomis“, – rašoma kovo mėn. straipsnyje „Medpage Today“.

Prof. Montagnier aiškino, kad ši tendencija vyksta „kiekvienoje šalyje“, kur „skiepijimo kreivę seka mirčių kreivė“.

Nobelio premijos laureato mintį pabrėžia informacija, atskleista ilgo sąrašo gydytojų gydytojų atvirame laiške Europos vaistų agentūrai. Laiške iš dalies teigiama, kad „iš viso pasaulio žiniasklaidoje pasirodė daugybė pranešimų apie slaugos namus, kuriuose per kelias dienas po gyventojų skiepijimo užklupo COVID-19“.

Šio mėnesio pradžioje RAIR pranešė apie prancūzų virusologės Christine Rouzioux pareiškimą:

„…naujų atvejų padaugėjo tarp paskiepytų pacientų slaugos namuose Monpeljė, Sartų, Reimso, Mozelio miestuose…“.

Prof. Liukas Montanjė (Luc Montagnier) toliau pasakojo, kad jis pats atlieka eksperimentus su tais, kurie užsikrėtė koronavirusu po vakcinos paskiepijimo.

„Aš jums parodysiu, kad jie sukuria variantus, kurie yra atsparūs vakcinai“, – sakė jis.

Žiūrėkite įrašą.

It’s unthinkable to vaccinate during a pandemic. They’re silent. It is the antibodies produced by the virus that enable the infection to become stronger. It is what we call antibody-dependent enhancement, which means antibodies favour a certain infection. It is clear that the new variants are created by antibody-mediated selection due to the vaccination,” Luc says in the French interview.