2019-02-06

2019-02-05

PornoGrafas Apie Legalumą


Banko „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis
teigia, kad idėja, kai pinigų trūkumo problema sprendžiama ne pinigus uždirbant, o juos atspausdinant, nėra nauja. Pasak jo, tokia idėja būtų ne tik neefektyvi, bet ir nelegali.

Ekonomistas priminė, kad 2017 m. vasarą Estijos vyriausybė prasitarė apie svarstymą greta euro įsivesti alternatyvią valiutą – kriptovaliutą, nes tuo metu buvo populiaru. Tuomet Europos Centrinis Bankas situaciją pakomentavo trumpai ir aiškiai: „Jokia valstybė narė negali įsivesti savo valiutos. Euro zonos valiuta yra euras.“

P.S. „Žinome, kuo baigiasi lūkestis sukurti gerovę ir klestėjimą iš oro: visišku skurdu ir humanitarine krize. Valiuta, kad ir kaip ją pavadinsi, gerovės neatneša ir problemų neišsprendžia. Efektyvia mainų ir vertės išsaugojimo priemone ji gali būti tik tuomet, kai valdžia negali spausdinti jos savo svajonėms ir pažadamas tenkinti“, – pridūrė N. Mačiulis.


2019-02-04

Ūkiškai


„Dar vienas irgi senas apsisaugojimo metodas – prasiplaukite nosies gleivinę ūkišku muilu. Patinka, nepatinka, bet irgi pakankamai veiksminga. Lauke buvote, vaikščiojote, grįžę į namus prasiplaukite nosies gleivinę, nes gal virusų jau įkvėpėte, bet tas virusas dar nespėjo pragraužti jūsų gleivinės ir patekti į ląsteles“, – rekomendavo profesorius J.Kalbibatas.
 rekomendavo profesorius J.Kalbibatas.

CERN and 666


Niels Bohr

šòkas sm. (2) DŽ, NdŽ; KŽ, TrpŽ, MedŽ500 med. sunkus bendras organizmo funkcijų sutrikimas, sukeltas įvairių psichinių sukrėtimų, fizinių sužalojimų: Trauminis šòkas LTEX619. Pooperacinis šòkas LTEX619. Psichinis šokas rš. Pleurinis šokas ištinka esant jautriai vegetacinei nervų sistemai rš.

šõkas sm. (2) šuolis: Vienu šokù šokte peršoka [upelį] Kp.

Why does CERN have 666 as its logo?

This is the statue of Shiva outside of Cern. The flames are known as the Flames Of Destruction, or Agni.

Cern supports Shiva, a Hindu Deity. Shiva is also known as the destroyer. Lord Shiva is the destroyer of the world, following Brahma the creator and Vishnu the preserver, after which Brahma again creates the world and so on.



Kinai


Inside the plans for Chinese mega-collider
that will dwarf
the LHC

Arabai


2019-02-01

Vilniuje steigiamas CERN verslo inkubatorius įsikurs Saulėtekio slėnyje

Sausio 25 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė , dalyvavusi Pasaulio ekonomikos forume Davose, galutinai susitarė su Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) generaline direktore dr. Fabiola Gianotti* dėl dviejų CERN verslo inkubatorių Vilniuje ir Kaune steigimo. Vilniuje verslo CERN inkubatorius įsikurs Saulėtekio slėnyje. Lietuva su CERN sutartį dėl šių inkubatorių steigimo pasirašys vasario mėnesį.
 
Tai pirmas toks atvejis istorijoje, kai didžiausios ir pažangiausios mokslinių tyrimų organizacijos pasaulyje verslo inkubatorius steigiamas asocijuotojoje narėje. Verslo inkubatorius CERN yra iš viso įsteigusi tik devyniose valstybėse. Lietuva bus simbolinė dešimtoji šalis, kurios verslui atsiveria unikali galimybė pasinaudoti CERN naujausiais išradimais, duomenų baze ir sukaupta patirtimi.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir CERN partnerystė prasidėjo prieš ketverius metus vizito CERN metu, kuriame buvo aptartos Lietuvos ir CERN bendradarbiavimo kryptys, stažuočių programos bei kiti projektai. Susitikimo metu VGTU atstovai aplankė keletą CERN laboratorijų ir tyrimų centrų, susipažino su Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijoje vykstančia mokslo ir eksperimentine veikla. 

Sėkmingai prasidėjęs bendradarbiavimas tęsėsi ir pirmą kartą Lietuvoje 2016 m. VGTU įvyko CERN organizuoti keturių dienų trukmės intensyvūs IT mokymai (CERN SPRING CAMPUS’16) studentams. Mokymų metu buvo pristatyti pažangiausi moksliniai tyrimai, atliekamos praktinės užduotys bei užmezgami kontaktai tvariai partnerystei užtikrinti. 

Praėjusių metų pabaigoje Vilniuje viešėjo CERN žinių perdavimo departamento vadovas dr. Giovanni Anelli ir CERN patarėjas dr. Christoph Schaefer. VGTU ir CERN atstovai aptarė tolimesnio bendradarbiavimo viziją. Susitikime dalyvavęs VGTU Mokslo ir inovacijų prorektorius prof. habil. dr. Antanas Čenys atkreipė dėmesį, kad tiek VGTU, tie CERN puoselėja panašias vertybes, skatina inovacijų plėtrą ir tarptautinį bendradarbiavimą. Jo manymu, įvairių sričių specialistai, tokių kaip fizikai, inžinieriai, technologijų tyrėjai, nepakankamai bendradarbiauja, todėl partnerystė su CERN padės sustiprinti bendradarbiavimą bei naujų projektų plėtrą ne tik fizikos, bet ir įvairiose inžinerijos srityse. 
 
Vilniuje ir Kaune įsteigti CERN verslo inkubatoriai bus vieninteliai Vidurio bei Rytų Europoje, todėl turės didelę reikšmę viso regiono mokslo ir verslo vystymuisi – skatins taikyti pažangiausias fizikos ir sveikatos bei informacines technologijas, plėtos optinių lazerių taikymą pramonėje. Lietuva taip pat sulauks ir CERN ekspertų konsultacijų ir pagalbos, kuriant naujus mokslo produktus įvairiose srityse.

Lietuva praėjusiais metais pirmoji iš Baltijos šalių buvo priimta į CERN asocijuotąja nare. Tai leidžia mūsų šalies mokslininkams dalyvauti CERN mokslinių tyrimų programose, vystyti inovatyvias verslo įmones, plėsti Lietuvos pramonės potencialą, mokytojams – tobulinti kvalifikaciją fizikos srityje, o jauniesiems mokslininkams – stažuotis šioje vienoje didžiausių ir pažangiausių pasaulyje mokslo organizacijų.
Gianotti found her passion for scientific research after reading a biography on scientist, Marie Curie. Previously, she had studied the humanities, focusing on music and philosophy.[4]
Juma says the machinery at CERN were incredible in size, function, complexity and specialties. “They have an impact on me as an artist yet I do not know how and when the refection of that will appear on my own work, I am sure it will in an unexpected way.” 
Relationship between art and science 
“I believe science and Arts are speaking two parallel languages - evolution and transformation – which are both necessary for humanity’s growth outside and inside. Art has long come out of its shell and is now using science as its medium as well as subject matter. 
“Science, since the beginning, had been uncovering the universe’s most beautiful structures, unity and harmonies. CERN’s biggest dream is to find the ultimate equation called ‘Super symmetry’.
Juma contends that old nations had built great cultures and cities based on their understanding of symmetry in nature, especially Islamic Culture. “Open-ended research methods are common for both artists and scientist. Artists are interested in hospitals, labs, math equations, industry as tools and subject matters. I believe that art and science are intertwined at their core, what we need is to allow the new generation to explore them both as one, right from the beginning.”

Her biggest question ‘Who are we and where are we going?’ is printed out large on the walls of the ‘Globe of science and innovation’ at CERN’s main public exhibition.

2019-02-03

MelaSklaida


Seniai nebe ŽiniaSklaida.

Štai:

Matot reklamą kairėje?

Spaudžiu.

Profesorius Karolis Maciejauskas (molekulinės biologijos ekspertas) nusprendė išlaisvinti savo žmoną nuo progresuojančio nutukimo ir kompleksų. Tai buvo revoliucijos pradžia kovojant su antsvoriu. Profesorius po vienerių metų pažangių laboratorinių tyrimų sukūrė natūralią, saugią ir lengvai pritaikomą lieknėjimo formulę. Su ja profesoriaus žmona mažiau nei per 2 mėnesius neteko 26 kg ir, kaip ji išdidžiai pripažįsta, "įgijo modelio figūrą"!

Profesionalūs medicinos žurnalai jau pavadino šią terapiją "pionierių pasiekimu dietologijoje" , o profesorius Maciejauskas jau gavo kelis prestižinius apdovanojimus už jo mokslinį atradimą.

Viename portale skelbiama, kad Lietuvos mokslininkas profesorius Karolis Maciejauskas išrado kone stebuklingą būdą, kaip per 28 dienas sulieknėti 14 kilogramų. Toks pasiūlymas atrodo viliojantis tik iš pirmo žvilgsnio. Įvedus šio mokslininko pavardę į paiešką, tokio žmogaus rasti nepavyksta. Lietuvos mokslų akademija informavo, kad tokio profesoriaus išvis nėra.

Neegzistuoja ir nurodytos puslapyje institucijos. Dar daugiau abejonių dėl preparato tikrumo sukelia tai, kad lenkiškame variante jau nurodomas kitas profesorius, sukūręs tokį patį metodą. O žmonių, kurie neva numetė svorio, nuotraukos lietuviškame ir lenkiškame portale tos pačios, tik skiriasi jų vardai ir metai.

Pasak R.Matonio, jei nuo sukčių nukentėję gyventojai kreipsis į policiją, tyrimas bus pradėtas.
Kadangi nesikreipiam - MelaSklaida „dirba" toliau.

Suprask - „reklamos" užsakovai turi pinigų, užmoka, tai Delfi spausdija...

O mūsų Valdžia kaip į tai?

Niekaip!

O mes?

Anksčiau Mafija - Dabar Klanai


Sensacingi apiplėšimai, užsakytos žmogžudystės, įžūlus nesiskaitymas su teisėsauga, didmiesčių kvartalų „šerifai“, įvedę juose savo tvarką, – arabų klanų „šlovė“ neblėsta. Dėl klaidingai suprastos tolerancijos dešimtmečius jie galėjo netrukdomi augti ir vešėti. Vokietiją jie laiko „grobio šalimi“, iš kurios leista prievarta ar apgaule pasiimti tai, ko nori, – konstatuoja šio fenomeno tyrinėtojai.

Šeimyniniai arabų klanai užvaldė Berlyno, Brėmeno, Šiaurės Reino Vestfalijos miestų Eseno, Dortmundo, Duisburgo, Gelzenkircheno nusikaltėlių pasaulį, jie veikia trylikoje Žemutinės Saksonijos miestų. Pasak geriausio klanų žinovo, iš Libano kilusio politologo bei islamo mokslininko Ralpho Ghadbano,
jiems neprilygsta nei italų „Camorra“, nei rusų mafija. Dominuojančias pozicijas jie užėmė kone visose organizuoto nusikalstamumo srityse: prekybos narkotikais, reketavimo, prostitucijos organizavimo, kontrabandos žmonėmis.

Būtina kuo skubiausiai imtis priemonių, – naujausioje savo knygoje „Arabų klanai: neįvertintas pavojus“ ragina R. Ghadbanas.
Jį stebina teisinės valstybės neveiklumas, nors klanai, pasak jo, jau seniai „peržengė visas raudonas linijas, o jų panieka teisinei valstybei ir mūsų visuomenei yra beribė. Jie jaučiasi visagaliai“.
Turčiai, gyvenantys iš valstybės pašalpų...

Klano nariu ne tampama, juo gimstama, – pabrėžė jis. Tiesa, didžioji dalis šeimos narių nėra nusikaltėliai, tačiau, būdami įsipareigoję dengti giminaičių nusikaltimus, jie neišvengiamai tampa nusikaltėlių bendrininkais. Ir dar viena arabų klanų specifikos ypatybė: 90 procentų jų gyvena iš socialinių pašalpų.

Endogamija yra pagrindinis šių arabų šeimų struktūros požymis. Incestas Europoje draudžiamas, o štai arabams santuoka tarp pusbrolių ir pusseserių yra taisyklė, – rašo mokslininkas knygoje apie arabų klanus. Brolių solidarumas sutvirtinamas sutuokiant brolvaikius, kas, savo ruožtu, tik stiprina tokios didžiulės šeimos ryšius.