2013-06-05

#LRT that's so true!

"Klasikos" radijas vakar rytą paskaitė žinias.

Ne savo, o LRT radijo.

Ne RTL, ne LTR, o LRT.

Tas LRT radijas melavo (kaip malonu, kad nereikia sakyti: tas Lietuvos radijas melavo:)).

Jis pranešė, jog mūsų "Chevron" galėsianti imtis skalūninių dujų žvalgybos Lietuvoje po to, kai parengsianti tos gavybos poveikio aplinkai studiją bei susitarsianti su žvalgybos vietų bendruomenėmis - Seimas nesenai sugriežtinęs skalūninių dujų gavybos įstatymų nuostatas.

Pagalvojau - kaip galima sugriežtinti tai, ko nebuvo?

Juk nebuvo jokių skalūninių dujų Lietuvoje!

Be to, jau žinojau apie skalūninių dujų gavybos JAV įstatyminę bazę...

Tiesiog orakulas: jei jau JAV-ose sugebėta padirbti federalinę tuštumą, tai Marijos žemėje tokia įstatymų taisyba ilgai netruks.

Nagi...


Seimas ketvirtadienį pritarė darbiečio, buvusio Lietuvos dujų asociacijos prezidento Raimundo Paliuko siūlymui leisti žemės gelmėse nekontroliuojamai palikti arba palaidoti gavybos metu susidariusias bet kokias atliekas, jeigu jos viršys leidžiamą specialiose tamlpose palikti jų kiekį - 500 kubų. Šios pataisos yra naudingos „Chevronui", bet ES institucijų ir aplinkosaugininkų vertinimais pavojingos gamtai.

Griežta!

Ar ne, LRT radijau?


Už tokią darbiečio  R. Paliuko Žemės gelmių įstatymo pataisą balsavo 74 Seimo nariai, prieš – 12, o susilaikė 23 parlamentarai. Darbiečio R. Paliuko pataisą palaikė konservatoriai, darbiečiai ir liberalai.

Darba parcija!

Ir kiti...

Vienybė težydi?

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas teikė griežtesnes sąlygas - jeigu tokių atliekų kiekis viršytų 500 kubų, jas siūlyta iškelti į žemės paviršių ir sutvarkyti pagal taisykles, kurias jau yra patvirtinusi arba patvirtins Vyriausybė.

:)

Ekonomikos komiteto vicepirmininkas socialdemokratas Artūras Skardžius pareiškė, kad darbiečių-leiboristų pataisos leis "chemiškai užteršti gelmes", o Aplinkos komiteto narė Aurelija Stancikienė teigė, kad tokios pataisos - "valstybės išdavystė".

"Seimas priiminėja Lietuvai ekologiškai pavojingus įstatymus", - priekaištavo A.Stancikienė.

Komiteto vadovas Algimantas Salamakinas teigė, kad nenustačius, kiek galima gelmėse, gręžinyje palikti panaudotų skysčių, "ateities kartoms bus palikta tiksinti mina".

Kokio mineralinio vandens iš tų gręžinių turėsim!


O mūsų LRT radijas su savo žiniomis apie mūsų griežtą Seimą?

#LRT that's so true!

Go,Go,Go,Go,Go,Go, it's a LRT!

O tempora o mores!

Komentarų nėra: