2013-06-07

Big Brother Is Watching You

JAV žvalgybos agentūros naršo devynių didžiųjų interneto bendrovių serverius pagal slaptą duomenų rinkimo programą, kuri tikriausiai pakurstys naujus debatus apie vyriausybės vykdomą sekimą, žiniasklaida pranešė ketvirtadienį.

Dienraštis „The Washington Post“ paskelbė, kad Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) ir Federalinis tyrimų biuras (FTB) turi tiesioginę prieigą prie serverių, kuri leidžia jiems sekti bet kurio asmens veiklą internete pagal jo įkeliamus garso ir vaizdo įrašus, nuotraukas, elektroninius laiškus ir prisijungimo žurnalų įrašus.


Su šia programa susijusios kai kurios didžiausios Silicio slėnio bendrovės, tarp jų „Microsoft“, „Yahoo“, „Google“, „Facebook“, „Apple“, „PalTalk“, AOL, „Skype“ ir „YouTube“, teigiama pranešimuose.

Laikraštis pateikė detalių apie balandį vykusį seminarą, kuriame NSA Signalų žvalgybos direktorato analitikai buvo supažindint su itin slapta sekimo programa PRISM.

Šią informaciją nutekino vienas karjeros žvalgybininkas, „asmeniškai susipažinęs su tomis sistemomis ir apimtas siaubo dėl jų galimybių“, norintis paviešinti, jo nuomone, „didžiulį kišimąsi į privatumą“, rašo „The Washington Post“.

„Jie tikrąja prasme gali stebėti, kaip formuojasi jūsų idėjos, kai jūs surinkinėjat tekstą“, - dienraštis citavo savo šaltinio žodžius.

Tai bent naujiena.

Tiesiog šizofrenijos reabilitacija!

:)


Disclosure of the massive surveillance of phone records and internet communications risks “long-lasting and irreversible harm” to US national security, the director of national intelligence says.

...

They involve extensive procedures, specifically approved by the court, to ensure that only non-U.S. persons outside the U.S. are targeted.

Nuramino, tiesa?

Laiškai, naujienos ir pokalbiai - nemokamai!

:(

:)

Labai inteligentiška, ar ne?

1 komentaras:

Zenonas rašė...

anksčiau ar vėliau taip turėjo atsitikti, bet kaip taip greitai.