2016-10-11

Kas pankuoja?

iTree 
ne rinkėjų balsus 2016-jų metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose skaičiuoja, bet ... rezultatus
(recorded since 1432, Middle English, from Medieval Latin resultare, in Classical Latin "to spring forward, rebound", the frequentative of the past participle of resilio‎(to rebound), from re- ‎(back) + salio ‎(to jump, leap))
publikuoja, pateikia:

Dar sekmadienio naktį Z. Vaigauskas minėjo, kad dėl vėluojančių rezultatų reikėtų žvilgsnį kreipti į naują balsavimo informacinę sistemą įdiegusią ir prižiūrinčią bendrovę „iTree Lietuva“. Pirmadienį spaudos konferencijoje jis įmonės pavadinimo nebeminėjo, bet teigė, kad nenorėta skelbti pirmųjų balsų gerai nepatikrinus.

Į spaudos konferenciją atvyko ir „iTree Group“ vadovas Darius Lazauskas (beje - nulis viešumo). „Norėčiau pabrėžti vieną labai svarbų momentą, kad VRK informacinė sistema kurta nuo nulio. Mes pirmą kartą ją bandėme gamybinėje aplinkoje. Ką mes padarėme: visų pirma mes norėjome sulaukti nemažai rezultatų iš nemažo apylinkių skaičiaus, kad galėtume pratestuoti duomenis ir jais pasitikėti“, - komentavo įmonės vadovas.

Kai mes gavome tuos rezultatus, tai buvo apie 22 val., paruošėme pirmą publikavimo variantą. Tačiau, kaip minėjo pirmininkas, tas pirmasis variantas nebuvo dėl rezultatų, bet buvo klausimas dėl kai kurių parametrų: pagrindinis buvo rinkėjų aktyvumo atvaizdavimas“. D. Lazauskas teigė, kad padarius pastebėtus ir reikalingus pakeitimus, apie 23 val. buvo pateikta nauja versija, kuri buvo publikuojama.

„Dar norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad pats procesas, kai yra pateikiami duomenys, užtrunka. Todėl mano žiniomis, 20 val., kai užsidarė apylinkės, buvo pradėtas apylinkėse darbas, o rezultatai VRK puslapyje pasirodė apie 23.30 val.”, - pridėjo įmonės vadovas.

D. Lazauskas taip pat paminėjo, kad sistema veikti turėjo gerai ne tik iš IT pusės, bet ir kartu su ja teisingai dirbant apylinkių komisijų nariams.
VRK pirmininkas teigė, kad rezultatai vėliau „plaukti“ viešai pradėjo ir dėl rinkimų komisijų sunkumų.
Laimintys kandidatai: Panka Pankauskas!
Yra tokia partija?

Baikit - Seimu pasitiki vos keli procentai Lietuvos piliečių, bet rinkimuose jau ketvirtį amžiaus išsirenka vis tuos pačius - socialdemokratus ir konservatorius.

Tai kas gi pankuoja?
Kadaise
viskas

1 komentaras:

Zenonas rašė...

balsų skaičiavimo "mašiną" atiduot į privačias rankas - šliaužiančios katastrofos atomazga. Pinigų spausdinimą svetimiems - tik pradžia , ar įpusėjimas.