2019-11-06

Apgailėtina & Apgailėtina?


2003 m. sausio 10 d
Ministerijai buvęs diplomatas A.Puklevičius tebėra skolingas beveik du šimtus tūkstančių litų. Už 217 800 litų ir 46 centų iššvaistymą 1997 metais jis buvo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo.

Kaupė medžiagą knygai

Buvęs ambasados Austrijoje pirmasis sekretorius buvo nuteistas už didelio masto sukčiavimą užvaldžius dalį Lietuvos privalomųjų įmokų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai. Valstybės ir diplomato asmeniniai pinigai buvo laikomi vienoje sąskaitoje, kuria jis naudojosi kelionėms į Londoną, Romą, Niujorką ir Paryžių bei įvairiausiems pirkiniams.

Pirmosios jo knygos „Keturiolika „Restitucijos" dienų"
skaitytojai rado ir tikslius brangių vyriškų aksesuarų aprašymus. Manoma, kad romanui būtinas pikantiškas detales A.Puklevičius kaupė eikvodamas valstybės iždo pinigus.

Vietoj ketverių metų A.Puklevičius nelaisvėje praleido vienuolika mėnesių.

Malonę jam suteikė Prezidentas Valdas Adamkus.

A.Puklevičius buvo vienas perspektyviausių naujos kartos diplomatų. Visi kartu su juo 1990-ai-siais į Užsienio reikalų ministeriją atėję dirbti tuometiniai Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentai kopė karjeros laiptais.

Komentarai, žinoma, nebeaktualūs.

Apgailėtina?

Užtat rašytojo-švaistūno
komentarai aktualūs:



1 komentaras:

Audrius rašė...

Gal čia tas Aidas?

Dar 2009 m. rugpjūtį į DELFI redakciją užsuko Drąsius Kedys. Tuomet jis tikino esantis nusivylęs teisėsauga, aiškino, kad trys vyrai (tarp jų – verslininkas, į politiką bandęs sukti Andrius Ūsas (mergaitės krikštatėvis), teisėjas Jonas Furmanavičius ir „Aidas“ (manyta, Vaidas Milinis (Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnis)) tvirkino ir prievartavo jo ir Laimutės Stankūnaitės dukrą.

D. Kedys tomis dienomis išsiuntinėjo beveik 200 laiškų su DVD diskais, kuriuose užfiksuoti mažylės pasakojimai apie tai, ką su ja išdarinėjo „dėdės“. Laiškai išsiųsti keliolikai Seimo narių, Lietuvos europarlamentarams, visoms šalies politinėms partijoms, visuomenės informavimo priemonėms, įvairiems pareigūnams ir kt.

Aptariamuose vaizdo įrašuose penkiametė pasakojo apie „sysalus“, kurie būna dideli, o paskui, kai iš jų išteka „kremas“, pasidaro maži. Ji taip pat nurodė, kaip dėdė ją visą laižydavo, nuogas sodindavo ant savęs, garsiai šaukdavo, kai bėgdavo „kremas“, ir tepliodavosi juo pats, tepdavo ją. Ji netgi rodė, į kokią pozą jai liepdavo atsigulti dėdė, o jis „kažką padaužydavo ir jam iškart kremas išbėgdavo“. Pasakojo, kaip jis tampydavo „sysalą“, kišdavo jai į burnytę ir t.t.