2019-11-06

Didysis Žaidimas


Pasak advokato, Lietuva N. Venckienę galės teisti tik pagal tuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie yra nurodyti teismo dokumentuose ją išduoti baudžiamajam persekiojimui vykdyti. Jeigu būtų surinkta įrodymų dėl kitų kaltinimų, prokuratūra turėtų kreiptis į JAV ir gauti leidimą.

„Žinoma, tai buvo galima padaryti anksčiau, kai dar buvo svarstomas ekstradicijos klausimas, nes dabar situacija tik dar labiau pasunkėtų, tad tikėtis naujų įtarimų kol kas sunku, nors neatmestina versija, jog tokia yra pareigūnų taktika“, – sakė jis.

Lietuvos prokuratūra yra pranešusi, kad ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, jog N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai L. Stankūnaitei; 2012 m. gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; naudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Anot teisininkų, daliai šių nusikaltimų jau gali būti suėjęs patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminas arba jis artimiausiu metu sueis.

„Pagal tuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie yra inkriminuojami N. Venckienei, Lietuvoje dar nė vienas žmogus nebuvo įkalintas, – sakė V. Bužinskas. – Negana to, tokio pobūdžio bylose įtariamieji net nebūna laikomi suimti, todėl tikėtina, kad N. Venckienę parvežus į Lietuvą ji po kelių dienų ar savaitės bus išleista į laisvę. Todėl man labai keistai atrodo kilęs ažiotažas, kad ji kažko bijo atgabenta į Lietuvą. Taip pat labai keistai atrodo motyvuotas jos suėmimas tokį ilgą laiką Amerikoje, nes realiai tiek, kiek laiko ji praleido už grotų, Lietuvoje tikrai nebūtų sėdėjusi.“
Gerai Kedžių istoriją žinantis advokatas: Venckienė netrukus bus išleista į laisvę

Spaudos konferenciją Generalinėje prokuratūroje transliuos ... lrytas.tv





Komentarų nėra: