2016-05-16

Didysis Žaidimas

1. Gabrielius Landsbergis*
atsisako europarlamentaro mandato.

Ne vien BA (Bazinio Atlyginimo), ir visiškai ne šitokio BMA (Bazinio Minimalaus Atlyginimo), kuriuo matuojamas Lietuvos mokytojai ir dėstytojų darbas, atsisako Gabrielius Landsbergis:

Nustatytas EP nario bazinis atlyginimas yra 38,5 proc. bazinio Europos Bendrijų Teisingumo Teismo atlyginimo – per 27,4 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

Europos Bendrijų Teisingumo Teismo Bazinį Atlyginimą patys galim apskaičiuoti: po 20 610  baziškai kas mėnesį Teisingumo Teismo iš Liuksemburgo teisėjui, kuris "nemato", kad Europarlamento vadovas
(ir prieš ką gi jis čia taip išsitempęs stovi:)))
neturi mokyklos baigimo atestato,
o pats mums mūsų Prezidentės pavyzdžiu statomas Liuksemburgas 
yra prasiskolinęs net 3443% BVP (t.y. 34,43 BVP) - ir nieko...

Ką ten tas briuselinis atlyginimas:

čia per kadenciją įmanoma uždirbti 3,64 mln. litų.

Eurų - milijoną su kaupeliu.

O tas Europos Bendrijos Teisingumo teismas...

Daug ko "nemato" Teisingumo Teismas iš Liuksemburgo:))
2. Antanas Guoga
parduos savo verslus Lietuvoje ir pinigus skirs "labai rimtiems tikslams".

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai šių metų balandį A.Guogos pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra bendrovės „Lošimų strateginė grupė“, valdančios „TonyBet“ lažybų punktus, akcininkas, sporto transliacijas internetu vykdančios „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“ akcininkas, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“ akcininkas, nekilnojamojo turto valdymu užsiimančių bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas.

Deklaracijoje taip pat atskleidžiama, kad A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas.

2015 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, A.Guogos turimų akcijų vertė siekia 24,55 mln. eurų.

Jei tai - Didysis Žaidimas, klausimas: kuris statymas didesnis?

Dabar gi pinigais viską matuojam:

Dar 2014-aisiais apibendrindami savo veiklą teismai nusprendė, kad netinkamas pareigų atlikimas ar piktnaudžiavimas tarnyba gali būti pripažintas nusikaltimu tokiais atvejais, jei yra padaryta didelė materialinė žala.

Taip sako prokuroras, ne Ukrainos, bet Lietuvos.

Jei jau šitaip, iš nieko daromais, betgi materialinei žalai matuot naudojamais pinigais, ir dabar mieruoti matuoti, tai Antanas laimi prieš Gabrielių, maždaug 25 prieš 1.

Antanas, Antanas:)

Lietuvos liberalams vadovauja Antanas, atvykęs iš Australijos, kuris parduoda verslus Lietuvoje (bet ne užsienyje) ir europarlamentaru toliau būt neatsisako.

Lietuvos konservatoriams vadovauja europarlamentaro mandato atsisakantis Gabrielius, kuris nėra verslininkas, tik jo žmona turi svetimų vaikų ikimokyklinio ugdymo verslą*.

* Žmona verslininkė.

1 komentaras:

Zenonas rašė...

Jau girdėjau vadinant Gabrielių - Landsbergio broileris.
Mazuronio broileris jau pabėgo pas kitus. Niekas nevadina dabar tokių išdavikais - bėga, kur šilčiau.