2016-05-20

Brūkšnys

Dabartinė Liberalų sąjūdžio
vadovybė, priešingai, nei darė A.Guoga,
stengiasi pabrėžti, kad rasti pinigai pas E.Masiulį su partija nesusiję.

Laikytis šios versijos primygtinai raginama ir liberalams šiomis dienomis išplatintose viešųjų ryšių specialistų instrukcijose, kur mokoma atsikirsti į užduodamus neparankius klausimus.

Tai, kad partiją nuo įtarimų galbūt bando apsaugoti ir šalies vadovė, svarstė ir dažnai ją kritikuojantis Seimo narys Povilas Urbšys: „Man keistas prezidentės skambutis R.Šimašiui ir jam išreikštas palaikymas. Juo parodoma, kad merui ir partijai nėra grėsmės. Kitaip D.Grybauskaitė būsimam partijos vadovui neskambintų. Neabejoju, kad jai žinoma bylos medžiaga.“

Anot P.Urbšio, tokį skambutį galima vertinti kaip savotišką skiepą apie bylą mažai nutuokiantiems liberalams – jūs būkite ramūs, su partija tai nesusiję.

Perspėjimas – ir liudytojams

Tačiau P.Urbšys svarstė, kad tokiais veiksmais prezidentė gali pakenkti ar net sužlugdyti pradėtą tyrimą: „Taip nubrėžiamos tam tikros raudonos linijos, kurių tyrėjams peržengti nevalia.

Buvęs STT pareigūnas sunkiai įsivaizduoja, kad po tokio akivaizdaus D.Grybauskaitės signalo tyrėjai išdrįstų pareikšti įtarimus partijai: „Tai – netiesioginis poveikis tyrimui. Netgi jei dabar imtų aiškėti, kad pinigai buvo mokami ne pačiam E.Masiuliui, bet Liberalų sąjūdžiui, kaip tyrėjai galėtų pareikšti įtarimus partijai?

Prezidentės išreikštas palaikymas R.Šimašiui gali išgąsdinti ir asmenis, kurie galbūt norėjo ir galėjo paliudyti, kad rastas kyšis – toli gražu ne pirmas, gerai pagalvos, ar verta tai daryti.“

Netiki, kad savinosi pinigus

P.Urbšys taip pat neatmetė, kad prezidentės pokalbis su meru gali visiškai užčiaupti ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, kuris įtariamas perdavęs kyšį E.Masiuliui: „Pamatęs, kokį partija turi užnugarį, jis vargu ar kalbės apie tai, kad šie pinigai galėjo keliauti į jos juodąją kasą.“

Kartu parlamentaras neabejojo, kad galbūt koncerno atstovų E.Masiuliui perduoti pinigai tikrai nebuvo skirti jam asmeniškai:

Komentarų nėra: