2012-05-15

Appsolutely everything


« Экономика должна быть экономнойтаково требование времени».

Galiu pasakyti, kad visi vakarietiški verslai, ypač pradiniame augimo etape, netgi vengia pelnų, nes bet koks pelnas reiškia, kad įmonė vystosi lėčiau negu galėtų, jeigu tą pelną investuotų. Taigi siekiama pelną dengti bet kokiais kaštais mainais užtikrinant įmonės ir jos vertės augimą.

Patiko?

Mokykitės iš "visų vakarietiškų verslų", "siekiančių pelną dengti bet kokiais kaštais, mainais užtikrinant įmonės ir jos vertės augimą".

Rytiečiai...

14. kazkoks visgi prieštaravimas pačiam sau 2012-05-15 16:09 IP: 88.119.156.251
Nereikia pamiršti, kad vis dėlto pelnas kažkam rūpi :) ... Ir taip vienareikšmiškai teigti, kad verslo sėkmės paslaptis kurti ne pelną, o vertę - nėra absoliuti tiesa. DALIES verslo sėkmės paslaptis - tai taip.... Bet ta sėkmė atsiranda, kažkam pastebėjus galimybę/potencialą uždirbti pelną iš to.... todėl juk ir mokami tokie milžiniški pinigai už tokias bendroves... tai tas pats kas pirkti gerą krovininį automobilį ar traktorių valdomą kompiuterikos.... juk ne pasivažinėjimui į gamtą ar į darbą juos perka? perka tiesiog tam kad uždirbti pinigus... Va prisiskaito tokių vienpusiškų teiginių ir pradeda pūstis rinkose burbulai... tai Nekilnojamo turto burbulas buvo, tai dabar IT kompanijų su visais debesimis ir facebookais.... O nereikia, pamiršti kad žmogus dar ir valgo duoną... o paskutiniu metu susirūpines dar kad ta duona būtų ekologiška....KŪRYBIŠKUMAS yra sėkmė bet kokiame versle... Sėkmės visiems verslams!....

15. Amerikietiškas požiūris
2012-05-15 16:54 IP: 80.240.9.72
Pakankamai pažangiu laikomas amerikietiškas požiūris sako, kad svarbiausia yra ne generuoti pelną, o didinti įmonės vertę. Strateginė vertė reiškia, kad sukurta kompanija valdo tam tikrą rinkos dalį arba technologiją. Google: U.S. has a TECHNOLOGY, called a printing press (or, today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at essentially no cost. Technologija yra. Pelno nėra - U.S. lenda į skolas (Google: Triffin dilemma). Niekas nebesako, kad doleriai - vertybė. Bet rinką (finansų) valdo. Ir visai ne U.S., o už jų vardo pasislėpęs FED. Nup pat 1913 metų, kai buvo įsteigtas, neaudituotas (Google: Audit the Federal Reserve)

17. Šiuolaikinio (stambesnio) verslo sėkmės paslaptis
2012-05-15 17:04 IP: 80.240.9.72
Pinigus dabar spausdina trilijonais (dar nesenai taip nebuvo, tada verslas rūpinosi pirmiausia pelnu). Bet ne bet kas. Ir skolina pigiai, bet irgi ne bet kam. Tie ne bet kas tuos trilijonus "investuoja". Tokį finansavimą gavęs verslas gali augti ir būdamas nuostolingas. Netiesioginis tokio teiginio įrodymas ir straipsnio iliustracija: Google: appsolutely free. Kas pirmoj vietoj? Viskas šiuolaikiška, įskaitant rašybą.

19. Kova prieš šiuolaikinį verslą 2012-05-15 17:17 IP: 80.240.9.72
Kas gi nustatys šiuolaikinio nuostolingo verslo didelę vertę, jei ne Volstritas? Google: B. Obama: „JAV banko „JPMorgan“ patirti nuostoliai įrodo Volstrito reformos būtinybę“. Naujienos visai šviežios. Tą Volstrytą B. Obama jau reformavo prieš 2 metus, pasirašydamas 2 300 puslapių (kiek puslapių turi šitas straipsnelis?) įstatymo projektą. Google: Senatas uždegė žalią šviesą B. Obamai pasirašyti istorinį Volstrito reformų įstatymą

20. Išsivystė abudu
2012-05-15 17:24 IP: 80.240.9.72
Išsivystęs socializmas - kai ima atrodyti, kad ekonomika turi būti ekonomiška. Išsivystęs kapitalizmas - kai pažangiu ir šiuolaikišku tampa didelės vertės, bet nuostolingas verslas.

Jeigu žiūrėtume į Lietuvos, Europos ir pažangiausiu laikomą amerikietišką požiūrį į verslą, tai galėtume pasakyti, kad pagrindinis skirtumas čia – manymas, kaip pinigai versle apskritai yra padaromi.

Kaip pinigai apskritai yra padaromi.

Tikra tiesa.




Komentarų nėra: