2014-01-22

U2 in Davos

Renginyje, kuriame, pernykščiais įverčiais, dalyvavimas vienam asmeniui vidutiniškai kainuoja per 40.000 USD, dėmesys skiriamas ir augančios socialinės nelygybės rizikai bei jaunimo nedarbui, kuris, pasak ataskaitos rengėjų, kelia grėsmę ekonominei pažangai ir formuoja uždarą krentančio ekonominio aktyvumo ir augančio nedarbo ratą.

Kainuoja tai kainuoja - bet  kad tik Šemetą tekviečiamūsiškių...

Ne visai taip.

Vilniaus universiteto studentė Ieva Maniušytė gavo kvietimą iš forumo organizatorių per organizaciją „Student Reporter“, kai pagal mainų programą mokėsi Oksforde.

Tai negi atvirkščiai...

Pranešėjų būrio įvairovė plati – nuo Bono, U2 (nesupainiokit su Dragon Lady: viena iš populiarios grupės „U2“ pavadinimą aiškinančių teorijų teigia, kad jis reiškia šį lėktuvo modelį; juo labiau, kad pradžioje grupė vadinosi „U-2“ (su brūkšneliu))
 
grupės lyderio (ne tokio:)), ar aktoriaus Matto Damono iki Lloydo C. Blankfeino, „Goldman Sachs“ vykdomojo direktoriaus, Marissos Mayer, „Yahoo“ vykdomosios direktorės, ar Billo Gateso, „Microsoft“ įkūrėjo.

Kokia kompanija!


Tarp ryškių asmenybių vietą pranešėjų gretose rado politikai – nuo Jose Manuelio Barroso, Europos Komisijos prezidento, iki Hassano Rouhani, naujojo Irano prezidento.
.
Bono - etatinis davosininkas

Kol Bono Davose:) 

... daugiausia nerimo kelia išsivysčiusio pasaulio finansaifiskalinės krizės pavojuje išlieka JAV ar Japonija, kurių įsipareigojimai siekia atitinkamai daugiau kaip 100% ir 230% nuo BVP.

Tarp 10 didžiausios rizikos rūšių Pasaulio ekonomikos forumo bendruomenė paminėjo geriamojo vandens trūkumo ir ekstremalių klimato pokyčių riziką. Pasak ataskaitos rengėjų, vandens trūkumas gali sukelti sisteminių padarinių, kaip tai nutiko, kai nuo sausros išdžiūvusi Rusija uždraudė žemės ūkio produkcijos eksportą ir tai išaugino grūdų kainas Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Vandens kokybės ir trūkumo problema aktuali ne vien tik žmonėms, kurie per 20 amžių, populiacijai paketurgubėjus, turi suktis su devynis kartus mažesniais geriamojo vandens kiekiais, bet ir verslui.
„Vandens užterštumo bėdos paralyžiavo verslo veiklą dalyje Kinijos, sutrikdydamos pasaulinę tiekimo grandinę ir pašiukšlindamos korporacijų reputaciją“, – teigiama ataskaitoje.
.

Turtuoliai Davose svarsto, kaip kovoti su skurdu...
 

Komentarų nėra: