2014-01-24

Who Rules the Waves

Į teismą Londone iškviestas Lietuvos generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna iš karto pareiškė, kad bankininkams paruoštos vietos Kauno tardymo izoliatoriuje.

Teismui jis pateikė ir teisingumo viceministro Sauliaus Stripeikos Generalinei prokuratūrai siųstą raštą...

T.Krušna Londono teismui aiškino, jog šį raštą parašęs Vilniaus apygardos prokuroras nėra susipažinęs su Teisingumo ministerijos nurodymais ir neturi įgaliojimų spręsti...

Daugybės klausimų Londone apie tai sulaukęs T.Krušna pažadėjo kalinimo problemą aptarti su prokuratūros vadovais bei Teisingumo ministerijos atstovais.

GrįžęsLondono, jis tokį susitikimą iš tiesų surengė ir spalio 31-ąją Londono Vestminsterio teismas bei kalinių gyvenimo sąlygomis besirūpinanti organizacija gavo Teisingumo ministerijos bei Generalinės prokuratūros patvirtinimą...

Kad bankininkai tikrai nepateks į policijos areštinę (kaip kai kas), Londone garantavo ir „Snoro“ bylą tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras Darius Stankevičius.

Britannia Rule the Waves!

Nors keletas iš Lietuvos atvykusių teisininkų bei užsienio žmogaus teisų stebėtojų tikino, kad Lietuvoje teismai klauso aukštų politikų nurodymų, Londono teismas labiausiai pasitikėjo Vilniaus universiteto profesoriaus habilituoto daktaro Vytauto Nekrošiaus teiginiais, jog Lietuvos teismai objektyvūs ir nepasiduodantys politikų spaudimui.

Anot profesoriaus, tai neseniai įrodė ir vadinamoji pedofilijos byla. Nors nemažai politikų griebėsi pigaus populizmo, priimdamas sprendimą teismas į tai nekreipė dėmesio.

Buvusio Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iždininko Kęstučio Urbos teksto bent pavadinimą gal įskaitysit, tekstą irgi spūstelkit.

41 metų prof. V.Nekrošius tapo jauniausiu LMA tikruoju nariu.

Buvo įsipainiojęs į nelegaliai Lietuvoje veikusių Rusijos įsteigtų aukštųjų mokyklų, galbūt susijusių su užsienio žvalgybų veikla, skandalą.

Dėstė kartu su LR TM Teisėkūros departamento direktore Živile Liekyte vadinamame Rusijos švietimo akademijos universitete Vilniuje, organizavo kitus dėstytojus šiam nelegaliam darbui, finansuojamam neaiškių užsienio šaltinių.

Mokslinių interesų kryptys – romėnų teisė (civilinė teisė), civilinis procesas, notariatas. Dėstomi dalykai – Civilinis procesas (vedami seminarai), Romėnų civilinė teisė (paskaitos), Notariatas (paskaitos).

2003 m. gruodžio 12 d. Lodzės universitete apgynė habilituoto teisės daktaro disertaciją “Civilinis procesas: koncentruotumo principas ir jo realizavimo galimybės“, habilituotas teisės daktaras (diplomas įteiktas 2007 m. gegužės 23 d.)

Darbą gynė net 3 etapais.

Monografiją vertino 35 profesorių komisija.

Baigiamasis pokalbis vyko daugiau nei 2 valandas.

Po slapto balsavimo habilitacijai pritarta vienbalsiai. Vytautas Nekrošius (2005 m. duomenimis) yra vienintelis užsienietis, Lodzės universitete tapęs habilituotu daktaru.

Taip pat tik antrasis teisininkas Lietuvoje, kuriam užsienio universitetas suteikė tokį mokslinį laipsnį (2005 m. duomenimis, habilituoto daktaro vardą Lenkijoje (Varšuvos universitete) apgynė tik VU Teisės fakulteto profesorius Vilenas Vadapalas (g. 1954 m.)

Значение и происхождение имени Вилен: Имя имеет советское происхождение - оно было образовано как сокращение от "В. И. Ленин".

Lietuvos Imperija.

Aha.

Aha.

Na taip.

20. lavrovij@list.ru 2014-01-24 09:17 IP: 84.240.53.28
buvusi komjaunuole, buvusi komuniste, buvusi aukstosios partines mokyklos darbuotoja vadovaus EK.

10 balu is 10.

Who Rules the Waves?

Komentarų nėra: