2014-03-17

Rusų kareivis vėl

1939-tais Lietuva, esą, grobdavo Raudonosios armijos karius.

Istorija, sako, kartojasi.

Šįsyk Lietuva išties sulaikė 1991-ais metais tankistu tarnavusį tuometį 22-tį, kuris Sausio 13-ją, gavęs įsakymą, savo tanką atvairavo kur lieptas - prie televizijos bokšto.

Paskaitykit: vėl pagrobimas.

Ukrainos krizės, Krymo įvykių metas, Rusijos kario pavardė - ukrainietiška.

Им приказали сесть в танки. Очевидно, что приказ своего командования надо выполнять. Так скажут сегодня солдаты любого государства - и России, и Литвы.

Sausio įvykių byloje sulaikytas J. Melas tebuvo tik vykdytojas, ėjęs leitenanto pareigas.

„Aš tik vykdžiau įsakymus“, - sakė jis.

Be to, Kaliningrade gyvenantis vyras teigė, kad jau metus turėjo Lietuvos vizą ir ne kartą buvo atvykęs į Lietuvą. Šią savaitę jis buvo atvažiavęs į Kauną, kur apsipirko ir važiavo namo, bet buvo sulaikytas.

Jis stebėjosi, kad nieko nežinojo apie jam už akių pareikštus įtarimus, taip pat net neįtarė, jog yra ieškomas kaip įtariamasis.

J. Melas tyrėjams aiškino, kad į Lietuvą važiuodavo kaip turistas kartą per mėnesį ir nė karto neužkliuvo nei muitinės, nei pasienio pareigūnams.

Sakykit, kaip Maidano ir Krymo įvykių fone atrodo Lietuvos Respublika, tam Rusijos piliečiui išdavusi vizą ir gal dešimt kartų leidusi jam atvykti ir išvykti, o dabar jį, susiruošusį atgalios namo, sulaikiusi?

Sakykit, ar tada, 1991-aisiais, sovietinės armijos 22-metis leitenantas ukrainietiška pavarde, gavęs savo vado įsakymą, galėjo nelipti į tanką ir nevykdyti to įsakymo?

Sakykit, kodėl mūsų šalies tarnybos net nekalba apie tuos, kas būtent per rusų Senuosius Naujuosius Metus Vilniuje pasėjo mirtį?

.

2 komentarai:

audrius rašė...

:Perkūnas senukas kūrėjas....:


http://m.15min.lt/id/aktualu/lietuva/senuku-prezidentas-sukure-nauja-lietuvos-himna-56-49139

audrius rašė...

Oho kiek lietuvos kareivėlių buvo СА... Кому за сорок, висус галима содинть:))) Калтас, лабай калтас, лабус калтс... Koservatorijos absolventai su dėstytojais ir aktorai cik nykalti..., a možė y jie sboruose buvo ar agentoriais stojo komitetuos valstybės saugumo? O komjugen prie ss sr ar komparti ejo arti ss sar gais ar kas ėjo? Hay gais ss sr rasa! Prie ss ruso geriau gėriau buvo ar prie jurop eses Rasos saragės gėriau? Gėriau prie ruso, gėriu ir prie lygo rasos geroj girioj gerą girą....:)