2013-07-03

Žodžio laisvė ir teisingumas

Pradėjom pirmininkauti, pagaliau.

Prancūzijos prezidentas François Hollande’as vakar paragino Europos Sąjungą laikytis vienos pozicijos dėl kaltinimų, kad Vašingtonas šnipinėja savo sąjungininkus.

„Europa privalo turėti koordinuotą, bendrą poziciją dėl reikalavimų, kuriuos turime pasiekti, ir paaiškinimų, kurių turime prašyti”, – F. Hollande’as sakė po susitikimo Paryžiuje su Lietuvos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, prezidente Dalia Grybauskaite.

F. Hollande’as dar pirmadienį perspėjo, kad tokia informacija kelia pavojų deryboms dėl svarbios JAV ir ES laisvosios prekybos sutarties kitą savaitę.

Tiesa, D. Grybauskaitė, nors ir pripažinusi, kad pranešimai apie JAV šnipinėjimą Europoje kelia susirūpinimą, pareiškė, jog derybos dėl prekybos sutarties yra atskiras klausimas, dėl kurio jau sutarta anksčiau.

...

Jungtinėse Amerikos Valstijose juk garantuojama žodžio laisvė, ar ne?

Amerikiečių kariai, dislokuoti Afganistane ir JAV bazėse Artimuosiuose Rytuose bei Pietų Azijoje, šiuo metu atkirsti nuo galimybės naršyti dienraščio „The Guardian”, kuris pirmasis paskelbė E. Snowdeno nutekintus slaptus duomenis, tinklalapyje.

Nors Pentagonas praėjusią savaitę teigė, kad blokuojama tik dalis tinklalapio – „palaikant higieną tinkle”, dar vakar nebuvo įmanoma apskritai atsiversti portalo.


2010-aisiais kariškiai negalėjo naršyti dienraščių „The New York Times”, „The Guardian”, „El Pais”, „Le Monde” ir „Der Spiegel” svetainėse.

Visi šie tinklalapiai tuo metu skelbė „WikiLeaks” paviešintą slaptą JAV diplomatų susirašinėjimą.

 Tai žinoma - dar sumažės kariškių drąsa...

...

 Jungtinėse Amerikos Valstijose juk garantuojamas ir teisingumas, tiesa?

Tėvas netiki, kad E. Snowdenas būtų teisiamas sąžiningai, jei vis dėlto būtų sugrąžintas ar pats nuspręstų grįžti į JAV.

"... nors ir norėčiau padėti sūnui, teisininkai kainuoja tiek daug, kad mūsų šeima žlugtų finansiškai”, – sakė L. Snowdenas.  

Ką jau kitiems kalbėt.

Komentarų nėra: