2013-06-12

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas

Jungtinių Valstijų Nacionalinė slaptoji tarnyba (NSA) rinks asmeninius duomenis apie užsieniečius. Duomenis savanoriškai suteiks „Microsoft“, „Yahoo“, „Youtube“, „Skype“, „Google“ ir „Apple“.

Šią naujieną išgirdusi Vokietija pasišiaušė.

Pirmadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel patvirtino, kad apie JAV Kongreso patvirtintą sekimo programą PRISM kalbėsis su JAV prezidentu Baracku Obama. Panašūs nepasitenkinimo signalai sklinda ir iš kitų ES šalių. O ką apie tai mano Lietuvos valdžia?

Keli Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai, paklausti apie pasaulyje kilusį skandalą prisipažino sužinoję tai iš žurnalisto. Kiti tvirtino, kad Lietuva be Europos Sąjungos pagalbos – bejėgė.

„Rusija iš įvardytų korporacijų reikalavo bazinių kodų, kad jie galėtų naudotis jų duomenimis, bet to nepasiekė. Situaciją, kai yra suteikiama prieiga prie bazinių kodų, kai galima kokius nori duomenis rinkti ir juos analizuoti, vertinu labai kritiškai.

Esu įsitikinęs, kad ES tam prieštaraus, nes jos požiūris į asmens duomenų saugojimą ir kaupimą labai skiriasi nuo JAV požiūrio“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Rusija reikalavo, bet negavo.

JAV - gavo.

Taigi, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas išsiaiškino, kuris brolis - didesnis.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario Arvydo Anušausko įsitikinimu, šis atvejis turėtų būti analizuojamas ES lygmenyje.

Esą viena Lietuva šioje situacijoje – bejėgė.

O šitoje?


Bejėgės Lietuvos Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

Ar gal Lietuvos bejėgis Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas?

Lietuva tada nebijojo jokio Didžiuoju besivadinančio brolio.

Ir tada nebijojo.

Nebijos ir dabar.



Komentarų nėra: